Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Οι νέες αντικειμενικές τιμές σε 139 Δήμους και Κοινότητες στην Πελοπόννησο.

Νέες αντικειμενικές τιμές οι οποίες ξεκινούν από 1,30 ευρώ το τ.μ.  και φθάνουν μέχρι τα 3.000 ευρώ το τ.μ.  καθόρισε η Εφορία για 876 δήμους και κοινότητες απ΄ όλη την Ελλάδα.
Πρόκειται για περιοχές οι οποίες ενώ βρίσκονταν εντός σχεδίου πόλης συνέχιζαν να παραμένουν εκτός αντικειμενικού. Έτσι σε περίπτωση μεταβίβασης ενός ακινήτου, το οποίο βρίσκονταν σε κάποιους από τους δήμους ή τις κοινότητες της χώρας που δεν είχαν μπει στο αντικειμενικό σύστημα, ο προσδιορισμός της αξίας γίνονταν με συγκριτικά στοιχεία. Δηλαδή με στοιχεία που διέθετε η Εφορία από πωλήσεις γειτονικών ακινήτων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές η αξία να προσδορίζεται ακόμη και αυθαίτερα από τους Εφόρους.
Χιλιάδες είναι οι φορολογούμενοι που αναγκάστηκαν να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια της χώρας διαμαρτυρόμενοι για τις υψηλές αντικειμενικές τιμές που τους προσδιόρισε η Εφορία, και οι οποίες με την σειρά τους εκτόξευαν στα ύψη τους συναφείς φόρους.
Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι «παρεξηγήσεις» των ιδιοκτητών με τις Εφορίες το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε εν όψει και της νέας αναθεώρησης να επεκτείνει τον «αστερισμό» των αντικειμενικών τιμών με 876 νέες περιοχές.
Με βάση τις τιμές αυτές θα προσδιορίζονται στο εξής οι φορολογητέες αξίες για τις μεταβιβάσεις, τις κληρονομιές, τις δωρεές και τις γονικές παροχές ακινήτων αλλά και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας.

Στην Πελοπόννησο

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΦΥΛΙΩ ΠΥΡΓΑΚΗ

ΑΠΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

ΜΙΑ ΒΛΑΧΑ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΙΣΣΑ

Η ΚΟΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

ΦΥΛΙΩ ΠΥΡΓΑΚΗ ( Ιτιά κλπ)


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΦΥΛΙΩ ΠΥΡΓΑΚΗ (Σαν πας στην Καλαμάτα)

ΦΥΛΙΩ ΝΟ 2

Σ' ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΙ ΜΑΡΑΘΗΚΕΣ ( Γιώτα Χαλκιά)

ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ