Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Αλλάζουν τα πάντα στους σιδηροδρόμους. Καταργούνται δεκάδες δρομολόγια του ΟΣΕ Πελοπόννησο

Στην κατάργηση ζημιογόνων δρομολογίων στην Πελοπόννησο, αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη μετάταξη των 2.350 υπαλλήλων, αλλά και την πρόσληψη προσωπικού προβλέπουν τα επιχειρησιακά σχέδια του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, που εγκρίθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων διοικητικών συμβουλίων.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Δ. Σ. Ξυλοκάστρου

Τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 στις 19:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου
σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/06 (Ν.Δ.Κ.Κ) με 38 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

H Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής νομού Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ κ Πάνος Μπεγλίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες είναι μια ημέρα με ιδιαίτερη αξία. Είναι μια μέρα που τιμούμε τους συνανθρώπους μας, τους πραγματικούς αγωνιστές της ζωής.
Όταν μιλούμε για δημοκρατία, για ισότητα, για προσβασιμότητα, για αξιοπρέπεια, για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, όταν μιλούμε για κοινωνικό κράτος, για δημόσια υγεία, για δημόσια εκπαίδευση, για προνοιακό σύστημα, πρωτίστως έχουμε στο νου μας τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειές τους.
Από την πλευρά μας, οφείλουμε να έχουμε ως βασικό μας στόχο τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την πρόληψη και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, των προκαταλήψεων και των διακρίσεων και την εξάλειψη των εμποδίων που υπάρχουν στις ίσες ευκαιρίες και την πλήρη συμμετοχή των ΑΜΕΑ σε όλους τους τομείς της ζωής.
Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην επαγγελματική κατάρτιση, στην απασχόληση, στη διασκέδαση, στον αθλητισμό, στη δημιουργία της οικογένειας.
Οφείλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Οφείλουμε να δώσουμε κίνητρα που προωθούν αλλαγές στη συμπεριφορά και τον τρόπο σκέψης μας για τους συνανθρώπους μας.
Και εμείς, ως Πολιτεία, καλούμαστε να προσφέρουμε μια συγκεκριμένη πολιτική για τα ΑΜΕΑ, ώστε να νιώσουν εκείνοι και οι οικογένειές τους ότι οικογένειά τους πάνω απ’ όλα είναι ένα σύγχρονο, λειτουργικό και δίκαιο κοινωνικό κράτος.
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα είναι μια καλή αφορμή για όλα αυτά. Και στις δύσκολες εποχές που ζούμε, ας έχουμε πάντοτε στο νου μας ότι η κρίση δεν θα πρέπει να αποτελεί άλλοθι για τη στοχοποίηση ή την περιθωριοποίηση των ΑΜΕΑ.
Οφείλουμε όλοι μας, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, να εξασφαλίσουμε πραγματικά ότι όλοι πολίτες απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα, πράγμα που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ευημερία της κοινωνίας μας και της ίδιας της δημοκρατίας μας.
"

Εμού...και του ιδίου

ΕΙΔΗΣΗ: Και μάλιστα… αποκλειστική. Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου μετά τα ταξίδια του στις Βρυξέλλες, στο Μόναχο, στις ΗΠΑ, στις Αζόρες, στις Μαζόρες, στη Μασαχουσέτη, στο Κολοράντο, στην Ταϊτή, στην Αϊτή, στην Κένυα, στο Τουμπάι και στο Ακαπούλκο, έρχεται και στην... Αθήνα για ολιγοήμερη επίσκεψη.
Τα σούπερ μάρκετ πάλι σκέφτονται να αυξήσουν τις τιμές τους κατά 10%, όπως διαβάζω. Αλλά αυτό, όπως είπαν η Λούκα και ο Πεταλωτής, δεν πρέπει να σας ανησυχεί γιατί… καλύτερα νηστικοί και υπερήφανοι, παρά χορτάτοι και με δυσπεψία…
Στα ύψη, λένε, και τα σανά. Έτσι, οι ευλαβείς καταναλωτές θα γονατίζουν και ψάλλουν με κατάνυξη: «Ώ σανά εν τοις Υψίστοις»…

Αύριο στην Τρίπολη συνάντηση Καρατζαφέρη-Τατούλη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη θα έχει αύριο Σάββατο ,ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στην Τρίπολη . Η συνάντηση των δύο Αρκάδων πολιτικών , θα είναι η πρώτη μετά την εκλογή του Πέτρου Τατούλη ως περιφερειάρχη Πελοποννήσου , που κέρδισε εκτός από την υποστήριξη του Πασόκ και με την υποστήριξη και του ΛΑΟΣ, έναντι του υποψηφίου της ΝΔ , Νομάρχη Μεσσηνίας ,Δημήτρη Δράκου, τον οποίο στήριξε ο επίσης Αρκάς γραμματέας της Νεας Δημοκρατίας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Επίσης την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου στην Τρίπολη συνάντηση των Προέδρων των Επιμελητηρίων, των Ομοσπονδίων και των Εμπορικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τους Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου. Το ενδιαφέρον της συνάντηση επικεντρώνεται στα «Νέα Επιχειρηματικά Δεδομένα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

A. Mητρόπουλος: Ανακοίνωσε την ίδρυση της ΕΝΥΠΕΚΚ

Την ίδρυση της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους ανακοίνωσε χθες ο Αλέξης Μητρόπουλος, στην αίθουσα συνελεύσεων της ΕΣΗΕΑ.
«Η ΕΝΥΠΕΚΚ είναι μια ανεξάρτητη κοινωνική οργάνωση που έχει στόχο "να δώσει τέλος στον μονόλογο των δυνάμεων του Μνημονίου", να ενημερώσει τους πολίτες και να παρεμβαίνει τεκμηριωμένα σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία για να υπερασπιστεί το κοινωνικό κράτος», τόνισε ο κ. Μητρόπουλος. Να σημειωθεί πως στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Βερβεσός, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρ. Φωτόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΟΒΕΣ Αρ. Χατζησαββίδης, ο Γ. Βαρεμένος και πολλά μέλη της "Αττικής Συνεργασίας", τα στελέχη του ΣΥΝ Αγγ. Μανταδάκης και Χρ. Στάικος και πληθώρα στελεχών του ΔΗΚΚΙ υπό τους Π. Μαντά και Ηλ. Νικολόπουλο.

Τι φοβάται ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου;

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός στο Ξυλόκαστρο και στην ευρύτερη περιοχή με την άρνηση του νυν Δημάρχου κ. Αντώνη Κλαδούχου να μην χορηγήσει τα στοιχεία που ζητάει ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Δημήτρης Σκούρας σε ότι έχει να κάνει με τις μεταδημοτεύσεις.

Live Derveni Corinth Hellas ( Greece)



Έγκλημα και τιμωρία. ΠΑΟΚ – Μπριζ 1 - 1


Έπαιξε με την φωτιά και ... μπορεί να μην κάηκε ολοσχερώς, αλλά έμεινε με την πικρή γεύση. Ο ΠΑΟΚ στο παρά ένα ισοφαρίστηκε από την Μπριζ στο 1-1 της Τούμπας με μία εμφάνιση σαφέστατα προβληματική απέναντι σε μία ομάδα που την είχε αν έπαιζε με κάποια στοιχειώδη διάθεση. Ωστόσο η ισοπαλία αυτή δεν αλλάζει πολλά, αφού με το «Χ» στην Κροατία απέναντι στην Ντιναμό για την 6η αγωνιστική ο «δικέφαλος» περνάει στην επόμενη φάση των "32".

Συνέντευξη του Βασίλη Μπαλάφα Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ από το νομό Κορινθίας

 

Το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ απο το νομό Κορινθίας Βασίλης Μπαλάφας μιλά στον δημοσιογράφο του report24.gr Γιάννη Παυλάκο για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την αποχή στις εκλογές, το κόμμα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και το όραμα που έχει για το νομό Κορινθίας….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ…