Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΡΙΝ… ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο... “USA TODAY”

Γράφει ο HOFFA
(από το : exofitsio)
Δικαιως ο Σαμαρας εχει οραματα.Τωρα θα μου πειτε στην αρχαιοτητα οραματα ειχαν και οσοι μασουσαν… δαφνη αλλα τελος παντων… Ο Αντωνης Σαμαρας διαβλεπει λοιπον ότι η παγκοσμιοποιηση κανει κακο στην πατριδα. Αυτο βλεπουμε ολοι. Το θεμα είναι τι...
λυσεις προτεινουμε και δινουμε για να ξεπερασουμε τον ολεθρο.Εκει υστερει το κομμα της αξιωματικης αντιπολιτευσης.

Δεν λεει «εγω θα εκανα αυτά που μου ειπε η...
τροικα πιο γρηγορα ,πιο προγραμματισμενα, χωρις θορυβο και ταυτοχρονα θα επειθα τους ελληνες ότι πρέπει να τα κανουν».Λεει:” Εγω δεν θα εκανα τιποτε απ αυτά θεωρω ότι μπορω να επαναδιαπραγματευθω τα παντα κλπ κλπ”.

Για τετοιες θυσιες που θελει ο Αντωνης Σαμαρας να κανει ο Ελληνικος λαο ς,για να υποδεχθει τους λυτρωτες της δεξιας-ολους εμας δηλαδη-που θα τον απελευθερωσουν από τον ζυγο της τροικας, πρέπει να παρασυρει, να συνεπαιρνει, να δινει οραμα να λειτουργει ως ηγετης.

Και τετοια πράγματα δεν τα ειδαμε.

Οι θεωρίες και τα πατριδοκεντρικα σεναρια ,είναι πολύ ευχαριστα, οσο και παραμυθενια.

Το κλιμα που επικρατει σημερα στην κοινοβουλευτικη ομαδα της Νεας Δημοκρατιας είναι πως «αστους τους πασοκους να βγαλουν το φιδι από την τρυπα», «άλλο που δεν θελουν οι πασοκοι,να παμε για εκλογες, πεφτουμε εμεις όμως στην παγιδα.Μασάει η κατσικα ταραμα;».Αυτο είναι το κλιμα.

Εάν λοιπον η …κατσικα δεν θελει να μασισει ταραμα, τοτε γιατι μας τα πριζετe κυριε Σαμαρα;

Ειστε ετοιμος να παραιτηθουν οι βουλευτες σας, για να παμε σε εκλογές;

Ειστε ετοιμος να πεισετε τον ελληνικο λαο, ότι καλως παμε σε προωρες εκλογές;

Αναλαμβανεται το κοστος για την διεξαγωγη εκλογων;

Αν ναι, που κατά την γνωμη του γραφοντος πολύ καλα κανετε, γιατι και ο κοσμος θελει εκλογες, ασχετα τι υποστηριζουν ορισμενοι της αλλης πλευρας,τοτε εκβιαστε εκλογές.

Ο Παπανδρεου και η παρεα του δεν θελουν να φυγουν.Το μελι είναι πολύ και φαινεται πως η αγνοτητα του Παπανδρεου, εχει παρει περιπατο.

Προκαλεσε λοιπον Αντωνη ,τις εκλογες.Το παραμυθ,ι ότι δεν μπόρεις να τις επιβαλλεις ,τερμα.

Όταν όπως λες και το υπογραμμιζεις συνεχως η πατριδα κινδυνευει, τοτε ποια άλλη ευκαιρια εχεις να δειξεις ότι εισαι πατριωτης;

Αφου εισαι ετοιμος Αντωνη Σαμαρα και εχεις λυσεις για τα αδιεξοδ,α τοτε εκβιασε εκλογές.Εαν δεν το κανεις και κατω από τις σημερινες συνθηκες ,τοτε σε αφηνουμε μονον να χαρακτηρισεις τον εαυτο σου…-

FIMOTRO

"Έπιασε δουλειά" ο Πέτρος Καραβίτης στην "Μπάρτσα"

Χρέη υπεύθυνου ποδοσφαιρικού τμήματος της Κορίνθου, ανέλαβε ο τεχνικός διευθυντής Πέτρος Καραβίτης. Μάλιστα, χθες (19/9) ο κ. Καραβίτης έδωσε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΠΑΕ. Το κύριο μέρος της ομιλίας είχε να κάνει με τον προγραμματισμό και τους στόχους που θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής η ΠΑΕ. Επίσης το χαρακτηριστικό της τοποθέτησης του κ. Καραβίτη ήταν ότι από σήμερα υπεύθυνος στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα είναι ο ίδιος.
Από σήμερα πίσης άρχισε ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός του πλάνου που έχει να κάνει με την ακαδημία ποδοσφαίρου. Σχετικά με το κομμάτι αυτό η Διοίκηση της Κορίνθου διευκρινίζει ότι η έναρξη και η λειτουργία της ακαδημίας ποδοσφαίρου θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τον σύλλογο του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και ουδέ μια άλλη συνεργασία με άλλο σύλλογο ισχύει.
Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ θα συνεχίσει να παραχωρεί και μόνο, τις αθλητικές του εγκαταστάσεις για τις ανάγκες και την λειτουργία του ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006».

BBC: "Λυπηθείτε τους Έλληνες"

Αρθρο του Γκάβιν Χιούιτ που καλύπτει ευρωπαϊκά θέματα για το βρετανικό δίκτυο περιγράφει με ψυχρό τρόπο την κατάσταση στην Ελλάδα

BBC: "Λυπηθείτε τους Έλληνες" Αρθρο του Γκάβιν Χιούιτ που καλύπτει ευρωπαϊκά θέματα για το βρετανικό δίκτυο περιγράφει με ψυχρό τρόπο την κατάσταση στην Ελλάδα
 
Αρθρο του Γκάβιν Χιούιτ που καλύπτει ευρωπαϊκά θέματα για το βρετανικό δίκτυο περιγράφει με ψυχρό τρόπο την κατάσταση στην Ελλάδα, τα διλήμματα του αντιμετωπίζουν οι πολίτες της και το ουσιαστικό αδιέξοδο των επόμενων ετών, ανεξαρτήτως των εξελίξεων. Η Ευρώπη εξάντλησε τα αποθέματα συμπάθειας προς την Ελλάδα, καθώς είναι η χώρα που απειλεί την περαιτέρω ενοποίηση της ΕΕ, αλλά και το ίδιο το κοινό νόμισμα, γράφει ο Χιούιτ, στο άρθρο του με τίτλο "Λυπηθείτε τους Ελληνες".
Οι ηγέτες της ΕΕ έχασαν την υπομονή τους και άρχισαν τις απειλές με καθαρό μήνυμα: είτε υλοποιείτε τις δεσμεύσεις για περιορισμό του ελλείμματος, είτε μπλοκάρεται η επόμενη (6η) δόση.
Κάπως έτσι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο προέκυψε το νέο έκτακτο τέλος στα ακίνητα. Αρχικά, αυτό έγινε θετικά δεκτό στις Βρυξέλλες. Μετά, ήρθαν οι αμφιβολίες.
Ο συντάκτης αναφέρει δύο Ελληνες γνωστούς του, μία τηλεοπτική παραγωγό με σπίτι 100 τ.μ., αλλά και έναν τεχνικό διαδικτύου με σύζυγο νοσοκόμο και τρία παιδιά. Και στις δύο περιπτώσεις το τέλος που θα πληρώσουν πλησιάζει τα 700 ευρώ, αλλά ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, αυτό φαίνεται δυσβάσταχτο. Ο τεχνικός εργάζεται στο δημόσιο, όπως και η σύζυγός του, κατά συνέπεια ήδη έχουν δει τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 20% και περιμένουν νέα μείωση, που μπορεί να φτάσει το 30%. Σε όλα αυτά προσθέτει κανείς και 1.000 ευρώ για το φόρο αλληλεγγύης στους ανέργους και γίνεται σαφές ότι ελάχιστες οικογένειες, σε οποιαδήποτε χώρα, μπορούν να αντέξουν τόσο μεγάλη μείωση εισοδήματος, τονίζει ο Χιούιτ.

thebest.gr

Από αναβολή σε αναβολή η έναρξη του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής

Ως τις 28 Σεπτεμβρίου θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες της Δ’ Εθνικής, με την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ να δίνει παράταση στις ομάδες που έχουν χρέη ή δικαστικές εκκρεμότητες.
Θυμίζουμε ότι η σέντρα στη Δ’ Εθνική έχει οριστεί για τις 15-16 Οκτωβρίου, ενώ οι κληρώσεις των ομίλων θα γίνουν στις 2, 3 και 4 του μήνα.
Όπως όλα δείχνουν στις 28/9 θα γίνει ο τελικός καταρτισμός των ομίλων, ενώ αν η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ξεκαθαρίσει, ίσως υπάρξει νέα αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος…

Νέα αναβολή στη τηλεδιάσκεψη! Κλείδωσαν! Επέκταση της εργασιακής εφεδρείας και εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης

Η κυβέρνηση φαίνεται πως εξακολουθεί να “παίζει” το επικοινωνιακό της παιχνίδι που ξεκίνησε εδώ και μέρες για να μειώσει της αντιδράσεις που αναμένεται να προκαλέσει τον νέο κύμα μέτρων που θα σαρώσει τα πάντα στον δημόσιο τομέα.
Έτσι σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η δεύτερη τηλεδιάσκεψη η οποία ήταν να ξεκινήσει στις 20:00, αλλά υπάρχει καθυστέρηση και θα ξεκινήσει μετά τις 21:00.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, μόνο όταν επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, τότε μόνο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την έκτη δόση, κάτι που σημαίνει ότι ανεξάρτητα από τις τηλεδιασκέψεις θα πρέπει να περιμένουμε και την άφιξη της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός οικονομικών υπεραμύνθηκε την λύσης της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο την ώρα που οι εκπρόσωποι των δανειστών μας επιμένουν ότι στο μέτρο αυτό πρέπει να προστεθούν και απολύσεις. Η τρόικα απαιτεί μεταξύ άλλων να απολυθούν 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι και να ψηφιστεί νέο μισθολόγιο λιτότητας, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του μέτρου εργασιακής εφεδρείας στο οποίο θα ενταχθούν 50.000 υπάλληλοι.
Έτσι λοιπόν τα μέτρα που φαίνεται να έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι τώρα είναι η επέκταση της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο και η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης.
Τι θα συμβεί με το πετρέλαιο θέρμανσης και πόσο θα πληρώσουμε την εξίσωση
Η αύξηση αυτή μεταφράζεται άμεσα σε μια επιβάρυνση 500 ευρώ για κάθε 1.000 πετρελαίου ή πάνω από 2.000 ευρώ για ένα μόνο γέμισμα της δεξαμενής μιας μέσης πολυκατοικίας. Αυτό σημαίνει 150 ευρώ επιπλέον επιβάρυνση σε ετήσια βάση για ένα μέσο νοικοκυριό, καθώς η τιμή λιανικής από τα 90 λεπτά το λίτρο που έκλεισε τον Απρίλιο, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 98 λεπτά/ λίτρο.

Αυτό, για ένα μέσο νοικοκυριό μεταφράζεται σε περίπου 1.750 ευρώ για όλη τη σεζόν, από 1.600 ευρώ πέρυσι.
Ωστόσο, αν ισχύσει η άμεση εξίσωση του ΕΦΚ τα νοικοκυριά θα αναγκαστούν να δώσουν έναν ακόμη μισθό σε ετήσια βάση, αφού το νέο χαράτσι μεταφράζεται σε αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης από τα 90 λεπτά/ λίτρο που έκλεισε τον Απρίλιο, στα 1,40 ευρώ/ λίτρο σε έναν μήνα από σήμερα, όταν και θα αρχίσει η περίοδος διάθεσής του.
Περισσότερα στο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=96782&catid=13

Νίκος Νικολόπουλος...Κυβέρνηση και Τρόικα ψυχρά αποφασίζουν και τιμωρούν τους εργαζόμενους

                                                                                                                                           
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εφιαλτική προοπτική για μαζικές απολύσεις στον ευρύτερο, αλλά και στενό Δημόσιο Τομέα είναι αποτέλεσμα της παρατεταμένης αδυναμίας ή άρνησης ή ανικανότητας (ή και τα τρία) της Κυβέρνησης να μειώσει το λειτουργικό κόστος, τις σπατάλες του Κράτους.

Έτσι, Κυβέρνηση και  Τρόικα ψυχρά αποφασίζουν και τιμωρούν τους εργαζόμενους.

Γιατί άλλο πράγμα είναι ο περιορισμός του Κράτους, η κατάργηση των άχρηστων φορέων και Οργανισμών, η λειτουργική ανακατανομή του προσωπικού, ο εκσυγχρονισμός του οργανογράμματος των Δημοσίων υπηρεσιών και εντελώς άλλο πράγμα, η οριζόντια ποσοστιαία, χωρίς κριτήρια αποδοτικότητας, μαζική απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Με απλά λόγια.

Αν η Κυβέρνηση κατάφερνε στοιχειωδώς να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της συμφωνίας και δέσμευσης που υπέγραψε και νομοθέτησε, δεν θα κινδύνευαν τώρα χιλιάδες οικογένειες από τον αφανισμό.

Η Κυβέρνηση, όμως, κατάφερε το ακατόρθωτο.

Δεν αξιοποίησε ούτε ένα ακίνητο της Κρατικής Περιουσίας.                                         

Δεν υλοποίησε καμία αποκρατικοποίηση.

Δεν κατάργησε ακόμη ούτε έναν από τους άχρηστους και αδρανείς εν πολλοίς φορείς.

Δεν κατάφερε να μειώσει, αλλά αντίθετα αύξησε το έλλειμμα σε σχέση με πέρυσι.

Προσέλαβε 28.000 χιλιάδες υπαλλήλους και ταυτόχρονα συντάσσει καταλόγους απολύσεων.

Η απίστευτη αυτή εξέλιξη αφήνει βαριά εκτεθειμένη την Κυβέρνηση».

Συνάντηση εργασίας του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής με τον Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας


Συνάντηση εργασίας του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής με τον Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στα Εθνικά ζητήματα, που απασχολούν την χώρα.

Το γερμανικό σχέδιο: Ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός ευρώ, «κούρεμα» του χρέους και μέτρα


Την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας χωρίς έξοδο από το ευρώ, «κούρεμα» του χρέους και πολύ αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, περιλαμβάνει το «εναλλακτικό» γερμανικό σχέδιο. Η τρόικα, θα αναλάβει τη βοήθεια για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και την αναχρηματοδότηση των ομολόγων που υπάρχουν στο εξωτερικό. Σε αντιστάθμισμα η Ελλάδα, θα πρέπει να αναλάβει να καλύπτει μόνη τα ελλείμματά της και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

Η τηλεδιάσκεψη, η τρόικα και το «κούρεμα» 30% των υπουργείων σε 10 ημέρες!

Διακόπηκε τη νύχτα και επαναλαμβάνεται σήμερα  το βράδυ, η κρίσιμη για τις αποφάσεις που θα ληφθούν, τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους εκπροσώπους της τρόϊκας, ενώ οι κυβερνητικές ανακοινώσεις αναμένονται την Τετάρτη.
Ωστόσο, ενδεικτικό των εξελίξεων και των απαιτήσεων της τρόϊκας, πριν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, είναι ότι με επιστολή του σε όλους τους υπουργούς, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας ζητά τη σύμπτυξη κατά 30% όλων των οργανικών μονάδων των υπουργείων και των εποπτευόμενων οργανισμών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου! Συγκεκριμένα, ζητά τη συγχώνευση τμημάτων και διευθύνσεων με την ανάλογη μείωση των θέσεων προϊσταμένων, εντός των επόμενων 10 ημερών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που μένει να επιβεβαιωθούν από τις τελικές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών μετά τη διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση εξετάζει ακόμη το ενδεχόμενο, οι μόνιμοι υπάλληλοι να υπαχθούν σε υποχρεωτικές μετατάξεις, σε κενές θέσεις που θα προκύψουν, ενώ στην περίπτωση που κάποιος υπάλληλος αρνηθεί τη νέα θέση μετάταξης, να απολύεται.
Μεταξύ άλλων, η τρόικα, φέρεται να ζητά περικοπές δαπανών ύψους 2,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2011, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για έλλειμμα 17,1 δισ. ευρώ, αλλά και πρόσθετα μέτρα 4 δισ. ευρώ για το 2012. Σε αυτές τις εκτιμήσεις συνυπολογίζεται η πρόβλεψη για ύφεση 5,5% εφέτος. Για το 2012, το ΔΝΤ εκτιμά ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί πέριξ του 2,5%.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχο του ΔΝΤ που επικαλείται η «Ελευθεροτυπία», κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, η τρόικα φέρεται να ζήτησε:
Άμεσες απολύσεις 25.000 συμβασιούχων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Άμεση ένταξη στην εργασιακή εφεδρεία άλλων 100.000 δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα (υπουργεία, δήμους κ.ά.).
Ολοκλήρωση του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, το οποίο θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες κατά 25% και θα ισχύσει από 1ης Οκτωβρίου.
Περικοπή συντάξεων που είναι πάνω από τον μέσο όρο του μισθού ενός δημοσίου υπαλλήλου.
• Άμεση εξίσωση φόρου του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.
Να διακοπεί η καταβολή συντάξεων στο δημόσιο για όσους βρίσκονται σε ηλικία κάτω των 55 ετών.
Λουκέτο σε δημόσιους Οργανισμούς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι από την άμεση απόλυση 25.000 συμβασιούχων θα εξοικονομηθούν 1 δισ. ευρώ και για το υπόλοιπο . Για το 1,3 δισ. ευρώ που υπολείπεται για να καλυφθεί το έλλειμμα, η κυβέρνηση καλείται να… διαλέξει μέτρα από την παραπάνω λίστα! Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, φέρεται να είπε ακόμη ότι ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι οι 25.000 συμβασιούχοι που ζητείται να απολυθούν είναι περισσότεροι από όσους έχει προσλάβει η κυβέρνηση μέχρι σήμερα και πως μια τέτοια απόφαση «υπερβαίνει την εντολή που έχει πάρει αυτή η κυβέρνηση». Ο υπουργός Οικονομικών, φέρεται να αντιπρότεινε στην τρόικα οι 25.000 συμβασιούχοι που ζητεί να απολυθούν αύριο, να ενταχθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και για να μην απολυθεί κανείς άμεσα. Τέλος, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι επικεφαλής της τρόικας, φέρονται να έκαναν σαφές στον κ. Βενιζέλο ότι αν δεν εφαρμοστούν τα όσα του ζήτησαν, η συμφωνία της 21ης Ιουλίου θα θεωρείται «νεκρή».
Στο μεταξύ και η πληρωμή των εφημεριών και υπερωριών των γιατρών του ΕΣΥ, μπαίνει στον «προκρούστη» των νέων μέτρων για τον εξευμενισμός της τρόϊκάς. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το 24h.gr, λίγο πριν αρχίσει η τηλεδιάσκεψη με την τρόικα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών υπέγραψε την αφαίρεση 250 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας που αφορούν σε κωδικούς νοσοκομείων. Μια τέτοια εξέλιξη, εάν επιβεβαιωθεί, θα στερούσε από τις πλέον ευπαθείς οικονομικά ομάδες, τη δυνατότητα να προσφεύγουν στα νοσοκομεία σε ώρα ανάγκης, με τραγικές επιπτώσεις για την υγεία και τη ζωή τους.
Η συνέχισή της τηλεδιάσκεψης του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου με τους τρεις επικεφαλής της τρόικας Π.Τόμσεν (ΔΝΤ), Μ. Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κ. Μαζούχ (ΕΚΤ), καταδεικνύει και τη δυσκολία για την τελική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας όσον αφορά στα δημοσιονομικά μέτρα, τόσο για το τρέχον έτος, όσο και το 2012. Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι τα μέτρα που θα αποδεχθεί η τρόικα θα πρέπει να είναι άμεσης απόδοσης και ως τέτοια θεωρείται δεδομένο ότι θα αφορούν στον περαιτέρω δραστικό περιορισμό των δαπανών σε όλα τα υπουργεία- όπως αυτή στο υπουργείο Υγείας – , η επέκταση της εργασιακής εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα, η μείωσης των επικουρικών συντάξεων, οι καταργήσεις φορέων, ακόμη και η διακοπή συνταξιοδότησης των δικαιούχων του Δημοσίου κάτω των 55 χρόνων.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργος Ζανιάς, και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ηλίας Πλασκοβίτης που συμμετείχαν και στην τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο και τη Γερμανίδα καγκελάριο.
Και ενώ όλα τα κόμματα θεωρούν αναπόφευκτη την προσφυγή στις κάλπες αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού , λόγω των κοινωνικών αντιδράσεων που αναμένεται να φέρουν τα προαναγγελθέντα μέτρα, ο υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό, Α. Τόλκας, επαναλαμβάνει με βραδινές δηλώσεις του , απαντώντας στον εκπρόσωπο της ΝΔ, ότι «η σημερινή κυβέρνηση δε θα λιποτακτήσει, όπως έκανε η προηγούμενη της Ν.Δ..Θα μείνει για να δώσει τη μάχη. Το έργο της θα κριθεί από τους πολίτες στο τέλος της τετραετίας».

eklogika.gr

Γιάννης Μιχελάκης...περισσότερη σοβαρότητα αυτές τις δύσκολες ώρες.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του κ. Βενιζέλου με την Τρόικα, όπου ανέφερε: «Έκπληξη!!! Η τηλεδιάσκεψη τελείωσε πριν από λίγο… Αναμένεται σε λίγο σύντομη ανακοίνωση…», έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Ομολογουμένως ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη καταφέρει να μας εκπλήξει κατ’ επανάληψη, με τους χειρισμούς του και τα λεγόμενά του.

Άρα τα… τρία θαυμαστικά, ίσως και να είναι λίγα.

Όμως, αυτό που μας ανησυχεί είναι μήπως μας φυλάει τις χειρότερες εκπλήξεις για το τέλος, (με πολλά θαυμαστικά και σε αυτές).

Του συνιστούμε, λοιπόν, για μια ακόμα φορά, ψυχραιμία, σύνεση, λιγότερους σχολιασμούς και ανακοινώσεις με ή χωρίς θαυμαστικά. Και, βέβαια, περισσότερη σοβαρότητα αυτές τις δύσκολες ώρες.  

Και περιμένουμε την επόμενη φορά, που θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, είτε με ανακοινώσεις, είτε με δηλώσεις, είτε με στρατιωτικά διαγγέλματα, να το πράξει έχοντας να πει συγκεκριμένα πράγματα. 

e-mail υπουργείου οικονομικών

From: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ [mailto:press@minfin.gr]
Sent: Monday, September 19, 2011 9:39 PM
To: undisclosed-recipients
Subject: Conference call 3



Έκπληξη!!! Μόλις πριν λίγο τελείωση η τηλεδιάσκεψη...
Σύντομα αναμένεται μικρή ανακοίνωση...


Surprise!!! Conference call just finished a while ago...
Short announcement should be expected shortly...

Greek Finance Ministry Sends Oddly Cheery Email


When it told journalists to stay tuned because Greek Finance Minister’s Evangelos Venizelos’ conference call with the ECB-IMF-EU “troika” had ended, the minister’s press office delivered the news in a distinctly upbeat email:

“Surprise!!! Conference call just finished a while ago… Short announcement should be expected shortly…”

Count ‘em: The three exclamation points!!!

This, from a country that’s on the brink of a financial disaster that threatens to bring the global economy to its knees.

Naturally, the format of the email prompted some speculation among reporters: Was good news coming? Had the two, bitterly divided sides reached an unexpected agreement? Maybe the troika had gone soft on its demands for public sector layoffs and had promised another tranche of money to stave off default.

In the end, however, the statement simply said that talks would resume on Tuesday. No substantive news – no deal, but no breakdown in talks either.

Given each side’s recent proclivity for storming out of the room, perhaps this is what counts for progress. Greece gets to fight another day. In a country as embattled Greece, that’s cause for three exclamation points.


Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντηση του με τους Περιφερειάρχες ...Ο “Καλλικράτης” ήταν ένα μισό και δειλό βήμα


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, συνάντηση με τους Περιφερειάρχες της χώρας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ο “Καλλικράτης” ήταν ένα μισό και δειλό βήμα. Πραγματική ανατροπή υπέρ των θεσμών της Αυτοδιοίκησης και υπέρ της ανάπτυξης του τόπου θα γίνει μόνο όταν η Περιφέρεια κερδίσει την κεντρική εξουσία.
Αρκεί να απαλλάξουμε την Περιφέρεια από εξαρτήσεις και περιττή γραφειοκρατία.
Αυτή είναι η δέσμευσή μου. Και στην πρώτη γραμμή πυρός θέλω να δω, στη Νέα Δημοκρατία, να έχουμε και τους 13 Περιφερειάρχες μας, τους εκλεγμένους από τον Ελληνικό λαό».


Η Eurobank απαντά στο newsbomb.g​r και μας επιβεβαιών​ει όχι μία, ούτε δύο. αλλά 11 φορές!


Για πρώτη φορά, μια τράπεζα υποχρεώνεται νααπαντήσει, αλλά και να παραδεχτεί την πραγματικότητα!

Διαβάστε το εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ του newsbomb.gr!

Γιάννης Μιχελάκης...πυροτέχνημα που έχει ως στόχο τον αποπροσανατολισμό των πολιτών η εσπευσμένη κατάθεση νομοσχεδίου για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην εσπευσμένη κατάθεση από το Υπουργείο Εσωτερικών, νομοσχεδίου για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάθεση του νομοσχεδίου, την ώρα που η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέα επώδυνα μέτρα, αποκαλύπτει ύποπτη σπουδή και πανικόβλητες μεθοδεύσεις. Δεν έχει καμία σχέση με προθέσεις εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, όπως ισχυρίζεται ο αρμόδιος υπουργός. Ούτε συνδέεται με την  προώθηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, τις οποίες στηρίζουμε.
Απλά και μόνο η χρονική συγκυρία, αποκαλύπτει ότι πρόκειται για πυροτέχνημα που έχει ως στόχο τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα, τα σχεδιαζόμενα νέα σκληρά μέτρα, την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και τα αδιέξοδα της οικονομικής συνταγής που ακολουθεί.
Αποκαλυπτικό των προθέσεων της κυβέρνησης είναι και το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανακαλύπτει τα δημοψηφίσματα, χωρίς να έχει ανακαλύψει τα ερωτήματα που θα τεθούν».     

Κώστας Κόλλιας: «Κρίσιμης σημασίας η συνέχιση των έργων στην Εθνική Οδό Ελευσίνας – Τσακώνας»

Ερώτηση για την αναστολή των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνας – Τσακώνας κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Οικονομικών. Σχετικά με την παρέμβαση ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί στην υπό κατασκευή Εθνική Οδό, μία κατάσταση επικίνδυνη για τους οδηγούς επιβαρυντική για την κυκλοφορία στο νομό μας και, βεβαίως, ανασταλτική για οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια. Αυτό το τεράστιο έργο υποδομής βαλτώνει εδώ και μήνες, η απειλή της οριστικής εγκατάλειψης του έργου αναδύεται κάθε τόσο και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ούτε εάν και πότε θα συνεχιστεί, ούτε βεβαίως πότε θα ολοκληρωθεί.
Τον Ιούλιο είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων και της παραχωρησιούχου εταιρείας. Το αποτέλεσμα ήταν μία συμφωνία σε ένα μνημόνιο συνεργασίας, βάσει του οποίου η πολιτεία θα παρείχε βοήθεια προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των δανειστών στο έργο, να επανέλθει η ρευστότητα και να συνεχιστεί η κατασκευή. Θεωρώ ότι αυτό ήταν ένα θετικό βήμα από την πλευρά της Κυβέρνησης, το οποίο ωστόσο επέβαλε η σοβαρή ευθύνη που φέρει το κράτος για την αναστολή του έργου. Διότι, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν τα συναρμόδια Υπουργεία περί της τήρησης των όρων από τη μεριά του κράτους, οι απαλλοτριώσεις, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί ήδη από τον Αύγουστο του 2009, ακόμα εκκρεμούν. Στο τμήμα Κορίνθου-Πατρών φτάνουν στο 77%, στο τμήμα Πατρών-Πύργου στο 50%, ενώ στην υπόλοιπη οδό η κατάσταση είναι χειρότερη. Αυτό το πρόβλημα, σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις λόγω αρχαιολογικών ανασκαφών, μεταφορών δικτύων των οργανισμών κοινής ωφέλειας και προσφυγών στο ΣΤΕ, έχουν εγείρει διεκδικήσεις  εκ μέρους του παραχωρησιούχου, που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την υλοποίηση του έργου.
Δυστυχώς δεν έχουν ακόμα υπάρξει απτά αποτελέσματα από το μνημόνιο συνεργασίας. Σύμφωνα με την παραχωρησιούχο εταιρεία, η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., σε συνεργασία με τις τράπεζες που συμμετέχουν στη χρηματοδότηση του έργου, έχει καταθέσει πρόταση για τη λύση του προβλήματος, πλην όμως το ελληνικό δημόσιο δεν έχει πάρει ακόμα θέση. Δεν υπάρχει δηλαδή μία συγκεκριμένη πρόταση που να προσφέρει μία μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα. Για όλους αυτούς τους λόγους κατέθεσα ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Μεταφορών και Οικονομικών. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι ακόμα η στιγμή να καταλογιστούν οι οποιεσδήποτε ευθύνες. Το ζητούμενο είναι να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις, να συμφωνηθεί από τα τρία μέρη, το δημόσιο, τους χρηματοδότες και την εταιρεία, μία πρόταση κοινής αποδοχής που θα διασφαλίζει τη ρευστότητα και τη συνέχιση των έργων στον αυτοκινητόδρομο. Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις πέσουν στο κενό, δεσμεύομαι ότι θα αναζητήσω τις ευθύνες και θα επιδιώξω την ευρύτερη δυνατή συνεργασία πολιτικών δυνάμεων και φορέων, προκειμένου να πιέσουμε στην κατεύθυνση της επανέναρξης των εργασιών και της ολοκλήρωσης του έργου, τουλάχιστον στο τμήμα που ενδιαφέρει τον Νομό μας.»


Νευρική κρίση στην κυβέρνηση λόγω απολύσεων και συντάξεων

Ο πρωθυπουργός μελετά δημοψήφισμα, ενώ υπουργοί θέτουν ζήτημα πρόωρων εκλογών

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση καθώς η τρόικα απαιτεί γενναίες περικοπές στο σκέλος των δαπανών, μέσω απολύσεων στο Δημόσιο και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Τα νέα μέτρα, που θα φτάσουν τα 6 - 6,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2012, κατά πολλούς κορυφαίους υπουργούς θα δοκιμάσουν τις αντοχές της κυβέρνησης και της κοινωνίας, ενώ εγείρονται φόβοι για το ενδεχόμενο να μην ψηφιστούν από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο ότι υπουργοί θέτουν πλέον ζήτημα πρόωρων εκλογών, ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ως μέσου νομιμοποίησης των κυβερνητικών επιλογών.

Η τηλεδιάσκεψη, που είχε χθες το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με εκπροσώπους της τρόικας, με αντικείμενο την οριστικοποίηση των νέων μέτρων, διεκόπη ύστερα από δύο ώρες για να συνεχιστεί σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, η οποία αναμένεται να επισφραγιστεί απόψε.

Tα μέτρα ύψους 6,5 δισ. έως το τέλος του 2012

- Aπολύσεις και εργασιακή εφεδρεία για 70.000 υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα

- Eφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από τον Oκτώβριο, ακόμη κι αν δεν έχει ψηφιστεί

- Eτεροχρονισμός στην καταβολή του δώρου Xριστουγέννων

- Περαιτέρω μείωση των υψηλών συντάξεων

- Aύξηση της ασφαλιστικής εισφοράς στον OΓA και στα Tαμεία των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων

- Δραστικές μειώσεις σε επικουρικά και εφάπαξ

- Πιθανή μείωση όλων των συντάξεων οριζόντια

- Eίσπραξη της εισφοράς αλληλεγγύης του 2012 μέσω της μηνιαίας παρακράτησης σε μισθούς και συντάξεις

- Eξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

- Aναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών

- Δραστική περικοπή των φοροαπαλλαγών κατά 3,4 δισ. ευρώ

- Eπανεξέταση κοινωνικών επιδομάτων

kathimerini.gr

- Eπιβολή τέλους επί των ακινήτων

Μικρός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας φέτος αναφέρει η Morgan Stanley

Μικρό κίνδυνο χρεοκοπίας αντιμετωπίζει η Ελλάδα τους ερχόμενους μήνες, λόγω της υποστήριξης των ευρωπαίων εταίρων της, ανακοίνωσαν σήμερα αναλυτές του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου Morgan Stanley, οι οποίοι δεν απέκλεισαν μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πιο μακροπρόθεσμα. Ο κίνδυνος μιας χρεοκοπίας είναι "σχετικά μικρός φέτος", σημειώνουν οι αναλυτές του Morgan Stanley σε ανακοίνωση προς τους πελάτες του οίκου. "Για όσον καιρό η Ελλάδα έχει έναν πρωτεύοντα προϋπολογισμό που εμφανίζει έλλειμμα, δηλαδή για εμάς έως το τέλος του 2012, δεν υπάρχει πραγματικά λόγος για σκόπιμη αναδιάρθρωση του χρέους", εξηγούν. "Εξάλλου όσο ο κίνδυνος μετάδοσης (της κρίσης) είναι υψηλός (τους έξι με εννέα προσεχείς μήνες), η Ευρώπη θα θέλει να αποφύγει" ένα γεγονός αυτού του είδους, προσθέτουν. Για τον Morgan Stanley, στην πραγματικότητα "η βούληση της Ελλάδας να υποβληθεί σε ένα πρόγραμμα λιτότητας και της Ευρώπης να καταβάλει νέες δόσεις βοήθειας είναι ισχυρή". Επιπλέον πιο μακροπρόθεσμα, μόλις ο πρωτεύων προϋπολογισμός (εκτός της εξυπηρέτησης του χρέους) εμφανίσει εκ νέου πλεόνασμα, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η Αθήνα θα μπορεί να αποφασίσει υπέρ μιας αναδιάρθρωσης του χρέους της "κυρίως αν γίνει προφανές ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας είναι πάρα πολύ αργός για να υποστηριχθεί το κόστος της εξυπηρέτησης του χρέους".

e-typos.com

Πατραϊκός:Πετρελαϊκός θησαυρός - Κρύβει μέχρι 500 εκ. βαρέλια αργού πετρελαίου

ΠΗΓΗ : BEST TV - isthmos.gr

Ως και 500 εκατ. βαρέλια αργού πετρελαίου µπορεί να δώσει η θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου σε µερικά χρόνια, ενώ η ευρύτερη περιοχή Ιονίου -Κρητικού Πελάγους από τους Οθωνούς ως τη νήσο Χρυσή (το γνωστό Γαϊδουρονήσι), νότια της Ιεράπετρας, υπολογίζεται ότι κρύβει ως και τετραπλάσια ποσότητα εκµεταλλεύσιµων κοιτασµάτων αργού. Η προκήρυξη για τις σεισµικές έρευνες επισηµοποιήθηκε προ ηµερών, ύστερα από αναφορά του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη και έτσι ξεκίνησε µια µακρά και άκρως ανταγωνιστική διαδικασία για τα πετρέλαια του Ιονίου και της Νότιας Κρήτης, ενώ για πρώτη φορά στις έρευνες συµπεριελήφθη ο Κορινθιακός Κόλπος. Η άντληση των πρώτων αποθεµάτων πάντως χρειάζεται τουλάχιστον µία εξαετία για να γίνει, αλλά τα οικονοµικά οφέλη αξίζουν τον κόπο, ιδιαίτερα υπό τις παρούσες, δύσκολες συνθήκες για τη χώρα µας.

Επαφές με ξένες κυβερνήσεις

Έτοιμες οι εφεδρείες στα νοσοκομεία

Στον πάγο αναμένεται να μπουν τις επόμενες ημέρες οι πρώτοι εργαζόμενοι του ΕΣΥ καθώς το υπουργείο Υγείας έχει ετοιμάσει ήδη τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων.
Την πόρτα εξόδου αναμένεται να δείξει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας σε εκατοντάδες εργαζόμενους του ΕΣΥ μετά και την απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει άμεσα το σχέδιο της εφεδρείας στο δημόσιο τομέα, για την εξοικονόμηση πόρων που θα μας εξασφαλίσει την 6η δόση του δανείου.

Ήδη στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας έχουν ετοιμασθεί τα νέα οργανογράμματα που περιλαμβάνουν λιγότερα κρεβάτια και κλινικές –στο πλαίσιο και της συγχώνευσης των τμημάτων- αλλά φυσικά και λιγότερους εργαζόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.iatropedia.gr

Έβαλαν φωτιά στις έκτακτες εισφορές έξω από το υπουργείο Οικονομικών

 Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ. Φτάνοντας μπροστά στο υπουργείο, οι δημόσιοι υπάλληλοι έβαλαν φωτιά στα εκκαθαριστικά με τις έκτακτες εισφορές!
Και αφού έκαψαν τα εκκαθαριστικά τους, έφυγαν από την οδό Νίκης και ξεκίνησαν πορεία προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην οδό Πανεπιστημίου, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Προκλήθηκε μικρή ένταση με άνδρες της ΥΜΕΤ, αλλά γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν.



newsit.gr

Επιστολή Ρέππα σε όλους τους υπουργούς - “Μειώστε κατά 30% το προσωπικό σας ΤΩΡΑ”

Πράξη γίνονται όλα όσα προανήγγειλε μόλις χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών για εφεδρεία ακόμα και στον στενό δημόσιο τομέα.

Με την επιστολή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας προαναγγέλλει μείωση κατά 30% των οργανικών μονάδων του Δημοσίου ενώ ανοίγει ο δρόμος για μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων.

Για τους περίπου 800.000 δημοσίους υπαλλήλους πάντως το μέλλον ήταν προδιαγεγραμμένο αφού όλα περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο και πολύ απλά δεν έχουν εφαρμοστεί.
Έχουν ψηφιστεί και επικυρωθεί από το κοινοβούλιο και οι πιέσεις της τρόϊκας ασκούνται αποκλειστικά και μόνο για να γίνει το αυτονόητο: να εφαρμοστούν.

'Οπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, κλειδί αποτελούν δύο φράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα.

Στο κεφάλαιο περί «προσαρμογής των δαπανών» προβλέπεται η μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο και αναφέρεται ο στόχος για περιορισμό των υπαλλήλων κατά 150.000 ή περίπου το 20% των απασχολουμένων έως το 2015.

Προκειμένου να πετύχει τον στόχο αυτό η κυβέρνηση ανέλαβε - εκτός από την πρόβλεψη για εφαρμογή ποσόστωσης ένα προς δέκα στις προσλήψεις και μείωση των συμβασιούχων κατά 50% φέτος και κατά 10% τα επόμενα χρόνια - και την καθαρή δέσμευση για «μη εθελούσιες απομακρύνσεις πλεονάζοντος προσωπικού».

Τι θα γίνεται με το πλεονάζον προσωπικό

Η απόλυση δεν είναι μακριά για πολλούς δημοσίους υπαλλήλους. Κάποιοι θα παίρνουν το χαρτί που τους βάζει στους πίνακες της εφεδρείας αλλά κάποιοι άλλοι θα απομακρύνονται άμεσα!

Αυτό που λέγεται είναι ότι αυτό είναι και ένα θέμα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση στις 2 τηλεδιασκέψεις. Δηλαδή να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για να γλυτώσουν την απόλυση.

Στις 8 η τηλεδιάσκεψη

Η δεύτερη τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματισθεί για τις 8 το βράδυ, οπότε και θα κλειδώσουν όλα όσα έχουν ήδη αποφασισθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί και απόψε να ανακοινωθούν τα μέτρα μετά από μια τυπική συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.

newsit.gr

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου 23/9/2011

ΠΡΟΣ: κ. κ. Συμβούλους Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου.
Καλείσθε να προσέλθετε στη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου,στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου την 23η Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 6:30μ.μ.,για λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τα άρθρα 88-89 του Ν. 3852/2010:
  1. Απόφαση για προέγκριση λειτουργίας καταστήματος οβελιστήριο και αναψυκτήριο (για περαστικούς και ορθίους) «ΑΣΤΕΡΙΞ & ΟΒΕΛΙΞ» στην οδό Κ.Τσαλδάρη 26 στο Ξυλόκαστρο της κ. Μάρκου Άννας.
  2. Απόφαση για προέγκριση άδειας λειτουργίας καταστήματος, γραφείου τελετών, στην οδό Αγ.Βλασίου 5 στο Ξυλόκαστρο του κ. Μπαμπλέκου Ηρακλή.
  3. Απόφαση έγκρισης αίτησης για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα «CAFÉ NOUVEAU» στην οδό Σπ.Παπαγεωργίου 27 στο Ξυλόκαστρο της κ. Μανδρινού Ελένης.
  4. Απόφαση έγκρισης αίτησης για χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στο κατάστημα «ΤΑΜΑΜ» στην οδό Πατρών 48 στο Ξυλόκαστρο του κ. Νικολόπουλου Γεωργίου.
  5. Έκφραση γνώμης αιτήματος κατοίκων για ονοματοδοσία της ανωνύμου οδού που βρίσκεται περιμετρικά του Ι.Ν.Παναγίας Φανερωμένης Ξυλοκάστρου σε οδό Νίκωνος- Ιερομόναχου.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΜΙΩΤΗ

Δεν χρωστάμε - Δεν μπορούμε - Δεν πληρώνουμε.


Κ Α Λ Ε Σ Μ Α



Καλούμε τους συμπολίτες μας στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, τα σωματεία, τους συλλόγους και τους οργανωμένους φορείς της περιοχής μας, να συμμετάσχουν σε εκδήλωση την Τετάρτη 21-9-2011 στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Ξυλοκάστρου με  κεντρικό θέμα:

" Άρνηση πληρωμής στα νέα χαράτσια ".

Δεν χρωστάμε - Δεν μπορούμε - Δεν πληρώνουμε.



Πρωτοβουλία πολιτών Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.


ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ INTERNET
denpaeiallo-xylok.blogspot.com

Η έννοια του «οριζόντιου»

του Βασίλη Μπαλάφα
 
Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 17 Σεπτεμβρίου 2011, σελίδα 7 :

Η έννοια του «οριζόντιου»

Από την προηγούμενη εβδομάδα περνάμε πλέον στο «επί του πρακτέου». Σαστισμένη η μέση ελληνική οικογένεια άρχισε να λαμβάνει τα ταχυδρομικά γιαταγάνια της πατριωτικής οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης Παπανδρέου – Βενιζέλου.

Αν υπάρχει ένα θετικό στοιχείο από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι μάθαμε πολύ καλά στην Ελλάδα, μας έγινε κτήμα και κοινή συνείδηση, το τί σημαίνει «οριζόντιο μέτρο». Ζήσαμε οριζόντιες περικοπές, μάθαμε για τα οριζόντια χαράτσια, καταστάσεις που εμπλούτισαν και στην οικονομική επιστήμη το εν λόγω φορολογικό πεδίο, το οποίο χαρακτηριζόταν ως κοινωνικά άδικο και συνήθως περιελάμβανε τους έμμεσους φόρους, όπως για παράδειγμα είναι το ΦΠΑ.

Οι «Ουίνστον» να μας δείξουν τον εχθρό (και στην ΕΛ.ΣΤΑΤ)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν καταλάβαμε καλά, ακολουθείται η γνωστή προπαγανδιστική πρακτική της πλημμυρίδας. Ο υπουργός των Οικονομικών εμφανίζεται τουλάχιστον μία φορά την ημέρα στους τηλεοπτικούς δέκτες – κατά προτίμηση την ώρα των δελτίων ειδήσεων, αλλά και σε πανεθνικό δίκτυο με διακοπή κάθε άλλου προγράμματος - και σε απευθείας μετάδοση προσπαθεί να επιβάλει τις εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις, σχεδόν πάντα αλλοπρόσαλλες, υπό πίεση, της τελευταίας στιγμής και μη εφαρμόσιμες – όπως έγινε αντιληπτό και από την τρόικα.

Με έπαρση, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς μια λέξη για το καλοκαίρι που χάθηκε ολόκληρο, με γενικολογίες ως προς την δημόσια σπατάλη, επιτίθεται στους πάντες και στα πάντα, παριστάνοντας ότι δεν κατανοεί πως ούτε ο ιδιωτικός τομέας χρεοκόπησε, ούτε οι πολίτες. Αυτό που χρεοκόπησε είναι το κράτος, το οποίο επί δεκαετίες διαχειρίζονται ανίκανοι και αφιλότιμοι.

Την τελευταία φορά που οι Έλληνες έβλεπαν τόσο συχνά στις τηλεοράσεις, σε εθνικό δίκτυο και σε απευθείας μετάδοση το ίδιο πρόσωπο καθημερινά να τους... κανοναρχά, ήταν επί χούντας. Και το πρόσωπο ήταν ο Γεωργαλάς!

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΗΤΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Αναμενόμενη μεν, εκκωφαντική δε η ήττα των Φιλελεύθερων του Φίλιπ Ρέσλερ (FPD) στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου, που έμεινε εκτός τοπικού Κοινοβουλίου με το μόλις 1,8% που συγκέντρωσε, δίνοντας λαβή στους νικητές Σοσιαλδημοκράτες (28,3%) να μιλούν ανοιχτά για «ετοιμόρροπη κυβερνητική συμμαχία» και να ζητούν πρόωρες εκλογές σε ομοσπονδιακό επίπεδο στη Γερμανία.
Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ διατήρησε τη δεύτερη θέση στις τοπικές εκλογές του Βερολίνου με ποσοστό 24,4%, ενώ τη μεγάλη έκπληξη έκαναν οι Πράσινοι, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της ιστορίας τους στην πρωτεύουσα με 17,6%. Έτσι, βρίσκονται σε θέση να αμφισβητούν ανοιχτά την πολιτική νομιμοποίηση των Φιλελεύθερων να συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, τονίζοντας ότι «δεν είναι πια σε θέση να κυβερνήσουν».
Ο επανεκλεγείς – για 3η συνεχή θητεία - σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Βερολίνου, Κλάους Βόβεραϊτ κινήθηκε στο ίδιο κλίμα, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτο συνασπισμό της Μέρκελ» και ανάγκη να δημιουργηθεί μία ομοσπονδιακή κυβέρνηση «προς όφελος όλων των Γερμανών».
Παράλληλα, ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, χαρακτήρισε την παρούσα κυβέρνηση «υπηρεσιακή», υπογραμμίζοντας ότι πλέον η κ. Μέρκελ αδυνατεί επί της ουσίας να κυβερνήσει με στιβαρότητα τη χώρα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες χωρίς να προηγηθούν εθνικές εκλογές στη Γερμανία.
Οι Γερμανοί Πράσινοι τόνισαν ότι στις εκλογές του Βερολίνου ηττήθηκε κατά κράτος η φοβική και αντι-ευρωπαϊκή λογική τόσο των Φιλελεύθερων του Φίλιπ Ρέσλερ όσο και της Άγκελα Μέρκελ, καλώντας για μία ακόμη φορά την Καγκελαρία να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ενισχύσει μία πανευρωπαϊκή, αλληλέγγυα στάση απέναντι στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, εγκαταλείποντας την εσωστρέφεια που «οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή».
Από την πλευρά της, η Άγκελα Μέρκελ απάντησε ότι «το αποτέλεσμα της Κυριακής δεν θα επηρεάσει το έργο που έχουμε να κάνουμε και δεν επηρεάζει τον κυβερνητικό συνασπισμό».
Ωστόσο, στους κόλπους των Χριστιανοδημοκρατών εκφράζονται φόβοι ότι οι Φιλελεύθεροι, παρά την εκλογική τους αποτυχία, δεν προτίθενται να αλλάξουν ρητορική, εμμένοντας στο προφίλ που τους θέλει να «μάχονται αποκλειστικά για τα συμφέροντα των Γερμανών φορολογουμένων».
Σε κάθε περίπτωση, ο... πολύς κ. Ρέσλερ ίσως και αυτή την ώρα μπορέσει να συνειδητοποιήσει ότι η λαϊκίστικη (και ανθελληνική) εμμονή του περνάει όλο και λιγότερο, και ότι οι συνεχείς του μεγαλόσχημες αναφορές στην «ελληνική τραγωδία» να του διδάξουν πως η Ύβρις δεν κάνει… διακρίσεις και ακολουθείται πάντα από την Τίσιν - ακόμη και αν δεν είσαι Έλληνας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σχετικά με τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

Για ακόμη μία εβδομάδα συνεχίζεται η διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων στις περισσότερες σχολές και Πανεπιστήμια της χώρας. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, συμμετέχουμε δυναμικά στις συνελεύσεις με πλαίσια στα οποία καταδικάζουμε και ζητάμε την αλλαγή του νέου νόμου, ο οποίος αποδοκιμάζεται μαζικά από την πλειονότητα της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, ενώ ταυτόχρονα προτείνουμε και το άνοιγμα των σχολών προκειμένου να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατό ομαλότερα οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Βλέπουμε ότι αυτή η πρόταση κερδίζει συνεχώς έδαφος αφού από την προηγούμενη εβδομάδα, σε πολλές σχολές της Αθήνας (Θεολογία, Κοινωνική Θεολογία, Νοσηλευτική κ.ά) αλλά και σημαντικές σχολές σε όλη την Ελλάδα όπως η Νομική Θεσ/νίκης και Κομοτηνής, και σε διάφορες άλλες σχολές στο Ηράκλειο, στον Έβρο, το Βόλο, το Αιγαίο και την Πελοπόννησο πραγματοποιούνται ήδη κανονικά οι εξετάσεις, καθώς υπερψηφίστηκαν τα πλαίσιά μας. Αυτό έγινε και σήμερα στο Βιολογικό Αθήνας και το Οικονομικό Θεσ/νίκης. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με δημιουργικές δράσεις, πολιτικά επιχειρήματα και μαζικές κινητοποιήσεις να πείσουμε για την αναγκαιότητα αλλαγής του νόμου Διαμαντοπούλου.
Καλούμε τέλος όλους τους φοιτητές να συμμετέχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις στηρίζοντας το πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις.
 

Από το γραφείο Τύπου


Ευρεία αντιπροσωπευτικότητα των παρατάξεων του ΠΕΣΥ στην εκλογή Περιφερειακών Συμβούλων για την ΓΣ της ΕΝΠΕ


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων Περιφερειακών Συμβούλων του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου για την Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ που θα εκλέξει το ΔΣ του θεσμικού φορέα των Περιφερειών.
Στην διαδικασία συμμετείχαν 46 Περιφερειακοί Σύμβουλοι, έγκυρα ψηφοδέλτια 45, άκυρα 1, λευκά 0, απόντες 5. Έλαβαν:

Νέα Πελοπόννησος
Φλώρος Σπύρος 18 ψήφους
Καραχοντζίδης Ανδρέας 12 ψήφους
Αργυράκης Γιάννης 12 ψήφους
Μπούκλης Λάμπρος 11 ψήφους
Μπεντεβής Κώστας 10 ψήφους

Δυνατή Πελοπόννησος
Αδαμόπουλος Ιωάννης 9 ψήφους
Σιδέρης Βασίλειος 9 ψήφους
Σούκουλη Μαρία – Ελένη 8 ψήφους

Λαϊκή Συσπείρωση
Γόντικας Νικόλαος 4 ψήφους

Γαλάζια νίκη στη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου (ΠΕΔΠ)

Το ψηφοδέλτιο των δημάρχων και δημοτικών συμβούλων "Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση" που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία ήταν αυτό που επικράτησε στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου(ΠΕΔΠ), καθώς έλαβε 68 ψήφους και εκλέγει 12 μέλη της στο 21μελές διοικητικό συμβούλιο της ένωσης, έναντι 50 ψήφων που έλαβε η «πράσινη» Ανεξάρτητη Συνεργασία Συνεργασία για την Πελοπόννησο που εκλέγει 9 μέλη στο διοικητικό συμβούλιο.Δύο σύμβουλοι ψήφισαν λευκό ενώ 3 δεν προσήλθαν στη ψηφοφορία.

Με την «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση» (ΝΔ) .
Από τους Δημάρχους, εκλέγονται όλοι και πιο συγκεκριμένα:
οι Γιάννης Σμυρνιώτης (Τρίπολης) 55, Σταύρος Αργειτάκος (Σπάρτης) 50,Δημήτρης Καμπόσος (Αργους – Μυκηνών) 48, Κώστας Κόλλιας (Τριφυλίας) 46,Παναγιώτης Νίκας (Καλαμάτας) 46,Στάθης Αναστασόπουλος (Μεσσήνης) 38,Κώστας Γκάτζιος (Επιδαύρου) 34 και Αννίβας Παπακυριάκος (Βέλου – Βόχας) 32
Από τους δημοτικούς συμβούλους εκλέγονται:
οι Γιώργος Μπουρίκας (Ερμιονίδας) 45, Γιάννης Τζεφεράκος (Ανατολικής Μάνης) 45, Διονύσης Ψαλλίδας (Πύλου – Νέστορος) 41 και Χρήστος Ζαχαριάς (Σικυωνίων) 40
Για την ΚΕΔΕ, εκλέγονται:
οι Κώστας Γιώτης (Κορίνθου) 44, Θεόδωρος Χαραμαράς (Πύλου – Νέστορος) 38,Ελένη Αλειφέρη (Οιχαλίας) 36, Δημήτρης Κοσκινάς (Τρίπολης) 31 και Γιάννης Μπρατσιάκος (Μεσσήνης) 30 Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης (Μονεμβασιάς) 19 (εκλέχτηκε μετά από κλήρωση, αφού ισοψήφησε με τον Ανδρέα Καραγιάννη από το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας)

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ
Δημοτικοί σύμβουλοι
οι Γιώργος Καρλής (Τρίπολης) 30, Νίκος Μπασακίδης (Καλαμάτας) 20, Παναγιώτης Τσίγγανος (Τριφυλίας) 20, Δημήτρης Αποστολάκος (Σπάρτης) 16 και Νίκος Φωτέας (Καλαμάτας) 16
Για την ΚΕΔΕ
οι Ανδρέας Καραγιάννης (Καλαμάτας) 19, Νικόλαος Γκαβούνος (Αργους) 18, Ανδριανός Δήμας (Ναυπλίου) 17, Παναγιώτης Χριστοφιλάκος (Σπάρτης) 13, Γιώργος Κάρλος (Τρίπολης) 10 και Δημήτρης Μπεκιάρης (Βέλου – Βόχας) 10.

Εννέα έδρες εξέλεξε «Ανεξάρτητη Συνεργασία για την Πελοπόννησο» στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και θα είναι η μειοψηφούσα παράταξη.
Από τους Δημάρχους, εκλέχτηκαν οι:
Βαγγέλης Ανδριανάκος (Νεμέας) 36, Σπύρος Σταματόπουλος (Σικυωνίων) 29, Γιάννης Γιαννόπουλος (Γορτυνίας) 22, και Εμμανουήλ Σκαντζός (Βόρειας Κυνουρίας) 22
Από τους δημοτικούς συμβούλους, εκλέχτηκαν οι:
Δημήτρης Βόσνος (Τρίπολης) 31, Πέτρος Λέκκας (Κορίνθου) 30, Ηλίας Παναγιωτακάκος (Ευρώτα) 25, Νικόλαος Παπαβασιλείου (Σικυωνίων) 18 και Τάσος Τσορώνης (Πύλου – Νέστορος) 15
Για την ΚΕΔΕ, εκλέχτηκαν οι:
Πέτρος Λέκκας (Κορίνθου) 29, Δημήτρης Παυλής (Τρίπολης) 22, Σπύρος Τσιριγώτης (Μεγαλόπολης) 25 και Μιχάλης Χασάπης (Αργους – Μυκηνών) 18
ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ
Υποψήφιοι για το Δ.Σ. οι
Δήμαρχοι Δημήτρης Καμιζής (Ερμιονίδας) 21 και Παναγιώτης Μπούρας (Μεγαλόπολης) 17
οι Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Δόσχορης (Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων) 14,Ελένη Θανοπούλου – Χριστοπούλου (Γορτυνίας) 12, Αναστάσιος Λάμπρου (Ερμιονίδας) 10 και Δημήτρης Σκούφης (Αργους – Μυκηνών) 12
Για την ΚΕΔΕ
οι Δημήτρης Καραμάνος (Αργους – Μυκηνών) 17, Νικόλαος Λέκκας (Βέλου – Βόχας) 10, Χρήστος Λύρας (Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης) 14, Παναγιώτης Μαντάς (Βόρειας Κυνουρίας) 13 και Γιάννης Χριστόπουλος (Καλαμάτας) 14