Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Διδακτικό προσωπικό στη Σχολή Μηχανικού

Η Σχολή Μηχανικού, με έδρα το Λουτράκι, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της, για το ακαδημαϊκό έτος 2010 - 2011, προκήρυξε την πρόσληψη, με επιλογή, διδακτικού προσωπικού με ωριαία αποζημίωση.

Αναβολή γιορτής μήλου στη Μάννα λόγω πρόβλεψης δυσμενών καιρικών συνθηκών

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ξυλοκάστρου σας ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη Γιορτή μήλου στο Τ.Δ. Μάννας για το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 8.30μ.μ. αναβάλλεται λόγω πρόβλεψης δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στρατηγική τοπικής ανάπτυξης από την αναπτυξιακή Β. Πελοποννήσου

Η ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ ΑΕ. ΟΤΑ ανακοινώνει ότι δημοσιεύτηκε η 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, που καλεί τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους δικαιούχους της περιοχής παρέμβασής της (Δημοτικά Διαμερίσματα Δήμων των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας) να υποβάλλουν τα

Ο Αστέρας Δερβενιου φιλική εξάρα και στην Προοδευτική

Ο Αστέρας Δερβενίου επκράτησε με σκορ 6-2 της Προοδευτικής Περιγιαλίου σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Ξυλόκαστρο. Από δύο γκολ πέτυχαν οι Καραβάς και Πιλιαφάς, ενώ ένα τέρμα σημείωσαν οι Τσιπάς και Γερμάνοφ.

Oi διαιτητές της 1ης αγωνιστικής του Νοτίου ομίλου της Football League 2

Από την Κεντρική Εποτροπή Διαιτησίας ορίστικαν οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας που θα διευθύνουν τους αγώνες ΟΠΑΠ Football League 2 (1η Αγωνιστική) στις 12-9-2010. Ώρα: 16.45
.
Αναλυτικά οι ορισμοί:

Υποψήφιος στον Δήμο Σικυωνίων ο Δήμαρχος Φενεού Σπ. Σταματόπουλος


Την υποψηφιότητά του στον νέο Δήμο Σικυωνίων ανακοίνωσε με γραπτή δήλωση ο νυν Δήμαρχος Φενεού Σ. Σταματόπουλος αναφέροντας τα εξής:

«Φίλες και Φίλοι, Νέες και Νέοι,».

Πυρκαγιά στον «Ευαγγελισμό»

Σοβαρά εγκαύματα υπέστη 34χρονη ασθενής


Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά ξέσπασε στο θάλαμο απομόνωσης της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού». Στο θάλαμο νοσηλευόταν μία 34χρονη ασθενής, η οποία υπέστη σοβαρά εγκαύματα και παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου.Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή όταν ο χώρος γέμισε με καπνούς. Υπήρξε κλήση στην Πυροσβεστική, ωστόσο, η φωτιά έσβησε με τα μέσα του Νοσοκομείου.
ΑΠΕ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ




Τετάρτη 8-9-2010


Στην Αρχιερατική λειτουργία και στην πανηγυρική της ημέρας με την λιτάνευση της εικόνας της «Παναγίας της Γιάτρισσας» του Δήμου Σμύνους Λακωνίας παραβρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δ. Δράκος, σήμερα Τετάρτη 8-9-2010 (φωτογραφικό στιγμιότυπο) .

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Δράκος μετέβηκε στη Καλαμάτα, οπού στις 8.00 μ.μ. συναντήθηκε με

Αγγλικά από την πρώτη Δημοτικού σε 800 ολοήμερα

Ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε σήμερα με εγκύκλιό του τις αναλυτικές οδηγίες για τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας στις Α’ και Β’ τάξεις των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Νέες Πολιτικές Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο Σχολείο: Η Εκμάθηση της Αγγλικής σε Πρώιμη Παιδική Ηλικία».
Οι αναλυτικές οδηγίες για τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας στις Α’ και Β’ τάξεις του Δημοτικού διαμορφώθηκαν από την αρμόδια επιστημονική ομάδα του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εγκρίθηκαν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Ποιοι celebrities έδωσαν το παρών στη συναυλία των U2


Λεμπέρες ήταν αφήξεις στη συναυλία των U2 στο ΟΑΚΑ και απολαύσαν το αγαπημένο τους συγκρότημα. Οι επώνυμοι που πήγαν να δουν την συναυλία των U2, μεταξύ άλλων ήσαν: Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο Σάκης Ρουβάς , η Νατάσα Θεοδωρίδου , ο Γιάννης Πρετεντέρης, η Άννα Νταλάρα, ο Αλέξης Παπαχελάς, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Κώστας Αλιμπέρτης, ο Πέτρος Φιλιππίδης κ.α.

Δημήτρης Σκούρας: Εμπαιγμός, αμέλεια και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για το λατομείο στα Πιτσά

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
Αποσπάσματα από ραδιοφωνικές συνεντεύξεις στον Prisma Virus 93,8 και το Γιώργο Αντωνίνη του κ.Αντώνη Κλαδούχου και του κ.Δημήτρη Σκούρα σχετικά με την ίδρυση λατομείου στα Πιτσά Κορινθίας

Επιτυχημένη η αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου


Με επιτυχία έγινε στα γραφεία του συλλόγου αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, η έκτακτη αιμοδοσία για συμπαράσταση στις πληγείσες περιοχές απ’ τον ιό του Δυτικού Νείλου, Μακεδονία και Θεσσαλία. Συγκεντρώθηκαν 34 μονάδες αίματος. Ο σύλλογος ευχαριστεί όσους ανταποκρίθηκαν, καθώς επίσης και το ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό του Α Σταθμού της αιμοδοσίας του Νοκοκομείου Κορίνθου για την άριστη συνεργασία.

Η Νεολαία και οι μνηστήρες της…


Ορφέας Περίδης «έρχονται εκλογές» (video)


«Θάλασσα στη Λάρισα
Σιδηρόδρομος στην Κρήτη
Όχι τρύπες στις δεκάρες
Έρχονται εκλογές…»

Έρχονται εκλογές! Οι νέοι σε ηλικία ψηφοφόροι, γίνονται συνεχώς αποδέκτες αφουγκρασμών (sic) και προσκλήσεων για συμμετοχή. Όλοι όσοι βάζουμε υποψηφιότητα, προσπαθούμε να σκουντήξουμε τον «Κοιμώμενο Γίγαντα», τη νεολαία και να την κάνουμε να συμμετέχει. Τους ψάχνουμε παντού και εισβάλλουμε στα στέκια τους (πραγματικά και ηλεκτρονικά), για να τους βρούμε και να τους ακούσουμε. Άλλοι αληθινά, άλλοι ψεύτικα, άλλοι παροδικά, άλλοι μόνιμα, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι τους ψάχνουμε.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον Δημήτρη. Τριανταφυλόπουλο για τον Δήμο Αιγιαλείας


Τους υποψηφίους σε ακόμη 6 δήμους σε Αχαΐα και Αρκαδία ανακοίνωσε σήμερα η Νέα Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα στο γειτονικό Δήμο της Αιγιαλείας , η Ν. Δ. στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημοσιογράφου και πολιτευτή Αχαΐας Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου.
Επίσης στο Νομό Αρκαδία υποστηρίζει τους εξής
Δήμος Τρίπολης: Σμυρνιώτης Ιωάννης, Μηχανικός - Νομαρχιακός Σύμβουλος
Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Τσιγκούνης Δημήτριος, Δήμαρχος Λεωνιδίου
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Δαλιάνης Γεώργιος, Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας
Δήμος Μεγαλόπολης: Φουσέκης Ιωάννης, Δήμαρχος Φαλαισίας
Δήμος Γορτυνίας: Κούλης Ευστάθιος, Δήμαρχος Λαγκαδίων

Συναυλία αλληλεγγύης απο τον Πολιτ. όμιλο Μάννας

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Μάννας, σήμερα στο κέντρο «Κτήμα Μάλλιου», διοργανώνει «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» με τη συμμετοχή αφιλοκερδώς, των Λευτέρη Πανταζή, Γιώργο Μαργαρίτη, Θέμη Αδαμαντίδη, Αλέκο Ζαζόπουλο και Χαρά Βέρα. Τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στις οικογένειες των δύο βαριά τραυματισθέντων κοριτσιών από την πτώση δένδρου στο πανηγυρι της Παναγίας στο Κιάτο. Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ.

Ο Μητροπολίτης Διονύσιος τέλεσε αγιασμό στον Πανεμεατικό

Παρουσία πλήθους κόσμου και με την ευκαιρία της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου , στο στάδιο της Νεμέας , ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος συνεπικουρούμενος από ιερείς της περιοχής , το απόγευμα της Δευτέρας , τέλεσε αγιασμό για το καλό της νέας χρονιάς της ομάδας του Παννεμεατικού
Ο Μητροπολίτης που ήταν προσκαλεσμένος του προέδρου του Νεμεάτικου συλλόγου κ. Βαφειάδη μετά τον Αγιασμό , ευχήθηκε στους παίκτες, ενώ έδωσε και το εναρκτήριο λάκτισμα με μπάλα που του δώρισαν , και έφερε την υπογραφή τους , οι παίκτες της φιλόδοξης φέτος ομάδας .
Στο μεταξύ ο Παννεμεατικός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Σολωμό, στο τελευταίο του φιλικό πριν απο την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.