Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Πώς αποφεύγουμε τα ποτά-«μπόμπες» - Ποια συμπτώματα προκαλούν

 Γιορτές σημαίνουν και διασκέδαση και ποτά που δυστυχώς πολλές φορές αποδεικνύονται νοθευμένα.

Σε όποιον τα καταναλώσει αφήνουν από ένα άσχημο μεθύσι μέχρι πιο σοβαρά προβλήματα, ακόμη και θάνατο σε ακραίες περιπτώσεις.

CHÓRES | Έξι παραδοσιακά κάλαντα από την Ελλάδα και τον κόσμο!

Η γυναικεία χορωδία CHÓRES υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι ετοίμασαν και μας παρουσιάζουν έξι παραδοσιακά κάλαντα από την Ελλάδα και τον κόσμο!

Με κεντρικό άξονα το πολυφωνικό τραγούδι, μέσα από τα κάλαντα συνδέουν στοιχεία διαφορετικών τόπων και πολιτισμών, χαρίζοντας μας μια μοναδική μουσική αισθητική για να μας συνοδεύσει αυτές τις Άγιες ημέρες.

Ετοιμάσαμε για εσάς τα 6 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ από την Ελλάδα και τον κόσμο! Σας τα χαρίζουμε, λοιπόν, με πολλή αγάπη κι ελπίζουμε να σας κρατήσουν συντροφιά αυτές τις γιορτινές ημέρες και να τα απολαύσετε όσο κι εμείς! Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη και δημιουργίες!

Με πολλή αγάπη, CHÓRES

Η βιντεοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στην Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανόγλωσσων εν Ελλάδι – Ενορία Αθηνών.

Ακούστε τα έξι παραδοσιακά κάλαντα από τις  CHÓRES στο παρακάτω video:



ΠΗΓΗ: gpstomusic.gr

AAΔΕ: Ευχές για καλές γιορτές

 


Απ’ όλες και όλους μας στην ΑΑΔΕ δεχθείτε τις εγκάρδιες ευχές μας για χρόνια πολλά και καλά!

Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο το 2024!

Αγάπη, υγεία, ευημερία για όλους!

 

no.reply@aade.gr

Ζεστό κρασί. Ρόφημα του χειμώνα που κάνει καλό στο κρύωμα, μπούκωμα, βήχα και φυσικά στην παρέα

της Θάλειας Γούτου, medlabnews.gr

Ο κρύος καιρός, σας κάνει να θέλετε σούπες, ζεστά ροφήματα και ζεστό περιβάλλον.

Ένα πολύ καλό ρόφημα είναι το ζεστό κρασί. Μάλιστα μπορεί να είναι ένα καλό φάρμακο για το κρυολόγημα. Αν έχετε κρυώσει, στάζει η μύτη ή σας βασανίζει ο βήχας, μαζί με τα άλλα φάρμακα που παίρνετε, σκεφτείτε και ένα εντελώς φυσικό φάρμακο, το ζεστό κρασί με πολλά μπαχαρικά. Ξεμπουκώνει και ανακουφίζει.

Το ζεστό κρασί έρχεται αιώνες πριν σαν τεχνική για να μη χαλάει το κρασί βάζοντας μπόλικα μπαχαρικά που έσωζαν την κατάσταση λόγω κακής εμφιάλωσης. Είναι ένα από τα συνηθέστερα ποτά που σε αρκετές χώρες του βορρά συνδέονται παραδοσιακά με το χειμώνα και τα Χριστούγεννα ......................

read more

Βασίλης Καρράς | Ένα αντίο στον “λαϊκό άρχοντα”!

 


Παραμονή Χριστουγέννων, και το Ελληνικό Λαϊκό τραγούδι είναι φτωχότερο από σήμερα. Ο ένας και μοναδικός Βασίλης Καρράς, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας. Σε ηλικία 70 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής, γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Σε ηλικία 10 ετών, μετακόμισε με την οικογένεια του στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη του μουσική εμφάνιση, την πραγματοποίησε σε ηλικία 16 ετών, στο πάλκο του νυχτερινού κέντρου “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Η καριέρα του ξεκίνησε από τη συμπρωτεύουσα, αλλά η αυθεντική λαϊκή φωνή του Βασίλη, αγαπήθηκε από όλη την Ελλάδα. Η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος “Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη” (1997), που σημείωσε

Ευχές Εκπροσώπου Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα!
 
 
 
Νίκος Ρωμανός 
Εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας
 
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πειραιώς 62, 18346 Μοσχάτο



Η (Άγια) Νύχτα που παίρνει από το χέρι τις ταραγμένες ψυχές. Για να ξημερώσουν στο φως…

Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Η ομορφότερη ιστορία του κόσμου, δεν θα μπορούσε παρά να έχει μια μελωδική αγκαλιά, να τη συνοδεύει στο αέναο ταξίδι της στις καρδιές των ανθρώπων. Η νύχτα που ξημέρωσε τη Γέννηση του Θεανθρώπου.

Η τελευταία νύχτα όπου το σκοτάδι διεκδικούσε να συμπιέζει το φως, και να αποπροσανατολίζει τις ψυχές των ανθρώπων.

Χριστούγεννα ελπίδας, αγάπης και προσδοκίας για ειρήνη στον κόσμο.

 Χριστουγεννιάτικα μηνύματα για τη μεγάλη γιορτή από τον πολιτικό κόσμο και την εκκλησία, στα οποία οι ευχές για ειρήνη ελπίδα, αγάπη και δικαιοσύνη κυριαρχούσαν.

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. αναφέρει

Κυρ. Μητσοτάκης για θάνατο Β. Καρρά: «Μία γνήσια λαϊκή φωνή σίγησε»

Prime Minister GR
@PrimeministerGR
Ακολουθήστε
Μία γνήσια λαϊκή φωνή σίγησε. Και ένας γνήσιος Μακεδόνας, ο Βασίλης Καρράς, δεν είναι πια ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους για τους οποίους τραγούδησε. Καθημερινός άνθρωπος και ο ίδιος, νομίζω πως δεν θα ήθελε μεγάλα λόγια σε αυτόν τον αποχαιρετισμό.

Πέθανε ο μεγάλος τραγουδιστής Βασίλης Καράς

 Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγαπημένος τραγουδιστής έδινε μάχη με την επάρατη νόσο, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με κορωνοϊό στην εντατική. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής (24/12) από ανακοπή.

Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, ενώ σε ηλικία 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργαστεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».


Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ' έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς είχε συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης, ήταν συνθέτης και στιχουργός και είχε γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.