Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ για 25-09-2020 και 26-09-2020

https://www.athensmagazine.gr/photos/w_800px/articles/202008/kakokairia_emy.jpg


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  


 

                         Κόρινθος,   25.09.2020

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτ.: 167904/25-09-2020 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου –Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου:

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Παρασκευής (25-09-2020) και από τα βορειοδυτικά, με έντονα φαινόμενα που το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλα τα δυτικά και τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους εντάσεως έως 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

1.     Τη νύχτα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (25-09-2020) το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος.

2.     Το ΣΑΒΒΑΤΟ (26-09-2020):

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και βαθμιαία η δυτική Πελοπόννησος. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Βαθμιαία από τα δυτικά η Μακεδονία και το απόγευμα η Θράκη, με εξασθένηση από τα δυτικά τις απογευματινές ώρες.

γ. Πιθανώς η δυτική και η βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τη ΔΕΥΤΕΡΑ (28-09-2020) εκ νέου τη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα.

 

Κατόπιν τούτου,εφιστούμε ιδιαίτερα την προσοχή σε όλους τους πολίτες,να ακολουθούν τα μέτρα και τις υποδείξεις των αρμοδίων εμπλεκομένων φορέων (Αστυνομικής Διεύθυνσης και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας), ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα από πτώσεις αντικειμένων που δύναται να προκαλέσουν τραυματισμούς. Επιπρόσθετα, οι πολίτες πρέπει να μην υποτιμήσουν την ένταση, την έκταση και την σοβαρότητα των καιρικών φαινομένων και πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Τέλος, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα τηςΓενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) προκειμένου να ενημερώνονται για τα μέτρα προφύλαξης καθώς επίσης και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) προκειμένου να παρακολουθούν τα τακτικά δελτία καιρικών συνθηκών


Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας