Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως στην κοπή πίτας της Ν.Δ. στο Λουτράκι

 https://www.minedu.gov.gr/images/stories/Kerameos.jpg 

Η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, πραγματοποιεί, εκδήλωση κοπής πίτας, το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023, στο Λουτράκι.

Η εκδήλωση  θα γίνει στο Castello Hall Pietris, στο Λουτράκι, στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου.

Την εκδήλωση, θα τιμήσουν με την παρουσία τους, η Υπουργός της Παιδείας και των Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως., ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς και ο βουλευτής Κορινθίας, Κώστας Κόλλιας.

Εξετάζεται η αξιοποίηση του λιμανιού στο Κιάτο

Εξετάζεται η αξιοποίηση του λιμανιού στο Κιάτο Κορινθίας

Οι τουριστικές αναπτυξιακές δυνατότητες του λιμανιού στο Κιάτο, εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, με τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη.

Διερευνήθηκαν οι τρόποι χρηματοδότησης, ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση της κατασκευής του καταφυγίου των τουριστικών σκαφών.

Στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Σικυωνίων, Βασίλης Τσατσάνης, ο αντιδήμαρχος Σικυωνίων Βασίλης Αλεξόπουλος και η σύμβουλος παρά τω Πρωθυπουργό, Μαριλένα Σούκουλη.

Συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

 

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε τους νέους και τις γυναίκες

    Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε τους νέους και τις γυναίκες


“Επιτεύχθηκε το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που διευκολύνει τους νέους να αποκτήσουν την δική τους κατοικία.

Σχεδιάστηκαν προγράμματα προληπτικής ιατρικής όπως το πρόγραμμα «Φώφη Γεννήματα» για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού.

Εγκαινιάστηκαν νέα προγράμματα απασχόλησης, όπως το πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας και το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που απευθύνονται ειδικά σε νέους και γυναίκες.

Επιτεύθχηκε η μεγαλύτερη μείωση ανεργίας γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατά την τριετία ’19 – ’22, η μείωση της ανεργίας των γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν κατά μέσο όρο 10,3%, ενώ στην Ελλάδα 29,8%.

Αντίστοιχα και στους νέους 15 έως 29 ετών, η μείωση της ανεργίας ήταν 7,5% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στην Ελλάδα 17,5%.

“Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε γυναίκες και νέους για να καταπολεμήσουμε το δημογραφικό πρόγραμμα και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία ισότητας και ίσων ευκαιριών για όλους.”

Απόσπασμα από την συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποψήφιου Βουλευτή στον Βόρειο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία κ. Νίκου Παπαθανάση, στην εκπομπή “Καλημέρα” με τον Γιώργο Αυτιά, στον ΣΚΑΙ.” 

Κοπή πίτας του Συλλόγου Εθελοντών Πυροπροστασίας Λουτρακίου Περαχώρας

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,
Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Εθελοντών Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου Περαχώρας, η οποία θα λάβει μέρος το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 18:00, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, έναντι ΒΙ.ΠΕ., Λουτράκι.

Ο Πρόεδρος & το Δ.Σ.
Κανάκης Μιχάλης 

Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου - Περαχώρας

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Βουλή: «Η Συνθήκη της Λωζάννης από το χθες στο σήμερα»

 

«Αυτό που μας λείπει είναι η διάρκεια, η συνέχεια και η αίσθηση ότι το έργο του άλλου εν μέρει είναι και δικό μας έργο και οφείλουμε να το προφυλάξουμε, να το συνεχίσουμε και να το βελτιώσουμε». Αυτό σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, χαιρετίζοντας την εκδήλωση με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάννης από το χθες στο σήμερα» που διοργάνωσαν στην αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»