Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς | Ένα αντίο στον “λαϊκό άρχοντα”!

 


Παραμονή Χριστουγέννων, και το Ελληνικό Λαϊκό τραγούδι είναι φτωχότερο από σήμερα. Ο ένας και μοναδικός Βασίλης Καρράς, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας. Σε ηλικία 70 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής, γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Σε ηλικία 10 ετών, μετακόμισε με την οικογένεια του στη Θεσσαλονίκη. Την πρώτη του μουσική εμφάνιση, την πραγματοποίησε σε ηλικία 16 ετών, στο πάλκο του νυχτερινού κέντρου “Πρόσφυγας” στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Η καριέρα του ξεκίνησε από τη συμπρωτεύουσα, αλλά η αυθεντική λαϊκή φωνή του Βασίλη, αγαπήθηκε από όλη την Ελλάδα. Η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος “Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη” (1997), που σημείωσε

πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Το τεράστιο ταλέντο του είχε σαν αποτέλεσμα να συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα γνωστών συνθετών και στιχουργών της χώρας, όπως ο Μιχάλης Ρακιντζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος , ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Παράλληλα, είχε συνεργαστεί και με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωϊδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς συνεργάστηκε και σε ζωντανά νυχτερινά σχήματα.


Τραγούδια τα οποία θα ηχούν για πολλά χρόνια ακόμη στα ραδιόφωνα, στα κέντρα αλλά και στα σπίτια των πολυάριθμων θαυμαστών του και θα συνδέονται άρρηκτα με τον “άρχοντα της καψούρας” είναι τα “Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις”, “Νύχτα ξελογιάστρα”, “Τι αισθάνεσαι για μένα”, “Το δηλητήριο”, “Τηλεφώνησε μου”, “Δεν πάω πουθενά” και άλλα πολλά!



Αντίο “άρχοντα” Βασίλη Καρρά

ΠΗΓΗ: gpstomusic.gr