Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Άτυχη η Ελλάδα Βέλου αποκλείστηκε στο 100' από τον Αστέρα Μαγούλας στο Άργος

Στον έξτρα χρόνο της παράτασης κατάφερε ο Αστέρας Μαγούλας να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Ελλάδας Βέλου και να πάρει την πρόκριση με σκορ 1-0.
Αν και η ομάδα της Δυτικής Αττικής ήταν το φαβορί πριν από την έναρξη του αγώνα, η ομάδα της Κορινθίας αποδείχτηκε σκληρό καρύδι. Στο 7’ μάλιστα η Ελλάς έχασε τετ-α-τετ με τον Αράπι, με τον Ζούκα να αποκρούει, ενώ ο Αστέρας απείλησε με σουτ του Σερέπα στο 45’.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη φάση, ενώ στο 90’ η ομάδα της Μαγούλας έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Κολοβός είδε μαζεμένες δύο κίτρινες κάρτες. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Αστέρας κατάφερε να πετύχει το νικητήριο γκολ, στο 100’ με πλασέ του Καραμάνου και να περάσει στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Τον αντίπαλό του θα τον μάθει την Πέμπτη (19/5), καθώς θα προκύψει από το ζευγάρι Αιολικός-Ιεράπετρα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ: Ζούκας, Κουσουρής, Λάμπρου (62’ Μπεχλής), Κολοβός, Κουμεντάκος, Πατσιονίδης (70’ Κατικαρίδης), Κουσίδης, Έβερετ, Σερέπας, Καραμάνος, Λαμπρινάτος (63’ Μενδρινός).
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ: Κουρούμαλης, Πολυδωρόπουλος (112’ Νάκος), Αντί - Σάνι, Σαββίδης, Βελέντζας, Ξάντρι (87’ Ποτήρης), Μαρτίνος, Αντωνόπουλος (73’ Δανιήλ Ε.), Αράπι, Ρούπας, Πλαδάκης.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίαςκ. Αντώνη Σαμαρά Στο ετήσιο Συνέδριο του Economist

,

            Κυρίες και κύριοι,

Σε μια δήλωσή μου σήμερα, είπα ότι η χώρα έχει και Σύνταγμα και θεσμούς και Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση και Αξιοπρέπεια.
Άλλωστε, φαίνεται ότι πέφτουν οι τόνοι από τις Βρυξέλλες για μια άκομψη παρέμβαση που δεν συνάδει ούτε με την Ευρώπη, ούτε με τη Δημοκρατία.
Και, εν πάση περιπτώσει, τη Συνταγματική τάξη της χώρας μας, ούτε τη διαπραγματευόμαστε, ούτε καν τη συζητάμε.
Και σε αυτό, είμαι βέβαιος, συμφωνούν οι πάντες. 
Δεν θα πω τίποτε άλλο επ’ αυτού, ούτε χρειάζεται…

Μεγάλη νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές 2011 - Τα τελικά αποτελέσματα από την Κόρινθο

Μέγάλη νίκη σημείωσε  η  ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα δύο τμήματα των σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου . Μάλιστα ανεδείοχτηκε νικήτρια , γιά πρωτη φορά Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου

Στο
Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης  και Διεθνών Σχέσεων Κορίνθου πήρε το  66,38 % και στο Τμήμα Κοινωνικής και  Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου  το  51,79 %

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Κορίνθου

Τελικά αποτελέσματα από το τμήμα :

Ψήφισαν 119 άτομα.

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Κορίνθου : 77    Ποσοστό : 66,38 %   Έδρες : 5

ΠΑΣΠ : 30   Ποσοστό : 25,86 %   Έδρες : 2

ΕΑΑΚ : 5   Ποσοστό : 4,31 %

ΦΑΠ : 4  Ποσοστό 3,45 %

Λευκά : 1

Άκυρα : 2


Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου

ΤΕΛΙΚΑ αποτελέσματα :


Ψήφισαν 64 άτομα.

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Κορίνθου : 29   Ποσοστό : 51,79 %  Έδρες : 4

ΠΑΣΠ : 25   Έδρες : 3

ΠΚΣ : 2

ΛΕΥΚΑ : 1

ΑΚΥΡΑ : 7
 

Μεγάλη νίκη διαφαίνεται να σημειώνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Τα πρώτα αποτελέσματα μιλάνε για αύξηση των ποσοστών της ΔΑΠ και μεγάλη πτώση της ΠΑΣΠ ενώ στα ίδια επίπεδα δείχνει να είναι η νεολαία ευρύτερης Αριστεράς
Η καταμέτρηση των ψήφων θα ολοκληρωθεί στο σύνολό τους τις πρώτες πρωινές ώρες ενώ τα πρώτα αποτελέσματα που βγαίνουν από μικρότερα τμήματα δείχνουν μεγάλη επικράτηση της «γαλάζιας» φοιτητικής νεολαίας.
Η συμμετοχή έφτασε σε σημαντικά επίπεδα ενώ σε πολλές σχολές υπήρχε μεγάλη αύξηση.
Όπως όλα δείχνουν τα αποτελέσματα των φετινών φοιτητικών εκλογών θα στείλουν ένα μαζικό αντιμνημονιακό μήνυμα προς την κυβέρνηση και σε ολόκληρη την κοινωνία ενώ τα αποτελέσματα θα είναι στοιχείο ανάλυσης και μελέτης από τα μεγάλα κόμματα.

Φιλική νίκη του Αστέρα Τρίπολης με 1 – 0 επί της Κορίνθου

Έχοντας κυρίως νεαρούς παίκτες από την ομάδα Νέων, ο Αστέρας Τρίπολης και με την καθοδήγηση του γυμναστή Στάικου Βεργέτη νίκησε 1-0 με γκολ του Τσαμπούρη, την Κόρινθο, σε φιλικό παιχνίδι.
Οι νεαροί άσοι των Αρκάδων έδειξαν καλά στοιχεία, ενώ από την πρώτη ομάδα έπαιξαν μόνο οι Πιπίνης, Τσαμπούρης και Ροτζέριο. Για ένα ακόμη παιχνίδι αγωνίστηκε ο Τόλυ Παϊζάνος αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Μάλιστα ήταν αυτός που… σέρβιρε με κάθετη μπαλιά το γκολ στον Τσαμπούρη, με τον δεύτερο να πιάνει ωραίο σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στο γάμα της εστίας της Κορίνθου, στο 10’. Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε να βρέχει πολύ και σημειώθηκαν πολύ λίγες αξιόλογες φάσεις.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Στεφανάκος, Κολλιός, Πιπίνης, Πετρούσης, Παϊζάνος, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Σαραντόπουλος, Γιώτσας, Ροτζέριο, Βαλκάνος Επαιξαν και οι: Κοντοπίδης, Προύντζος, Τογρού, Φιλάι, Διαμαντόπουλος.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δημαράκης, Χουστουλάκη, Φίλης, Σπυρόπουλος, Φραγκάκης, Νικολάου, Ζάρκος, Μαντάς, Παπάς, Καφαντάρης, Δημητριάδης, ενώ έπαιξαν και υπό δοκιμή παίκτες

Aποχαιρετιστήρια συνέντευξη ΔερμιτζάκηΗ αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου του Παύλου Δερμιτζάκη δόθηκε το πρωί. Σε αυτή, εμφανώς συγκινημένος, ο πρώην, πλέον, τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης έκανε τον απολογισμό της παρουσίας του στους Αρκάδες, ανέλυσε την έκθεση που έδωσε στη διοίκηση και απέφυγε να δεχθεί ερωτήσεις. Παράλληλα, δεν ξεκαθάρισε για ποιους λόγους αποτελεί παρελθόν από την ομάδα.
Η κούρσα της διαδοχής στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης μετά το αιφνιδιαστικό «διαζύγιο» με τον Παύλο Δερμιτζάκη μόλις ξεκίνησε και θα κορυφωθεί αύριο, όταν και οι Αρκάδες θα ξέρουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Ηδη, ακούστηκαν τα πρώτα... βαριά ονόματα και αναφερόμαστε στον Αγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος είχε λύσει το συμβόλαιό του με την εθνική Κύπρου και έχει αρκετούς υποστηρικτές στον Αστέρα, αλλά και στον Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Βεβαίως, ο Σερβοέλληνας τεχνικός είχε βρεθεί προ των πυλών πριν αποφασίσει να επιστρέψει για δεύτερη φορά στην ΑΕΚ, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους Αρκάδες και δυσαρεστώντας αφάνταστα τους διοικούντες. Οπως καταλαβαίνετε, και οι δύο περιπτώσεις παρουσιάζουν μεγάλες δυσκολίες. Η σκέψη για Ελληνα τεχνικό ή τεχνικό με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας υπερισχύει από αυτήν του ξένου. Για αυτό «παίζουν» με λιγότερες πιθανότητες και οι Γιώργος Παράσχος, Γιόζεφ Μπουμπένκο (οι οποίοι απασχόλησαν στο παρελθόν).

ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ
Το Σάββατο στο Χιλιομόδι θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας αν άμεσα στον Ατρόμητο και στη Θήβα

Οι λέξεις της εβδομάδας: Δεξιά και Αριστερά

Η αδέξια Δεξιά και η ζαβή Αριστερά
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Δεξιά
   Μία από τις πιο ταλαιπωρημένες λέξεις του ευρωπαϊκού, και όχι μόνο, λεξιλογίου είναι η λέξη “δεξιός”. Το ταξίδι της ξεκινά, ήδη, από την Μυκηναϊκή εποχή με το ανθρωπωνύμιο de-ki-si-wo > δεξιός > Λατ.: dexter... Η λέξη δεξιός, ήδη από την εποχή του Ομήρου, προσδιόριζε τον “ικανό”, τον “δυνατό”. Γι αυτό και δεξιά άκρα (χέρι, πόδι) ονομάστηκαν εκείνα τα μέρη του σώματος, που στην πλειονότητα των ανθρώπων, είναι πιό “ικανά”, “επιδέξια”...24grammata.com
Έτσι το δεξιό (ικανό) χέρι προσδιόρισε και οτιδήποτε βρίσκεται στην ίδια πλευρά: π.χ. “στροφή προς τα δεξιά”. Αρχικά, η λέξη “αδέξιος” δήλωνε τον αριστερόχειρα , αλλά ήδη από την εποχή του Λουκιανού απαντάται με τη σημερινή σημασία: “ο στερούμενος επιδεξιότητας”.  Στην ίδια οικογένεια ανήκουν: αδέξιος, δεξιοτέχνης (: ο εκτελών κάτι με ικανότητα), αμφιδέξιος (: ο έχων τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα δυο χέρια ή πόδια με την ίδια επιδεξιότητα)
ΑριστεράΓια να μην αδικηθεί το αριστερό χέρι, αφού όλα τα “καλά” ήταν για το δεξιό χρησιμοποίησαν λέξεις με θετική σημασία (ευφημισμός). Το αποκάλεσαν, δηλαδή, άριστο> αριστερό. Στην αρχαία ελληνική, μάλιστα, ονομαζόταν και “ευώνυμο” (ευ+όνομα > “καλονόματο”)...για τη σχέση της λέξης “ζαβός” με το “ζερβός” 24grammata.com
Οι Αρχαίοι χρησιμοποίησαν με τη σημασία του αριστερός και το “σκαιός”
Στους νεότερους χρόνους από τη λέξη “ζαβός” (: τρελός, μαινόμενος) σχηματίστηκαν οι λέξεις ζαβρός> ζαρβός> ζερβός (με την οποία αντικατέστησαν τη σημασία του αδέξιος και προσδιόρισαν το αριστερό χέρι)

Πολιτικοί όροιΟι λέξεις Δεξιά και Αριστερά, ως πολιτικοί όροι, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στις 11/9/1789 στη Γαλλική εθνοσυνέλευση...24grammata.com
Κατά τη διάρκεια της συνταγματικής Συνελεύσεως οι συντηρητικοί και μοναρχικοί εκπρόσωποι κατέλαβαν τη δεξιά πλευρά (ως προς το Προεδρείο) της αίθουσας. Αντίθετα οι προοδευτικοί / ριζοσπαστικοί κατέλαβαν την αριστερή. Από τότε οι όροι Δεξιά και Αριστερά μπήκαν στο πολιτικό μας λεξιλόγιο και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν, σήμερα, ποιος είναι ο, πραγματικά, ο Δεξιός και ποιος ο Αριστερός

24grammata.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ​Σ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Από τη Νέα Δημοκρατία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα τραγικό γεγονός, σταθμό στην πολυχιλιετή ιστορία του Ελληνικού Έθνους και μια σκοτεινή σελίδα στην ιστορία του παγκόσμιου πολιτισμού. Η απόπειρα αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου αποτέλεσε μέρος της προσπάθειας εξόντωσης των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους, της πρώτης γενοκτονίας του 20ου αιώνα.

Όλη η συζήτηση στη Βουλή για την επίκαιρη ερώτηση του κ. Μανωλάκη...

 

Συζητήθηκε χθες στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση του κ. Μανωλάκη, σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στην Κορινθία. Με την ευκαιρία ο βουλευτής ρώτησε τον υφυπουργό για τον Πευκιά, το λιμάνι της Κορίνθου, το στρατόπεδο, τη Διώρυγα, την Περιφερειακή αγορά Λεχαίου και για τις ΔΟΥ του νομού. Ακολουθεί το πρακτικό:


Δημόσιο τέλος για 150.000 δημοσίους υπαλλήλους και νέα μέτρα μείωσης δαπανών λέει ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ζητά συναίνεση και συνεργασία απο Νέα Δημοκρατία!

Την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο άνοιξε πριν από λίγο, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του Economist ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωσταντίνου.
Στα επόμενα 4 χρόνια θα έχει μειωθεί ο αριθμός των δημ.υπαλλήλων κατά 150.000 όπως είπε ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και τη μέθοδο των απολύσεων : '' Οταν κλείνει ή συγχωνεύεται ένας οργανισμός μπορεί να υπάρξουν και απολύσεις αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μας'' ήταν τα λόγια του. 
Μάλιστα ο κ.Παπακωσταντίνου, υπαινίχθηκε και νέες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κάνοντας λόγο για ΝΕΟ εξορθολογισμό στις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου.
Ο υπουργός Οικονομικών ετοιμάζει να φέρει τις επόμενες ημέρες νέα μέτρα μείωσης δαπανών και αύξησης εσόδων, ύψους 6 δις ευρώ, τα διπλάσια δηλαδή από όσα αρχικά είχαν υπολογίσει.  
''Ενα χρόνο μετά την έναρξη της πορείας μας, αντί να έχουμε ένα ξεκάθαρο πεδίο μπροστά μας τα ερωτήματα έχουν πολλαπλασιαστεί'' δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου που απέκλεισε ξανά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης. 
Ο Γ.Παπακωσταντίνου εξέπληξε τους πάντες λέγοντας πως είναι πρόθυμος να εντάξει στο οικονομικό πρόγραμμα προτάσεις της Ν.Δ ανοίγοντας έτσι διάπλατα όχι απλά χώρο για συναίνεση αλλά και για συνεργασία : ''Οσα σας περιέγραψα δεν είναι υπόθεση ενός κυβερνητικού σχηματισμού, πρέπει να είναι υπόθεση όλων των πολιτικών δυνάμεων.Στο πλαίσιο των προτάσεων της ΝΔ υπάρχουν ζητήματα τα οποία μπορούμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα και θα καλέσουμε τις επόμενες ημέρες τη ΝΔ σε διάλογο, οι Ελληνες πολίτες ζητούν μια ευρύτερη συμπαράταξη''
ΝEWSIT

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να ρωτήσω τι ήταν αυτό, που υπαγόρευσε στον Αντώνη Σαμαρά να κάνει σήμερα τη δήλωση, που έχουμε όλοι υπόψη μας. Τι συνέβη, δηλαδή, και αισθάνθηκε την ανάγκη ο Πρόεδρος της Ν.Δ. να δηλώσει όσα δηλώνει στη δήλωσή του;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Θεωρώ ότι είναι σαφές σε όλους. Οι δηλώσεις που έγιναν χθες στις Βρυξέλλες, ουσιαστικά καταργούσαν και την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Και γι’ αυτό στη δήλωσή του ο Πρόεδρος ξεκαθαρίζει το θέμα. Κάνει μια δήλωση, την οποία θα χαρακτήριζα δήλωση εθνικού ηγέτη, και όχι αρχηγού κόμματος. Τονίζει -παρά το γεγονός ότι είναι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης- ότι, σε αυτόν τον τόπο, υπάρχει κυβέρνηση. Μπορεί με αυτή την κυβέρνηση εμείς να διαφωνούμε, να πιστεύουμε ότι είναι αναποτελεσματική, να διαφωνούμε με την πολιτική της, αλλά κυβέρνηση υπάρχει. Υπάρχει και η Αντιπολίτευση, η οποία κάνει κριτική, διαφωνεί, προτείνει. Υπάρχει και το Σύνταγμα, το οποίο τα ρυθμίζει όλα αυτά. Υπάρχουν οι κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Υπάρχει, λοιπόν, Σύνταγμα, υπάρχουν θεσμοί σε αυτή τη χώρα. Και, πάνω από όλα υπάρχει αξιοπρέπεια. Και από εκεί και πέρα, παρεμβάσεις με τις oποίες ουσιαστικά καταργείται ο ρόλος της Αντιπολίτευσης, δεν μπορεί να γίνονται. Και επειδή, λοιπόν, η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, σε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα παραμένει ισχυρή, αυτό ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το ξεκαθάρισε σε τέσσερις αράδες.

Εγκλήμα στο Ξυλόκαστρο - Βρήκαν νεκρό και δεμένο σπίτι του 85χρονο.

Νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε από συγγενείς που τον αναζητούσαν  ο 85χρονος Γ. Δημητρόπουλος στο Ξυλόκαστρο. Αστυνομικοί σήμερα το πρωί άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού και είδαν τον ηλικιωμένο να είναι νεκρός στο κρεβάτι του.  Από τα στοιχεία που προκύπτουν άγνωστοι είχαν μπει στο σπίτι του, προφανώς για να τον ληστέψουν και του έδεσαν στο κρεβάτι του,τα χέρια του με πουκάμισα και είχαν φράξει το στόμα του με κάλτσα.
Ο θάνατος του διαπιστώθηκε από γιατρό που κλήθηκε να εξετάσει τον άντρα. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για καρδιακή ανακοπή αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο  διευκρινιστηκε στη συνέχεια μετά από τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ιατροδικαστή από την ιατροδικαστική υπηρεσία Ναυπλίου ο θάνατος του επήλθε από ασφυξία . Τέλος η αστυνομία που κλήθηκε βρίσκεται στο σημείο και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα,  με πιθανώτερη την εγκληματική ενέργεια , ενώ δεν είναι σε θέση να γνωρίζει  τι πήραν οι δράστες από το σπίτι.   Γίνονται έρευνες από την Αστυνομία σε όλο το Νομό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Ο θάνατος του 85χρονου έχει σοκάρει την περιοχή!

ΩΡΑ 14.31 Έκαναν "ντου" στη Βουλή, στο προαύλιο του Κοινοβουλίου οι εργαζόμενοι στους Δήμους

Έπιασαν στον ύπνο την Αστυνομία και έφτασαν στην πόρτα της Βουλής
- Νωρίτερα έκαναν το γύρο του... Κολωνακίου για να φτάσουν στο Σύνταγμα
- Τσακώθηκαν για το ποιος φταίει οι αστυνομικοί
- 'Ενταση και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ
- ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνές απείρου κάλλους στο περιστύλιο της Βουλής! Οι εργαζόμενοι στους Δήμους κατευθύνθηκαν, μέσω Αμερικής και Βαλαωρίτου, στην Πανεπιστημίου και από εκεί πορεύτηκαν στο Κοινοβούλιο. Και όταν έφτασαν εκεί, έκαναν... ντου, πιάνοντας την Αστυνομία "κοιμώμενη"!



Μπήκαν από την αριστερή είσοδο, ανέβηκαν ανενόχλητοι την ανηφορίτσα, με τους αστυνομικούς απλά να τους... κοιτούν! Και όταν κατάλαβαν ότι γίνεται... "ντου" στη Βουλή, τότε άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σταματήσουν τους διαδηλωτές. Οι οποίοι, μέχρι να κινηθούν οι φρουροί, έφτασαν μέχρι την πόρτα της Βουλής.

Εκεί, απωθήκαν βίαια. Την ίδια στιγμή, οι επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων της Βουλής τσακώνονταν με τους επικεφαλής των δυνάμεων που περιφρουρούσαν την πορεία για το ποιος φταίει που έφτασαν οι διαδηλωτές ένα βήμα πριν μπουν στη Βουλή!

Από νωρίς, η ένταση δεν έλειψε. Οι εργαζόμενοι στους Δήμους επιχειρούσαν ώρα μέσω... Κολωνακίου να κάνουν τον κύκλο και να βρεθούν μπροστά στην Βουλή. Παντού όμως συναντούσαν μπροστα τους ΜΑΤ και δημιουργείται ένταση. Ξεκίνησαν από την οδό Κριεζώτου όμως τους σταμάτησαν οι αστυνομικοί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Στην συνέχεια επιχείρησαν μέσω της οδού Βουκουρεσίου αλλά κι εκεί συνάντησαν αστυνομικές δυνάμεις. Ακολούθησε η προσπάθεια ν' ανέβουν από την οδό Αμερικής....
newsit.gr

Ντόρα Μπακογιάννη: Aνάγκη εθνικής συνεννόησης μπροστά στη μεγάλη κρίση

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
 «Όταν πριν από έναν χρόνο μίλησα για πρώτη φορά για ανάγκη εθνικής συνεννόησης μπροστά στη μεγάλη κρίση την οποία περνάει ο ελληνικός λαός, χλευάστηκα και λοιδορήθηκα. Η χώρα έχει και κυβέρνηση και αντιπολίτευση και οι δύο όμως είναι κατώτεροι των προσδοκιών, εάν δεν συνειδητοποιήσουν ότι αυτό το οποίο απαιτεί ο ελληνικός λαός είναι εθνική συνεννόηση για την έξοδο από την κρίση.
Εάν τώρα, μπροστά στο χείλος του γκρεμού, οι κομματικές δυνάμεις εξακολουθούν και φορούν κομματικά φίλτρα και παραμορφωτικούς φακούς, τότε η χώρα θα οδηγηθεί μετά βεβαιότητας σε απόλυτο αδιέξοδο.
Κάνω μία ύστατη έκκληση να μην πέσουμε και στην παγίδα της αντιευρωπαϊκής λογικής και χάσουμε το μοναδικό στήριγμα το οποίο η Ελλάδα έχει σήμερα. Η έκκλησή μου απευθύνεται στα κόμματα, τους πολιτικούς αλλά και στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνονται που βρισκόμαστε σήμερα
».  
 

Φοιτητικές Εκλογές 2011

Οι πρώτες εικόνες από τις φοιτητικές εκλογέςστην Κόρινθο
Image

Ομαλά διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές από νωρίς το πρωί και στα δύο τμήματα της Κορίνθου.
Η προσέλευση των φοιτητών συνεχίζεταικαι τα πρώτα μηνύματα για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου
είναι πολύ θετικά !
Το ζητούμενο είναι για άλλη μια χρονιά η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

Βόμβα ΣΤΕ: παράνομη η ψήφος των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές!!! “Παράθυρο” για επανάληψη εκλογών αφήνει το ΣτΕ!

Σε συνεδρίαση της η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προχώρησε σε αρνητική γνωμάτευση, όσον αφορά την ψήφο των μεταναστών, η οποία κρίνεται ως παράνομη.
Κάποιοι θα προτρέξουν να αναφέρουν ότι πρόκειται απλά για εισήγηση και όχι για απόφαση αλλά, με βάση πληροφορίες του parapolitika.gr, το σκεπτικό στο ΣτΕ είναι να ληφθεί τελικά και απόφαση, που θα αναφέρει ως παράνομη την ψήφο των μεταναστών.
Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο, είχε γίνει η ίδια εισήγηση στο Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία υπογράμμιζε ι ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».
Φυσικά με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο “ασκός του Αιόλου”, σε μεγάλη μερίδα των δήμων ανά την Ελλάδα, ειδικότερα σε εκείνους που διαφορές στο τελικό αποτέλεσμα ήταν μικρές και η ψήφος των αλλοδαπών, ενδεχομένως, να διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.
Μάλιστα, τα σενάρια κάνουν λόγο για επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στις περιοχές αυτές, με τους “αδικημένους” να είναι έτοιμοι να φτάσουν το θέμα στα άκρα και την κυβέρνηση να βρίσκεται εκτεθειμένη, περιμένοντας την τελική απόφαση του ΣτΕ.

Με θεατή το ελληνικό πολιτικό σύστημα - Ωμός εκβιασμός Ρεν ακυρώνει το Μνημόνιο


Της Σοφίας Βούλτεψη

Όταν λείπει ο γάτος, χορεύουν τα ποντίκια. Με τον Ντομινίκ Στρος-Καν εξουδετερωμένο και ανίκανο να εκφέρει γνώμη επί του θέματος και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να παρακολουθεί παραζαλισμένο τις εξελίξεις, το θέμα της Ελλάδας έχει περιέλθει εξ ολοκλήρου στους Ευρωπαίους δανειστές.
Ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ενθυμούμενος τον ανθελληνικό εαυτό του, επιμένει να υπαγορεύει τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να πολιτεύονται τα κόμματα στην Ελλάδα και σε συγχορδία με τον Πρόεδρο του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ προχωρούν σε μονομερή αθέτηση των συμφωνηθέντων κατά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Ποδηλατόδρομοι και μουσικές καρέκλες για τη λαθρομετανάστευση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Δεν ήταν ακριβώς αυτό που περιμέναμε από ένα υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε επί ώρες την επαύριο μιας τραγωδίας στο κέντρο της Αθήνας. Αν ήταν να χάσουν τόσες ώρες για να προαναγγείλουν την δημιουργία… ποδηλατοδρόμων, καλύτερα ας ασχολούνταν με το ζέον πρόβλημα της οικονομίας και το απειλητικό ύφος των συμμάχων – δανειστών.
Να υποθέσουμε επίσης ότι με την συγκεκριμένη «δέσμη μέτρων» που ανακοινώθηκε ασχολούνταν από μήνες (από τις 5 Ιανουαρίου) πλειάδα υπουργών;
Να υποθέσουμε ότι όλοι μαζί αποφάσισαν για άλλη μια φορά να ρίξουν στάχτη στα μάτια του

Χέλμουτ Κολ: Δείξτε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα

Το μήνυμα του Γερμανού πολιτικού

Ο Χέλμουτ Κολ είναι μία από τις σημαντικότερες φιγούρες της ευρωπαϊκής ιδέας. Υπήρξε καγκελάριος της Γερμανίας για 16 χρόνια, από το 1982-1998, και  συνέδεσε το όνομα του με την επανένωση της Γερμανίας. Οπότε η δήλωση του για στήριξη της Ελλάδας έχει βαρύνουσα σημασία. Σε εκδήλωση βράβευσης του τόνισε τη σημασία η Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη προς την Ελλάδα. «Τώρα που έχουν ανάγκη, πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη», δήλωσε.
«Όποιος λέει ότι πρέπει να τα καταργήσουμε όλα και να ξεκινήσουμε από την αρχή, πλανάται», είπε ο κ. Κολ σύμφωνα με το Reuters.
Η τοποθέτηση αυτή εκλαμβάνεται ως απάντηση του κ. Κολ σε μέλη του κόμματός του, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU, τα οποία επιχειρηματολογούν υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό το δρόμο, όσο δύσκολος και αν είναι», η Γερμανία είχε πάντα επιτυχία όταν ήταν παρούσα για τους άλλους, είπε ο κ. Κολ κατά την τελετή βράβευσής του, το βράδυ της Δευτέρας, με το βραβείο «Χένρι Κίσινγκερ» στην Αμερικανική Ακαδημία, στο Βερολίνο.
Το βραβείο απένειμε στον κ. Κολ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Παρούσα ήταν και η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία διαβεβαίωσε για τη «συνέχεια» της γερμανικής πολιτικής.
NEWS

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ

Και όμως! Δεν είχε ακουστά τον επικεφαλής του ΔΝΤ η καμαριέρα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της την Τρίτη, εκείνη δεν είχε ιδέα για την ταυτότητα του παρ' ολίγον βιαστή της μέχρι την επομένη της επίθεσης. Η 32χρονη υπάλληλος του ξενοδοχείου Sofitel είναι χήρα με μία κόρη 15 ετών και κατάγεται από την Αφρικανική Γουϊνέα από όπου και...

ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος σήμερα σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου. Έτσι για σήμερα έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις, ημερίδες, διαλέξεις,...
ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές εκδηλώσεις, σε 46 αρχαιολογικά μουσεία και χώρους σε όλη την επικράτεια.
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων καθιερώθηκε το 1977 από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), το οποίο επιθυμούσε να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.
Επιλέγοντας ως θέμα της φετινής χρονιάς το «Μουσεία και Μνήμη», το ICOM επιθυμεί να αναδείξει τη σημασία των μουσείων ως φορέων διάσωσης και διαφύλαξης της ατομικής και της συλλογικής μνήμης.
Το μήνυμα της επετείου είναι «να γίνουν όλα τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».
Το τιμώμενο μουσείο για το 2011 είναι το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου».
Το μουσείο περιλαμβάνει κειμήλια από τη Μικρά Ασία, όπως λάβαρα, στολές, λευκά είδη, βιβλία, έγγραφα, χρηστικά αντικείμενα, που δώρισαν Μικρασιάτες από διάφορα σημεία της Ελλάδας και του κόσμου.

Από Ιούλιο οριζόντιες μειώσεις και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού

- Αυξημένα τα τέλη κυκλοφορίας και “ψαλίδι” σε επιδόματα
- Πιέσεις και για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
- Νέα πιο σκληρά μέτρα για να πάρουμε την 5η δόση
- Δείτε όλα τα μέτρα αναλυτικά


«Σκληρό παζάρι» ανάμεσα σε υπουργείο Οικονομικών και τους ελεγκτές της τρόικα βρίσκεται σε εξέλιξη με έπαθλο την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου τον Ιούνιο.
 
Κρίσιμες θεωρούνται οι αποφάσεις για το φετινό «πακέτο» μέτρων, αφού η αστοχία στην μείωση του ελλείμματος απαιτεί πρόσθετα μέτρα, με τον πήχη να ανεβαίνει από 3 δισ. που είχε υπολογίσει η Κυβέρνηση, στα 7-6 δισ.
 
Στο «πακέτο» των νέων μέτρων που θα πρέπει να εφαρμοστεί από τον Ιούλιο περιλαμβάνονται περικοπές κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών, νέες μειώσεις αποδοχών στο στενό δημόσιο τομέα –με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η περικοπή να είναι οριζόντια- και τις ΔΕΚΟ, περισσότερες απολύσεις συμβασιούχων από το Δημόσιο, πρόσθετες περικοπές επιχορηγήσεων και λειτουργικών δαπανών, φόροι σε μη αλκοολούχα ποτά και φυσικό αέριο, αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, εντατικοποίηση φορολογικών ελέγχων, καθώς και ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου και αυθαίρετα κτίσματα.
 
Τα μέτρα αυτά θεωρούνται απαραίτητα από την τρόικα για να διασφαλιστεί η σημαντική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο επίπεδο του 7,4% του ΑΕΠ που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται:

Στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες των "επίορκων" εφοριακών

Οι τρεις συνελήφθησαν με προσημειωμένα χρήματα ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία ότι ζήτησαν 1.000 ευρώ για να μη βεβαιώσουν μεγάλες παραβάσεις.

Συγχωνεύσεις νοσοκομείων-Δείτε τη λίστα

Το τελικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει ενοποιήσεις τμημάτων ακόμα και διαφορετικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων


Συγχωνεύσεις τμημάτων, ακόμη και μεταξύ διαφορετικών νοσοκομείων, προβλέπει η πρόταση των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) Αττικής που παρουσιάζει κατά αποκλειστικότητα το «Εθνος».Τα σχετικά κείμενα που εκπονήθηκαν από τις Α' και Β' ΥΠΕ υποβλήθηκαν στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας. Τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Σωτηρία» αποκτούν πολλά κοινά τμήματα, ενώ το «Αγία Βαρβάρα» προτείνεται να συγχωνευτεί με το Κρατικό της Νίκαιας.

Φοιτητικές Εκλογές 2011

Image


Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φιλοξενηθούν στην ιστοσελίδα μας τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στην Κόρινθο και στην επικράτεια.

Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας ορίζεται ο Γιώργος Ρούκης


Image


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποφάσεις συνεδρίασης
Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας - 13/5/2011


Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011 συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή της
ΟΝΝΕΔ Κορινθίας στα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ στην Κόρινθο, όπου
συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:

Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας ορίζεται ο Γιώργος Ρούκης. Αποτέλεσε ένα
από τα βασικά πρόσωπα της επαναλειτουργίας της ΟΝΝΕΔ το 2007 και από το
2007 έως το 2010 κατείχε τη θέση του οργανωτικού γραμματέα του Τοπικού
Γραφείου Κορίνθου. Στις εκλογές ανάδειξης νέων μελών της Ν.Ε. το Σεπτέμβριο
2010 αναδείχθηκε νέος Γενικός Γραμματέας του Τοπικού Γραφείου του
(διευρυμένου) Δήμου Κορίνθου. Ταυτόχρονα, από σήμερα αναλαμβάνει και
τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της οργάνωσης.

• Με ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε., κατόπιν εισήγησης του Προέδρου, θα
αποτελούν μέλη της Ν.Ε. χωρίς δικαίωμα ψήφου όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας
τα οποία κατέχουν τη θέση δημοτικού ή τοπικού συμβούλου σε δήμους του
Νομού Κορινθίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις
τελευταίες δημοτικές εκλογές. Ταυτόχρονα, θα αποτελούν μέλη της Ν.Ε. χωρίς
δικαίωμα ψήφου όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας που θα διατελέσουν
πρόεδροι τοπικών συμβουλίων νέων των δήμων του Νομού Κορινθίας, σύμφωνα
με τα αποτελέσματα από τις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη νέων Δ.Σ. των
τοπικών συμβουλίων νέων.

• Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας δηλώνει την αυτονόητη και αμέριστη συμπαράστασή της
στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κορίνθου για τις φοιτητικές εκλογές της Τετάρτης 18 Μαΐου.

• Αποφασίσθηκε η δημιουργία νέας καμπάνιας της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας. Η δημιουργία
της θα αποτελείται από έντυπη και ηλεκτρονική αφίσα και θα προωθηθεί από τα
μέλη της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας ανά τοπικό γραφείο.

Στηρίζουμε τη λειτουργία του Χαμόγελου του παιδιού. Προωθούμε από την
ηλεκτρονική μας ιστοσελίδα και τα εναλλακτικά δίκτυα της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας τις
δράσεις του, με σκοπό την ενεργή συμπαράσταση μας στο κάλεσμα του Χαμόγελου
του Παιδιού για οικονομική στήριξη του για τη συνέχιση του σημαντικού έργου του.

• Θα διοργανωθεί τις επόμενες ημέρες επίσκεψη στη Γκούρα Κορινθίας και
συνάντηση με τους τοπικούς φορείς με σκοπό τη συζήτηση για τα τοπικά
προβλήματα. Λεπτομέρειες της συνάντησης θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες.

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Α. Παπαφωτίου: «Η Γεωλογία του Κορινθιακού σχετίζεται και με την εμφάνιση των σεισμικών γεγονότων»

Στο πλαίσιο της άμεσης εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης για τους επόμενους μήνες στο οποίο αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην συνέντευξη τύπου της Τετάρτης 4 Μαΐου 2011, αλλά και της δέσμευσης του για συνεχή επικοινωνία και εμβάθυνση της συμμετοχικότητας των πολιτών στους θεσμούς και στα κέντρα λήψης αποφάσεων, αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση στον ιστότοπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου http://ppel.gov.gr/category/diavoulefsi το Προκαταρτικό Κείμενο για τη προστασία και αξιοποίηση του Κορινθιακού Κόλπου. O Εισηγητής  Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

σε ότι έχει να κάνει με τον Κορινθιακό Κόλπo αναφέρει :                                                                                                            



«Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μια βαθιά ασύμμετρη τεκτονική λεκάνη μεταξύ της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Έχει μήκος περίπου 140 χλμ. και πλάτος περίπου 40 χλμ. και βάθος το οποίο φτάνει τα 940,00 μέτρα, με συνήθη βάθη 600 – 700 μέτρα. Χωρίζεται προς Δυσμάς από τον Πατραϊκό Κόλπο μέσω των στενών του Ρίου – Αντιρρίου πλάτους 1.800,00 μ. και βάθος 65,00 μ.

Λόγω του μεγάλου βάθους και των ρευμάτων εξασφαλίζεται η ανανέωση των υδάτων έτσι ώστε ο Κορινθιακός Κόλπος έχει ωκεανογραφικό χαρακτήρα ανοικτής θαλάσσης και όχι κλειστού κόλπου.

Ο κόλπος αυτός είναι αποτέλεσμα γεωλογικών διεργασιών που άρχισαν από το Ολιγόκαινο, 30.000.000 χρόνια πριν, με την δημιουργία της Ελληνικής Γης η οποία ήταν μια συμπαγής ξηρά από το Ιόνιο Πέλαγος μέχρι την Μικρά Ασία. Είναι γνωστή με το επιστημονικό όνομα Αιγαιίς. Στο Πλειόκαινο – περίπου 15.000.000 χρόνια πριν – έγιναν ποικίλες γεωλογικές μεταβολές, καταποντίσεις και υπήρξε σημαντική ηφαιστειακή δραστηριότητα. Έτσι καταλήφθηκαν από τη θάλασσα χαμηλότερες περιοχές και δημιουργήθηκαν λιμνοθάλασσες, θάλασσες, Λίμνες.

Μεταξύ των Λιμνών και η Κορινθιακή, με νερά τα οποία εισχώρησαν από τα στενά του Ρίου – Αντιρρίου.

Οι Γεωλογικές μεταβολές συνεχίσθηκαν, υψώθηκε ο Ισθμός της Κορίνθου, καταβυθίσθηκε η βόρεια πλευρά του Κορινθιακού Κόλπου και πρόβαλλαν οι απότομες πλευρές της Βοιωτίας και Φωκίδας. Αναδύθηκαν από τη θάλασσα οι βορινές πλευρές της Πελοποννήσου, οι ακτές της Αργολικής Χερσονήσου και αποχωρίσθηκε η Αίγινα από την Στερεά Ελλάδα.

Η ακτογραμμή στο Νότιο Κορινθιακό είναι σχετικά ευθύγραμμη. Δεν παρουσιάζει εγκολπώσεις και διακόπτεται μόνο από αποθέσεις κορημάτων και προϊόντα λατομείων αποθέσεων .

Στη νότια πλευρά η ηπειρωτική κατωφέρεια είναι απότομη. Η παράκτια ζώνη είναι στενή και διασχίζεται από πλήθος χαραδρών με διεύθυνση Βόρεια και Βορειοανατολική. Πολλές από αυτές είναι βαθιές με απότομες πλαγιές τύπου Canyon.

Η Γεωλογία του Κορινθιακού σχετίζεται και με την εμφάνιση των σεισμικών γεγονότων. Η σεισμική ιστορία των περιοχών που περιβάλλουν των Κορινθιακό Κόλπο είναι από τα πιο πυκνά κεφάλαια της γενικότερης γεωλογικής ιστορίας του ελληνικού χώρου. Αριθμεί πολλά ισχυρά σεισμικά επεισόδια που επέφεραν καταστροφές.

Η Ιστορική Σεισμολογία του Κόλπου μας δίνει πληροφορίες για τους σεισμούς που έλαβαν χώρα και επηρέασαν ανθρώπους, πόλεις, δομήματα, ιδέες και προκάλεσαν μέχρι καταβυθίσεις και εξαφανίσεις πόλεων όπως Ελίκη, Βούρα στο σεισμό του 373 π.Χ.

Γύρω από τον Κόλπο δημιουργήθησαν πολλές και μεγάλες πόλεις με συνεχή ιστορία, με έντονη παρουσία σ’ αυτήν. Και τον άνθρωπο να συμβιώνει και να συνεργάζεται με τη φύση ως δημιούργημα της.

Εδώ εφαρμόσθηκαν τα επιτεύγματα της τεχνολογίας της εποχής τους, οι καινοτομίες στην κατασκευή των πολλών και μεγάλων λιμένων, θεάτρων, οχυρώσεων και του Διόλκου. Το θαυμαστό δημιούργημα των Κορινθίων, η Τριήρης, πρωτοκατασκευάστηκε εδώ.

Αλλά και στη νεότερη Ιστορία η διόρυξη του Ισθμού της Κορίνθου, για την κατασκευή της διώρυγας, αποτέλεσε την Ευρωπαϊκή απάντηση στη διώρυγα του Σουέζ. Ένα θαύμα κατασκευής με προηγμένη μεθοδολογία και εξαίρετων τεχνικών. Αυτό είναι το και το πνεύμα το οποίο δημιουργεί η πηγή ζωής και ιδεών ο Κορινθιακός Κόλπος.

Στρατηγικός στόχος είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και μελλοντικά να γίνει πραγματικότητα ή η εγγραφή του Κόλπου στον κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ή οτιδήποτε άλλο προκύψει από την διαβούλευση. Η διαβούλευση, είναι ανοιχτή σε κάθε ιδέα και δύναται να επεκταθεί σε κάθε έκφραση ζωής στον Κορινθιακό Κόλπο, στην επίδραση της θάλασσας στη δημιουργία πόλεων και οικισμών, στη σχέση ανθρώπου και θάλασσας, στη θαλάσσια ζωή, στα θαλάσσια οικοσυστήματα, στη βιοποικιλότητα, στα αλιευτικά αποθέματα και σε μέτρα ευαισθητοποίησης του κοινού για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Ποδοσφαιριστής 10 ετών μπαίνει αλλαγή σε αγώνα της Δ’ Εθνικής Αστέρας Δρεπάνου-Παναρκαδικός

 
Παράδοξο, παράξενο κι όμως αληθινό! Στον αγώνα Αστέρας Δρεπάνου-Παναρκαδικός για τον 7ο όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος έπαιξε ποδοσφαιριστής ηλικίας 10 ετών!
Ο λόγος για τον ταλαντούχο Γιώργο Πετούση, μαθητή δημοτικού, ο οποίος… αντικατέστησε τον αρχηγό της ομάδας Ανδριανό Καχριμάνη.
Ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και έτσι ο προπονητής της ομάδας βρήκε την ευκαιρία να βάλει στον αγώνα τον αγαπημένο ποδοσφαιριστή της περιοχής!
Ο νεαρός παίκτης είναι μια από τις ελπίδες των ακαδημιών του Δρεπάνου, ωστόσο ακόμα είναι πολύ μικρός για να μπορεί να ανταποκριθεί στις κόντρες με τα κορμιά των μεγαλυτέρων του.
Ο Γιώργος Πετούσης ήταν στον πάγκο της ομάδας του Δρεπάνου και μπήκε στον αγώνα 10 λεπτά πριν από το φινάλε και ενώ ο Παναρκαδικός κέρδιζε με 3-0. Με τις ενέργειες που έκανε στον αγωνιστικό χώρο κέρδισε το χειροκρότημα όλων όσων βρέθηκαν στο γήπεδο.