Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Αντώνης Σαμαράς : Τέτοια πολιτική, που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει...η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Δεκατρείς μήνες μετά την ψήφιση του Μνημονίου, ο Πρωθυπουργός έκανε σήμερα διάγγελμα,  για να πει τα… ίδια που είχε πει και τότε!
Η πολιτική εκείνη απέτυχε!
Η ίδια συνταγή συνεχίζεται!
Στο ίδιο αδιέξοδο βρίσκεται η χώρα.
Η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης έχει ήδη κριθεί από τα αποτελέσματά της.
Είναι, επίσης, φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου δεν κατανόησε τη λογική και τα μέτρα που προτείναμε για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Βάζει νέους φόρους πάνω στους ήδη μεγάλους φόρους, τους φορτώνει στους ίδιους ώμους και νομίζει ότι έτσι κάνει τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.
Τέτοια πολιτική, που βαθαίνει την κρίση, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να προσυπογράψει.
Ξέρω ότι η ελληνική κοινωνία ζει με αγωνίες και αβεβαιότητα.
Ξέρω ότι οι Έλληνες θέλουν να μείνω όρθιος και να κάνω τις σωστές επιλογές.
Ξέρω ότι η συστράτευση πρέπει να δίνει προοπτική και αισιοδοξία.
Γι’ αυτό και η μόνη συστράτευση που έχει νόημα, είναι για τη διόρθωση του λάθους και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου».

Διάγγελμα Παπανδρέου: Καλώ τις ηγεσίες των κομμάτων να συνεργαστούμε

Πριν από λίγο από το Μέγαρο Μαξίμου στο διάγγελμα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου  ζήτησε από όλες τις δυνάμεις του τόπου να συνεργαστούν, θέτοντας «πρώτα την πατρίδα».  
Για άλλη μία φορά ζήτησε συναίνεση και προτάσεις από τα κόμματα για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύ της χώρας με τη τρόικα.

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε και πάλι για συναίνεση έτσι ώστε να υπάρξουν νέες προτάσεις για το καλό της χώρας. Όπως τόνισε υπάρχουν πολλές συγκλήσεις ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και τους κάλεσε όλους να καταθέσουν τις προτάσεις τους πριν την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Δήλωσε ότι όλοι πρέπει να υπερβούν τα κομματικά τείχη και να δουλέψουμε όλοι μαζί. Μάλιστα, στη Σύνοδο Κορυφής εάν η κυβέρνηση πάει με όσο το δυνατό μεγαλύτερη συναίνεση, τότε θα είναι εγγύηση για τους ευρωπαίους εταίρους ώστε να βάλουν πλάτη μέχρι η Ελλάδα να νοικοκυρευτεί, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.


ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

O ένας μετά τον άλλον, γαλάζιοι βουλευτές και στελέχη ζητούτν "εδώ και τώρα εκλογές". Χθες ήταν ο Πάνος Καμμένος, την Κυριακή σε εβδομαδιαία εφημερίδα (Real News) είναι ο...
Γιάννης Μανώλης. Και έπεται συνέχεια...
FIMOTRO

Ξεκίνησε η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στα μεγάλα οδικά δίκτυα, ενώ χαμηλές ταχύτητες παρατηρούνται στις εξόδους προς Κόρινθο και Λαμία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αντί για ομπρέλες θαλάσσης καλό είναι να πάρετε μαζί σας τα αδιάβροχα, καθώς ο ήλιος κάνει καλοκαιρινά παιχνίδια.
Tα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, με τον υδράργυρο να πέφτει λίγο και να φτάνει μέγιστη τιμή τους 30 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Το Σάββατο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, ενώ το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3-5 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν 3-5 μποφόρ και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.

«Χειρόφρενο» τα φορτηγά
Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:
Σήμερα, Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 22:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
 Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).
Την Κυριακή 12 Ιουνίου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών από τα Διόδια του Ρίο έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η, Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011 για το ρεύμα εισόδου και από 16:00 έως 23:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:
Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)

Η ΟΝΝΕΔ παρεμβαίνει στη δημόσιο διάλογο για το «πολιτικό χρήμα» και τις θεσμικές αλλαγές

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβούλευση για το πολιτικό χρήμα και τις θεσμικές αλλαγές
Η κρίση που διανύουμε δεν είναι μόνον οικονομική. Είναι πρωτίστως κοινωνική και πολιτική. Για να διαφυλάξουμε την τιμή και τη λειτουργικότητα της Δημοκρατίας μας, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Μια αναγκαία τομή είναι η επανεξέταση του πλαισίου για το «πολιτικό χρήμα» και τις θεσμικές αλλαγές, που αφορούν το εκλογικό σύστημα, τη λειτουργία της Βουλής και των κομμάτων.Η ΟΝΝΕΔ παρεμβαίνει στη δημόσιο διάλογο. Διαμορφώνουμε ένα Εργαστήριο Ιδεών, που δεν έχει στόχο να αναδείξει ένα εξαντλητικό πλαίσιο προτάσεων, αλλά να εκθέσει τις απόψεις των νέων για τις αλλαγές. Έχει ήδη διεξαχθεί μια πρώτη, εσωτερική διαβούλευση. Στο διάλογο θα παρέμβουν πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι. Τα πορίσματα, θα αξιολογηθούν και θα διαμορφωθούν από την Οργάνωση σε  μία δέσμη βασικών προτάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινάμε στις 14 Ιουνίου 2011 ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση και ψηφοφορία. Καλούμε τους νέους να συζητήσουν ελεύθερα, να προτείνουν ανοιχτά, στο onned.gr/workshop.  Οι ιδέες μας είναι η δύναμή μας.
Από το Γραφείο Τύπου

Γ. Μιχελάκης: Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αναξιόπιστο, άδικο και αναποτελεσματικό

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα – ουσιαστικά το νέο Μνημόνιο – είναι αναξιόπιστο, άδικο και αναποτελεσματικό. Είναι και έμπρακτη ομολογία αποτυχίας της πολιτικής του Μνημονίου.

Είναι ομολογία αποτυχίας: Γιατί, πρώτα απ’ όλα, ανεβάζει το λογαριασμό των μέτρων στα 66 δις ευρώ, όταν το Μνημόνιο προέβλεπε σύνολο μέτρων 30 δις ευρώ! Το ότι το Μνημόνιο δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση επιβεβαιώνεται και από την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που επισημαίνει ότι το έλλειμμα έχει κολλήσει στο 10% για τα έτη 2010, 2011, 2012. Είναι μάλιστα απίστευτο ότι η κυβέρνηση μας λέει ότι, χωρίς το νέο πακέτο μέτρων, το χρέος θα προσεγγίσει το 200% του ΑΕΠ το 2015, όταν το ίδιο το Μνημόνιο πέρυσι το εκτιμούσε στο 139% για το 2015!

Είναι αναξιόπιστο: Γιατί αποτελεί συνέχιση της πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και ένα χρόνο και έχει αποδεδειγμένα αποτύχει. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία βεβαιότητα αποτελεσματικότητας, όταν βασίζεται και πάλι στη λάθος  συνταγή. Είναι προφανές ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επιβάλουν και πάλι νέα και σκληρότερα μέτρα, λόγω της αποτυχίας αυτών που τώρα σχεδιάζουν.  Όπως ήδη έκαναν μέχρι σήμερα.

Ο πρωθυπουργός έχει γενέθλια του Αγίου Μνημονίου!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο κ.Παπανδρέου κλείνει τα 59 στις 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με το εορτολόγιο εκείνη την ημέρα γιορτάζουν ο Τύχων και ο Μνημόνιος!

Τυχαίο; Δε νομίζουμε!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Ο Άγιος Μνημόνιος, Επίσκοπος Αμαθούντος της Κύπρου, είναι γνωστός σε εμάς από υπόμνημα στο διάδοχό του, Άγιο Τύχωνα. Ο υπομνηματιστής ονομάζει τον Μνημόνιο «αγιώτατο». Διετέλεσε Επίσκοπος κατά το πρώτο ήμισυ του 4ου αιώνος μ.Χ., ως δυνάμεθα να συμπεράνουμε από το γεγονός ότι ο διάδοχός του Τύχων εχειροτονήθηκε υπό του Επιφανίου Κύπρου.
Η μνήμη του Αγίου Μνημονίου συνεορτάζεται στις 16 Ιουνίου μαζί αυτή του Αγίου Τύχωνα.


newsit.gr

Θ. Παπαχριστόπουλος: «Επιθυμώ να είναι υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας με τη ΝΔ»

Θ. Παπαχριστόπουλος: «Επιθυμώ να είμαι υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας με τη ΝΔ», «Να μην επιλέγουν οι ψηφοφόροι τα «βαριά» βιογραφικά», «Ιερή υποχρέωση κάθε υποψηφίου στο βιογραφικό του να έχει και την φορολογική του δήλωση»
Ο γνωστός γιατρός κ. Θ. Παπαχριστόπουλος σε δηλώσεις του στην Korinthian news επιβεβαιώνει αυτά που λέγονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας με το κόμμα της ΝΔ ενώ κάνει και μία πολύ σοβαρή δήλωση σχετικά με το πώς θα πρέπει να λειτουργήσουν οι ψηφοφόροι σε αυτές τις εκλογές (όποτε αυτές γίνουν).

Σε δηλώσεις του στην Korinthian news ο κ. Παπαχριστόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι αλήθεια ότι επιθυμώ στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, να είμαι υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας με τη ΝΔ!

Πιστεύω ότι είναι ο καιρός να αλλάξει κάτι στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Θεωρώ ότι οι πολίτες πρέπει να ψηφίζουν έχοντας κατά νου το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΗΘΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ του οποιαδήποτε από όποιο πολιτικό χώρο και αν ανήκει! Να μην επιλέγουν οι ψηφοφόροι τα «βαριά» βιογραφικά. Είδαμε και τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι κύριοι με τα βαριά βιογραφικά! Θεωρώ επίσης ότι ιερή υποχρέωση κάθε υποψηφίου στο βιογραφικό του να έχει και την φορολογική του δήλωση…»

Korinthian news

ΦΛΟΓΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

Με αφορμή την άφιξη της Φλόγας των Special Olympics «Αθήνα 2011» και τη διεξαγωγή λαμπαδηδρομίας στον Νομό Κορινθίας η Βουλευτής κα Φαρμάκη- Γκέκη Αικατερίνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η χώρα μας φέτος διοργανώνει ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός αναδεικνύοντας μια Ελλάδα διαφορετική, μια Ελλάδα πολύ καλύτερη και μια Ελλάδα πολύ πιο ανθρώπινη, η οποία, δεν αποκλείει, αλλά εντάσσει τους ανθρώπους στην κοινωνία και στη συμμετοχή.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics «Αθήνα 2011» διοργανώνονται από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου στην πατρίδα του «ευ αγωνίζεσθαι», στέλνοντας σε όλη την υφήλιο το μήνυμα της αλληλεγγύης, του σεβασμού της διαφορετικότητας και του εθελοντισμού. Η ξεχωριστή σημασία τους είναι ότι αποτελούν τους μοναδικούς αγώνες παγκοσμίως, στους οποίους όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι νικητές.

Η προσπάθεια των ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους, μας μεταλαμπαδεύοντας το ουσιαστικό νόημα των αγώνων, ότι δηλαδή καμία σωματική ή διανοητική ανεπάρκεια δεν μπορεί να νικήσει τη δύναμη του πνεύματος. Ταυτόχρονα αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για το τι μπορεί να πράξει κανείς ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες, όταν έχει θέληση και αποφασιστικότητα.
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια για το σημερινό ταξίδι της δάδας από την ιδιαίτερη πατρίδα μου δηλώνω τον αμέριστο θαυμασμό και τη στήριξή μου στους αθλητές των Special Olympics, οι οποίοι δίνουν καθημερινά με τεράστια δύναμη ψυχής και αξιοπρέπεια το δικό τους αγώνα».
Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Ποδηλατικός Σταθμός Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, από τους πρωτοπόρους δήμους στην Ελλάδα με ποδηλατόδρομο, προσπαθώντας να υιοθετήσει τρόπους μετακίνησης που προστατεύουν το περιβάλλον και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, δημιούργησε ποδηλατικό σταθμό στο Ξυλόκαστρο με την αγορά και προώθηση των δανειστικών δημοτικών ποδηλάτων.
Το ποδήλατο είναι μέσον μετακίνησης φιλικό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, ευέλικτο, οικονομικό, καθαρό και υγιεινό.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης δίνει τη δυνατότητα στους δημότες και στους επισκέπτες να δανείζονται ένα δημοτικό ποδήλατο για τη βόλτα τους, τα ψώνια τους, τις δουλειές τους, την ψυχαγωγία τους και να το επιστρέψουν πάλι στον ποδηλατικό σταθμό.
Αρχίζουμε την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος ποδηλατικού σταθμού με την προσφορά δανειστικών δημοτικών ποδηλάτων, με σκοπό να το επεκτείνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και στο Δερβένι. Εύχομαι η προσπάθεια να αγκαλιαστεί από τους δημότες και τους επισκέπτες ώστε να υποστηρίξουμε την πολιτική για την βιώσιμη κινητικότητα και την ένταξη του ποδηλάτου μέσα στα αστικά κέντρα.
Φιλικά
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 15/6/2011

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 15 Ιουνίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:30, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εργασίας ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
  2. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στα Σαρανταπηχιώτικα (πλατεία Αγίου Παντελεήμονα).
  3. Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στα Σαρανταπηχιώτικα (αλσύλλιο).
  4. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών προμήθειας ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ.
  5. Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για τέλη χρήσης μηχανημάτων έργων του Δήμου.
  6. Ψήφιση πίστωσης για παροχή υπηρεσιών για την προσαρμογή στις απαιτήσεις διαχειριστικής επάρκειας βάσει του Ν. 3852/10.
  7. Ψήφιση πίστωσης για ενεργειακή επιθεώρηση κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων κλιματισμού Δήμου Ξυλ/στρου – Ευρωστίνης
  8. Ψήφιση πίστωσης για έξοδα λοιπών δημοσιεύσεων.
  9. Ψήφιση πίστωσης για έξοδα δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 14/06/2011

Προς: Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στις 14-06-11 ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 μ.μ. που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 74 παρ.6 και 75 του Ν. 3852/2010 με θέματα:
  1. ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ « ΑΥΛΑΙΑ» ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΡΑΛΙΟΒΙΤΣ ΣΤΗ Δ.Κ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
  2. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ « ΨΑΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤ. Κ’ ΠΑΝΑΓΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Ο.Ε» ΣΤΗ Δ. Κ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
  3. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΆΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - CAFÉ INTERNET» ΑΠΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΝΕΡΟΥΣΗ ΣΤΗ Δ.Κ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
  4. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΆΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΟΧΑΝΑ DIMITRIEVA ΣΤΗ Τ.Κ. ΠΥΡΓΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
  5. ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΚΩΝ/ΝΟ ΚΛΑΔΟΥΧΟ ΣΤΗ Τ.Κ. ΡΙΖΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
  6. ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ

Λαμπαδηδρομία των Special Olympics στο Ξυλόκαστρο

Καθώς η ημερομηνία διεξαγωγής του σπουδαίου αθλητικού & ελπιδοφόρου γεγονότος των SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011 πλησιάζει, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θα υποδεχτεί την άφιξη της Φλόγας της Ελπίδας των SPECIAL OLYMPICS στο Ξυλόκαστρο το Σάββατο 11/06/2011
 Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:
 11.15       Έναρξη της Λαμπαδηδρομίας από Δημαρχείο – Φραντζή – Αριστερά Παν. Τσαλδάρη – δεξιά παραλιακή – Γέφυρα – ανοιχτό θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
 11.30        Έναρξη Τελετής (διάρκειας 45’)
 12.15        Πέρας Τελετής. Αναχώρηση Γέφυρα ΣΥΘΑ - αριστερά προς Π.Ε.Ο. –  Διασταύρωση έξοδος Εθνικής – SHELL
 12.30              Αναχώρηση  από Ξυλόκαστρο.
  Παρακαλούνται οι Δημότες να τιμήσουν την όλη εκδήλωση με την παρουσία τους και με το ζεστό τους χειροκρότημα τους αγωνιστές της ζωής - Λαμπαδηδρόμους

ΣΕ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Η μόνη ειρηνική και δημοκρατική λύση στην κρίση, για να αποφύγουμε το ματοκύλισμα

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και, κυρίως, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (ή όσοι, ενδεχομένως, σκέφτονται να ψηφίσουν τα μέτρα της κυβέρνησης ή να τη στηρίξουν), βρίσκονται ενώπιον ιστορικού διλήμματος, μετά τη μεγαλειώδη, ειρηνική «εξέγερση» του ελληνικού λαού την 5η Ιουνίου, αντάξια των μεγάλων δημοκρατικών και επαναστατικών παραδόσεων της Ελλάδας. Με την εξέγερση αυτή οι ¨Ελληνες πολίτες ανακάλεσαν ουσιαστικά την εντολή, στη βάση της οποίας κυβερνά η σημερινή κυβέρνηση. Τώρα, ο ελληνικός λαός και η Ιστορία θέτουν τους βουλευτές αυτούς (και εμμέσως τον Πρόεδρο) ενώπιον του εξής διλήμματος:

Θα δώσουν την ευκαιρία στον ελληνικό λαό, έστω και την υστάτη, να λάβει με δημοκρατικό τρόπο, με δημοψήφισμα, την κρισιμότερη απόφαση  για το μέλλον του, αν δηλαδή επιθυμεί τη συνέχιση ή τη διακοπή της πολιτικής του Μνημονίου;

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η χώρα είναι χωρίς τιμόνι».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη
δήλωση:


«Η χώρα είναι χωρίς τιμόνι. Η κυβέρνηση στην πραγματικότητα έχει καταρρεύσει.
Αντί για ταχύτερη μείωση του κράτους και πιο τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές, επιλέγει την παράλογη και άδικη, νέα αύξηση των φόρων.
Από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση περιφέρει τις φαντασιώσεις της ανά την Ευρώπη, όπου μάταια οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να την προσγειώσουν στην πραγματικότητα.
Κανείς από τους δυο δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του το βάρος ούτε της διαπραγμάτευσης ούτε της εφαρμογής των σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για τη διάσωση της χώρας. 
Επειδή όμως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, μοναδική επιλογή για τον τόπο είναι εκλογές τώρα.
Εκλογές τώρα, για να ανατραπεί το αδιέξοδο αυτό πολιτικό σκηνικό και να επιβληθούν επιτέλους οι απαραίτητες  συνεργασίες
». 

Βουλευτές: Δεν ψάχνουμε για φθηνούς, ψάχνουμε για καλούς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά δεν ψάχνουμε για φθηνούς. Ψάχνουμε για καλούς. Γιατί, όπως έλεγε και η (Πόντια) γιαγιά μου, «το φτηνό το κρέας το τρώει ο σκύλος».

Το λέω γιατί τελευταία – και υπό την πίεση της Πλατείας - ακούμε διάφορες προτάσεις σχετικά με το πώς θα ανακτήσουν την αξιοπιστία τους  οι πολιτικοί.

Και το πάνε πάλι στους μισθούς και στα προνόμια.

Επί του προκειμένου (αφού σημειώσω πως όποιος αισθάνεται ότι πληρώνεται τζάμπα πάει σπίτι του, ώστε να μην επιβαρύνει ούτε κατ’ ελάχιστον τους φορολογούμενους και χειμαζόμενους Έλληνες), θεωρώ πως όλη αυτή η προσπάθεια εξιλέωσης, αποσκοπεί αποκλειστικά στην διάσωση του πολιτικού συστήματος.

Πολεμικό το κλίμα στο Σύνταγμα- Στη Βουλή – οχυρό από χθες η μάχη για το Μνημόνιο 2

Σοφία Βουλτεψη

Σε οχυρό έχει μετατραπεί από χθες, ημέρα έγκρισης από το υπουργικό συμβούλιο  του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το κοινοβούλιο. Τα γνωστά προστατευτικά κιγκλιδώματα έχουν ενισχυθεί με πασσάλους, ενώ αποκλεισμένη και για τους πεζούς – κάτι το εντελώς παράνομο – παραμένει η Βασιλίσσης Σοφίας, για την οποία όλοι πληρώνουμε φόρους.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, μετά την έγκρισή του, κατατέθηκε χθες - 16η ημέρα των κινητοποιήσεων των «Αγανακτισμένων» - στη Βουλή, όπου και μεταφέρεται πλέον η μάχη, με απειλές για περικύκλωση του κοινοβουλίου, προκειμένου αυτό να μην ψηφιστεί.

Μέσα σ’ αυτό το πολεμικό κλίμα, ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, μετά από ένα τριήμερο μαραθώνιων συνεδριάσεων σε όλα τα όργανα, μίλησε ξανά για την ανάγκη «εθνικής συνεννόησης».

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ - Τα σκοτεινά σχέδια του κ. Ερντογάν

Ειδικού Συνεργάτη

Παραμονές εκλογών στην Τουρκία. Όπως είναι  φυσικό πολλοί αρθρογράφοι αναλύουν  και κρίνουν την πολιτική του πρωθυπουργού κ.Ερντογάν.  Ανάμεσά τους και  η κ. Ζαχιντέ Ουτσάρ που στην ιστοσελίδα  internetajan γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Βιάζονται οι βαρόνοι του κόσμου. Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές στερεύουν. Και αυτοί δεν θέλουν να τις μοιραστούν με τους άλλους που τους θεωρούν ασήμαντα ανθρωπάκια.

Οι αφέντες του κόσμου θέλουν να μετατρέψουν τον πλανήτη σύντομα σε ένα χωριό.

Θέλουν να μετατρέψουν όλα τα εθνικά κράτη σε τέσσερα:  ΗΠΑ, Ε.Ε, Αφρικανική Ένωση, Ασιατική Ένωση και στη συνέχεια να γίνουν όλα ένα και μοναδικό κράτος. Αρχικά τα κράτη μέλη θα χάσουν τα χρήματα τους και μετά τις ένοπλες δυνάμεις τους.

Το περιτύλιγμα είναι πολύ όμορφο. Ηχεί ευχάριστα στο αυτί. Ένας κόσμος χωρίς σύνορα , ειρηνικός, χωρίς πολέμους…

«Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας»

     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                      
 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΑΓΡ/ΚΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ. ΟΙΚ. & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ
ΠΕΡ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τμήμα : Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής
Ταχ. Δ/νση. : Κολιάτσου 36
Ταχ. Κώδ.   : 20100
Πληροφορίες : Α. Βενιζέλος
                        Λ. Καρδαράς
Τηλέφωνο. : 2741 0 81086                                  
                                      


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι που υπέβαλαν αίτηση ένταξης στη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» (Μετακινήσεις) να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους (Δελ. Αποστολής – Φορτωτικές) στο Κέντρο Μελισσοκομίας Πελοποννήσου (Β. Δεκάζου 5 – 22100 Τρίπολη) το αργότερο μέχρι την 20/6/2011.





     Ο ΠΡΟΙΣΤΆΜΕΝΟΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΜΟΥΤΑΦΗΣ