Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Έγκλημα και τιμωρία. ΠΑΟΚ – Μπριζ 1 - 1


Έπαιξε με την φωτιά και ... μπορεί να μην κάηκε ολοσχερώς, αλλά έμεινε με την πικρή γεύση. Ο ΠΑΟΚ στο παρά ένα ισοφαρίστηκε από την Μπριζ στο 1-1 της Τούμπας με μία εμφάνιση σαφέστατα προβληματική απέναντι σε μία ομάδα που την είχε αν έπαιζε με κάποια στοιχειώδη διάθεση. Ωστόσο η ισοπαλία αυτή δεν αλλάζει πολλά, αφού με το «Χ» στην Κροατία απέναντι στην Ντιναμό για την 6η αγωνιστική ο «δικέφαλος» περνάει στην επόμενη φάση των "32".
Ο Ζουέλα ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Φωτάκης στα δεξιά, ο Βιεϊρίνια στα αριστερά και ο Ίβιτς πίσω από τον Σαλπιγγίδη. Από την άλλη οι Βέλγοι έριξαν μοναδικό προωθημένο τον Ακπάλα και τον Στσέποβιτς σε βοήθεια του. Σε ένα πρώτο μέρος που κυριολεκτικά κοιμηθήκαμε η μοναδική όαση ήταν το σουτ φωτοβολίδα του Βιεϊρίνια που δεν το είδε καν ο Στέινεν.
Οι παίκτες του Χάβου αντί να μπουν με ορμή στον αγωνιστικό χώρο, ξεκίνησαν νωθρά και δυστυχώς τελείωσαν έτσι το πρώτο μέρος. Παρασυρμένοι ίσως και από την αδιαφορία των Βέλγων που έδειχναν ότι ήρθαν απλά για να έρθουν, η ταχύτητα του αγώνα έμεινε σε neutral. Η συνεργασία ήταν ανύπαρκτη, συνδυασμοί πουθενά, ενώ κάποιες κούρσες του Σακελλαρίου από αριστερά ήταν χωρίς νόημα. Η Τούμπα ξύπνησε μόνο από την έμπνευση του Βιεϊρίνια στο 25' που έπιασε κοιμώμενο τον Στέινεν και τον έστειλε αδιάβαστο για το 1-0 με φωτοβολίδα-σουτ από τα 25 μέτρα.
Η Μπριζ μπήκε πιο δυνατή στην επανάληψη και ανοίχτηκε, ενώ παράλληλα οι παίκτες της έπεφταν σκληρότερα στις μονομαχίες. Ο ΠΑΟΚ δεν άλλαξε τρόπο παιχνιδιού και η προβληματική εικόνα στην επίθεση παρέμεινε. Ουδεμία διάθεση συνεργασίας, ειδικά στην τελική προσπάθεια. Πολλές φορές ο Ζουέλα προωθήθηκε για σέντρα, όμως στην περιοχή δεν υπήρχε κανείς.
Στο 63΄ και ενώ το σκορ παρέμενε στο 1-0 ο «Σάλπι» βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση στην μικρή περιοχή, όμως στην σέντρα του Ζουέλα, έβαλε το μυτάκι και σε συνδυασμό με την θέση του σώματος έστειλε την μπάλα ψηλά. Ο Χάβος έκανε την πρώτη αλλαγή στο 71΄ και έβαλε τον Ελ Ζαρ στην θέση του Ίβιτς, ενώ στο 82΄ πέρασε και τον Κλάους Αθανασιάδη! Στο 87΄ ο Φωτάκης σε τετ α τετ ηττήθηκε από τον Στέινεν και τελικά πλήρωσε την σιγουριά του στο παρά ένα. Ο Στσέποβιτς στο πίσω δοκάρι ανενόχλητος μέσα από την μικρή περιοχή με κεφαλιά έδωσε την ισοπαλία στην Μπριζ και αφαίρεσε δύο βαθμούς από τον ΠΑΟΚ.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ζουέλα, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σακελλαρίου, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ιβιτς (72΄ Ελ Ζαρ), Σαλπιγγίδης (82΄ Αθανασιάδης).
Μπριζ: Στέινεν, Βερμέουλεν (71΄ Οτζίτζα), Ντονκ, Φαν Χέισεχεμ, Φαν ντερ Χέιντεν, Μπλόντελ, Σιμάις, Γκέραρτς, Πέρισιτς (62΄ Νταλμά), Στσέποβιτς, Ακπαλά (62΄ Ντιράρ).