Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Το Δερβένι εορτάζει τον πολιούχο του Άγιο Ιωάννη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό της πόλης. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη Μέγας Εσπερινός που τελείται από ιερείς της περιοχής.
Αύριο , Παρασκευή,7 Ιανουαρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την πανηγυρική, Θεία Λειτουργία από ιερείς της Αρχιερατικής περιφέρειας Δερβενίου. Μετά την Θεία λειτουργία θα ακολούθησει δεξίωση στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού πνευματικού Κέντρου Δερβενίου προς όσους τίμησουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου.

Δήλωση του Γραμματέα Αγροτικού της Ν.Δ.κ. Κ. Κόλλια για το νέο επενδυτικό νόμο



Ο Γραμματέας Αγροτικού, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Κώστας Κόλλιας, με αφορμή
την κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο επενδυτικό νόμο και σε ό,τι αφορά
τις διατάξεις σχετικά με τον αγροτικό τομέα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα τα Φώτα

Με λαμπρότητα εόρτασαν τα Θεοφάνεια στο Δερβένι όπου μετά την Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάνου , η τελετή ολοκληρώθηκε με τον Αγιασμό των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα

Την αποπομπή του Πάγκαλου ζητά η Να Δημοκρατία


Tην αποπομπή του Θόδωρου Πάγκαλου από την κυβέρνηση ζητά ουσιαστικά η ΝΔ μετά και τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος".
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Πάνος Παναγιωτόπουλος...
επισημαίνει πως ο Θόδωρος Πάγκαλος ξεπέρασε κάθε όριο στις ύβρεις και στις προσβολές του, τονίζοντας πως "η στοχοποίηση μιας εφημερίδας - του “Ελεύθερου Τύπου” - και των αναγνωστών της, η οποία δεν έκανε τίποτα περισσότερο παρά να αποτυπώσει γεγονότα και ειδήσεις, είναι πράξη που προδίδει ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία και βάναυσο αυταρχισμό".
Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζητά από τον πρωθυπουργό ουσιαστικά να αποπέμψει τον κ. Πάγκαλο, καθώς, όπως λέει, η αποδοκιμασία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ασφαλώς δεν αρκεί.
"Αν ο κ. Παπανδρέου δεν πράξει αυτό που πρέπει, τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή φοβάται τον αντιπρόεδρό του ή ταυτίζεται απόλυτα μαζί του", καταλήγει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

newpost

΄ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ΄ ΔΙΟΔΙΑ σε δρόμο ΄νεκροταφείο΄

Έχουμε αναφέρει κατά καιρούς με συνεχή δημοσιεύματα, ότι η Ν.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών, είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Ελλάδας με τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, κάτι με το οποίο έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς και τα μέσα ενημέρωσης της πρωτεύουσας. Αυτή την περίοδο ειδικά, που σε αρκετά σημεία υπάρχουν μικρά εργοτάξια, οι οδηγοί καλούνται να διασχίσουν έναν δρόμο, κάνοντας πολλά ζιγκ- ζαγκ, να κινούνται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και μάλιστα σε ένα ακατάλληλο οδόστρωμα. Παρά τούτο, οι εταιρείες συνεχίζουν ακατάπαυστα να εισπράττουν το αντίτιμο των διοδίων και μάλιστα σε λίγες μέρες και από τις δύο κατευθύνσεις, (από Ελευσίνα προς Ισθμό και από Ισθμό προς Ελευσίνα).

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου επιβολής της Κάρτας Πολίτη


Σε μια σύγχρονη ξένη σειρά επιδεικνύεται η δυνατότητα υποκλοπής των δεδομένων από προσωπική κάρτα της ίδιας τεχνολογίας με την Κάρτα του Πολίτη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 3-0

Εφυγε το 2010, έφυγε και η... γκίνια για τον Αστέρα Τρίπολης, που έφτασε στην πρώτη εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα. Με πρωταγωνιστή τον Εμάνουελ Φρανκού, που σημείωσε δύο ονειρεμένα γκολ στο 56’ και το 72’, οι Αρκάδες επικράτησαν με το ευρύ 3-0 του ανήμπορου Εργοτέλη. Το σκορ για τον Αστέρα είχε ανοίξει στο 16’ ο Σαλόζε Ουντότζι.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ορόθκο, Πουλίδο, Ουριμπάρι, Μπαστία, Λαδάκης, Καρέρα, Ουντότζι (74’ Ροζέριο), Φορτούνης (86’ Μπακασέτας), Φρανκού (84’ Κερ).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Ρουμπάκης, Ρομάνο, Τζούνιορ, Ολίσε (59’ Φραγκουλάκης), Ορφανός (68’Μπέτο), Μπούντιμιρ, Βερπακόφσκις (59’ Λεάλ).

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

O «Θρύλος» με δυο ροπαλιές και ξανά στο +5!


Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί του Ηρακλή με 2-0 και πήγε ξανά την διαφορά από τον Παναθηναϊκό στο +5. Πολύ μέτρια η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» που επωφελήθηκαν από την αποβολή του Σολτάνι την ώρα που πίεζε ο «γηραιός». Φουστέρ (σ.σ. και μία ασιστ) και Πάντελιτς τα γκολ για τον Ολυμπιακό που διατηρεί απόρθητο το κάστρο του!
Ο Ολυμπιακός ήθελε να ξεκινήσει την χρονιά, όπως ακριβώς την έκλεισε! Δηλαδή με νίκη που θα τον κρατούσε στο +5 από τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» με πολλές απουσίες και τον Γιάννη Παπαδόπουλο να παίρνει θέση βασικού κυνήγησαν τη νίκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη του επιστροφή του Ελευθερόπουλου ως αντίπαλος του Ολυμπιακού αποθεώθηκε. Πάντως, οι Πειραιώτες δεν έπιασαν καλή απόδοση και ο Ηρακλής δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε, πάντως, στην πρώτη του κλασική ευκαιρία ευτύχησε να σκοράρει. Στο 32’ ο Γ. Παπαδόπουλος σεντράρει από αριστερά, το σουτ του Ρόμενταλ διώχνει αρχικά ο Ελευθερόπουλος, όμως ο Φουστέρ παίρνει το ριμπάουντ και από κοντά γράφει το 1-0. Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» ήταν για μία ακόμη φορά υποτονικοί. Ηλεγχαν μεν τον ρυθμό του αγώνα, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Αντίθετα ο Ηρακλής ήταν κινητικός, αλλά ακίνδυνος!

Στο 71’ ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το γκολ, χάνοντας την πιο κλασική ευκαιρία. Ο Μιραλάς περνάει όποιον βρίσκει στο διάβα του, το σουτ του στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης ο Πάντελιτς σουτάρει ψηλά.

Δύο λεπτά αργότερα διαδραματίστηκε η φάση του αγώνα. Ο Σολτάνι σε μία υποδειγματική αντεπίθεση πέρασε μέσα στην περιοχή τον Ποτουρίδη, αυτός άπλωσε το χέρι του και ο άσος του Ηρακλή έπεσε κάτω. Ο Κωνσταντινέας χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σολτάνι και ο «γηραιός» έμεινε με δέκα. Σίγουρα υπήρχε επαφή, αλλά δεν δινόταν πέναλτι. Η ενέργεια του άσου του Ηρακλή, πάντως, στοίχισε στην ομάδα του να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Σολτάνι και στο 83’ με ωραία ενέργεια του Πάντελιτς και σουτ έξω από την περιοχή έκανε το σουτ και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ραούλ Μπράβο, Γ. Παπαδόπουλος (75’ Γ. Παπαδόπουλος), Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (59’ Ζαϊρί), Φουστέρ, Ριέρα (69’ Πάντελιτς), Μιραλάς
ΗΡΑΚΛΗΣ: Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κανακούδης (69’ Πάμπλο Λίμα), Κατσικάς, Χοσέμι, Ηλιάδης (69’ Βέλλιος), Πίτου Γκαρσία, Ντάνι, Σίσιτς, Μάρα, Σολτάνι.