Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Μοναξιά στην κορυφή , Ο Ντεσπόντοφ έκρινε το ντέρμπι και την κορυφή!

 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1: Μοναξιά στην κορυφή! 

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα… δώρα της άμυνας του Παναθηναϊκού και πήρε πολύ μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 στην Τούμπα, πατώντας… γκάζι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ, που έκανε ο, τι ήθελε την άμυνα του «τριφυλλιού» σημείωσε δύο γκολ και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φτάσει ο «Δικέφαλος» στην επικράτηση. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι είχαν σοβαρό πρόβλημα στην

Παναγροτική συγκέντρωση στο Ναύπλιο

 

Παναγροτική συγκέντρωση έξω από τη ΔΕΗ, στο Ναύπλιο, θα γίνει την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

Την κινητοποίηση, γνωστοποίησε η διοίκηση του Αγροτικού και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου της Αργολίδας.

Η διαμαρτυρία θα γίνει έξω από τη ΔΕΗ, με αφορμή την απόφαση της επιχείρησης να διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Αναβάλου, δημιουργώντας έτσι, σοβαρά προβλήματα άρδευσης για τους παραγωγούς.

Για το θέμα της διακοπής του ρεύματος, έχουν ήδη κατατεθεί και σχετικές ερωτήσεις βουλευτών της Αργολίδας.

” Δεν θα τους περάσει. Θα μας βρουν απέναντί τους με αγροτικά, με τρακτέρ, ακόμη και με τα πόδια. Το μόνο που φοβούνται είναι να μας βρουν απέναντί τους στο δρόμο του αγώνα και έτσι θα γίνει”, αναφέρει στο τέλος της ανακοίνωσης η διοίκηση του ΑΣΚΥΝΑ (Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας).

Ποιοί είναι υποψήφιοι στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2024/01/Screenshot-2024-01-27-at-12.33.04-PM-600x289.png 

Η Εφορευτική Επιτροπή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. συνήλθε σήμερα στα Γραφεία της Ένωσης επί της οδού Ακαδημίας αριθμός 20, προκειμένου να ανακοινώσει τους υποψηφίους στις αρχαιρεσίες της 6ης, 7ης, 8ης και 9ης Φεβρουαρίου 2024, για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, των Πειθαρχικών Συμβουλίων και των εκπροσώπων εργαζομένων και συνταξιούχων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ,

Τυχόν ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν γραπτώς προς την Εφορευτική Επιτροπή στη Γραμματεία της Ενώσεως μέχρι τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 14.00.

Υποψήφιοι είναι οι εξής:

Α. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ:

Η απουσία του Χριστόδουλου ως “μνημόσυνο” μιας περήφανης Ελλάδας

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2023/01/Screenshot-2024-01-28-at-11.13.03-AM-600x361.png 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η σχέση του καθενός με τη θρησκεία είναι εν πολλοίς υποκειμενική και αμιγώς Πλήρης στοίχισηπροσωπική υπόθεση.

Γύρευε, τι, σε τι, και γιατί πιστεύει κάποιος. Δεν τίθεται ωστόσο υπό αμφισβήτηση η κοινωνική δυναμική της θρησκείας, που δια μέσου των αιώνων αποτέλεσε την κινητήριο συνισταμένη στην προόδου του ανθρωπίνου γένους.

Η δύναμη της πίστης αλλά και η ακρότητα της μη-πίστης, γέννησαν από πολέμους μέχρι καινούρια κοινωνικά ρεύματα.

28-01-2024: Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Πελοποννήσου σχετικά με την κατάσταση στο οδικό δίκτυο λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

 Πελοπόννησος: Αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήμα του δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης- Χιονίζει στην Αλαγονία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:

Αρχαία Κόρινθος: Τιμήθηκε η επέτειος της ανακήρυξης της Κορίνθου ως 1ης πρωτεύουσας της νεότερης Ελλάδος

 Αρχαία Κόρινθος: Τιμήθηκε η επέτειος της ανακήρυξης της Κορίνθου ως 1ης πρωτεύουσας της νεότερης Ελλάδας  

Με κάθε επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης, έγινε στην Αρχαία Κόρινθο, η εκδήλωση του δήμου Κορινθίων για την επέτειο της ανακήρυξης της Κορίνθου, ως 1ης πρωτεύουσας της νεότερης Ελλάδας, μετά και τις εργασίες της Α Εθνοσυνέλευσης.

Το ξεκίνημα της εκδήλωσης έγινε με την καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Αρχαία Κόρινθο.

Παρούσες η πολιτική και η στρατιωτική αρχή. Επίσης, παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες μαθητών, πολιτιστικών συλλόγων και κατοίκων της ιστορικής έδρας του δήμου Κορινθίων.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τονίζουμε, ότι, με πρωτοβουλία του δήμου, επισημοποιήθηκε η τέλεση της εκδήλωσης αυτής.

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Έκανε το καθήκον του με κορυφαίο τον Μασούρα

 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Έκανε το καθήκον του με κορυφαίο τον Μασούρα
 Ο Ολυμπιακός που δεν μπορούσε να βρει δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε με 3-1 του μαχητικότατου ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη, χάρη στη «γενναιοδωρία» του Γιώργου Μασούρα και τον «κεραυνό» του Ανδρέα Ντόη. Οι δύο ερυθρόλευκοι άσοι δικαιούνται το μεγαλύτερο μερίδιο των τριών βαθμών που πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννινα που πάλεψε μέχρι τέλους για την ισοφάριση! Το τελικό 3-1 οφείλεται χάρη στη σουτάρα του Ντόη στο 57’ που ξεκλείδωσε την άμυνα του ΠΑΣ και άνοιξε το σκορ, αλλά και στη «γενναιοδωρία» του κορυφαίου της αναμέτρησης Γιώργου Μασούρα, ο οποίος πρόσφερε στο πιάτο τα άλλα δύο τέρματα των Ναβάρο και Γιόβετιτς. Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του κόντρα σε έναν ΠΑΣ που μετά τη

Πλήρης η κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών - Μετά τα σχολεία, απόφαση και για τα φροντιστήρια

 mathites-arthrou 

Μετά την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών για τα σχολεία σειρά πήραν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η αργία των Τριών Ιεραρχών έχει καταργηθεί για τα σχολεία ήδη από το 2020. Πλέον, από φέτος, η αργία καταργείται για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (27.1).

Ήδη υπεγράφη από την υφυπουργό

Κακοκαιρία: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες από τη Δευτέρα το βράδυ στην Αττική

 snow_chains_m 

Μέτρα για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων τις ημέρες της κακοκαιρίας ανακοίνωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήδη από τις 22:00 το βράδυ, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στην παλαιά εθνική Ελευσίνας – Θηβών, ενώ από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (29.01.2024) τα αυτοκίνητα που κινούνται στην Αττική θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ειδικότερα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ

AEK - OΦΗ 3-0: «Kαθάρισε» ξανά ο Πόνσε

 AEK - OΦΗ 3-0: «Kαθάρισε» ξανά ο Πόνσε και την έστειλε στην κορυφή! 

Mε τον Εζεκιέλ Πόνσε πρωταγωνιστή, για δεύτερη σερί αγωνιστική, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ (της μοναδικής ομάδας που την έχει νικήσει στην φετινή Super League). Ο Aργεντινός, μετά το χατ τρικ στο Περιστέρι, πέτυχε τα πρώτα δύο γκολ της ομάδας του Αλμέιδα, καλύπτοντας επαρκώς, το κενό του απόντα Λιβάι Γκαρσία. 

Ο Πέπε Μελ, μετά την πρώτη νίκη επί των ημερών του, έδωσε φανέλα βασικού σε Μπάκου (πρώτη φορά βασικός), αλλά και τον Μπρεσάν (αμφότεροι νεοαποκτηθέντες) με την «Ένωση» να κλείνει τους Ηρακλείωτες στα καρέ τους αλλά να μην δημιουργεί μεγάλη φάση στο πρώτο 20λεπτο όπου έπαιζε ...μονόμπαντα (αριστερά)

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1: Προβάδισμα για πλέι οφ

 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1: Προβάδισμα για πλέι οφ  

Με πρωταγωνιστές τους Ρεγκίς, Καλτσά, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε 3-1 τον Ατρόμητο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και επέστρεψε στην έκτη θέση. Οι Αρκάδες ξεπέρασαν στη βαθμολογία τη Λαμία και άφησαν ακόμη πιο πίσω τους Περιστεριώτες που είχαν χαμένο πέναλτι στο 1-0 και δοκάρι στο 3-1.

Ο Αστέρας Τρίπολης στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Ατρόμητου κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ρεγκίς (19’), εκμεταλλευόμενος την αδράνεια στην άμυνα των Περιστεριωτών. Ο Ατρόμητος με κύριο εκφραστή τον Νίκο Βέργο, είχε τις προϋποθέσεις να δημιουργήσει πρόβλημα στην κόντρα και είχε 2-3 καλές στιγμές.

Κορυφαία φυσικά το χαμένο πέναλτι (το κέρδισε ο Γκονζάλεθ) του Νίκου Βέργου (άουτ η μπάλα) στο 34ο λεπτό.

Ο Αστέρας που έκανε έξυπνο παιχνίδι φάνηκε να καθαρίζει τον αγώνα με τον Ρεγκίς (53’) ξανά αλλά στη συνέχεια ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά, απείλησε και σκόραρε με το αυτογκόλ του Καστάνιο μετά την ενέργεια του Ντε Μποκ ενώ είχε προηγηθεί η σέντρα του Ντιρκς, ο οποίος μόλις είχε περάσει στον αγώνα.

Μπήκε ξανά στο ματς ο Ατρόμητος, αλλά ο Αστέρας σε μια υποδειγματική αντεπίθεση πέτυχε και τρίτο τέρμα με τον Καλτσά (77’, 3-1) ενώ τέσσερα λεπτά μετά στάθηκε τυχερός αφού το σουτ του Κούντε τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γραμματικάκη

 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Γραμματικάκης – Λύρατζης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες (74’ λ. τρ. Χουχούμης) – Μουνάφο (83’ Χριστόπουλος), Γιαμπλόνσκι (69’ Βαλιέντε) – Καλτσάς, Μπαρτόλο (70’ Ζουγλής), Ρεγκίς (83’ Γκος) – Μιριτέλο

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας – Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ – Κούντε, Γκονζάλεθ, Έρλινγκμαρκ (63’ Ντιρκς) – Ρομπάιγ (67’ Αντζιέλσκι), Βαλένσια (90'+2' Βρακάς), Βέργος

Β΄Κορινθίας: Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου νίκησε εκτός και την Θύελλα Κάτω Διμηνιού και ξέφυγε με +7 του Πανευρωστινιακού που έχασε στα Εξαμίλια από τον Αστέρα Κορίνθου.

 KorinthianSports: Απριλίου 2011

Με τα παιγνίδια της  17ης αγωνιστικής  ημέρας συνεχίστηκε  το απόγευμα της Κυριακής 28/1/24 το πρωτάθλημα της Β΄ Κορινθίας.  

Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου επικράτησε με 2 – 1 στην Τραγάνα του Κιάτου επί της Θύελλας Κάτω Διμηνιού, και ξέφυγε στο +7 από τον    Πανευρωστινιακό , που έχασε στα Εξαμίλια με το βαρύ 4 – 1 από τον Αστέρα  Κορίνθου

Ο ΠΑΣ Κλένιας, σε ενδιαφέροντα αγώνα ηττήθηκε στην έδρα της με 1 – 2 απότην  Κόρινθο 2006, ενώ και ο ΑΟ Λυκοποριάς  έχασε στην έδρα της με 2 – 3 από τον Εθνικό  Ξυλοκερίζης

Στο Γαλατάκι ο τοπικός Σαρωνικός επικράτησε με 3 – 0  του ΑΟ Ασπροκάμπου  , ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε και ο Ηρακλής Λεχαίου  , στο Λεχαιο,  τον Πανκαμαριακό.

Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός επικράτησε με 2 – 1  της Δάφνης Εξαμιλίων , ενώ τέλος στον Άγιο Βασίλειο η  ουραγός Πρόοδος έχασε με 2 – 4 από τον  Αετό Κρυονερίου. 

17η Αγωνιστική

Super League 2: Η Καλλιθέα νίκησε το Αιγάλεω. ήττες για Χανιά στην Πάτρα και Καλαμάτα στην Ηλιούπολη

 Super League 2: Η Καλλιθέα νίκησε το Αιγάλεω. ήττες για Χανιά στην Πάτρα και Καλαμάτα στην Ηλιούπολη 

Η Καλλιθέα ήταν η μεγάλη νικήτρια στην 16η αγωνιστική του νότιου ομίλου στη Super League 2. Η ομάδα του «Ελ Πάσο» επικράτησε στο ντέρμπι του Λεκανοπεδίου του Αιγάλεω με 1-0 και οδηγεί την κούρσα για την άνοδο. Αντίθετα, τα Χανιά ηττήθηκαν στην Πάτρα από την Παναχαϊκή (2-1) και η Καλαμάτα στην Ηλιούπολη (1-0).

Στον βόρειο όμιλο η Λάρισα πήρε σπουδαία νίκη στο Θεσσαλικό ντέρμπι με την Αναγέννηση Καρδίτσας (1-0) και έπιασε στην πρώτη θέση τον Λεβαδειακό, έχοντας όμως δώσει και δύο ματς περισσότερα από τους Βοιωτούς.

Με "τεσσάρα" ο ΠΑΣ Κόρινθος επί του Πανελευσινιακού μόνος επικεφαλής με +2 από την Θύελλα Ραφήνας που διασώθηκε με ισοπαλία στην Ρόδο της με την ΑΕΡ Αφάντου

 ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Νίκησε και ξέφυγε στην βαθμολογία – korinthia.net.gr

Η Κόρινθος με το ευρύ 4 – 0 ( 41΄ Δερμιτζάκης, 54΄Χαλάτσης, 56΄ Γκουντρουμπής, 66΄ Μερκούρης) επί του Πανελευσινιακού  στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής , έμεινε μόνη επικεφαλής στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. μετά την ισοπαλία ( 1 – 1) που κατόρθωσε και εξασφάλισε με την λήξη της αναμέτρησης η Θύελλα Ραφήνας , στη Ρόδο με  την ΑΕΡ Αφάντου  

 Η Μαρκό κρατούσε ως το 91′ τη νίκη αλλά ο Βύζας Μεγάρων είχε τη λύση και κατάφερε να πάρει την ισοπαλία (2-2) .  Ο Βύζας Μεγάρων μπήκε καλύτερα στον αγώνα και έκανε το 1-0 με τον Μπουλγκουρίδη στο 5ο λεπτό του αγώνα για έρθει ωστόσο ο Παυλίδης στο 45+3′ να κάνει το 1-1 με πέναλτι. Ο Ριτσοτάκης μάλιστα στο 68ο λεπτό έκανε το 2-1 για την Μαρκό αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με το τέρμα του στο 90+1′ λεπτό.

 Στο 0-0 έμειναν, Α.Ε Ερμιονίδας και Α.Ο Πυλίου με τους “βυσσινί” να φτάνουν έτσι τους 20 βαθμούς και να καλούνται να πάρουν νίκες στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Παναιγιάλειο και Μύκονο.

Κατάφερε να «λυγίσει» την αντίσταση της ΑΕ Μυκόνου ο Παναιγιάλειος και να επικρατήσει με σκορ 2-0 παραμένοντας στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής! Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Μακρής στο 10′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 66΄ ο Τσίπρας.

 

20η Αγωνιστική

Γ΄ Κορινθίας: "Χέρι - χέρι" για την άνοδο Περαχώρα και Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwA4936pDm1ovCRgWFEkqSNWFDlIL950FNimTTXsDfoulXKTYd1hwMHGXeuOdxwR9FyFzwkw87ZlqvrH9_ancuTg0ezqNQJapoDmr8Du1tbbpNUdj5SoxOrzOEcgIS5XZLTdjDZFx3sXo/w400-h300/fwkas.jpg

Με τα παιγνίδια της 13ης αγωνιστικής ημέρας, συνεχίστηκε το πρωί της Κυριακής 28 Ιανουαρίου, το πρωτάθλημα της  Γ΄ κατηγορίας Κορινθίας

Στο « Γιάννης Στέφας» , ο  ΑΟ Περαχώρας  επιβλήθηκε με 5 - 1  του  Οφέλτη  Αρχαίας Νεμέας , ενώ την ίδια στιγμή ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών επικράτησε με 3 – 2 ,εκτός έδρας επί του Βελλεροφόντη  Αρχαίας Κορίνθου . 

Στο Βέλο η Ελλάς Β΄ έχασε με το ευρύ 1 – 4 από την ΑΕ Σολομού ΄23 ενώ στην Τραγάνα Κιάτου οι Νέοι Στιμάγκας νίκησαν  με σκορ 3 -1 την  Δάφνη Πουλίτσας .

Τέλος η Προοδευτική  Περιγιαλίου έχασε με 0 – 3, στον Άσσο, από τον Άγιο   Γεώργιο. 

13η Αγωνιστική

Super League: Ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα - πόλεμος των άστρων στην Τρίπολη

 Super League: Ντέρμπι κορυφής στην Τούμπα 

Μετά το... ορεκτικό του Σαββάτου, η δράση στην Super League συνεχίζεται με το κυρίως πιάτο και τέσσερις αναμετρήσεις την Κυριακή (28/1). Αναμφίβολα το ματς που ξεχωρίζει είναι το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός, που θέλει να επωφεληθεί από τυχόν απώλειες των αντιπάλων του και να πλησιάσει την κορυφή, υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ η ΑΕΚ, που θέλει και εκείνη να πλησιάσει την πρώτη θέση, φιλοξενεί τον ΟΦΗ. Ενδιάμεσα, υπάρχει ο... πόλεμος των άστρων ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο. 

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2
Πανσερραϊκός – Βόλος 2-2
Κηφισιά – Άρης 0-1

Κυριακή 28 Ιανουαρίου
16:00 ΑΕΚ – ΟΦΗ
17:30 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος
19:30 Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα
20:30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

ΠΑΟΚ

19

53-14

44

Παναθηναϊκός

19

49-14

44

ΑΕΚ

19

39-16

42

Ολυμπιακός

19

40-18

38

Άρης

20

31-23

33

Λαμία

20

25-32

27

Αστέρας Τρίπολης

19

23-30

26

Ατρόμητος

19

24-34

23

Πανσερραϊκός

20

25-34

22

ΟΦΗ

19

16-28

20

Βόλος Ν.Π.Σ.

20

19-40

15

Παναιτωλικός

20

18-36

14

ΠΑΣ Γιάννινα

19

16-33

12

Κηφισιά

20

20-46

12

Καιρός: Επιδείνωση από την Κυριακή έως την Τρίτη – Χιόνια σε Πελοπόννησο και στην Αττική, κρύο και θυελλώδεις άνεμοι

   

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Κυριακή (28.01.2024) και έως την Τρίτη (30.01.2024), με χιόνια, τσουχτερό κρύο και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ η επιδείνωση θα γίνει με δύο διαταραχές. Η πρώτη την Κυριακή (28-01-24) και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29-01-24) και την Τρίτη (30-01-24). Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα της δεύτερης διαταραχής.

Κύρια χαρακτηριστικά της τριήμερης κακοκαιρίας (από Κυριακή μέχρι Τρίτη) θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (της τάξεως των 10 βαθμών Κελσίου) και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα.

 Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν: