Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης με 56,69%

syriza-grafeia01-mesa 

Επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη έναντι της Έφης Αχτσιόγλου δείχνουν τα αποτελέσματα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 75% των ψήφων ο κ. Κασσελάκης λαμβάνει 56,69% και η κ. Αχτσιόγλου 43,31%.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιάννης Δρόσος. Υπενθυμίζεται πως οι κάλπες έκλεισαν στις 21.00. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 21.00 οπότε

Super League 2: Σούπερ διπλό τα Χανιά επί του Ιωνικού (0-3)

Super League 2: Σούπερ διπλό τα Χανιά επί του Ιωνικού (0-3)

Εξαιρετική εμφάνιση έκαναν τα Χανιά στο γήπεδο της Νεάπολης, όπου στα πλαίσια της πρεμιέρας της Super League 2 θριάμβευσαν επί του γηπεδούχου Ιωνικού με 3-0. Ποιοτική και παραγωγική η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη κατέγραψε 12 τελικές προσπάθειες στο ενεργητικό της έναντι τεσσάρων των νικαιωτών, που ξεκίνησαν με το αριστερό την προσπάθεια επανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Τα γκολ πέτυχαν οι Μανουσάκης (47'), Μάναλης (73') και Ελευθεριάδης (83').

Ιωνικός: Κότνικ, Τζανακάκης, Τσιριγώτης, Μίκο, Γκοράνοφ, Ιγκλέσιας, Οικονομίδης, Γκίνης, Ντε Βινσέντι (70′ Ντάουντα), Γιακουμάκης (55′ Λινάρδος), Ζοάο Σίλβα (80′ Σερπέζης).

 

Χανιά: Καλογεράκης, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Νίκολιτς, Λεμονής, Τσορνομάζ, Σερβιλάκης (77′ Ματάους), Τσέλιος (68′ Έντγκαρ), Μιούλερ (62′ Κόλα), Μάναλης (77′ Βουό), Μανουσάκης (68′ Ελευθεριάδης).

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Η βαθμολογία της Super League μετά από 5 αγωνιστικές

Η βαθμολογία της Super League μετά από 5 αγωνιστικές

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της Κυριακής (24/9) της 5ης αγωνιστικής της Super League, με τον ΠΑΟΚ να περνάει νικηφόρα με 3-1 από τα Γιάννενα.

Στο πρώτο ματς της ημέρας ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 της Κηφισιάς και εν συνεχεία ο Άρης είχε εύκολο έργο απέναντι στον Παναιτωλικό στο Χαριλάου (3-0). 

Σπουδαίο διπλό πήρε ο Αστέρας Τρίπολης επί του Βόλου με 2-1, με τη θεσσαλική ομάδα να μην έχει καταφέρει να κάνει σεφτέ στις νίκες στο ξεκίνημα της χρονιάς.

H 5η αγωνιστική ολοκληρώνεται με το ντέρμπι της Αθήνας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ το βράδυ της Δευτέρας (25/9, 21.00) στη Λεωφόρο.

TO ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

ΟΦΗ-Ατρόμητος 1 - 1
Πανσερραϊκός-Λαμία 2 - 0

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Ολυμπιακός-Κηφισιά 4 - 0
Άρης-Παναιτωλικός 3 - 0
Βόλος-Αστέρας Τρίπολης 1 - 2
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1 - 3

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 

21:00 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Η Βαθμολογία

Ολυμπιακός

5

15-1

13

ΠΑΟΚ

5

8-3

10

Παναθηναϊκός

3

9-0

9

ΟΦΗ

5

7-8

8

Άρης

5

8-6

7

Αστέρας Τρίπολης

5

9-9

7

Πανσερραϊκός

5

8-8

6

ΑΕΚ

3

5-4

5

ΠΑΣ Γιάννινα

5

6-6

5

Λαμία

5

5-10

5

Κηφισιά

5

7-14

4

Βόλος Ν.Π.Σ.

5

6-11

2

Ατρόμητος

4

3-8

2

Παναιτωλικός

4

1-9

2

 

Νίκη με σούπερ Κωνσταντέλια στους Ζωσιμάδες για τον ΠΑΟΚ

 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-3: «Καθάρισαν» Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς   

Πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, που επέστρεψε στα τρίποντα μετά την ήττα στο Ηράκλειο και το 0-0 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κέρδισε 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στο 4’ από το πουθενά, μετά το τραγικό λάθος του Μπόρις Κλέιμαν (βολέ πάνω στον Τόμας) και τον Κωνσταντέλια σε κενή εστία να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα (0-1). Αυτό το τέρμα…πάγωσε τους γηπεδούχους, ωστόσο ο ΠΑΟΚ αν και είχε τον έλεγχο μέχρι και το 20’ δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και έτσι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα ο Κλέιμαν.

Η Τρίπολη γιόρτασε την 202η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Η Τρίπολη γιόρτασε την επέτειο της Άλωσής τηςΗ Τρίπολη γιόρτασε την επέτειο της Άλωσής της 

Η Άλωση της Τριπολιτσάς, τον Σεπτέμβριο του 1821, έθεσε τα θεμέλια για την ελευθερία των Ελλήνων. Σήμερα, η Τρίπολη τιμά τη 202η επέτειο.

Η Άλωση του πανίσχυρου διοικητικού κέντρου του Μοριά, απ’ τους Έλληνες αγωνιστές, συνέβαλε τα μέγιστα στην Επανάσταση και την σταδιακή απελευθέρωση του γένους.

Η Τρίπολη, με αφορμή το σπουδαίο αυτό στρατιωτικό γεγονός, τίμησε τη μεγάλη ημέρα, με διάφορες εκδηλώσεις.

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα κορυφώθηκαν σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου οι πολυποίκιλες τριήμερες εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός επικρατείας Μάκης Βορίδης ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 1-2: Έσπασαν την... κατάρα οι Αρκάδες!

Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 1-2: Έσπασαν την... κατάρα οι Αρκάδες!    

Την κατάρα που τον κυνηγούσε από τον Μάρτιο του 2022 έσπασε στο Πανθεσσαλικό ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς επικράτησε 2-1 του «διπρόσωπου» Βόλου και τον άφησε χωρίς τρίποντο μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής.

Εξαιρετικό πρώτο μέρος για τους Αρκάδες που σκόραραν δις με τους Μιριτέλο (16') και Γκρόζντανιτς (22'). Ο Βόλος μείωσε με πέναλτι (φάση στην οποία έβγαλε τον ώμο του ο Σιέλης) του Τρουιγέ στο 59', πίεσε στο φινάλε αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό.

Άρης – Παναιτωλικός 3-0: «Καθάρισε» ο Μορόν για τους «κιτρινόμαυρους»

 

Τη δεύτερη νίκη του πανηγύρισε ο Άρης από τη μέρα που ο Άκης Μάντζιος επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου και για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στην Super League παρέμεινε αήττητος.

Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης κέρδισε 3-0 τον Παναιτωλικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 5η αγωνιστική και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία, ενώ αναπτέρωσε και το ηθικό του ενόψει του αγώνα που ακολουθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (27/9). 

Αντίθετα, η ομάδα του Αγρινίου όσο κι αν ήλπιζε να γυρίσει