Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

"Dancing with the Stars"...

VIDEO TV

ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

To περιοδικό "οι Αρμονίστας" και η ομάδα +τοπία, σάς καλεί να στείλετε φωτογραφίες σας, που έχουν θέματα από τους δήμους Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης. Στοχεύοντας με τον φακό ότι μας εμπνέει, μας αρέσει και αγαπάμε, ας ξεκινήσουμε την ένωση μέσα από την τέχνη. Ας «διαδικτυώσουμε» τις ομορφιές μας και ας αγωνιστούμε για να προβάλλουμε τα όμορφα και ν' αλλάξουμε τα άσχημα.
Η έκθεση των φωτογραφιών αρχικά θα γίνει στον ηλεκτρονικό κόσμο του διαδικτύου και σε ειδικό ιστολόγιο που στήνουμε (http://xylokastro-evrostini.blogspot.com/), ενώ στόχος είναι να εκτεθούν και στον ..."πραγματικό" κόσμο. Στείλτε τις φωτογραφίες σας ή ηλεκτρονικά στο mail: info@armonistas.gr ή βρείτε μας στο δρόμο. Οπλίζουμε λοιπόν και ξεκινάμε… κλικ!

Στις 10.20 το τζάμπολ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό λόγω επεισοδίων

«Αρένα» το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας



Συγκρούσεις της αστυνομίας με τους οπαδούς του Ολυμπιακού περιελάμβανε το… pregame show του τέταρτου τελικού της Α1 μπάσκετ ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τον ΠΑΟ.

Οριστικά στη Γ’ Εθνική η Ρόδος

Διαδικαστικού χαρακτήρα θα είναι η έκτης και τελευταία αγωνιστική των play out του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, αφού τα αποτελέσματα της πέμπτης, ξεκαθάρισαν οριστικά την κατάσταση και «έστειλαν» τη Ρόδο στη Γ’ Εθνική.

Η Ένωση Μιδέας Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος

Μετά από δυο χρόνια, το τρόπαιο του κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος ,επέστρεψε και πάλι στην Αργολίδα . Τότε Κυπελλούχος ήταν ο Παναργειακός , απόψε μία άλλη ομάδα από τον γειτονικό μας Νομό , η Ένωση Μιδέας στέφθηκε κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος, καθώς επικράτησε στο

Κυκλοφορισε


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΜΕΣΙΝΟΥ ΦΕΝΕΟΥ

Γνωρίστε τον τόπο μας: Χελυδόρι Κορινθίας


VIDEO
Το Ορεινό Χελυδόριο Κορινθίας είναι ο τόπος μου . Εκεί που δεν γεννήθηκα αλλά είναι οι ρίζες μου. Είναι ο τόπος καταγωγής των προγόνων μου, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στον Κούτο ( παλιά ονομασία του χωριού) στις αρχές του 1800. Είναι η περιοχή απ΄όπου αντλώ τα xρώματα και την ποικιλία της φαντασίας μου.
O Κούτος , των παιδικών μας χρόνων (περίοδος 1960 ), έσφιζε από ζωή , ιδίως τους θερινούς μήνες

Λέξεις και φράσεις που χάθηκαν ή χάνονται




ΠΗΓΗ : ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΜΕΣΙΝΟΥ





Αγιάζι: πρωινή ψύχρα
Ανακαψίλα: καούρα που νιώθει κανείς στο λαιμό η στο στομάχι
Αραποσίτι: καλαμπόκι, καρποί καλαμποκιάς, αραβόσιτος
Άρτυμα: κάθε τι που βάζουμε στο φαγητό για νοστιμάδα
Ασκέρι: οικογένεια με πολλά μέλη
Αχούρι: αχυρώνας, στάβλος
Άτσαλος: ακατάστατος άνθρωπος
Βιός: περιουσία
υδρόβιο σκουλήκι που απομυζά αίμα. Λέγεται και αβδέλλα