Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Φθιώτιδα: Τραυματισμένο αγριογούρουνο επιτέθηκε σε κυνηγό και τον έστειλε στο νοσοκομείο

 Φθιώτιδα: Τραυματισμένο αγριογούρουνο επιτέθηκε σε κυνηγό και τον έστειλε στο νοσοκομείο 

Από το κυνήγι βρέθηκε στο νοσοκομείο ο 28χρονος κυνηγός ο οποίος είχε πάει μαζί με την παρέα του να κυνηγήσει αγριογούρουνα στη δυτική Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το LamiaReport, η παρέα των κυνηγών από το Καρπενήσι πήγε για καρτέρι αργιογούρουνου στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε Νεοχωράκι και Μαυρίλο.

Λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα οι κυνηγοί εντόπισαν και τραυμάτισαν ένα αγριογούρουνο το οποίο την προσπάθειά του να ξεφύγει επιτέθηκε στον 28χρονο τραυματίζοντάς τον στα πόδια.

Κύθηρα: Περισυνελέγησαν από δύτες άψυχα σώματα – Σε σπηλιά η επόμενη επιχείρηση

  

Νεκροί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από δύτες του Λιμενικού έξι νεκροί από το ναυάγιο στα Κύθηρα, στην περιοχή Διακόφτι. Οι άνεμοι εντάσεως ως και 10 Μποφόρ κόπασαν και η τέταρτη απόπειρα που γίνεται από το πρωί ολοκληρώθηκε εντός μιας ώρας, περίπου στις 5 το απόγευμα. Τα θύματα, μεταφέρονται με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης «Γαύδος», στο νεκροτομείο Καλαμάτας. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι περισυνελλέγησαν επτά νεκροί. Η επόμενη φάση της επιχείρησης θα γίνει στις 9 το πρωί της Κυριακής με τους δύτες να ερευνούν σπηλιά που απέχει πέντε μέτρα από το σημείο του ναυαγίου. 

Στο ιστιοφόρο σύμφωνα με μαρτυρίες μεταναστών επέβαιναν συνολικά 95 άτομα.

Πραγματοποιήθηκε η Χειροτονία του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.

Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, απ΄τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, στον επίσημο ιστότοπο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον χειροτονητήριο λόγο του, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

“Με συγκλονίζει το ύψος της τιμής,

Ιρλανδία: Δέκα οι νεκροί από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων

Ιρλανδία: Δέκα οι νεκροί από έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων 

Τους δέκα έφτασαν οι νεκροί, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, από την έκρηξη που σημειώθηκε σε πρατήριο καυσίμων στο χωριό Κρίσλα της Ιρλανδίας.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μιχόλ Μάρτιν ζήτησε να πέσει άπλετο φως σε αυτή τη «σοκαριστική τραγωδία».

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 15.20 τοπική ώρα, το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, σκοτώθηκαν τέσσερις άνδρες, τρεις γυναίκες, δύο έφηβοι (ένα αγόρι και ένα κορίτσι) και ένα κοριτσάκι ηλικίας περίπου 6 ετών.

«Οι πληροφορίες που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή κάνουν λόγο για τραγικό δυστύχημα», πρόσθεσε. Αν και η αστυνομία φαίνεται να αποκλείει την πιθανότητα σκόπιμης ενέργειας, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο αξιωματικός είπε ότι δεν αναμένεται να βρεθούν άλλα θύματα στα συντρίμμια και δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία για αγνοούμενα πρόσωπα.

 

Κόρινθος: Βάναυση κακοποίηση της 28χρονης δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση - Απειλούν να της πάρουν τα παιδιά

 woman-abuse-m 

Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μελανιές στους κροτάφους και χτυπήματα στα μάτια, είναι η διάγνωση των γιατρών του νοσοκομείου Κορίνθου οι οποίοι εξέτασαν την 28χρονη από την Αλμυρή λίγη ώρα μετά τον ξυλοδαρμό από τον 33χρονο εν διαστάσει σύζυγό της.

Στην έκθεση των γιατρών, την οποία παρουσίαζει το protothema.gr και περιλαμβάνεται στο φάκελο του

Γιατί είναι τεράστιας σημασίας χτύπημα η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

crimea-bridge-map-0 

Ένα βαθύ και στρατηγικό πλήγμα δέχθηκε η Ρωσία από τη σημερινή έκρηξη στην γέφυρα της Κριμαίας. Ο αναλυτής ασφάλειας και άμυνας, Μαικλλ Κλάρκ, εξηγεί ότι η Ρωσία μπορεί να αποκαταστήσει τις ζημιές σε γρήγορο χρόνο, όμως θα χρειαστεί περισσότερο για την φήμη της.

Η έκρηξη, σύμφωνα με τον Κλαρκ, έγινε είτε από «χτύπημα» πυραύλου ή επιχείρηση σαμποτάζ. Είναι στρατηγικής σημασίας η συγκεκριμένη γέφυρα, όχι μόνο επειδή συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία αλλά και επειδή είναι ο βασικός οδικός άξονας όπου η Ρωσία μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό ώστε να ενισχύσει τις δυνάμεις της στο μέτωπο με την Ουκρανία.  

Είναι όμως και συμβολικής σημασίας το χτύπημα, προσωπικό πλήγμα για τον Ρώσο πρόεδρο. Στα εγκαίνια αυτής της γέφυρας, το 2018 ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε στήσει ένα πανηγυρικό σόου με τον ίδιο να βρίσκεται εκεί και μάλιστα να οδηγεί νταλίκα. Για τον ίδιο, ήταν ύψιστης σημασίας να παραδοθεί και να φτιαχτεί επί των ημερών του.

Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο, δεν έιναι μόνο πόσος καιρός θα χρειαστεί ώστε να αποκατασταθούν οι πραγματικές ζημιές, αφού ήδη μια λωρίδα έχει δοθεί σε κυκλοφορία. Το πραγματικό ερώτημα είναι η νέα αποδυνάμωση της Ρωσίας και πως θα διαχειριστεί αυτό το νέο και ισχυρό πλήγμα.

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Ασπροπύργου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Ασπροπύργου 

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνει πλέον ο Δήμος Ασπροπύργου, καθώς απέκτησε τα τρία πρώτα ηλεκτρικά οχήματα.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μικρό φορτηγό με υδραυλικά ανατρεπόμενο κάδο και δύο μικρά ηλεκτρικά φορτηγά ανοικτού τύπου, τα οποία και θα διατεθούν άμεσα στις υπηρεσίες της Διεύθυνσης καθαριότητας, ανακύκλωσης και πρασίνου.

Ιωνικός - Λαμία 1-1: Σαράνοφ και δοκάρια σταμάτησαν τους Νικαιώτες

Ιωνικός - Λαμία 1-1: Σαράνοφ και δοκάρια σταμάτησαν τους Νικαιώτες 

Ο Ιωνικός…κυνηγούσε τη Λαμία από το 8’ (0-1 ο Ντε Βινσέντι), ισοφάρισε με τον Μάντζη στο 47’ αλλά στη συνέχεια…έπεσε πάνω σε δοκάρια και Σαράνοφ και δεν μπόρεσε να κερδίσει για πρώτη φορά την εφετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Ιωνικός μπορεί να ξεκίνησε δυνατά και να έψαξε το γκολ, με τον Σπανό να αφήνει το 3-5-2 και να κατεβάζει την ομάδα με 4-2-3-1. Η Λαμία όμως…χτύπησε νωρίς στην κόντρα με τον Ντε Βινσέντι (8’) και έβαλε δύσκολα στους Νικαιώτες που «καίγονταν» για να κερδίσουν. Μέχρι το τέλος του α’ μέρους, οι όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων σταμάτησαν πάνω στον Σαράνοφ ενώ ο ΠΑΣ συνέχισε να είναι επικίνδυνος στην κόντρα μπάλα.

Απευθείας απο την Ναύπακτο: η Αναπαράσταση της «Ναυμαχίας της Ναυπάκτου» / 1571...2022 τετρακόσια πενήντα ένα χρόνια από τη Ναυμαχία του Lepanto…

https://www.patrasevents.gr/imgsrv/f/full/3751250.jpg 

Παρακολουθείστε ζωντανά την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου από το λιμάνι της κωμόπολης μέσα από την κάμερα του Nafpaktia news.

   

Οι παρακάτω Φωτογραφίες των αποσταλμένων στην Ναύπακτο από τους ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ... Χρήστου Β. Λάλου & Αγγελικής Ντινιεράκη

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.


Από τις μεγαλύτερες ναυμαχίες όλων εποχών, τόσο για τον αριθμό των σκαφών που ενεπλάκησαν, όσο και για την τακτική που εφαρμόστηκε. Αντίπαλοι, τα χριστιανικά κράτη της Δύσης και η Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/318

© SanSimera.gr

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή. Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.    

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου (ιταλ. Battaglia di Lepanto) είναι μια από τις σημαντικότερες ναυμαχίες στην παγκόσμια ιστορία. Αποτελεί, δε, ακόμη και ιστορικό σταθμό στη ναυτική τακτική, καθώς και