Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

O Χειρουργός Ορθοπεδικός Παναγιώτης Παπαδόπουλος από την Λυκοποριά στο Ψηφοδέλτιο της «Νέας Πελοποννήσου» του Πέτρου Τατούλη

  Πέτρος Τατούλης: Καλωσορίζουμε στην Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» τον δραστήριο ενεργό πολίτη Παναγιώτη Παπαδόπουλο στο ψηφοδέλτιο της Π.Ε. Κορινθίας, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λυκοποριά του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στο νομό Κορινθίας. Ο Παναγιώτης είναι Χειρουργός Ορθοπεδικός μετεκπαιδευθείς στη Μεγάλη Βρετανία στο Queen Elizabeth Hospital και στο Royal London Hospital, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με θέμα τα μεταβολικά νοσήματα οστών  και υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι ακόμα δειγματολήπτης στον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ),
ενώ παράλληλα διενεργεί πραγματογνωμοσύνες σε εταιρεία παροχής ιατρονομικών υπηρεσιών.
Με την ένταξη του Παναγιώτη στη «Νέα Πελοπόννησο» η παράταξη ανοίγει δρόμους σε δυναμικά στελέχη που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους»

Παναγιώτης Παπαδόπουλος: «Με μεγάλη μου χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση του Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρου Τατούλη να συμμετάσχω μαζί του ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε Κορινθίας. Ο νομός Κορινθίας αλλάζει συνεχώς και για αυτό το λόγο απαιτείται ευελιξία και σχεδιασμός για την αναπτυξιακή του προοπτική και τις νέες οικονομικές και χωροταξικές προκλήσεις που ήδη ανακύπτουν. Δυνάμεις έμπειρες αλλά και η νέα γενιά δημιουργίας πρέπει οργανωμένα και αποτελεσματικά να δώσουν προοπτική ζωής μέσα από σχέδιο και δουλειά. Καμία παραγωγική δύναμη του τόπου μας δεν περισσεύει και με αυτό το πνεύμα τίθεμαι στην κρίση σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ως αρωγός αυτής της προσπάθειας για μία καλύτερη Κορινθία, για μία καλύτερη Πελοπόννησο μαζί με τη «Νέα Πελοπόννησο» και τον Πέτρο Τατούλη».

 



Εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας - Έκλεισε το αεροδρόμιο στην Κατάνια της Σικελίας - Κίνδυνος για υπερχείλιση λάβας

  


 

Το βράδυ της Κυριακής (13/08), εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας, το οποίο μάλιστα θεωρείται το πιο ενεργό στην Ευρώπη, με το θέαμα να καταγράφεται από κάμερα και τις εικόνες να προκαλούν δέος.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (INGV), υπάρχει κίνδυνος για υπερχείλιση λάβας από πλαγιά νότια του κρατήρα.

Με ύψος 3.324 μέτρα, η Αίτνα είναι το πιο ψηλό ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης. Έχει εκραγεί επανειλημμένα στη διάρκεια των 500.000 τελευταίων ετών.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Κατάνια στη Σικελία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί πως ματαιώνονται όλες οι πρωινές πτήσεις, που επρόκειτο να αναχωρήσουν από το εν λόγω αεροδρόμιο ή να προσγειωθούν σ' αυτό, λόγω έκρηξης του ηφαιστείου, καθώς στάχτες καλύπτουν τον εναέριο χώρο της περιοχής.

Ματαίωση των αφίξεων