Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Γιάννης Μιχελάκης: «Να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε νέες ερωτήσεις δημοσιογράφων για την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργείται στην Κερατέα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην Κερατέα, είναι πλέον ανάγκη να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να αναληφθούν πρωτοβουλίες ουσιαστικού διαλόγου με τους κατοίκους της περιοχής.
Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει άμεσα κάθε δυνατότητα προσέγγισης για την εκτόνωση της κρίσης Οι συναρμόδιοι Υπουργοί πρέπει, έστω και τώρα, να καλέσουν σε συνάντηση τους εκπροσώπους των κατοίκων της Κερατέας, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και των πολιτικών κομμάτων, για ένα συνολικό και ειλικρινή διάλογο για το θέμα.  Η Νέα Δημοκρατία -όπως ήδη έχουμε δηλώσει- θεωρεί ότι η κυβέρνηση το πρώτο και αυτονόητο που πρέπει να κάνει είναι με αυτές τις κινήσεις να ανοίξει άμεσα και να δώσει ξανά στην κυκλοφορία, με τη βοήθεια των κατοίκων, τα τμήματα του κεντρικού δρόμου τα οποία παραμένουν αποκλεισμένα. Την πρωτοβουλία, την ευθύνη εξόδου από το σημερινό αδιέξοδο, την έχει η κυβέρνηση. Η απόπειρά της να μεταφέρει την ευθύνη στις αστυνομικές δυνάμεις δεν αποτελεί λύση. Αντιθέτως, μάλιστα».

Γ' Κατηγορία: Οι αγώνες κατάταξης...

Τα αποτελέσματα:

Στο Συνοικισμό        ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ        4 - 0
Στην Αρχαία Κόρινθο ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ          2 - 2 (2 - 3 παρ)
Στο Σολομό             ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΙΚΟΥ           7 - 2

Νοκ άουτ γιά ενάμιση μήναο Αλέξανδρος Μπιτσάκος

Κάταγμα λίγο πιο πάνω από το γόνατο υπέστη ο Αλέξανδρος Μπιτσάκος. Ο 20χρονος μέσος της Κορίνθου θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον ενάμιση μήνα, κάτι που σημαίνει ότι χάνει τη σεζόν.
Το ρεπό τους απολαμβάνουν την Κυριακή (3/4) οι ποδοσφαιριστές της «Μπάρτσα». Ο Νίκος Κουρμπανάς ανανέωσε το ραντεβού τους για τη Δευτέρα (4/4), οπότε θα συνεχιστεί η προετοιμασία για το εντός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου.
Από αυτό θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Πέτρος Δημητριάδης, απεναντίας επανέρχονται οι Νικολάου, Μαντάς.

Εργατικές αντιδράσεις ξεσήκωσε η επίσκεψη της Κατσέλη στην Τρίπολη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη και συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πραγματοποιήθηκε στις 10.00 το πρωί από το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Εργασίας, Λούκας Κατσέλη.
”Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο σφίξιμο στο ζωνάρι”, σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Αριστείδης Μπουρμάς, πρόσθεσε ότι ”η κ. Κατσέλη είναι μία υπουργός που υλοποιεί αυτή την στιγμή ένα πρόγραμμα, στην πιο ακραία έκφραση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής” και υπογράμμισε ότι “έρχεται σήμερα να χρυσώσει το χάπι, να εμπαίξει την νεολαία, να εμπαίξει την κοινωνία δίνοντάς της αναισθητικό, ούτε καν ασπιρίνη, ανακοινώνοντας προγράμματα τα οποία αν μη τι άλλο είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα κι ανεφάρμοστα. Σ’ αυτή λοιπόν την πολιτική οι εργαζόμενοι της Αρκαδίας λέμε, ως εδώ και μη παρέκει” .
Στην διαδήλωση συμμετείχαν και εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ, που βρίσκονται για αρκετό διάστημα σε επίσχεση εργασίας και διεκδικούν δεδουλευμένα επτά μηνών και εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Οι διαδηλωτές βρίσκονται έξω από το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας, στην οποία θα εκφράσει την αντίθεσή της στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.

ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ

Ώρες αγωνίας! Έπεσε σε πηγάδι 10 μέτρων η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη !!!


Εγκλωβίστηκε για δυο ολόκληρες ημέρες


Άγιο είχε η κόρη του γνωστού μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη η οποία έπεσε χθες σε πηγάδι βάθους δέκα μέτρων περίπου στην Πουλίτσα.
Τα ίχνη της είχαν χαθεί από χθες και η οικογένειά της την αναζητούσε. Σε επικοινωνία της Korinthian news με τον αστυνομικό διευθυντή Κορινθίας ταξίαρχο κ. Χ. Μουρελάτο ανέφερε μεταξύ άλλων για το περιστατικό: « Στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι ενημερώθηκε η Π.Υ Κιάτου ότι υπάρχει ένα άτομο στο πηγάδι, μία γεώτρηση περίπου 10 μέτρων στο τοπικό διαμέρισμα της Πουλίτσας, πλησίον της εκκλησίας.
Περίπου στις 14:30 η πυροσβεστική έβγαλε την κοπέλα από το πηγάδι. Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη (Μαργαρίτα) μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η άτυχη γυναίκα από ότι φαίνεται είχε πέσει στο πηγάδι από χθες. Το πηγάδι δεν είχε νερό». Αυτά αναφέρει ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας. Περισσότερα θα προκύψουν στη συνέχεια από την προανάκριση που διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το θέμα αναμένεται να πάρει έκταση στη περιοχή και όχι μόνο…

ΠΗΓΗ: Korinthian news

Μεταξύ της βουλής και του Υπουργείου οικονομικών κοιμούνται πολίτες στο δρόμο ... Τυχαίο ή συμβολικό ;

 Και όμως οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στο κεντρικότερο σημείο της Ελλάδος . Η αθλιότητα στην οποία έχουνε ρίξει τον Ελληνικό λαό  αρχίζει και γίνεται ορατή πια και με "γυμνό οφθαλμό".
Αυτοί οι εξαθλιωμένοι συμπολίτες μας δεν έχουνε που αλλού να κοιμηθούν και να βγάλουν τη
νύχτα τους και επιλέγουν τη κεντρικότερη πλατεία για να έχουν τουλάχιστον την υποτυπώδη ασφάλεια . 
Μόλις 100 μέτρα από τον Ναό του κοινοβουλευτισμού , τη βουλή αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε έστω να μάθει , να τους ρωτήσει , να τους βοηθήσει ....
Δεν ζητιανεύουν , δεν επαιτούν , απλά κοιμούνται !!! Προφυλάσσονται από 
τη βροχή και το κρύο με ναύλον και κουρέλια και απλά κοιμούνται . 
Ντροπή μας . ! Πραγματικά ντροπή μας , σε όλους μας και ιδιαίτερα στου κυβερνώντες . Μεταξύ της βουλής και του Υπουργείου οικονομικών κοιμούνται πολίτες στο δρόμο ... Τυχαίο ή συμβολικό 




http://www.peramatozoa.info/2011/04/blog-post_2929.html

Επείγουσες αυτοψίες σε σπίτια στον Πλάτανο για τις ρωγμές και τις κατολισθήσεις

Την επιστημονική συνδρομή του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) και την διενέργεια αυτοψίας στην περιοχή Πλατάνου Αιγιαλείας, όπου τον τελευταίο καιρό παρατηρείται γεωλογική αστάθεια, ζήτησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου κ. Κώστα Παπαβασιλείου. Παράλληλα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Έργων της Περιφέρειας, ύστερα από εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες συνεχείς ελέγχους σε κατοικίες και κτίρια της περιοχής καθώς και στα έργα υποδομής ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για τις επιπτώσεις και την ακριβή έκταση του φαινομένου των κατολισθήσεων.
Να σημειωθεί ότι ήδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προωθεί την κατάρτιση γεωλογικής μελέτης για τα αίτια του φαινομένου και την παρακολούθηση της εξέλιξης του. Ταυτόχρονα, με την συγκέντρωση όλων των αναγκαίων επιστημονικών στοιχείων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα παρέμβει προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της περιοχής και την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΙΓΜΕ ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρει ότι «σε συνέχεια της επικοινωνίας μας αναφορικά με το παραπάνω θέμα και λόγω του κατεπείγοντος του, παρακαλούμε την άμεση αποστολή ειδικού κλιμακίου επιστημόνων – ερευνητών του ΙΓΜΕ για την αξιολόγηση του εξελισσόμενου φαινομένου.
Όπως σας έχουμε ενημερώσει στην περιοχή του Πλατάνου του Δήμου Αιγιαλείας παρατηρείται το φαινόμενο των λασποροών – ρωγμών και κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο, τα τοιχία αντιστήριξης και σε κατοικίες και υπάρχουν σημάδια συνεχούς ερπισμού στην πλατεία του οικισμού, με μερική ανύψωση της πλακόστρωσης».
Και η επιστολή του κ. Αλεξόπουλου καταλήγει ως εξής: «Το φαινόμενο αυτό εξελίσσεται συνεχώς και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κρίνουμε σκόπιμη την αξιολόγηση αυτή ώστε να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες συνέργειες από έργα που εξελίσσονται στην περιοχή. Παράλληλα θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για την ημέρα και ώρα επίσκεψης του ειδικού κλιμακίου σας έτσι ώστε να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τοπικά το έργο τους με τις Υπηρεσίες μας».

Απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων

Την έγκριση του κανονισμού που ρυθμίζει τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιπυρική περίοδο.
Βάσει του κανονισμού αυτού που προσυπογράφει και ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος κ. Χρήστος Ψυχογιός, προβλέπεται η απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2011 χωρίς την έκδοση άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης απαγορεύεται λόγω αυξημένης επικινδυνότητας η χρήση πυρός κατά την ίδια περίοδο σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις. Εξαιρούνται περιοχές για τις οποίες υπάρχουν εγκεκριμένα σχέδια πόλεως, αλυκές, αρχαιολογικοί χώροι, λατομεία και ορυχεία.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ




Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

 

Ντόρα Μπακογιάννη: ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΡΧΕΣ

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Δύο από τις βασικότερες ανεξάρτητες Αρχές, ο Συνήγορος του Πολίτη και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, παραμένουν ακέφαλες γα πολλούς μήνες.
Αντί για τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας, η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν μετατρέψει το θέμα της επιλογής σε κομματικό αλισβερίσι της μορφής «βάλε εσύ τον ένα και δώσε σε μένα τον άλλο».
 Η πρακτική αυτή, με κανένα τρόπο δεν μπορεί να εκληφθεί ως υπεύθυνη πολιτική συνεννόηση. Πρόκειται για χαρακτηριστικό παράδειγμα παρασκηνιακής συναλλαγής, που υπονομεύει την ουσία της ανεξαρτησίας των δύο αυτών Αρχών
».
 

Από τους 3.200 συμβολαιογράφους μόνο οι 150 έχουν συνδεθεί με το ηλεκτρονικό σύστημα

Οι υπεύθυνοι των Τομέων Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης και Γιώργος Βλάχος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απλούστευση της σύστασης εταιρειών:

Γιάννης Μιχελάκης: "Kαμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων"

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή δηλώσεις του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, ότι «η Ελλάδα χρωστάει ένα τρις δολάρια», ότι «σε λίγο θα ανοίξουν μαντίλια για να ζητιανεύουν» και ότι «σε όλα τα εργοστάσιά τους σταμάτησε η παραγωγή, βάλανε πωλητήριο και κανείς δεν τα αγοράζει», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση στην ιταμή αυτή πρόκληση. Πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι η μόνιμη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί, οδηγεί σε τέτοιες επαίσχυντες δηλώσεις».  

Στιγμές από το 2ο πολιτιστικό διήμερο...




Ιστορία. Εθνική και τοπική ιστορία, ήταν το θέμα του 2ου διήμερου που διοργάνωσε η +τοπία, η ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.


"Η γενοκτονία της μνήμης", το ντοκιμαντέρ του Αντώνη Παπαδόπουλου που προβλήθηκε το Σάββατο 2/4/2011 στο Intro Art Cafe, μας ...έδεσε κόμπο το στομάχι με το λιμό της Αθήνας του 1941-42 και τα ιστορικά ντοκουμέντα που παρουσίασε. Μια ταινία για τη μνήμη, "γιατί πρέπει να θυμόμαστε" όπως τόνισε ο δημιουργός του. Τον ευχαριστούμε πολύ, όπως ευχαριστούμε και το Χρίστο Σαντατζόγλου αλλά και το πάντα φιλόξενο Intro Art Cafe.

Αρχαία Σικυώνα. Η ιστορία του τόπου μας, ήταν το θέμα της δεύτερης μέρας και της ξενάγησης που έγινε στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Σικυώνας. Μικροί και μεγάλοι μάθαμε, είδαμε, αισθανθήκαμε και γενικά χαρήκαμε μια θαυμάσια παρουσίαση από την ξεναγό κ. Κούλα Καραγιάννη, που ευχαριστούμε θερμά.
Το αρχαίο Θέατρο, το Γυμνάσιο και τα εκθέματα του μουσείου από την ευρύτερη περιοχή (Σικυώνα, Πελλήνη, Σπήλαιο Πιτσών) αποτελούν μια καταπληκτική ευκαιρία για ντόπιους και μη, να κάνουν μια βουτιά στο παρελθόν του τόπου.

Γίναμε πιο πλούσιοι λοιπόν και περιμένουμε την επόμενη διοργάνωση από τα μέλη της +τοπίας, που τους αξίζουν πολλά μπράβο για άλλη μία φορά. Εις το επανιδείν...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΥΓ: Ο σκηνοθέτης Αντώνης Παπαδόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας, με ρώτησε κάποια στιγμή μετά το τέλος της προβολής, όταν τον "ενοχλούσα" για το τι μπορούμε να κάνουμε στο Ξυλόκαστρο από όλα αυτά: "Είναι κάποιος από το δήμο σας εδώ; Ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος των πολιτιστικών ή κάποιος από το Πνευματικό Κέντρο να μιλήσουμε;". Του απάντησα αρνητικά και δεν μπόρεσα (δεν θέλησα...) να απαντήσω την επόμενη ερώτησή του: "Γιατί;".


επιτύμβια στήλη από την αρχαία Πελλήνη

 Armonistas

Διαμαρτυρία Αστέρα Τρίπολης για διαιτησία Κωνσταντινέα

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ σε ΟΛΑ τα επτά (7) χρόνια της παρουσίας του στα εθνικά πρωταθλήματα και κυρίως τα τέσσερα τελευταία στη SUPER LEAGUE ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασχολήθηκε με τη Διαιτησία και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ασχολήθηκε με τη Διαιτησία και ΟΥΔΕΠΟΤΕ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας (παρότι πολλές φορές αδικήθηκε) σεβόμενος το έργο των Διαιτητών.
Αναγκάζεται για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ να διαμαρτυρηθεί εντονότατα για τη σφαγιαστική διαιτησία του Διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα στον καθοριστικό αγώνα με τον ΑΡΗ, όπου χωρίς υπερβολή στέρησε τη νίκη από την ομάδα μας.
Πέραν από σωρεία λαθών σε βάρος της ομάδας μας σε ΟΛΗ σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα υπέπεσε σε σοβαρότατα λάθη. Συγκεκριμένα:

-         Στο 32’ του αγώνα ακύρωσε εντελώς ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ κανονικότατο γκολ της ομάδας μας.

-         Το δεύτερο γκολ του ΑΡΗ προήλθε μετά από ανύπαρκτο φάουλ

-         Στο 85’ αντί να υποδείξει πέναλτι σε ανατροπή ποδοσφαιριστή μας, έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα για δήθεν θέατρο και τον απέβαλε.

Τέτοιες τραγικές διαιτησίες βυθίζουν το Ελληνικό Ποδόσφαιρο περισσότερο στην ανυποληψία.

ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το επίδομα αγαμίας και οι καλόγεροι των ΕΛ.ΠΕ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο (μπολσεβικικός) θρύλος θέλει τον Λένιν να ταξιδεύει πάντα στην πρώτη θέση του τρένου και να απαντά στις αιτιάσεις περί της «μπουρζουάδικης» επιλογής του με την περίφημη φράση, «μα εμείς αγωνιζόμαστε για να ταξιδεύουν όλοι στην πρώτη θέση».

Προφανώς αυτό είχαν υπ’ όψη τους οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ ΕΛ.ΠΕ όταν αποφάσισαν να εκδώσουν ανακοίνωση κατά των δημοσιογράφων που άσκησαν αυτές τις μέρες κριτική στις υπερβολικές αμοιβές και στα παράλογα προνόμιά τους.

Ενημέρωση με το σταγονόμετρο

Ενημέρωση με το σταγονόμετρο και από την συμμαχία που βομβαρδίζει στη Λιβύη, όσον αφορά και σ’ αυτές τις «παράπλευρες απώλειες».
Από «λάθος» έχασαν τελικά την ζωή τους στην περιοχή της πόλης Μπρέγκα στην πετρελαϊκή ανατολική πλευρά της Λιβύης, εννέα αντικαθεστωτικοί και τέσσερις άμαχοι, στη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο για τις επαφές με τους αντικανταφικούς, αξιωματούχο της Ατζνταμπίγια Ίσα Χάμις, η επίθεση κατά αυτοκινητοπομπής πέντε ή έξι αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και ένα ασθενοφόρο, όταν ένας αντικανταφικός… ενθουσιάστηκε από την παρουσία των συμμαχικών αεροπλάνων και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για να τους… χαιρετίσει!
Οι πιλότοι του αεροπλάνου εξέλαβαν τους πυροβολισμούς ως εχθρικέ ενέργεια και άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εννέα εξεγερμένοι, αλλά και τρεις φοιτητές της ιατρικής και ο οδηγός τους.
Σύμφωνα με την πάγια τακτική που ακολουθείται σ’ αυτές τις περιπτώσεις από τα επιτελεία, ανακοινώθηκε ότι το θέμα «εξετάζεται» και θα γίνουν ανακοινώσεις «όταν θα ολοκληρωθεί η έρευνα» (δηλαδή όταν θα αμβλυνθεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης).
Είναι γνωστό ότι τα «λάθη» δεν αναγνωρίζονται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου και συνήθως καταγράφονται και γίνεται ο απολογισμός τους μετά το τέλος κάθε πολεμικής εκστρατείας.
Προς το παρόν, η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες Οάνα Λονγκέσκου, άξια όπως φαίνεται διάδοχος εκείνου του αλήστου μνήμης Τζέιμι Σέι, εκπροσώπου της Συμμαχίας κατά την εκστρατεία κατά της Γιουγκοσλαβίας, ακολουθεί τα αχνάρια του προκατόχου της με δηλώσεις - καρμπόν:
 «Εξετάζουμε αυτές τις πληροφορίες», είπε. «Λαμβάνουμε πάντα σοβαρά υπόψη μας τις πληροφορίες σχετικά με το θάνατο αμάχων. Αποστολή του ΝΑΤΟ είναι να προστατεύει τους άμαχους και τις πολιτικές περιοχές από τις επιθέσεις»!
elzoni.gr

Τέλος ο Καρούλιας, έρχεται ο Σταθόπουλος! Τελειώνει και ο Συρίγος

Την απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή λίγα 24ωρα πριν τον αγώνα με την Παναχαϊκή έλαβε τη Δευτέρα ο μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σταμάτης Βελλής. Οπως έγινε γνωστό, ο Νίκος Καρούλιας αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας αλλά θα συνεχίσει στον σύλλογο ως μέλος του Δ.Σ. με αρμοδιότητα στο ποδοσφαιρικό τμήμα (είτε ως τεχνικός διευθυντής είτε ως έφορος ποδοσφαίρου).

Ο αντικαταστάτης του και παράλληλα ο άνθρωπος που αναλαμβάνει την ευθύνη να χτίσει την ομάδα τη νέα σεζόν είναι ο Στάθης Σταθόπουλος, ο οποίος έδωσε πριν από λίγο τα χέρια με τον Σταμάτη Βελλή και θα κάνει σήμερα την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Θυμίζουμε ότι ο Σταθόπουλος εργαζόταν μέχρι πρότινος στην Καλλιθέα, την οποία πέρυσι είχε οδηγήσει στην άνοδο ως πρωταθλήτρια από τη Γ' στη Β' Εθνική.

Ο «Εμφύλιος» στον Παναιγιάλειο και το«θαύμα» του Βύζαντα

Η στάση των ποδοσφαιριστών στο θέμα των οφειλών και η διάσταση που πήρε αυτό έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης των «μελανόλευκων». Μάλιστα οι δύο πλευρές αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ρήξη και κανείς δεν γνωρίζει πού θα καταλήξει.Οι ποδοσφαιριστές ούτε χθες γυμνάστηκαν συνεχίζοντας την αποχή διαρκείας που ξεκίνησαν το Σάββατο και όπως όλα δείχνουν έτσι θα πάνε στο ματς με τον Βύζαντα στα Μέγαρα.

Το «θαύμα» του Βύζαντα
Για τους γνωρίζοντες τα δρώμενα της Football League 2 η πορεία του Βύζαντα Μεγάρων αποτελεί ένα «μικρό θαύμα». Οι «κιτρινόμαυροι», παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από το ξεκίνημα της σεζόν, όχι απλά παρουσιάζουν μια αξιοπρεπή εικόνα, αλλά πλέον συγκαταλέγονται δικαίως στους «μνηστήρες» της ανόδου, έστω και μέσω των πλέι οφ.
Το συγκρότημα του Μουράτ Σεροπιάν, παρά τις αντιξοότητες που έχει να αντιμετωπίσει, δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα και πλέον ετοιμάζεται να τα παίξει όλα για όλα τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος (Παναιγιάλειος εντός, Αίας Σαλαμίνας εκτός, Ηρακλής Ψαχνών εντός). Βέβαια στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν έρχεται τυχαία και στα Μέγαρα έχουν την εξήγησή τους για την πολύ καλή παρουσία τους τη φετινή σεζόν.
Κατ' αρχάς, ο Βύζας μπορεί να στερείται... χρημάτων, αλλά όχι ταλέντου. Ο Μουράτ Σεροπιάν έχει την τύχη να διαχειρίζεται μια νεανική ομάδα με ποδοσφαιριστές που έχουν πολύ μέλλον. Μάλιστα πάνω σε παίκτες όπως οι Οκουε, Στρατάκης, Μωυσίδης, Μουστάκης, Ανδρίκος, Γεωργακόπουλος Θ., Γεωργακόπουλος Αν. ο νεαρός τεχνικός έχει χτίσει το βασικό κορμό της ομάδας του και αυτοί τον βγάζουν ασπροπρόσωπο.
Παράλληλα οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάζονται καλύτεροι εκτός έδρας και αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να ρεφάρουν τους βαθμούς που έχουν... πετάξει στα Μέγαρα. Μάλιστα στην περίπτωσή τους οι αριθμοί λένε την αλήθεια μιας και είναι η ομάδα με τα περισσότερα διπλά (επτά τον αριθμό) και στους δύο ομίλους της κατηγορίας, ενώ μαζί με την Παναχαϊκή έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους (23) μακριά από τα «σπίτια» τους. Ταυτόχρονα ο σύλλογος της Δυτικής Αττικής εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός πως κανένας δεν υπολόγιζε πως μπορεί να μπει σφήνα στους άλλους διεκδικητές της ανόδου.
Από κει και πέρα, στον Βύζαντα κινούνται στους ρυθμούς του εντός έδρας αγώνα με τον Παναιγιάλειο. Ο Μουράτ Σεροπιάν καθημερινά προσπαθεί να αποβάλει το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του, καθώς όπως τονίζει: «Είμαστε απόλυτα πετυχημένοι με όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα. Δεν πρέπει να φορτωθούμε με άγχος. Είμαστε σε καλή κατάσταση και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε μια ανάλογη εμφάνιση με αυτές των τελευταίων αγώνων». Αξίζει να σημειωθεί πως οι «κιτρινόμαυροι» είναι αήττητοι τις τελευταίες 11 αγωνιστικές.
Στο αγωνιστικό σκέλος, παρέα με τον Γιάννη Γκούμα γυμνάστηκε χθες ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος. Ο τελευταίος ένιωσε σφίξιμο στη γάμπα και προτιμήθηκε να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα μαζί με τον συμπαίκτη του. Ωστόσο, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και αναμένεται να είναι κανονικά στην αποστολή για το παιχνίδι της Τετάρτης. Αντίθετα, δεν προπονήθηκαν οι Νταντάμης, Μουστάκης που είναι επίσης τραυματίες.


Παταγώδης αποτυχία

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και της Τρόικας να μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 στα επίπεδα που προέβλεπε το μεταξύ τους συμφωνηθέν Μνημόνιο, αλλά και να πιάσουν όλους τους υπόλοιπους αριθμητικούς στόχους που είχαν θέσει, παρά την καταιγίδα σκληρών δημοσιονομικών και… διαρθρωτικών μέτρων που επέβαλαν στον ελληνικό λαό, δεν αναμένεται να συνετίσει τους δύο αυτούς «συμμάχους» ώστε να αλλάξουν κατεύθυνση στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική. Αντί να πάρουν το μάθημά τους από την πρωτόγνωρη αποτυχία τους, αναμένεται να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους απέναντι στον ελληνικό λαό για να τον… συνετίσουν! Στο πλαίσιο αυτό, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Παπανδρέου προχωρεί πλέον με επιταχυνόμενους ρυθμούς και σε συνεννόηση με την Τρόικα στο μαζικό ξεπούλημα των χρυσαφικών και των ασημικών του ελληνικού κράτους, εξυπηρετώντας τα κρυφά σχέδια των… «δάνειων δυνάμεων» να βάλουν στο χέρι τη δημόσια περιουσία της χώρας έναντι πινακίου φακής.
ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ αποσκοπεί στη μείωση του δημοσίου χρέους κατά 50 δισ. ευρώ, από τα 360 δισ. ευρώ που υπολογίζεται σήμερα στα 310 δισ. ευρώ το 2015. Μαζικό ξεπούλημα για την αποπληρωμή μόλις του 1/7 του δημοσίου χρέους! Από την άλλη πλευρά, η καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η περαιτέρω συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των εισοδημάτων εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων θα συνεχιστούν με ακόμη πιο… βίαιο τρόπο. Η περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών του ελληνικού κράτους εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας των συνταγών του Μνημονίου θα… αξιοποιηθεί για την κατατρομοκράτηση του ελληνικού λαού, με την επικοινωνιακή διαχείριση του κινδύνου για χρεοκοπία, προκειμένου να γίνουν δεκτά χωρίς πολλές αντιδράσεις τα νέα, ακόμη πιο απάνθρωπα, μέτρα που έρχονται.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ενιαίο μισθολόγιο:Τέλος το δώρο στο Δημόσιο - 'Eνταφιάζονται" και 53 επιδόματα


Τετραπλό «κούρεμα» έως και 30% στα λεγόμενα ρετιρέ του Δημοσίου, στους 300.000 υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων και ενταφιασμό των 53 επιδομάτων και του 13ου και 14ου μισθού (Δώρα Χριστουγέννων, αδειών και Πάσχα) σχεδιάζει η κυβέρνηση με την άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 1ης Ιουλίου.
Στην προκρούστεια κλίνη, προκειμένου να εξοικονομηθεί ένα δισ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο που επεξεργάζονται από κοινού τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, μπαίνουν τα εξής:

Σπηλιώτης : "Η ιστοσελίδα της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας δυναμώνει τη δική σου φωνή !"

Αμέσως μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας, το Μάιο του 2010, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να πραγματοποιήσουμε μαζί όλα εκείνα για τα οποία συζητούσαμε χρόνια, εκείνα που ονειρευόμασταν έτσι ώστε να καταστήσουμε τη ΝΟ.Δ.Ε. ένα ολοκληρωμένο εργαλείο παραγωγής πολιτικής στο νομό μας.

Πριν από λίγο καιρό, η Νέα Δημοκρατία έκανε ένα μεγάλο βήμα για το επιδιωκόμενο άνοιγμα στην κοινωνία, με τη νέα ιστοσελίδα της (www.nd.gr) που αποτελεί μια από τις καλύτερες ιστοσελίδες πολιτικού κόμματος στην Ευρώπη, τόσο από πλευράς παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και από πλευράς αισθητικής. Ήδη χιλιάδες Έλληνες ενημερώνονται καθημερινά για τις δράσεις της παράταξης, τις θέσεις και τον προγραμματικό της λόγο που θα την καταστήσει εκ νέου πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κοινωνία.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας από την πρώτη στιγμή ήταν σταθερά προσανατολισμένη στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων έτσι ώστε να επιτύχει την πραγματική συμμετοχή όλων των μελών της στο διάλογο, στη διαμόρφωση θέσεων, στη δημιουργία προτάσεων για την Ελλάδα και τις τοπικές κοινωνίες.

Σήμερα πλέον, η ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας είναι η πρώτη ΝΟ.Δ.Ε. στην Ελλάδα που δημιούργησε τη δική της ιστοσελίδα μέσα στο επίσημο site της Νέας Δημοκρατίας και μπορείτε να την επισκεφθείτε στη διεύθυνση : http://www.nd.gr/web/node-korinthias. Η άμεση ενημέρωση μελών της ΝΟ.Δ.Ε., η συμμετοχή τους με παρεμβάσεις, η δημιουργία ενός βήματος συγκροτημένης πολιτικής συνεισφοράς, δεν αποτελούν πια σχέδια επί χάρτου. Η ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε αποτελεί βήμα για όλους και δυναμώνει τη φωνή μας σε μια συγκυρία κατά την οποία η ΝΔ αφουγκράζεται τη βάση της και την ίδια την κοινωνία για να διαμορφώσει τον προγραμματικό της λόγο.

Η ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας είναι πρωτοπόρος σε αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Η εγγραφή σας στην ιστοσελίδα της Ν.Δ. σας δίνει επιπλέον δυνατότητες συμμετοχής σε διαδικτυακές συζητήσεις και πρόσβαση σε έγγραφα και υλικό, χρήσιμα για επεξεργασία και σκέψη. Τίποτα πια δεν είναι κρυφό, τίποτα πια δεν αποτελεί "προνόμιο" για λίγους.

Οι επισκέψεις που έχουμε ξεκινήσει σε όλες τις περιοχές του νομού συνεχίζονται και για τα προβλήματα που εντοπίζονται αναζητούμε μαζί τις λύσεις που μπορούμε να προτείνουμε.

Η δική σας συμμετοχή θα καταστήσει τελικά αυτές τις δυνατότητες, μοχλό δημιουργίας, δύναμη παρέμβασης, βήμα ουσιαστικής πολιτικής πρακτικής.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας και πάρτε και εσείς μέρος σε αυτή τη μεγάλη στιγμή που η βάση και τα στελέχη της παράταξης παίρνουν το λόγο, δημιουργούν και παρεμβαίνουν. Είναι η δική σας στιγμή, η δική μας στιγμή.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή.


Αντώνης Σπηλιώτης
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας

www.nd.gr/web/node-korinthias

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης - Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 5/04/2011

Προς: Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση  της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στις  5-04-11  ημέρα  Τρί  και ώρα 12:00  που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα  με τα άρθρα 74 παρ.6 και 75 του Ν. 3852/2010  με θέματα:
  1. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ»  ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ «ΚΑΦΕ ΤΑΣΟΣ» ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΧΙΝΟ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ.
  2. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «ΚΑΦΕΝΕΙΟ – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ» ΑΠΟ RAJMONDA DIKO ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΠΙΤΣΩΝ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ

Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Προς :
1. Τα μέλη Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
2. Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου
Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , που θα πραγματοποιηθεί το ΚΥΡΙΑΚΗ 10 Απριλίου 2011 και ώρα 19.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 στα παρακάτω θέματα:
  1. Γνωμοδότηση επί του προϋπολογισμού του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης οικονομικού έτους 2011
Σε περίπτωση έλλειψη απαρτίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 παρ.3 του Ν.3852/2010 η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται την  ΔΕΥΤΕΡΑ 11 Απριλίου 2011 και ώρα 09.00 π.μ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τυχόν ηλεκτρονικές απόψεις υποβάλλονται έως την Κυριακή 10
Απριλίου 2011 στην ιστοσελίδα του Δήμου: tandrikopoulou@xylokastro.gov.gr   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
Αντώνιος Κλαδούχος

Ανακοίνωση από το γραφείο πληροφόρησης νέων Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

ΔΗ.Κ.Ε.Ξ. – Γραφείο πληροφόρησης νέων Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης
Το γραφείο πληροφόρησης Νέων Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης έλαβε από τους φορείς φιλοξενίας εθελοντών την ανακοίνωση για το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων εθελοντισμού για νέους σε χώρες της Ε.Ε., την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, και ώρα 16.00 μμ
Το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου έστειλε μέσω του Δήμου δελτία τύπου σχετικά με τις προσφερόμενες θέσεις εθελοντισμού για την Γαλλία, Ουγγαρία, Αγγλία στα Μ.Μ.Ε. Στις 31 Μαρτίου οργάνωσε και πραγματοποίησε την παρουσίαση του προγράμματος Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία για νέους στο Ενιαίο Λύκειο Ξυλοκάστρου με τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 1η Απριλίου στις 18.00 μ.μ.
Παρ’ όλα αυτά οι νέοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα εθελοντισμού μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ανεξαρτήτου ημερομηνιών διότι τα προγράμματα εθελοντισμού πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι νέοι που δηλώνουν για πρώτη φορά να συμμετάσχουν στα προγράμματα εθελοντισμού θα έχουν προτεραιότητα σχετικά με νέους που έχουν συμμετάσχει και πάλι στο παρελθόν στο ίδιο πρόγραμμα.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και η Δημοτική κοινωφελής επιχείρησή Ξυλοκάστρου (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το “Γραφείο πληροφόρησης  νέων” του Δήμου.
Το “Γραφείο πληροφόρησης  νέων ” συστεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Δ. Ξυλοκάστρου  Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα Τετάρτη και  Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 16.30.
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360300, 6934293191.