Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

O «Θρύλος» με δυο ροπαλιές και ξανά στο +5!


Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη επί του Ηρακλή με 2-0 και πήγε ξανά την διαφορά από τον Παναθηναϊκό στο +5. Πολύ μέτρια η εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» που επωφελήθηκαν από την αποβολή του Σολτάνι την ώρα που πίεζε ο «γηραιός». Φουστέρ (σ.σ. και μία ασιστ) και Πάντελιτς τα γκολ για τον Ολυμπιακό που διατηρεί απόρθητο το κάστρο του!
Ο Ολυμπιακός ήθελε να ξεκινήσει την χρονιά, όπως ακριβώς την έκλεισε! Δηλαδή με νίκη που θα τον κρατούσε στο +5 από τον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» με πολλές απουσίες και τον Γιάννη Παπαδόπουλο να παίρνει θέση βασικού κυνήγησαν τη νίκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη του επιστροφή του Ελευθερόπουλου ως αντίπαλος του Ολυμπιακού αποθεώθηκε. Πάντως, οι Πειραιώτες δεν έπιασαν καλή απόδοση και ο Ηρακλής δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε, πάντως, στην πρώτη του κλασική ευκαιρία ευτύχησε να σκοράρει. Στο 32’ ο Γ. Παπαδόπουλος σεντράρει από αριστερά, το σουτ του Ρόμενταλ διώχνει αρχικά ο Ελευθερόπουλος, όμως ο Φουστέρ παίρνει το ριμπάουντ και από κοντά γράφει το 1-0. Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» ήταν για μία ακόμη φορά υποτονικοί. Ηλεγχαν μεν τον ρυθμό του αγώνα, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Αντίθετα ο Ηρακλής ήταν κινητικός, αλλά ακίνδυνος!

Στο 71’ ο Ολυμπιακός έφτασε μία ανάσα από το γκολ, χάνοντας την πιο κλασική ευκαιρία. Ο Μιραλάς περνάει όποιον βρίσκει στο διάβα του, το σουτ του στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Στην συνέχεια της φάσης ο Πάντελιτς σουτάρει ψηλά.

Δύο λεπτά αργότερα διαδραματίστηκε η φάση του αγώνα. Ο Σολτάνι σε μία υποδειγματική αντεπίθεση πέρασε μέσα στην περιοχή τον Ποτουρίδη, αυτός άπλωσε το χέρι του και ο άσος του Ηρακλή έπεσε κάτω. Ο Κωνσταντινέας χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σολτάνι και ο «γηραιός» έμεινε με δέκα. Σίγουρα υπήρχε επαφή, αλλά δεν δινόταν πέναλτι. Η ενέργεια του άσου του Ηρακλή, πάντως, στοίχισε στην ομάδα του να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Σολτάνι και στο 83’ με ωραία ενέργεια του Πάντελιτς και σουτ έξω από την περιοχή έκανε το σουτ και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ραούλ Μπράβο, Γ. Παπαδόπουλος (75’ Γ. Παπαδόπουλος), Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (59’ Ζαϊρί), Φουστέρ, Ριέρα (69’ Πάντελιτς), Μιραλάς
ΗΡΑΚΛΗΣ: Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Κανακούδης (69’ Πάμπλο Λίμα), Κατσικάς, Χοσέμι, Ηλιάδης (69’ Βέλλιος), Πίτου Γκαρσία, Ντάνι, Σίσιτς, Μάρα, Σολτάνι.