Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Εικόνες εγκατάλειψης εν μέσω καλοκαιριού από το Δερβένι.Οι κάτοικοι κινδυνεύουν από πυρκαγιά , φίδια Πνίγηκαν στα χορτάρια οι παραποτάμιες γειτονιές Ακαθάριστες οι όχθες του Ζαχολίτικου

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, γρασίδι, ουρανός, λουλούδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύσηΗ εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Μπορεί η απερχόμενη Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου όπως αναφέρει σε δελτία τύπου, να  συνεχίζει   με αμείωτη ένταση και μεγάλο ρυθμό το σημαντικό έργο της, σε όλα τα επίπεδα, μέχρι της παραδόσεως της διοίκησης στη νέα Αρχή και να καθαρίζονται τα ρέματα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ώστε να είναι ανοικτά σε περίπτωση πλημμύρας. Όμως στη Δυτική Κορινθία και συγκεκριμένα στο Δερβένι ακούμε για ρέματα που καθαρίζονται και ...

Καθαρισμός ρεμάτων Δήμου Βέλου-Βόχας


Από την επίσκεψη και αυτοψία του Δρ. Αποστόλου Παπαφωτίου, Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου, στα ρέματα του Δήμου Βέλου-Βόχας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Η Κόρινθος 2006 απέκτησε τον 24χρονο τερματοφύλακα Αλ. Αθανασόπουλο


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 ανακοινώνει την απόκτηση του 24χρονου τερματοφύλακα.Αλέξανδρου Αθανασόπουλου.
Ο ΑΘανασόπουλος κατά την περσινή χρονιά αγωνίστηκε σε 20 αγώνες με την ομάδα του ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΥ στην Γ΄ Εθνική. Έχει αγωνιστεί στην Ένωση Βοτανικού και Σουρμενων. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Κ20 Παναιτωλικού και έχει επίσης αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα ως 3ος τερματοφύλακας.Η Διοίκηση της '06 τον Καλωσορίζει στην Οικογένεια των Πρωταθλητών Κορινθίας και του εύχεται να είναι υγιείς και να συνδέσει το όνομά του με επιτυχίες στην Ιστορία της ομάδας

H ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ( ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 7/7/2019).

Τελευταία ενημέρωση
9/7/2019, 09:16
Ενσωμάτωση
100,00 
Συμμετοχή
Ενσωμάτωση σταυρών
100,00 
Τα αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων είναι ενδεικτικά
Ποσοστό
Ψήφοι
41,76 
35.139
15.745
11.012
8.572
8.444
6.139
4.648
30,77 
25.890
8.370
6.827
5.433
4.841
3.264
2.232
8,47 
7.129
2.280
1.959
1.579
1.503
1.499
876

Ευλόγησον… (τους δούλους σου τούτους) … Τελετές παράδοσης-παραλαβής, όπως σε μια “κανονική χώρα”

 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
Καλή δύναμη και καλή επιτυχία… Η επιλογική ευχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερωνύμου προς τους νέους υπουργούς, ήταν η προφανής προσδοκία του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Αν δεν πετύχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τις συνέπειες θα τις υποστεί η ελληνική κοινωνία.
Η ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο τελέστηκε και ολοκληρώθηκε γρήγορα, στην ώρα της και με… κανονικότητα. Χωρίς πολιτικούς όρκους, με τους

«ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ – 18 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ» 2 μεγάλες συναυλίες


Ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ένας από τους λίγους τραγουδιστές, που κέρδισαν αδιαφιλονίκητα τον τίτλο του λαϊκού ερμηνευτή, αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων, τραγουδήθηκε όσο λίγοι και χάρισε το αίσθημα της οικειότητας σε όσους ένιωσαν ότι τραγουδά για εκείνους.                
Με τη μοναδική υφή της φωνής του κατάφερε να εκφράσει τις αγωνίες, τους φόβους, αλλά

Η καλοκαιρινή συναυλία του μουσικού και μορφωτικού συλλόγου "Ο ΑΥΛΟΣ" Ξυλοκάστρου - 25 χρόνια διαρκούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Κορινθίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 14 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στη σκηνή
Ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου *Ο ΑΥΛΟΣ *, χθες Δευτέρα βράδυ 8 Ιουλίου, πραγματοποίησε την ετήσια καλοκαιρινή του συναυλία, στο θ. Βασ. Γεωργιάδης.
Την καλλιτεχνική αυλαία την άνοιξε η παιδική χορωδία του ΑΥΛΟΥ, με μαέστρο τον Σωτήρη Δημητρακόπουλο, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα όλων των θεατών.
Η καλλιτεχνική σκυτάλη δόθηκε στην 
μικτή τετράφωνη χορωδία ενηλίκων, που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια.
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και γήπεδο μπάσκετ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, πλήθος














Το ρεπερτόριο εντελώς ανανεωμένο αλλά και η ίδια η χορωδία με μαέστρο τον καταξιωμένο Θεμιστοκλή Δράμη, ανανεωμένη κέρδισε τις εντυπώσεις όλων.
 Η έκπληξη της βραδιάς ο Σύλλογος Κορινθίων ΤΕΡΨΙΧΌΡΗ, όπου ένα χορευτικό τμήμα του Συλλόγου , χόρεψε λαϊκούς Ελληνικούς χορούς ξεσηκώνοντας το κοινό, που για πρώτη φορά σε συναυλία του ΑΥΛΟΥ, σηκώθηκε και χόρεψε, γιατί αυτό είναι Πολιτισμός σε αυτή τη χώρα. Δε ξεχωρίζουμε χορωδίες και χορευτικά, αλλά τα "παντρεύουμε" .. Γιατί τραγούδι και χορός πάνε μαζί...
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Αυτό ήταν μια καινοτομία του ΑΥΛΟΥ, από την περσινή χρονιά, έχοντας ως φιλοξενούμενο το χορευτικό, από τον Σύλλογο Αλμυρής *ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ *..
Εκ μέρους του Δ. Σ. του Συλλόγου να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν, όλους όσους μας αγκαλιάζουν 25 συνεχή έτη, τους χορηγούς μας, τα καταστήματα της πόλης μας του Ξυλοκάστρου και της Συκιάς, που πάντα βρίσκονται στο πλευρό μας και τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης.
Ευχαριστούμε εκπροσώπους Συλλόγων, που μας τιμούν με τη παρουσία τους, και όλους όσοι βρεθήκατε στη χθεσινή μας εκδήλωση.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.


Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου *Ο ΑΥΛΟΣ*
ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Ικανοποίηση Πέτρου Τατούλη για τη δημοπράτηση του δρόμου Πύργος - Καλό Νερό



Την ικανοποίησή του για τη δημοπράτηση του έργου της βελτίωσης του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό με 16 εκατομμύρια ευρώ εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
«Πρόκειται αναμφίβολα για ένα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει την ασφάλεια και την προσβασιμότητα σε έναν κρίσιμο οδικό άξονα της Πελοποννήσου και θα διασυνδεθεί με το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο. Δουλέψαμε μεθοδικά και με υπευθυνότητα, ώστε οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου να ωριμάσουν μελετητικά και διοικητικά το έργο και να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης και πρόσθεσε «το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί σε ένα άρτιο οδικό δίκτυο, ένα από τα καλύτερα στη χώρα, το οποίο αποτελεί συγκριτικό της πλεονέκτημα. Το έργο στο επίπεδο των οδικών αξόνων που έχουμε ήδη υλοποιήσει είναι σπουδαίο, όπως επίσης οι πόροι που έχουμε εξασφαλίσει για να συνεχίσουν οι επενδύσεις που θα βελτιώνουν διαρκώς την προσβασιμότητα της Πελοποννήσου».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019.


Αποτέλεσμα εικόνας για κινδυνος πυρκαγιας
                                                                 
                                                                                                            Κόρινθος,   09.07.2019
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018 (ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 149754/1157/30.05.2019  ΑΔΑ: 6Γ3Δ7Λ1-ΝΨΟ απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

Η Μαριλένα Σουκουλη ευχαριστει


Την τρίτη έδρα της Νέας Δημοκρατίας στην Κορινθία κατέλαβε η Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη.
Φανερά συγκινημένη για την εκλογή της, σε μία ανθρώπινη στιγμή, η ίδια με βίντεο που ανήρτησε στο facebook ευχαριστεί όλους εκείνους που την τίμησαν με την ψήφο τους.