Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σ.Μάρκελλος - Στους δρόμους η κοινωνική δυσαρέσκεια

ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ-ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ :ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕΡΝΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ


Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου



Σαν εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο εν τέλει η χώρα. Μετά το χαμηλόμισθο και το χαμηλοσυνταξιούχο, η Παιδεία και η Υγεία είναι, δυστυχώς, τα μεγάλα θύματα της κυβέρνησης του Μνημονίου. Υποχωρούν, χάνονται, σαν το νερό σε διψασμένο μήνες έδαφος. Ανατριχιάζει κανείς απ το θέαμα, την όψη, την εικόνα της μοναξιάς του διπλανού σου μεροκαματιάρη.

Η πονεμένη καρδιά του νοικάρη των 700 euro τυλίγεται στα δάκρυα. Οι χοντρές σταγόνες ξαφνικής, γρήγορης, φθινοποριάτικης μπόρας υποχρεώνουν τον φαμελιάρη φτωχής συνοικίας να κολλήσει το κεφάλι του στους ώμους και τους ώμους στα γόνατα. Κάποιες στενόχωρες ενοχές βέβαια βασανίζουν τις συνειδήσεις της Πολιτείας. Με πληγές πάμπολλες στη ψυχή της, προσπαθεί να τις γιατρεύει με την απλή συνήθεια να ζει μαζί τους, ως την βαθιά ποθητή λησμονιά. Το κρασί της αγωνίας όμως έχει ήδη σερβιριστεί. Και περιμένει να το πιουν οι πρωτομάστορες της λιτότητας. Οι μπέηδες της άνισης, άδικης κατανομής των βαρών.

Και ο Πρωθυπουργός μας ; Περπατά σε έναν δρόμο πλατύ, ευρύτατο,
πρωθυπουργικό, γεμάτο όμως σπαρμένο αγκάθια. Δεν αφουγκράζεται τον κόσμο.
Δεν είναι δίπλα στα προβλήματά του. Αδυνατεί να παρακολουθεί τα προβλήματα
του κοσμάκη. Εγκλωβισμένος στη λογική της περιοριστικής πολιτικής, καμία
ουσιαστικά λύση δεν δίνει. Η ζωή δεν είναι για όλους μας πάντα ξέγνοιαστος
περίπατος, να βαδίζεις αμέριμνος στην παραλία σφυρίζοντας. Το απόγευμα είναι στο γέρμα του. Ο ήλιος πέφτει απ την πλευρά της απόμακρης, χωρίς ορίζοντα θάλασσας.

www.steliosmarkellos.gr

Συνεδρίαση Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας 17/9/2010

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 θα συνεδριάσει η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ
Κορινθίας, με τη νέα της σύνθεση, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της
11ης Σεπτεμβρίου, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Ο Δ. Δράκος την Πέμπτη στην Κόρινθο

Στη Κόρινθο θα βρίσκεται την Πέμπτη 16/9 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος για συνεργασία με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και νομάρχη Κορινθίας Νίκο Ταγαρά και επαφές με τοπικούς παράγοντες και αυτοδιοικητικά στελέχη.

Δ. ΣΚΟΥΡΑΣ : ΕΣΚΕΜΕΝΕΣ ΑΝΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤ. ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ ΠΕΡΙ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΥ

Από το γραφείο τύπου του Υποψηφίου Δήμαρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Δημήτρη Σκούρα


Σε συνέντευξή του στο TV Super στις 04/09/2010 με την δημοσιογράφο κ. Σουκαρά ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου ξεπέρασε τον εαυτό του σε παραπληροφόρηση, αναλήθειες και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Για τον υπερδανεισμό του Δήμου ισχυρίστηκε με επιμονή ότι έχει πάρει μόνον 1.700.000 Ευρώ δάνεια συνολικά στις 2 θητείες του.

Εμείς παραθέτουμε τα δάνεια που γνωρίζουμε ότι έχει πάρει ο Δήμος μας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα διόδια Καλαμακίου

Αιτία οι εργασίες που θα γίνουν την Πέμπτη (16-09-2010), για να τοποθετηθούν νέες γέφυρες σήμανσης στο σταθμό διοδίων του Ισθμού της Κορίνθου. Οι ρυθμίσεις αφορούν τον ολικό αποκλεισμό της λωρίδας εκτάκτου ανάγκης στην κατεύθυνση προς Πάτρα από την χιλιομετρική θέση 72+300 ως την 72+800. Επίσης, τον ολιγόλεπτο αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα για μήκος περίπου 500 μέτρων και τέλος τον ολικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου, δύο φορές για 10 λεπτά στην κατεύθυνση προς Πάτρα. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 07:00 και να ολοκληρωθούν στις 20:00 το βράδυ.

Αίρεται το πλαφόν στα καύσιμα από τα μεσάνυχτα

Αίρεται το πλαφόν στα καύσιμα από τα μεσάνυχτα- Ήταν να διαρκέσει έως την Κυριακή, αλλά οι βενζινοπώλες ανακοίνωσαν πως αίρεται από απόψε
- Η τιμή της αμόλυβδης αναμένεται να κυμανθεί κοντά στα 1,5 ευρώ ανά λίτρο
- Έκανε πίσω η κυβέρνηση για να μην έχει δύο μέτωπα με βενζινοπώλες και ιδιοκτήτες φορτηγών

NEWSIT

Μετονομάστηκε σε Ιερά Μητρόπολη Μάνης η Μητρόπολη Γυθείου

Με κανονιστική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως που κυκλοφόρησε χθες, ύστερα από πρόταση του Μητροπολίτη Γυθείου και Οιτύλου Χρυσοστόμου, η Μητρόπολη Γυθείου και Οιτύλου μετονομάστηκε για ιστορικούς λόγους σε Ιερά Μητρόπολη Μάνης, με έδρα το Γύθειο, που είναι και η έδρα του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Στο εξής, ο επιχώριος Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου, θα μνημονεύεται και θα υπογράφει με τον ιστορικό τίτλο Μητροπολίτης Μάνης.

Η περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης παραμένει ίδια και εκτείνεται από το Δήμο Σμύνους και το Βαλτάκι Λακωνίας ως και το χωριό Βέργα στην ανατολική παραλία του Δήμου Καλαμάτας.

ΑΠΕ

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το πρόγραμμα

Ο Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΕΥΜΟΡΦΙΑΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Ο. ΣΟΛΟΜΟΥ

Στήν 4η κατα σειρά, μεταγραφική κίνηση, προχώρησε η διοίκηση του Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ, καθώς αποκτήθηκε με μεταγραφή ο 25χρονος αμυντικός - μέσος, Δημήτρης Ευμορφιάδης, απο τήν ομάδα του Σολομού.

Τα έργα στο γήπεδο Δερβενίου στην τελική τους ευθεία

Τα έργα στο γήπεδο του Δερβενίου βρίσκονται στην τελική τους πορεία , καθώς ξεκίνησε και στρώνεται ο χλοοτάπητας , στον αγωνιστικό χώρο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το χρησιμοποιήσουν ως έδρα τους οι ομάδες του Αστέρα Δερβενίου και του Πανευρωστινιακού.

Η Βαθμολογία του Α’ ομίλου της Football League 2

1. Ρόδος 2-0 3
2. Ασπρόπυργος 2-1 3
3. Παναιγιάλειος 1-0 3
4. Αίας Σαλαμίνας 1-0 3
5. Κόρινθος 1-0 3
6. Αγία Παρασκευή 1-0 3
7. ΠΑΟ Ρουφ 1-0 3
8. Ηρακλής Ψαχνών 1-0 3
9. Παναχαϊκή 1-2 0
10. Βύζας Μεγάρων 0-1 0
11. Ολυμπιακός Χερσονήσου 0-1 0
12. Κεραυνός Κερατέας 0-1 0
13. Πλατανιάς Χανίων 0-1 0
14. Πανηλειακός 0-1 0
15. Χανιά 0-1 0
16. Απόλλων Σμύρνης 0-2 0


Η επόμενη (2η) αγωνιστική:


Παναιγιάλειος - Ρόδος
Απόλλων Σμύρνης - Χερσόνησος
Πανηλειακός - Αίας Σαλαμίνας
Αγία Παρασκευή - Πλατανιάς
ΑΟ Χανίων - Ηρακλής Ψαχνών
ΠΑΟ - Ασπρόπυργος
Κεραυνός Κερατέας - Κόρινθος
Παναχαϊκή - Βύζας Μεγάρων

Με την «Κίνηση Πολιτών Ξυλοκάστρου» ο πρώην κοινοτάρχης του Δερβενίου Ντίνος Κούκιος

Ο κ. Ντίνος Κούκιος (πρώην κοινοτάρχης Κοινότητας Δερβενίου 1994-1998, επικεφαλής της μειοψηφίας στον Καποδιστριακό Δήμο Ευρωστίνης 1998-2002), θα είναι υποψήφιος Σύμβουλος στον δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με την «Κίνηση Πολιτών Ξυλοκάστρου» με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Κλαδούχο, όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση του.

Ο Δημήτρης Δράκος σήμερα στη Λακωνία


Σε χωριά του Νομού Λακωνίας περιοδεύει σήμερα Τετάρτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Δράκος, για επαφές με τοπικούς φορείς και παράγοντες και συναντήσεις με κατοίκους προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν, αλλά και για τη φιλοσοφία και τους στρατηγικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού του.

Σε Κυπαρισσία και Πεταλίδι στις εκδηλώσεις του Τιμίου Σταυρού ο Πέτρος Τατούλης

Στις εορταστικές εκδηλώσεις, στο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κυπαρισσία, παραβρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, το πρωί της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου.

Νίκη Δ. Καλογερόπουλου στο Δήμο Αιγιάλεια δείχνει δημοσκόπηση

Έγινε χθες και προχθές από την εταιρία DATA RC και παρουσιάστηκε από το "Ράδιο Αίγιο"

Άνετη επικράτηση του Δημήτρη Καλογερόπουλου στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αιγιάλειας δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας DATA RC που παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί από το "Ράδιο-Αίγιο".

Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης

ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, είναι το Ωδείο του Δήμου μας, που φιλοδοξεί να προσφέρει μουσική εκπαίδευση με υψηλή ποιότητα. Θα έχει πολυάριθμα τμήματα διδασκαλίας οργάνων – εγχόρδων, πνευστών, πληκτροφόρων, κρουστών, τραγουδιού, θεωρητικών. Θα χορηγεί αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών και θα πραγματοποιεί πολλές συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις με μαθητές και μουσικά σύνολα. Οι καθηγητές του είναι εξαίρετοι μουσικοί και σολίστ με σημαντική δραστηριότητα και διδακτική εμπειρία.


Καλλιτεχνικός Διευθυντής : Στέλιος Γκόλγκαρης

Σήμερα στο Ράδιο-Αίγιο η μεγάλη δημοσκόπηση για τον Δήμο Αιγιάλειας

ΟΙ "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" θα συντονιστούν σήμερα Τετάρτη στις 10 το πρωί στους 92,2 ΜΗΖ των FM και στο "Ραδιο Αίγιο" μεταδίδοντας τα αποτελέσματα που κατέγραψε μεγάλη δημοσκόπηση που έγινε σε ολόκληρο το γειτονικό Δήμο Αιγιάλειας από την εταιρία DATA RC. Η δημοσκόπηση τελείωσε μόλις το μεσημέρι της Τρίτης και συνεπώς καταγράφει την πιο νωπή τάση της κοινής γνώμης, για τις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Ευτυχώς... τελείωσε!

Τρομακτική η Μπαρτσελόνα
αντί για 10 – 1 μόνο 5 – 1
τον Πάναθηναικό που έμεινε σε ρόλο θεατή!


Η λέξη «υπόκλιση» είναι λίγη για την Μπαρτσελόνα που στο... ρελαντί νίκησε με 5-1 τον Παναθηναϊκό! Ενδεικτικό; 216 επιτυχημένες πάσες οι Καταλανοί, 22 οι «πράσινοι»! Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο! Ο Παναθηναϊκός πίστεψε για... δύο λεπτά στο θαύμα.