Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Περαίωση 3.500 ευρώ για 4 κατσίκες, 1 τράγο και 2 γουρούνια


Ο ουρανός σφοντύλι του ήρθε ενός 71χρονου από το Καλλίδρομο Φθιώτιδας. Ο μπαρμπα-Γρηγόρης του οποίου η σύνταξη φτάνει μετά βίας τα 345 ευρώ και όλη η περιουσία του ανέρχεται σε 4 κατσίκες, 1 τράγο, 2 γουρούνια και 1 μουλάρι, καλείται τώρα να πληρώσει 3.500 ευρώ για… περαίωση!
Ο 71χρονος, μπορεί να μένει στο πιο φτωχικό σπίτι του χωριού, ωστόσο το εκκαθαριστικό σημείωμα που πήρε στα χέρια του από τη ΔΟΥ Λαμίας, του ζητά μα καταβάλλει το ποσό των 3.500 ευρώ για να «κλείσει τα βιβλία του», για τα οικονομικά έτη 2001 έως 2007 και χωρίς να πραγματοποιηθεί περαιτέρω έλεγχος!
Ο μπαρμπα –Γρηγόρης που ζει μόνος του μιας και η γυναίκα του πέθανε πριν από ένα χρόνο, δηλώνει αγανακτισμένος. «Καλά τι καμώματα είναι τούτα! Που με βρήκανε εμένα εδώ πάνω! Τους λείπουν λεφτά και βγήκαν παγανιά και όποιον πάρει ο χάρος; Δεν στεναχωριέμαι μόνο που με πιάνει το παράπονο. Τώρα με θυμήθηκαν;»

irenepan.posterous.com

tro-ma-ktiko.blogspot.com

ΗΠΑ-NASA: Μια νέα μορφή ζωής ανακαλύφθηκε, στο βυθό μιας λίμνης στην Καλιφόρνια

Ένα βακτήριο, που μπορεί να αναπτυχθεί από το αρσενικό και να ενσωματώσει αυτό το φυσικό δηλητήριο στο DNA του.

Επιστήμονες ανακοίνωσαν σήμερα την ανακάλυψη μιας νέας μορφής ζωής, κρυμμένης στο βυθό μιας λίμνης στην Καλιφόρνια: ένα βακτήριο που μπορεί να αναπτυχθεί από το αρσενικό και να ενσωματώσει το βίαιο αυτό φυσικό δηλητήριο στο DNA του.
"Αυτό που είναι νέο εδώ, είναι ότι το αρσενικό χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο για έναν οργανισμό", υπογραμμίζει ο καθηγητής Αριελ Ανμπάρ, συνδημιουργός των ερευνητικών εργασιών, που χρηματοδοτούνται από τη NASA, και θα δημοσιευτούν στο περιοδικό Science.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναβαθμίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Του ανέθεσε καθήκοντα για την αναθεώρηση του Συντάγματος


ΠΗΓΗ: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Σε έμπρακτη πολιτική αναβάθμιση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, με την επιλογή του να αναθέσει στον Τομεάρχη Περιβάλλοντος καθήκοντα μέλους της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος υπό τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, επιβεβαιώνοντας την εκτίμησή του προς τον βουλευτή της Β’ Αθηνών, την ώρα που η Ντόρα Μπακογιάννη έχει τραβήξει τον αυτόνομο δρόμο της, ιδρύοντας τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Το μυστήριο με τον sir Μαρκεζίνη


Το όνομα του διακεκριμένου ακαδημαϊκού Βασίλειου Μαρκεζίνη, με ισχυρή προβολή από τα εκδοτικά συγκροτήματα , έχει ακουστεί έντονα το τελευταίο διάστημα ακόμα και για τη θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδος, σε μία «οικουμενική κυβέρνηση». Τις τελευταίες εβδομάδες οι σχετικές συζητήσεις έχουν υποχωρήσει και ο ίδιος δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει «υπουργός», αλλά στο παρασκήνιο ακούγεται έντονα ότι, περισσότερο κι από πρωθυπουργός, θα ενδιαφερόταν για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν βέβαια έρθει η ώρα της διαδοχής του κ. Κάρολου Παπούλια.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα «Δημοκρατία»

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στα Τρίκαλα για την διαχείριση του τουρισμού


Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Δ.Δ.Τρικάλων Κορινθίας οργανώνει τη Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 4:00 μ.μ., εκπαιδευτικό σεμινάριο με Θέμα:
«Τουρισμός - διαχείριση σε περίοδο κρίσης»
Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα Κορινθίας στο Ξενοδοχείο Ηλιοβασίλεμα

Διαγραφή απο την Ν.Δ για την Αλεξάνδρα Πάλλη κόρη της Φάνη Πάλλη Πετραλιά.


Έκπληξη για την Ρηγίλλης η εμφάνιση του ονόματος της Αλέξανδρας Πάλλη κόρη της Φάνης Πάλλη Πετραλιά στην λίστα με τα ονόματα της νέας διοικούσας επιτροπής της Ντόρας Μπακογιάννη και του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Μετά από αυτό η Ρηγίλλης ετοιμάζει μέσα στις επόμενες ώρες την διαγραφή της απο την Ν.Δ. Να θυμίσουμε ότι η Αλεξάνδρα Πάλλη ήταν μέλος στις γυναίκες της Ν.Δ και στην Τοπική Οργάνωση της Γλυφάδας

report24.gr

Μιά "Δημοκρατία" άνοιξε πανιά με πλώρη το κοινό


Μια καινούργια εφημερίδα με το όνομα «Δημοκρατία» ξεκίνησε το ταξίδι της σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου. Εκδότης αυτής της προσπάθειας, που έρχεται σε μια περίοδο κρίσιμη τόσο για τη χώρα όσο και για τον Τύπο, ο κ. Γιάννης Φιλιππάκης (γνωστός από το επιτυχημένο δημιούργημά του τη «Δάφνη Επικοινωνίες», αλλά και το, επίσης, πετυχημένο πέρασμά του από τις εφημερίδες «Espresso» και «Ισοτιμία») και διευθυντής ο κ. Χρήστος Μουλίνος, ο οποίος είχε περάσει από διευθυντικές θέσεις του «Ελεύθερου Τύπου», όταν επί αείμνηστου Άρη Βουδούρη σάρωνε κυριολεκτικά τις κυκλοφορίες. Η πρεμιέρα ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, αλλά η απεργία της ΕΣΗΕΑ ανέβαλλε κατά ένα εικοσιτετράωρο την έκδοση. «Κάθε εμπόδιο για καλό» λένε οι συντελεστές του φύλλου. Με έγκυρη είδηση, έντιμη ανάλυση και άποψη, η "Δημοκρατία" φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοινού στοχεύει στις 15.000-20.000 ημερησίως (δεν θα υπάρχει φύλλο Κυριακής). Τι θα πρεσβεύει, όμως, η «Δημοκρατία προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το κλείσιμο ή ψαλίδισμα κομματικών εφημερίδων της τελευταίας περιόδου»; Η νέα εφημερίδα -αν και τα γραφεία της θα απέχουν λίγα μόλις μέτρα από το Καλλιμάρμαρο και την Αραβαντινού- θα είναι προσκύμμενη στη Νέα Δημοκρατία Στόχος της είναι να αγκαλιάσει όλο τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο". Θα στηρίζει όμως (με κριτική άποψη εννοείται) και με το χέρι στην καρδιά τον εκάστοτε ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας!
Επιπλέον, η εφημερίδα θα είναι δυναμική, με καυτά ρεπορτάζ και κοντά στον πολίτη, όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της Περιφέρειας.
Τα γραφεία της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.» στεγάζονται στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου & Ερατοσθένους 1, στην Αθήνα, τηλέφωνο 2130-170400 2130-170400.
Σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, λοιπόν, η «Δημοκρατία» άνοιξε τα πανιά της. Ευχή τόσο για τη νέα εφημερίδα τη «Δημοκρατία» όσο και για την Ελλάδα, να είναι καλοτάξιδη…

Προς αναδιάρθρωση η Γ' Εθνική με τη δημιουργία ενός ομίλου των 20 ομάδων

Η πρόταση των ομάδων του 2ου ομίλου της Football League 2 για αποχή από τους αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν προς το παρόν μπαίνει στο συρτάρι. Αυτό τουλάχιστον αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της λίγκας, καθώς μια τέτοια κίνηση κρίθηκε ότι δεν μπορεί να έχει οφέλη για τους συλλόγους.
Πάντως, η διοργανώτρια αρχή δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, τη στιγμή μάλιστα που βλέπει τις περισσότερες ομάδες να... αργοσβήνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της λίγκας Σπύρος Καλογιάννης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της κατηγορίας.

Οι υπολογιστές στην αρχαιότητα

Oι αρχαίοι Έλληνες ήταν πρωτοπόροι και στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Γιά του λόγου το αλληθές τα δύο video που ακολουθούν :
video 1 και video 2

Χιόνι και κύμα ψύχους σαρώνει βόρεια και κεντρική Ευρώπη

Κλειστά αεροδρόμια, προβλήματα σε σιδηροδρομικά δίκτυα και δρόμους
Οκτώ νεκροί στην Πολωνία




ΛΟΝΔΙΝΟ. Το πρωτοφανές, για τα δεδομένα της εποχής, κύμα ψύχους που σαρώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη βόρεια Ευρώπη έχει κυριολεκτικά παραλύσει τις αερομεταφορές και τα σιδηροδρομικά δίκτυα, ενώ λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης πολλές οδικές αρτηρίες στην καρδιά της Γηραιάς Ηπείρου ήταν χθες απροσπέλαστες.

Σπουδαία νίκη του Άρη στη Μαδρίτη , 3 - 2 επί της Ατλέτικο.

Την μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας του σημείωσε χθες ο Άρης, που επικράτησε της Ατλέτικο στη Μαδρίτη με σκορ 3-2, σε αναμέτρηση για την 5η ημέρα του 2ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Άρη επί της κατόχου του τροπαίου της διοργάνωσης, καθώς είχε επικρατήσει και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 1-0.
Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Κόκε (2΄, 51΄πεν.) και Λαζαρίδης (81΄) ενώ η Ατλέτικο «γύρισε» προσωρινά το παιχνίδι με τους Φορλάν (11΄) και Αγουέρο (16΄).

Θανατηφόρο τροχαίο στο Λαμπίρι με θύμα 34χρονο λιμενικό

Ένας 34χρονος λιμενικός που υπηρετούσε στην Πάτρα και διέμενε στο Σελινούντα Αιγίου, είναι σύμφωνα με την αστυνομία, το νέο θύμα της ασφάλτου. Το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 34χρονο, σημειώθηκε στις 5 το πρωί στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Κορίνθου, κοντά στο κάμπινγκ Τσόλις, στο Λαμπίρι.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος και εκινείτο στο ρεύμα προς Αθήνα, εξετράπη της πορείας του, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ΙΧ αυτοκίνητο, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μπάρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός του. Στο σημείο έσπευσε και η πυροσβεστική υπηρεσία για τον απεγκλωβισμό του οδηγού από το αυτοκίνητο.

Καιρός: Σκόνη από την Aφρική, βροχές και νότιοι άνεμοι σήμερα και αύριο


Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στα βορειοδυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο θα είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή.
Άνεμοι: νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής.
Άνεμοι: νότιοι 5 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή
Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα ανατολικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

thebest.gr

H προσωρινή διοικούσα επιτροπής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας»










Στη συγκρότηση προσωρινής διοικούσας επιτροπής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη. Στις αρμοδιότητες της επιτροπής είναι ο συντονισμός της πολιτικής δράσης και των παρεμβάσεων, καθώς και η οργανωτική ανάπτυξη του κόμματος μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη.
Η πρώτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στις 11:00 στα γραφεία του κόμματος. Η Διοικούσα Επιτροπή έχει 20 μέλη, ενώ με απόφαση της κας Μπακογιάννη στις συνεδριάσεις θα συμμετέχουν επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Οικονόμου, ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού, Δημήτρης Ζαφειριάδης, και ο υπεύθυνος Οργανωτικού, Παναγιώτης Αντωνόπουλος.
Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι τα εξής:
1.Αναστόπουλος Κώστας, Φοροτεχνικός, Δήμαρχος Ύδρας
2.Ανδρέου Γιώργος, Δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος Αράχωβας
3.Αραμπατζή Νίκη, Δικηγόρος
4.Γεωργιάδης Στέφανος, Επιχειρηματίας
5.Γιαννουλάκης Δημήτρης, Επιχειρηματίας
6.Γκλαβάκης Γιάννης, γεωπόνος-αγρότης, πρώην ευρωβουλευτής
7.Καμάρας Παύλος, Πολιτικός Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος, πρώην Δήμαρχος Πεύκης
8.Καράτζης Μιλτιάδης, Επιχειρηματίας
9.Καρβέλης Θάνος, Δικηγόρος
10.Κόλλια Βάσω, Πολιτική Επιστήμων-Διεθνολόγος, πρώην μέλος του Ε.Γ. και της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ και της Ν.Δ.
11.Κοτσώνης Θεόδωρος, ιατρός, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας(1996-2000) και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (2003-2004)
12.Κωστάκη Ιουλία, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος
13.Πάλλη Αλεξάνδρα, επιχειρηματίας
14.Παπαγεωργίου Γιώργος, ιατρός, πρώην βουλευτής της ΝΔ
15.Παππάς Ελπιδοφόρος, Πολιτικός Μηχανικός, Στέλεχος Επιχειρήσεων
16.Σταύρου Γιάννης, Οικονομολόγος
17.Ταχιάος Νίκος, Τοπογράφος Μηχανικός, πρώην μέλος του Ε.Γ. και της Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ καθώς και της Κ.Ε της Ν.Δ.μτικός
18.Τραχήλη Αθηνά, Κτηνίατρος
19.Τσίφτης Σέργιος, Φυσικός
20.Υφαντής Κώστας, Πανεπιστημιακός

Κι ο τελευταίος των Τροϊκανών να φύγει, αν δεν αλλάξουμε, δεν σωνόμαστε...

Έργα ζωής, μεταδημοτεύσεις
και λοιπές ντόπιες ιστορίες,
εν μέσω μνημονίου.
Ανάκατες σκέψεις...


Όποιος ενημερώνεται για τα μνημόνια από "εναλλακτικά" μέσα και όχι μόνο από την "ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ & ΦΟΒΟΣ ΑΕ" που εκπέμπει στο σαλόνι μας και τις έντυπες θυγατρικές της, είναι τουλάχιστον αγανακτισμένος. Τέτοια κοροϊδία και τέτοιο εμπαιγμό είναι δύσκολο να τα καταπιείς αμάσητα. Το πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία και πότε θα τους πάρουμε με τις ...πέτρες, δεν μπορώ να το προσδιορίσω ακριβώς, αλλά έτσι που το πάνε, η μέρα εκείνη δε θ' αργήσει! Όσο και να παραπλανούν και να φοβίζουν, όταν πεινάσουμε και χάσουμε τελείως την αξιοπρέπειά μας, δεν θα μπορούν να μας κοιμίσουν, ούτε με ένεση για ...ελεφάντους! Μακάρι βέβαια, να το καταλάβουμε γρηγορότερα απ' τον πάτο και ν' αλλάξουμε ρότα. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει ένα μαγικό κλικ και θ' αλλάξουμε πορεία, αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, γιατί η βλάβη στην ψυχή και στο μυαλό μας είναι μεγάλη. Ας ευχηθούμε να μην είναι ανήκεστος...