Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Απόψε η τελευταία πανσέληνος του 2023. Το «ψυχρό φεγγάρι» των Χριστουγέννων.

 

Η πανσέληνος Δεκεμβρίου, γνωστή ως «Ψυχρή Σελήνη» είναι ήδη ορατή από την παραμονή των Χριστουγέννων, ωστόσο σήμερα το βράδυ θα φτάσει στο αποκορύφωμά της προσφέροντας μια ζεστή σεληνιακή λάμψη κατά τις δροσερές νύχτες των διακοπών.

Η πανσέληνος του Δεκεμβρίου θα μπορούσε

Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Ξενία της Καστανιάς Κορινθίας

 Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Ξενία της Καστανιάς Κορινθίας

Προκήρυξη για διεξαγωγή ηλεκτρονικού, ανοιχτού, πλειοδοτικού διαγωνισμού, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του Ξενία της Καστανιάς Κορινθίας, έβγαλε η Εταιρεία των Ακινήτων του Δημοσίου.

Βασίλης Καρράς: «Θα τον θυμόμαστε πάντα» – Ποιοι επώνυμοι έδωσαν το παρών στην κηδεία του μεγάλου τραγουδιστή

 

karras-kosmos-3
karras-kosmos-5

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης, με τραγούδια και χειροκροτήματα, έγινε στον Ιερό Ναό του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη η εξόδιος ακολουθία του μεγάλου Βασίλη Καρρά, ο οποίος άφησε την τελευταία πνοή του την παραμονή των Χριστουγέννων σε ηλικία 70 ετών. Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και η κόρη του αείμνηστου τραγουδιστή.

ΕΥΧΕΣ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

image.png

Η Πρόεδρος Σταυρούλα Ζυγούρη και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών σας στέλνουν άπειρες ευχές για να γεμίσουν όλο το νέο Ολυμπιακό έτος!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ

“Χριστούγεννα Διαφορετικά” | Ο Ηλίας Κόζας… “ροκάρει” με τα παιδιά του 87ου Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης!

 Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2013 Ηλίας Κόζας (με το συγκρότημα Koza Mostra και τον Αγάθωνα Ιακωβίδη) μας εύχεται για τα Χριστούγεννα μέσα από ένα… διαφορετικό τραγούδι!

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης με έντονη ροκ διάθεση και έχοντας δίπλα του να τον συνοδεύουν ερμηνευτικά τα παιδιά του 87ου Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης μας τραγουδάει για “Χριστούγεννα Διαφορετικά”! Ένα τραγούδι γεμάτο ευχές για όλου του κόσμου τα παιδιά, για Χριστούγεννα με υγεία, ειρήνη, αγάπη και χαρά, χωρίς φτώχεια και καταστροφές.

Ακούστε το “Χριστούγεννα Διαφορετικά” στο παρακάτω video:


ΠΗΓΗ: gpstmusic.gr

Συμπτώματα που προειδοποιούν για καρδιακή προσβολή, έμφραγμα και ΔΕΝ πρέπει να αγνοείτε

 του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Τα καρδιακά προβλήματα είναι η μεγαλύτερη αιτία θανάτου των ανθρώπων, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι σε αυτά οφείλεται το 40% των θανάτων παγκοσμίως.

Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό, εκτός των άλλων, είναι και επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν εγκαίρως τα προειδοποιητικά σημάδια καρδιακών παθήσεων. 1 στους 7 ανθρώπους παρουσιάζει κάποιο προειδοποιητικό σύμπτωμα ακόμη και αρκετές ημέρες πριν από το έμφραγμα.

Μερικά από αυτά δεν είναι πάντα έντονα και η σοβαρότητά τους διαφέρει από άτομο σε άτομο. Επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τα συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα στην καρδιά, οι γιατροί προειδοποιούν να μην τα αγνοείτε ποτέ και να μην περιμένετε να δείτε αν θα "περάσουν μόνα τους". ......................

read more

Χριστούγεννα θρήνου στη Βηθλεέμ- Μαύρη φάτνη για τα θύματα

Στη γενέτειρα του Ιησού στη Βηθλεέμ τα Χριστούγεννα φέτος δεν θυμίζουν σε τίποτα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς επικρατεί κλίμα πένθους για τα θύματα του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς.

Σε μία δυνατή συμβολική εικόνα, έχουν τοποθετηθεί μαύρες οι φιγούρες της Μαρίας και του Ιωσήφ και το θείο βρέφος σε λευκό σάβανο ως φόρος τιμής για τα νεκρά παιδιά που είναι θύματα των μαχών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Super League 2: Αυτοί είναι οι βαθμοί των πλέι οφ και πλέι άουτ

Μεγάλες μάχες προμηνύονται  σε πλέι οφ και πλέι άουτ  στη Super League 2, με βάση την βαθμολογία στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου

Η ιδιαιτερότητα στο φετινό πρωτάθλημα της Super League 2, όπου μετά το πέρας της κανονικής περιόδου θα ακολουθήσουν πλέι οφ για την άνοδο και πλέι άουτ για την παραμονή στην κατηγορία, δημιουργεί αυξημένο ενδιαφέρον για τον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα!

 

Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα! 


Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός στις κτιριακές υποδομές του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου

Aνακαίνιση και εκσυγχρονισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, γνωστοποίησε, ότι θα προχωρήσει διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας, για την επιλογή αναδόχου / ων κατασκευής, για το έργο του Νοσοκομείου της Κορίνθου.