Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Μήνυμα Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου: Εγώ, θα μιλήσω τελευταίος

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/ieronumos-500.jpg
Με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος δήλωσε ότι θα μιλήσει τελευταίος για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ιστορική συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για τον εξορθολογισμό των σχέσεών τους.
Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας από τη Λιβαδειά όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό εσπερινό παραμονή της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου έστειλε σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους.
«Εγώ ήρθα να προσκυνήσω την Παναγία μας, απόψε, που την αγαπάμε και μας αγαπάει. Εγώ, θα μιλήσω τελευταίος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δημοσκόπηση : Υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα κατά 18 μονάδες Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία

Δημοσκόπηση : Υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα κατά 18 μονάδες | in.gr 
Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσον αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.
Σύμφωνα με νέα έρευνα της Public Issue, για το μήνα Νοέμβριο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προηγείται με 43% έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 25%, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στο 18%
.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός 72-62 την Μπάγερν για την Euroleague

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/olympiakos-mpagern-euro-500.jpg
Ο Ολυμπιακός αποκάλυψε στην τέταρτη περίοδο την αμυντική και επιθετική του ταυτότητα, δίνοντας στο Μόναχο τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών.
Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 72-62 της Μπάγερν, για την 8η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας σε 4-4 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας τους Γερμανούς στην 5η απώλεια. Πρωταγωνιστής των Πειραιωτών ο Ζακ ΛεΝτέι με

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 15χρονου που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο τροχαίο στη Κυπαρισσία

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/lkuparisia-kideia-2.jpg
 

Βούρκωσε όλη η Κυπαρισσία κατά την Εξώδιο Ακολουθία του 15χρονου μαθητή που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης κάτω από βαθιά θλίψη και οδύνη.
Με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι οι συμμαθητές του 15χρονου Νίκου αποχαιρέτισαν για πάντα τον φίλο τους που σκοτώθηκε στο φρικτό τροχαίο έξω από την Κυπαρισσία.
Μαζί τους οι καθηγητές, εκπαιδευτικοί από άλλα

ΝΔ: Συνδυασμός ανικανότητας, αλαζονείας και θράσους στην παρέα του Μαξίμου


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Την ημέρα που: 
  • το χρηματιστήριο κάνει βουτιά, με τις τράπεζες να απαξιώνονται
  • τα spread ανέβηκαν ακόμα περισσότερο, αποτρέποντας την έξοδο της χώρας στις αγορές
  • η Κομισιόν εγκαλεί την Κυβέρνηση για καθυστερήσεις στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ στην Ελλάδα
  • και ενώ εκτινάσσονται οι οφειλές των πολιτών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία 
η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις δήθεν επιτυχίες της.
Ο συνδυασμός ανικανότητας, αλαζονείας και θράσους έχει αποκόψει την παρέα του Μαξίμου από την πραγματικότητα. Σύντομα θα την προσγειώσουν σε αυτή οι πολίτες».

Η ΕΣΗΕΑ και η Διακήρυξη των Αθηνών


Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του «Διαλόγου των Δημοσιογραφικών Ενώσεων – Μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας», οι εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων εξέδωσαν τη Διακήρυξη των Αθηνών.
Η Διακήρυξη έχει ως εξής: 

«ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Διάλογος, Προσωπική Ασφάλεια, Πολυπολιτισμικότητα

Οι εκπρόσωποι 19 δημοσιογραφικών ενώσεων της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, που συμμετέχουμε στη συνάντηση των Αθηνών από 4 έως 6 Νοεμβρίου, εξετάσαμε την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι σε όλη την περιοχή, και:

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο κ. Τσίπρας εμπαίζει τους πάντες


Μετωπική επίθεση στην κυβέρνηση εις ότι αφορά τη συμφωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας, εξαπέλυσε η Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθήνας και τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ», η κ. Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα ως «πολιτικά ανήθικη». «Αποδείχθηκε με τις δηλώσεις που ακολούθησαν ότι η συμφωνία

Και τώρα ζητούν αναγνώριση μειονότητας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κατά την ομιλία του στο συνέδριο του SPD στο Βερολίνο – σ’ αυτή που ανακάλυψε το… καθαρό μυαλό του – ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι ο ίδιος και ο Ζάεφ είναι… προοδευτικοί ηγέτες.
Επιμένοντας να κάνει ότι δεν βλέπει πως οι Σκοπιανοί ΔΕΝ αλλάζουν το Σύνταγμά τους (βάζοντας μάλιστα και ως όρο για να ισχύσει αυτή η κουτσουρεμένη αναθεώρηση που διατηρεί όλα τα αλυτρωτικά στοιχεία την… επικύρωσή της προηγουμένως από την Ελλάδα), ο κ. Τσίπρας δήλωσε:
«Είναι η πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της Γιουγκοσλαβίας που μια διαφορά επιλύεται με μια

Ο Λυμπερόπουλος απειλεί με μηνύσεις δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ

https://fimotro.gr/wp-content/uploads/2018/11/LIBERO-2.jpg
Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προέβη η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί με επικεφαλής τον γνωστό Θύμιο Λυμπερόπουλο. Ο ΣΑΤΑ έστειλε στον ΣΚΑΪ εξώδικο για όλα όσα έλεγαν οι δημοσιογράφοι Α. Πορτοσάλτε και Μπ. Παπαδημητρίου και απειλεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη επειδή του ασκούσαν κριτική για τον τρόπο που κινητοποίησε συνδικαλιστές έξω από τα δικαστήρια. Το εξώδικο αναφέρει:

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Πολιτική γκάφα ή σκοπιμότητα;»


 http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2016/10/396e1bd0c02685fac098cf4f2da1eead_XL-900x580.jpg
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της βουλευτή Μεσσηνίας κας Κοζομπόλη για τα πυρηνελαιουργεία, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε: 
«Η βουλευτής Μεσσηνίας κα Κοζομπόλη προκειμένου να αποδείξει, έστω κα

Επισημάνσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Πελοπίδα Καλλίρη με αφορμή την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας


 https://www.messinialive.gr/wp-content/uploads/2018/04/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%81%CE%B7%CF%82.jpg
Με αφορμή την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, στο πλαίσιο της ψήφισης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το οικονομικό έτος 2019, ο οποίος καταρτίστηκε  σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί κατάρτισης και υποβολής προϋπολογισμού των Περιφερειών (2019), όπως και της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επισημαίνονται από τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Πελοπίδα Καλλίρη τα ακόλουθα:

Στον Πρόεδρο της Βουλής η Έκθεση για τη Δημόσια Διοίκηση


Η Έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το 2017 παραδόθηκε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση από τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κυρία Μαρία Παπασπύρου, την οποία δέχθηκε στο γραφείο του, παρουσία των μελών του Προεδρείου της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κύριο Αντώνη Συρίγο, Πρόεδρο, κυρία Μαρία Θελερίτη, Αντιπρόεδρο, και

Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων: Η Τουρκία, αν θέλει να είναι μέρος της Ε.Ε., θα πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες που υπονομεύουν την ειρήνη στην περιοχή

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Βιέννη, 20 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την προκλητική πολιτική της Τουρκίας στη νοτιανοατολική Μεσόγειο κατήγγειλε ο Α΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής κ. Τάσος Κουράκης, με αφορμή σχόλια Τούρκου βουλευτή κατά τη συζήτηση για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Ένωση, στο πλαίσιο των  εργασιών της Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. (COSAC) που διεξήχθησαν χθες και σήμερα στη Βιέννη.
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος βουλευτής κ. Σιρακαγιά, αναφερόμενος στην εξόρυξη φυσικού αερίου που έχει αρχίσει στην κυπριακή ΑΟΖ, μίλησε για «προκλήσεις που δεν θα γίνουν δεκτές από την Τουρκία» προσθέτοντας ότι «χρέος της χώρας

Τι είναι η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια; Πιθανά αίτια. Οδηγίες για όσους έχουν ΧΑΠ


 
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Τετάρτη του Νοεμβρίου από την «Παγκόσμια Πρωτοβουλία κατά της ΧΑΠ», που συσπειρώνει στους κόλπους της οργανώσεις γιατρών και ασθενών, και υπό την αιγίδα της Π.Ο.Υ.
Με τον όρο ΧΑΠ περιγράφουμε μία ομάδα χρόνιων πνευμονικών παθήσεων (την χρόνια βρογχίτιδα και το πνευμονικό εμφύσημα) οι οποίες έχουν κοινό παρονομαστή τον προοδευτικό περιορισμό της ροής του αέρα στους βρόγχους και επακόλουθη δυσκολία στην αναπνοή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια ως τέταρτη αιτία θανάτου διεθνώς, μετά δηλαδή τη στεφανιαία νόσο, τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και τις οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού, ενώ αναμένεται να αποτελεί την τρίτη αιτία θανάτου και την πέμπτη αιτία αναπηρίας έως το έτος 2030. Στην Ελλάδα υπολογίζεται πάσχουν από ΧΑΠ περίπου 700.000 άτομα, τα μισά από τα οποία αγνοούν ότι νοσούν. ....................

Κατευθύνσεις στους Δήμους για την προστασία των αστέγων από το κρύο

Αφού προηγουμένως έπεσαν τα πρώτα χιόνια, το Υπουργείο Εργασίας χθες 19/11 θυμήθηκε να στείλει σε όλους τους Δήμους της Χώρας επείγον έγγραφο με παροχή κατευθύνσεων για να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο του χειμώνα.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός, Θεανώ Φωτίου, ζητά τον ορισμό κλειστών θερμαινόμενων κτιρίων στους Δήμους, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για προσωρινή φιλοξενία αστέγων και προσβάσιμα σε 24ωρη βάση (ή τουλάχιστον σε 12ωρη βάση κατά τις ώρες 20:00 μ.μ. έως 08:00 π.μ.) κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες. 
 Τα στοιχεία σχετικά με τον ορισμό κτιρίου, που θα στείλουν οι Δήμοι στο
Διαβάστε περισσότερα 
 airetos.gr
 

Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις στη νέα Πρόσκληση του Φιλόδημου – Τι έργα αφορούν τα 320 εκατ.

Δημοσιεύτηκε χθες 19/11/2018η Πρόσκληση V του Φιλόδημου Ι για την “ανέγερση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων”με συνολικό προϋπολογισμό 320 εκατ. ευρώ.
Σημείο – κλειδί της νέας Πρόσκλησης είναι το γεγονός ότι η υποβολή Αιτήσεων των Δήμων, για δύο εκ των τεσσάρων ομάδων έργων της, ξεκινά από τη δημοσίευσή της.  Σε αντίθεση δηλαδή 

 Διαβάστε περισσότερα

 airetos.gr

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ κ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

116 2768

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, ο Υποστράτηγος, κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορίνθου, Ταξίαρχο  κ. Σπυρίδωνα Σκλάβο και τον Υπαστυνόμο κ. Τασιακόπουλο Γεώργιο, στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο
Κατά την διάρκεια της επισκέψεως, και μέσα σε πολύ θερμό κλίμα, ανταλλάχθηκαν απόψεις και συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας καθώς και η διαχρονικά υποδειγματική συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την Εκκλησία, δύο θεσμών, που αποδεδειγμένα, ο ένας σέβεται και τιμά τον άλλον.
Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον κ. Διευθυντή για την ευγενική επίσκεψή του δίδοντας του ως συμβολικό και αναμνηστικό δώρο την εικόνα του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να τον συνοδεύει και τον ενδυναμώνει  στην επιτέλεση, με χρηστότητα και ζήλο, των σπουδαίων και δύσκολων καθηκόντων του προς εξυπηρέτηση του Λαού μας.

Oι ιεράρχες προειδοποιούν για ... «άσχημες εξελίξεις» - «πυρ και μανία» κατά του Αρχιεπισκόπου και της κυβέρνησης.

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/synodos-ierarxias-500-1.jpg
«Βαθαίνει» επικίνδυνα το σχίσμα στους κόλπους της Εκκλησίας με τους μητροπολίτες να εξακολουθούν να είναι «πυρ και μανία» κατά του Αρχιεπισκόπου και της κυβέρνησης, η οποία –όπως καταγγέλλουν– προσπαθεί να εμπλέξει στα προεκλογικά της παιχνίδια και την Εκκλησία. Μάλιστα, οι ιεράρχες προειδοποιούν προς πάσα κατεύθυνση ότι σε περίπτωση που το Μέγαρο Μαξίμου προχωρήσει το σχέδιο για τη μισθοδοσία του κλήρου χωρίς τη συγκατάθεση της Ιεραρχίας, τότε θα υπάρξουν «άσχημες εξελίξεις».
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, με δηλώσεις του αποκάλυψε ότι οι

Μεγαλυτερες οι απωλειες των φτωχοτερων Τα μνημόνια μας στοίχισαν 322 ευρώ τον μήνα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/04/lefta-euro-5-500.jpg
«Ψαλίδι» κατά 42% στα εισοδήματα των ελληνικών νοικοκυριών έφερε η κρίση την περίοδο 2009-2014, σύμφωνα με νέα έρευνα της διαΝΕΟσις. Οι μεγαλύτεροι χαμένοι είναι αναμφισβήτητα οι νέοι ηλικίας έως 29 ετών και οι οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, ενώ καταγράφεται και αυξημένος ο κίνδυνος φτώχειας για τα παιδιά.
Η μελέτη της διαΝΕΟσις, η οποία χαρτογραφεί τις μεταβολές στα εισοδήματα και

Το… μενού (και η σημειολογία) της συνάντησης Μητσοτάκη-Στουρνάρα

http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2018/11/Screenshot-2018-11-19-at-17.12.27-850x526.png
Συνάντηση με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα είχε χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Διευθυντής του γραφείου του κ. Στέλιος Πέτσας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Ο μόνος λευκός που εμπιστεύτηκε η “μαύρη” Αμερική

90 
Tου Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Γεννήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1925. Δολοφονήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1968… Το πιο φωτεινό μυαλό της δυναστείας των Κένεντι, ο Ρόμπερτ Κένεντι, δεν είχε προλάβει να εικονοποιήσει την εμβληματική περπατησιά του στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, στη σκιά του αφηγήματος περί των ιδεών που παραμένουν αλεξίσφαιρες, κανείς ωστόσο δεν μπόρεσε να αφαιρέσει από την Ιστορία το δικαίωμα να τον μνηνονεύει ως το “κάτι διαφορετικό”.
Ο αδελφός του επίσης άγρια δολοφονημένου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ήταν το μυαλό πίσω από τη βιτρίνα. Σύμβουλος πολιτικής

Κοινωνικό Μέρισμα: Επίδομα 400 ευρώ σε ανέργους – Ποιοι θα το λάβουν


Θα χορηγηθεί και φέτος το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης, μέσω του κοινωνικού μερίσματος σε χιλιάδες δικαιούχους. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η καταβολή του επιδόματος «κλείδωσε» και θα συμπεριληφθεί στο κοινωνικό πακέτο της κυβέρνησης.
Το ύψος του έκτακτου επιδόματος που πέρσι ήταν 400 ευρώ φαίνεται ότι θα

ΠΑΣΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

<<...Όταν έστω και ένα μόνο παιδί στερείται τα δικαιώματά του, τότε ακυρώνεται η έννοια "δικαιώματα του ανθρώπου". Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας και τη φροντίδα μας όχι μόνο την παγκόσμια ημέρα του παιδιού, στις 11 Δεκεμβρίου, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου...>>
                                                                                                    Αντώνης Σαμαράκης
Picture 

Ημέρα του παιδιού

  Στις 20 Νοεβρίου 1959 ο ΟΗΕ υιοθέτησε τη «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού» και το 1989 τη «Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Για αυτό και η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού».

Στην Ελλάδα η Ημέρα του παιδιού γιορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου – γενέθλια