Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Στάση πληρωμών από τη Μηχανική


ΠΗΓΗ : ΕΡΑ ΠΑΤΡΑΣ
Στάση εργασίας, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο έργο Πείρου – Παράπειρου, εξαιτίας των πολύμηνων καθυστερήσεων στις πληρωμές τους.
Ο Πρόεδρος της εταιρείας «Μηχανική» κ. Εμφιετζόγλου, δήλωσε στους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη συνέχιση του έργου, ενώ η επιβλέπουσα αρχή, διαβεβαιώνει ότι η χρηματοδότηση γίνεται κανονικά και δεν υπάρχουν οφειλές προς τη «Μηχανική».

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας αύριο στην Στυμφαλία

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, γίνονται αύριο Σάββατο, 5 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι τα εγκαίνια του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας που δημιούργησε στην περιοχή το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).
Το νέο αυτό μουσείο βρίσκεται στην Στυμφαλία, εκεί όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ηρακλής αντιμετώπισε και εξολόθρευσε τις Στυμφαλίδες όρνιθες. Η υδατική λεκάνη της Στυμφαλίας θεωρείται η μεγαλύτερη ορεινή υδατική λεκάνη της Πελοποννήσου, ενώ αποτελεί και τον νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων.

Ψηλά στην Εβροστίνα

VIDEO ( ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ) και στο evrostini.info
Το όρος Εβροστίνα είναι το φυσικό όριο που χωρίζει τους νομούς Κορινθίας και Αχαΐας. Ορθώνεται δυτικά , νοτιοδυτικά του Δερβενίου με υψόμετρο 1208 μ. Μαζί με το Μαύρο Όρος ( Μαυριόρος κοινά, 1757 μ. υψόμετρο) , που είναι οι προς βορά παραφυάδες του όρους Κυλλήνη ( Ζήρια) , ήσαν γνωστά κατά την αρχαιότητα ως Χελυδόρεα όρη . Αποτελούσαν την εποχή εκείνη όριο της Αχαΐας με την Αρκαδία . Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά την αρχαιότητα η Αχαΐα

Έναρξη χορήγησης δελτίων κοινωνικού τουρισμού από ΟΓΑ

Εκδρομικό και τουριστικό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας για το 2010.

 

ΠΗΓΗ:kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των αιτήσεων συμμετοχής για τα Προγράμματα Τουρισμού της Αγροτικής Εστίας που υποβλήθηκαν στα ΚΕΠ και η διαδικασία κλήρωσης για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα συμμετάσχουν στα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού - Εκδρομών - Επιμορφωτικό Ταξίδι στην Κύπρο και Κρουαζιέρες για το έτος 2010. Συνολικά υποβλήθηκαν 324.188 αιτήσεις.

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ το Σάββατο στην Αθήνα

Από κοινού πανεργατικό συλλαλητήριο για το Σάββατο 5 Ιουνίου έχει προγραμματίσει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά , στην Αθήνα.

Το «πράσινο» όνειρο της Βελημαχίτη στη Νεμέα




Η νέα ζωή της έχει χρώμα... πράσινο και πολλά οικολογικά ενδιαφέροντα! Η ηθοποιός Ειρήνη Βελιμαχίτη, που πριν από εννέα χρόνια έγινε πρώτο θέμα λόγω της απαγωγής της, είναι η δημιουργός του οικολογικού θεάτρου «Green Theatre» στη Νεμέα, που αρχίζει να λειτουργεί το Σάββατο.