Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Μήνυμα Μητσοτάκη από το βήμα του ΟΗΕ: Να εμπιστευτούμε τη σοφία της Χάγης

Μήνυμα Μητσοτάκη από το βήμα του ΟΗΕ: Να εμπιστευτούμε τη σοφία της Χάγης 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε την ομιλία του στη 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να στείλει μήνυμα για την ειρηνική επίλυσης της αντιπαράθεσης στην Ανατολική Μεσόγειο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ταυτόχρονα, ανέδειξε την εικόνα μια Ελλάδας ως χώρας ειρήνης που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο εν αντιθέσει με τη γείτονα. Εικόνα αναγκαία για να ακούγονται πιο πειστικά τα επιχειρήματα της κυβέρνησης από τη διεθνή κοινότητα.

Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος στην Ουκρανία – Τουλάχιστον 22 νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη συντριβή μεταγωγικού στρατιωτικού αεροσκάφους σήμερα το βράδυ στην περιοχή του Χαρκόβου, στην Ουκρανία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Χαρκόβου, Αλέξι Κούτσερ, δύο από τους επιβαίνοντες επέζησαν ενώ αγνοούνται οι υπόλοιποι 4. Από τους δύο επιζώντες, ο

Πρεμιέρα την Κυριακή και στο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας Κορινθίας.

 https://apopsi24.gr/wp-content/uploads/2020/07/89531852_2339187646183416_9087876148062322688_n.jpg

 Το απόγευμα (16:30) της Κυριακής (27/9/2020) αρχίζει και το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας, όπου συμμετέχουν 15 ομάδες. 

Η πρεμιέρα περιλαμβάνει ενδιαφέροντες αγώνες. Στο γήπεδο της Λυκοποριάς θα διεξαχθεί το ντέρμπι των "νεοφώτιστων"  στη κατηγορία μεταξύ του τοπικού ΑΟ Λυκοποριάς.  και του ΑΟ Μαψού, ομάδες οι οποίες πρωταγωνίστησαν και στο περυσινό πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας ,που λόγω κορωνοϊού διεκόπη.                                                                                                                                                    Στο Κιάτο (πλαστικό γήπεδο), ο Ασπρόκαμπος υποδέχεται την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, ενώ στο Λέχαιο ο τοπικός Ηρακλής αγωνίζεται με τον Εθνικό Ξυλοκερίζης.                                                                                                  Την ίδια ώρα στο Ζευγολατιό ο τοπικός ΑΣ Ρομά αντιμετωπίζει τον Αετό Κρυονερίου, ενώ στο Σπαθοβούνι η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Άγιο Γεώργιο.                                                                                                        Στην Κλένια ο τοπικός ΠΑΣ αντιμετωπίζει τον Βελλεροφόντη Αρχαίας Κορινθου, ενω στα Εξαμίλια, ο Αστέρας Κορίνθου μάχεται με τον Πανσολυγειακό.              Τέλος Ρεπό έχει ο Πανευρωστινιακός.


1η Αγωνιστική







Ηρακλής Λεχαίου - Εθνικός Ξυλοκερίζης


ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού - Αετός Κρυονερίου


ΑΟ Ασπροκάμπου - Πρόοδος Αγ. Βασιλείου


ΠΑΣ Κλένια - Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου


ΑΟ Σπαθοβουνίου - Αγ. Γεώργιος


Αστέρας Κορίνθου - Πανσολυγειακός


ΑΟ Λυκοποριάς-ΑΟ Μαψού
Ρεπό: ο Πανευρωστινιακός

Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2

 Η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2: Με Απόλλωνα Λάρισας η Ξάνθη στην πρεμιέρα

 Πραγματοποιήθηκε χθες (24/9) το μεσημέρι η κλήρωση της περιόδου 2020-21 για το πρωτάθλημα της Super League 2. Το πρωτάθλημα θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα είναι η κανονική του διάρκεια που θα αποτελείται από 22 αγωνιστικές, ενώ η δεύτερη θα περιλαμβάνει 10 ακόμα παιχνίδια που θα αφορούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Στα πλέι οφ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6, ενώ στα πλέι άουτ αυτές που θα βρεθούν στις θέσεις 7-12. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 24 Οκτωβρίου. Η Ξάνθη από την πλευρά της ζήτησε να μην αγωνιστεί στις δύο πρώτες αγωνιστικές, προκειμένου να προλάβει να προετοιμαστεί. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο πρώτα της παιχνίδια θα γίνουν σε εμβόλιμες αγωνιστικές.

Το πρόγραμμα:

Έκτακτο - Κορωνοϊός: Στα 286 τα κρούσματα ( δύο στην Κορινθία), το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα και τρεις νέοι θάνατοι

  

Στα 286 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά τα 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 37 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16913, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Από τα 249 εγχώρια κρούσματα, τα 31 συνδέονται με γνωστές συρροές. 

Αναλυτικότερα:

“Φιλόδημος ΙΙ”: Επιπλέον 18 εκατομμύρια για τα αδέσποτα

 

Τροποποιήθηκε, για 4η φορά, η Πρόσκληση Χ του «Φιλόδημου ΙΙ» που έχει ως αντικείμενο την «κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Αυτή τη φορά, επήλθαν οι εξής δύο αλλαγές:

Έχω συνάχι και μπουκωμένη μύτη, έχω κοροναϊό, απλό κρυολόγημα ή γρίπη;

 


του Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Με τον νέο κοροναϊό γνωρίζουμε ότι δεν είναι εποχικός όπως η γρίπη και το άλλο που γνωρίζουμε είναι ότι ο ασυμπτωματικός μεταδίδει χωρίς να έχει κανένα σύμπτωμα. Επίσης άλλος ασθενής μπορεί να έχει μόνο δέκατα, άλλος ανοσμία, άλλος αγευσία και άλλος απλά κόπωση. Αυτό σαν γνώση κάνει αρκετά πιο δύσκολη την διάγνωση.

Και τι γίνεται με το απλό συνάχι που ταλαιπωρεί και ταλαιπωρούσε κόσμο και προέρχεται από πολλές αιτίες;

Επειδή και το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη, έχουν αρκετά κοινά συμπτώματα, μερικές φορές είναι δύσκολο ή και αδύνατο να γίνει σωστή διάγνωση μόνο από τα συμπτώματα. Ειδικά τεστ πρέπει να γίνουν τις πρώτες μέρες, για να μπορέσουμε να πούμε με βεβαιότητα αν κάποιος έχει γρίπη. ..................

read more

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ για 25-09-2020 και 26-09-2020

https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/202008/kakokairia_emy.jpg


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  


 

                         Κόρινθος,   25.09.2020

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτ.: 167904/25-09-2020 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου –Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου:

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Πρεμιέρα αύριο στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας - Ντερμπι στον Α΄ ομιλο ( Κορινθος 2006 - ΠΑΣ Κόρινθος)

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcS6D0GzxgfSuF0Q3Haw_eHDJcz7vsEMeuyXtA&usqp=CAU

Πρεμιέρα αύριο Σάββατο (26 Σεπτεμβρίου 2020) στις 16;30 το απόγευμα στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κορινθίας , το οποίο φέτος θα διεξαχθεί , με τις 20 ομάδες στη σέντρα, μοιρασμένες σε 2 ομίλους, ( Ανατολικό και Δυτικό). Στο κάθε όμιλο μετέχουν από 10 ομάδες.

Η πρεμιέρα περιλαμβάνει , στον 1ο όμιλο (ανατολικό) το μεγάλο ντέρμπι της Κορίνθου , στο ΔΑΚ, ανάμεσα στην Κόρινθος 2006 και στον ΠΑΣ Κόρινθος. Την ίδια ώρα στο "Θώδειο" ο ΑΟ. Λουτράκι υποδέχεται τον Τενεάτη Αθικίων, ενώ στο "Γιάννης Στέφας" μάχονται οι Άγιοι Θεόδωροι με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Στο γήπεδο του Συνοικισμού  "ποδαρικό" , στον Κύψελο  κάνει ο Παννεμεατικός, ενω στο Γαλατάκι ο Σαρωνικός αγωνίζεται με τον Ισθμιακό.

Στο 2ο όμιλο ( Δυτικό), ο Αστέρας Δερβενίου υποδέχεται ,στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος την Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ στο Ξυλόκαστρο ,ο Πανκαμαριακός μάχεται με την Ελλάδα Βέλου. Την ίδια ώρα ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου αγωνίζεται στο Πετρί κόντρα στην τοπική Θύελλα. Στο γήπεδο του Ζευγολατιού μάχονται οι δύο "νεοφώτιστοι" της κατηγορίας ο Άρης Βοχαϊκού με τον Ολυμπιακό Άσσου, ενώ τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας στο στάδιο του Κιάτου ανάμεσα στον Πέλοπα και τον ΑΟ. Ζευγολατιού.

Η πρεμιέρα

Α΄όμιλος

1η Αγωνιστική

 

Αγ. Θεόδωροι

-

ΣΦΛ Ολυμπιακός

ΑΟ Λουτράκι

-

Τενεάτης Αθικίων

ΠΑΣ Κύψελος

-

Παννεμεατικός

Α.Σ. Κόρινθος 2006

-

ΠΑΣ Κόρινθος

Σαρωνικός Γαλατακίου

-

Ισθμιακός

 

Β΄όμιλος 

1η Αγωνιστική

Πανκαμαριακός

-

Ελλάς Βέλου

Πέλοπας Κιάτου

-

ΑΟ Zευγολατιού

Άρης Βοχαϊκού

-

Ολυμπιακός Άσσου

Θύελλα Πετρίου

-

Ηρακλής Ξυλοκάστρου

Αστέρας Δερβενίου

-

Θύελλα Κ. Διμηνιού

 

Μετά από απόφαση της Ε.Π.Σ. Κορινθίας, η αρμόδια Επιτροπή Διαιτησίας, σε αγαστή συνεργασία με τον Σ.Δ.Π. Κορινθίας, αφού έλαβε υπόψη της την οικονομική στενότητα των ομάδων, εξαιτίας της παρατεταμένης αποχής από τις αγωνιστικές δραστηριότητες λόγω του κορωνοϊού COVID 19, αποφασίστηκε όπως διαιτητές και παρατηρητές της δύναμής της προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στους αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών κατά την 1η αγωνιστική κάθε γύρου της κανονικής περιόδου.

Κατ’ αυτό τον τρόπο όλο το έμψυχο δυναμικό της κορινθιακής διαιτησίας συμβάλλει από την πλευρά του σε μια μικρή οικονομική ανακούφιση των ομάδων του Νομού μας.

Με την ευκαιρία της έναρξης των πρωταθλημάτων η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Κορινθίας εύχεται σ’ όλους τους εμπλεκόμενους με το κορινθιακό ποδόσφαιρο καλή αγωνιστική χρονιά, με σωματική και ψυχική υγεία και με την υπενθύμιση ότι το ποδόσφαιρο είναι συναρπαστικό, επειδή είναι ένα  απρόβλεπτο άθλημα, εξαιτίας του γεγονότος ότι όλοι κάνουν λάθη.