Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Σαρωτικές νίκες τίτλου στην Α Κορινθίας

Στο Χιλιομόδι, στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄Κορινθίας , ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Ατρόμητος Χιλιομοδίου, έκανε βήμα τίτλου , καθώς άστραψε και βρόντηξε οκτώ φορές ( 8 – 0) τον Πανευρωστινιακό. Η ομάδα της Ευρωστίνης μετά και την ήττα της αυτή δεν έχει ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.
Στο Δερβένι, ο βαθμολογικά αδιάφορος Αστέρας Δερβενίου αγνώριστος έχασε με 4 – 0 από την Ελλάδα Βέλου που παρέμεινε σε απόσταση 4 βαθμών από την πρώτη  θέση και  διατήρησε ζωντανές τις ελάχιστες ελπίδες ανόδου. Έτσι η ομάδα του Βέλου με ανεβασμένη ψυχολογία μεταβαίνει στην Ηλεία όπου την Τετάρτη για το Κύπελλο Ερασιτεχνών στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής αντιμετωπίζει την ομάδα του Πανόπουλου.
Τώρα μαζί με τον Πανευρωστινιακό, αποχαιρετούν και μαθηματικά την Α' Κατηγορία, η Δάφνη Εξαμιλίων η οποία ήθελε μόνο νίκη για να ελπίζει σε παραμονή στην κατηγορία και τελικά έχασε στο Θώδειο Στάδιο με 6 - 4 από τον αδιάφορο  Ολυμπιακό Λουτρακίου αγώνα και κατηγορία, την οποια έχασαν και οι
 Άγιοι Θεόδωροι γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από τον  Ηρακλή Ξυλοκάστρου . Η ομάδα του Ξυλοκάστρου με αυτή την νίκη εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στη  Κατηγορία .
Στην Ξυλοκέριζα στο ντέρμπι των ουραγών μεταξύ του Σαρωνικού και του Αετού Κρυονερίου,το τελικό 1 - 1 δεν άφησε καμία ομάδα να χαρεί και τώρα πρέπει να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες μέχρι την ολοκλήρωση της σαιζόν για να μην υποβιβαστούν.
Στην Αρχαία Κόρινθο, ο Ηρακλής Λεχαίου νίκησε με 2 - 1 τον Ισθμιακό.Η Κλένια  σε μία ουσιαστικά αδιάφορη βαθμολογικά νίκησε με 1 - 0 την Προοδευτική Περιγιαλίου.
Τέλος στο Σοφικό, ο Πανσολυγειακός  μπορεί να μην έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή της αλλά δεν χάνει την κατηγορία, έχασε με 1 - 0 από το Σπαθοβούνι που καιγόταν για τους τρεις βαθμούς της νίκης  το οποίο έκανε βήμα παραμονής αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζει στα επόμενα 2 παιχνίδια που απομένουν αν δεν θέλει να υποβιβαστεί.

Η 28η αγωνιστική

ΑΣΤEΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ           0 - 4
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ               3 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.    6 - 4
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ   0 - 1
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                         1 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                    2 - 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                        1 - 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. – ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ         8 - 0

Η βαθμολογία
(σε 28 αγώνες)


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ.
76-12 
78 
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
66-15 
74 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.
61-:41 
51 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
44-39 
46
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
50-44 
43 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
43-34 
38 
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.
42-51 
35 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
36-45 
34 
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
35-40 
34 
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
38-45 
34 
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
34-43 
31 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
28-53 
29 
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
37-58 
27 
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
28-43 
25 
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
36-68 
24 
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
39-62 
23 


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤHΣ ΣΤΟΝ 7ο ΟΜΙΛΟ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

Τον τίτλο του πρωταθλητή εξασφάλισε ο Αστέρας Μαγούλας, ύστερα από την εκτός έδρας ισοπαλία με την Θήβα (1-1), για την 32η αγωνιστική.
Έτσι, ο Αστέρας εξασφάλισε το «εισιτήριο» της ανόδου για τη Football League 2.
Από εκεί και πέρα, από τα σημερινά αποτελέσματα ξεχώρισε η μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Ένωσης Μιδέας, με 5-2, επί της ΑΕ Κρανιδίου, ενώ και ο Πόρος έκανε... περίπατο, καθώς επιβλήθηκε του Αστέρα Δρεπανιακού με 4-1
Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τον Πέλοπα Κιάτου με σκορ 3 – 1 επί του Αίαντα Παραλίας όπως και ο πόντος που πήρε εκτός έδρας ο Α. Ο. Λουτρακίου στο ισόπαλο 1 – 1 με τη Δάφνη Ερυθρών καθώς η επιστροφή τους στο τοπικό πρωτάθλημα βρίσκεται προ των πυλών της τοπικής κατηγορίας.

32 αγωνιστικήΘΗΒΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ 1 – 1
ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ Α.Ο.- ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ 1 - 1
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ 3 - 1
ΑΕΚ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΜΗΔΕΑΣ 2 - 5
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 1 - 1
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΒΡΑΣΙΕΣ 3 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ - ΠΟΡΟΣ 1 - 4
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ 0 - 2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
31
72-16
76
30
61-19
69
31
53-16
67
30
41-21
50
30
40-32
46
30
36-30
46
30
44-33
45
30
38-33
43
30
34-29
43
30
30-37
39
30
40-41
37
30
27-51
32
30
42-65
27
30
21-46
27
30
31-60
25
30
19-54
20
30
27-73
19

Πέτρος Τατούλης: «Ο νέος αγώνας της κοινωνίας μας ξεκινά από το αίτημα για ένα άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό»


Στο Μήνυμα του για την Εργατική Πρωτομαγιά ο Περιφερειάρχης  Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφέρει τα εξής :

"Ο συμβολισμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και η τιμή που επιφυλάσσει η κοινωνία μας στους αγώνες του εργατικού κινήματος με την απεργία αυτή, μας υπενθυμίζουν ότι οι κρίσεις έχουν διεξόδους, και ότι η εκκίνηση τους πηγάζει από τις κοινωνίες και την υπέρβαση που σε κάθε ιστορική στιγμή αυτές κάνουν.
Στην βαθύτατη οικονομική και πολιτική ανυποληψία στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα μας, ο νέος αγώνας της κοινωνίας μας να ξεπεράσει τις αδυναμίες του συστήματος διακυβέρνησης, ξεκινά από το αίτημα για ένα άδολο και ακομμάτιστο πατριωτισμό.
Με όραμα που απαντά στην υπέρβαση αυτή των συμπολιτών μας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε δομήσει το πολιτικό πεδίο και το νέο συμβόλαιο με την κοινωνία, για να βγάλουμε τον τόπο μας από την κρίση. Το μέλλον της Περιφέρειας βρίσκεται στους φυσικούς πόρους, τις δυνάμεις και τις αξίες των συμπολιτών μας. 
Το μήνυμα του αγώνα της Εργατικής Πρωτομαγιάς μας δίνει την δύναμη να προχωρήσουμε και να τιμήσουμε το συμβόλαιο αυτό που θα οδηγήσει στην δημιουργία της τοπικής μας οικονομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Την δύναμη να αποτελέσουμε, στο νέο πολιτικό τοπίο της Ελλάδας των Περιφερειών, την ραχοκοκαλιά του συστήματος που θα εμπιστευτούν οι πολίτες και θα γίνει το όραμα για την Σύγχρονη Ελλάδα."

Ωρα κούπας στο ΟΑΚΑ! O Ατρόμητος κόντρα στην ΑΕΚ στον μεγάλο τελικό με «έπαθλο» την λύτρωση ή την υπέρβαση!

Ο Ατρόμητος δεν είναι ακριβώς... παρείσακτος, σίγουρα όμως είναι το αουτσάιντερ του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, αφού φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε αυτό το μεγάλο ραντεβού. Από την άλλη η ΑΕΚ αναζητά την επιστροφή στους τίτλους ύστερα από το Κύπελλο του 2002 και βλέπει τον τελικό του ΟΑΚΑ ως το ματς της 20ετίας, που θα κρίνει ακόμα και την επόμενη μέρα στις τάξεις της. Απαντήσεις το βράδυ στο ΟΑΚΑ ( 20:30, ΝΕΤ, CONN-X, Sentra)

Ο Μάιος μας έφτασε,

Ο  ΜΑΪΟΣ
(Ποίημα Αγγελου  Βλάχου)
Ὁ  Μάιος μᾶς ἔφτασε.
Ἐμπρός.  Βῆμα ταχύ
νά τόν προϋπαντήσωμε
παιδιά στήν ἐξοχή.

Δῶρα  στά χέρια του πολλά
καί ὅμορφα κρατεῖ.
Καί τά μοιράζει γελαστός
σέ ὅποιον τοῦ ζητεῖ.

Φέρνει τραγούδια καί χαρές,
λουλούδια καί  δροσιά.
Καί μυρωδάτη φόρεσε
ὡραία φορεσιά.

Πᾶμε  κι' ἐμεῖς νά πάρωμε.
Μή χάνωμε καιρό.
Μᾶς φτάν' ἕνα τριαντάφυλλο
κι' ἕνα  κλαρί  χλωρό.

Εντάξει, δεν είναι και ό,τι καλύτερο, αλλά δίνει το κλίμα, ρε παιδί μου. Πάει το Πάσχα με τ’ αρνιά και τα κοκορέτσια, φάγαμε, ήπιαμε, ξεκουραστήκαμε.
Οι γιορτές τελειώσανε και η καθημερινότητα ξαναρχίζει, βρίσκοντας τους περισσότερους με επιπλέον βάρος. Βέβαια, μπορεί να φάγαμε πολύ τη Λαμπρή, αλλά δεν περιμέναμε ότι η επίπτωση αυτή θα ήταν μεγάλη στο βάρος μας συμμετέχοντας στο πασχαλινό τραπέζι που είναι γνωστό για την πλουσιότητά του, αλλά και για τη χοληστερίνη του. Βέβαια, εμείς δίνουμε άφεση αμαρτιών στον εαυτό μας, αφού ο Μάιος θα είναι όλος δικός μας για να κάνουμε δίαιτα, ρίχνοντας όχι μόνο κιλά, αλλά και χοληστερίνη, ουρικό, τριγλυκερίδια, σάκχαρο και ότι άλλο είχε ανέβει, ως παρενέργεια του πασχαλινού τραπεζιού.
Γι αυτό και «από Δευτέρα δίαιτα»
Θα μου πεις: -Ποια αρνιά ρε μεγάλε, στη φτήνια τη βγάλαμε, με κοτοπουλάκι στο φούρνο. Ας όψεται η ρημάδα η κρίση, εδώ δεν έχουμε να πληρώσουμε το νοίκι και τον ΟΑΕΕ. Γι’ αυτό σας λέω λοιπόν, το διάλειμμα τελείωσε, τα κεφάλια μέσα.

'Εφυγε μια από τις ηρωικότερες μορφές της Αντίστασης, ο Απόστολος Σάντας. Κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη

Μια από τις ηρωικότερες μορφές της Αντίστασης, ο Απόστολος Σάντας, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Σε ηλικία 89 ετών μια εμβληματική φυσιογνωμία της αντίστασης και της αριστεράς, ο Λάκης Σάντας, έφυγε από τη ζωή. σήμερα 30 Απριλίου 2011. Σε ένα μήνα ακριβώς συμπληρώνονταν 70 χρόνια από το κατέβασμα της σβάστικας από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Ο Λάκης Σάντας στις 22/2 του 1922 και η καταγωγή του ήταν από τη Λευκάδα. Αυτό που κυρίως διέκρινε τον Απόστολο Σάντα ήταν ότι μέχρι το τέλος παρέμεινε αγνός ιδεολόγος.
Έλεγε: «Δεν κυνηγάω ποτέ τη δημοσιότητα γιατί θεωρώ ότι έχει εξευτελιστεί το ζήτημα πάρα πολύ. Την αντίσταση δεν την κάναμε μόνο εμείς, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες παλικάρια, γυναίκες και άνδρες, «ανώνυμοι».

Δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά
για το θάνατο του Απόστολου Σάντα.

Μια από τις ηρωικότερες μορφές της Αντίστασης, ο Απόστολος Σάντας, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Στο πρόσωπό του ο Ελληνισμός αναγνωρίζει τον πιο αγνό πατριωτισμό. Εκείνο που τον έκανε να αναζητά τι μπορούσε να δώσει και όχι τι να πάρει από την Πατρίδα.
Τα μάτια μου, έλεγε ο ίδιος, εδάκρυσαν μόλις είδα την πολεμική σημαία των κατακτητών στο Μνημείο του Πολιτισμού και της Λευτεριάς, τον Παρθενώνα. Και ύστερα άστραψαν από φλόγα. Πήρε τότε, μαζί με το Μανώλη Γλέζο, τη μεγάλη απόφαση: Να υποστείλουν την κατοχική και να υψώσουν την Ελληνική Σημαία. Απόφαση γενναιότητας και αυτοθυσίας, που έκανε το ακατόρθωτο λαμπρή πραγματικότητα, σηκώνοντας ακόμη πιο ψηλά τα όρια του ηρωισμού.    
Ο Απόστολος Σάντας εντάχθηκε, αμέσως μετά, στο Αντάρτικο και πήρε ενεργό μέρος την Εθνική Αντίσταση, πρωτοστατώντας σε επικίνδυνες αποστολές και ηρωικές μάχες. Έγινε σύμβολο πατριωτισμού, αυταπάρνησης και ανιδιοτέλειας.
Με το παράδειγμά του, έδωσε στους Έλληνες, μέσα στην καταχνιά της κατοχής, το δικαίωμα να ελπίζουν, το κουράγιο να παλεύουν και τη δυνατότητα να επαναλαμβάνουν τα λόγια του: «Μα εδώ είναι Ελλάδα. Μια μικρή χώρα, που από αυτήν ξεπετάχτηκε η φλόγα του Πολιτισμού. Η χώρα που δίνει πάντα το παράδειγμα στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας».
Ας κρατήσουμε, σήμερα, την παρακαταθήκη του αυτή. Αλλά και το πρότυπο μιας σεμνής ζωής γεμάτης αγώνες, προσφορά και περηφάνια. Η μνήμη του θα είναι αιώνια.
Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Εργατική Πρωτομαγιά στον καιρό του Μνημονίου

Δεν ξεχνάμε τον Αλέκο Παναγούλη
 

Της Σοφίας Βούλτεψη
 
Δεν είναι ούτε αργία, ούτε απεργία. Όχι μόνο επειδή φέτος η πρωτομαγιά «πέφτει» Κυριακή – λες και συνωμότησαν και επ’ αυτού όλες οι δυνάμεις της… τρόικας – αλλά και επειδή ουδείς δείχνει να έχει διάθεση να γιορτάσει και να διεκδικήσει οτιδήποτε.
Αβεβαιότητα και ανησυχία για το μέλλον, απογοήτευση για το παρόν, βαθιά ύφεση και υψηλή ανεργία, συνθέτουν το φετινό πρωτομαγιάτικο μνημονιακό σκηνικό.
Γράμμα κενό οι εργατικές διεκδικήσεις, καθώς οι επιχειρησιακές και οι ατομικές συμβάσεις βρίσκονται πλέον στην ημερήσια διάταξη και το επίπεδο ζωής υποβαθμίζεται συνεχώς.
Εργατική Πρωτομαγιά υπό τις διαρκείς απειλές για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και με τον γερμανικό Τύπο να υπογραμμίζει και χθες ότι τα επίπεδα ρεκόρ των spread καθιστούν επικίνδυνη την καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης, καθώς «μια καθυστερημένη μείωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας θα κοστίσει ακόμη πιο ακριβά».
Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό οικονομικό κλίμα επωάζεται και μια δυσώδης ατμόσφαιρα σχετικά με παλαιά σκάνδαλα με το κλίμα να φορτίζεται επικίνδυνα λόγω της ξαφνικής σύγκρουσης μεταξύ του Γ. Καρατζαφέρη και του Β. Μεϊμαράκη.
Δημιουργήθηκε έτσι ένα θέμα εκ του μηδενός, ενώ ήταν γνωστό και δημοσιευμένο ξανά και ξανά πως επί Ν.Δ. τα υποβρύχια που έγερναν  δεν παραλαμβάνονταν πεισματικά.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να λύσει το δύσκολο σταυρόλεξο της ΔΕΗ, έχοντας ήδη κάνει άλλη μια κολοτούμπα, αυτή τη φορά στην υπόθεση της Κερατέας.
Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε χθες και μια τροπολογία του υπουργείου των Οικονομικών, με την οποία προβλέπεται τα έσοδα τα αποκρατικοποιήσεων να διατεθούν αποκλειστικά για τη μείωση του δημοσίου χρέους, ενώ στην Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα μετέχουν και οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Μεταφορών.
Παράλληλα, με την τροπολογία ορίζεται και ειδική διαδικασία για την πρόσληψη χρηματοοικονομικών συμβούλων. Ο λόγος, για μια τριμελή επιτροπή που θα παρακολουθεί την εκτέλεση της σύμβασης και για μια πενταμελή επιτροπή που θα αναλάβει τον έλεγχο της νομιμότητας των διαδικασιών.
Και μέσα στη σύγχυση κατατέθηκε και τροπολογία για την παράταση της κάλυψης των δαπανών λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ από τον τακτικό προϋπολογισμό. Μιλούμε για την ΕΛΣΤΑΤ που πλέον λειτουργεί ως εξουσία που επικοινωνεί μόνο με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, χωρίς καν να ενημερώνει τον αρμόδιο υπουργό ή τη Βουλή.
Καλή Πρωτομαγιά και ας μην ξεχνάμε τους εκτελεσμένους από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Αλλά και εκείνο το παλικάρι, τον Αλέκο τον Παναγούλη, που «μέρα Μαγιού μας μίσεψε…». Εκείνος έφυγε νωρίς. Πριν δει την κατάντια της πατρίδας για την οποία πάλεψε με νύχια και με δόντια και γράφοντας συνθήματα με το αίμα του στους τοίχους της φυλακής.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Οι «δεητζήδες» έχουν δίκιο. Ζήτω οι «μπούκες»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Να μου το θυμηθείτε. Κάθε μέρα που περνάει οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ θα γίνονται όλο και πιο συμπαθείς.  Μέχρι που για να τους συμπαρασταθούμε θα αρχίσουμε να κατεβάζουμε τους διακόπτες μόνοι μας!

Οι άνθρωποι έχουν εξαπατηθεί. Ίσως και να είναι οι πλέον εξαπατημένοι των Ελλήνων. Στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν και τις αποδείξεις: Επαναστατικές φωτογραφίες και βίντεο από ένα πολύ πρόσφατο παρελθόν (μόλις στις αρχές του 2008) όταν είχαν στο πλευρό τους τον σημερινό υπουργό Οικονομικών και τότε εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου και τον σημερινό υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη.

Μαζί μπουκάρανε, είπε ο κ. Φωτόπουλος, στο γραφείο του τότε διοικητή. «Στις μπούκες μας ήταν παρόντες», είπε. «Και μας εκθείαζαν και ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι».

Ε, αφού ήσαν μαζί στις «μπούκες», έχουν δίκιο οι δεητζήδες. Πάει και τελείωσε. Άλλωστε, ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει (είχε, για την ακρίβεια) μια ευαισθησία στο θέμα της ΔΕΗ. Σε μια «αγιογραφία» του Απριλίου 2008, πληροφορηθήκαμε πως και οι δύο γονείς του εργάζονταν στην Επιχείρηση και εκδιώχθηκαν επί χούντας λόγω του θείου του Μ. Παπακωνσταντίνου και της Ένωσης Κέντρου. Οπότε, ας πάει και το παλιάμπελο – συγγνώμη, η «μπούκα».  (Αν δεν κάνω λάθος, μ’ εκείνη την «μπούκα» χάλασε το μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ, RWE και Χαλυβουργικής).

Κόλπο και με τις εκλογές στην ΠΓΔΜ - ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

Θέμα με το πώς θα ψηφίσουν οι 490 Σκοπιανοί που ζουν στην Ελλάδα δημιουργήθηκε μετά την άρνηση έξι ελληνικών εφημερίδων να δημοσιεύσουν τις σχετικές ανακοινώσεις, όπου η γειτονική χώρα αναφερόταν ως «Μακεδονία». Σύμφωνα με τις τελευταίες αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία της γείτονος, για πρώτη φορά φέτος, στις εκλογές της 5ης Ιουνίου, θα λάβει μέρος και η ομογένεια της ΠΓΔΜ, που θα εκλέξει τρεις βουλευτές – από έναν στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αυστραλία.
Προκειμένου οι ομογενείς ψηφοφόροι να λάβουν γνώση και να προσέλθουν στις κατά τόπους διπλωματικές αντιπροσωπείες της ΠΓΔΜ για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο, να δημοσιευθεί δημόσια πρόσκληση στον Τύπο όλων των χωρών.
Έτσι, το Γραφείο Συνδέσμου της ΠΓΔΜ στην Αθήνα και το προξενείο της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη απέστειλαν τις σχετικές ανακοινώσεις σε έξι ελληνικές εφημερίδες (τρεις της Αθήνας και τρεις της Θεσσαλονίκης), όπου όμως η χώρα αναφέρεται ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Οι ελληνικές εφημερίδες αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν τις προσκλήσεις και τώρα, με δεδομένο ότι χωρίς την δημοσίευση απαγορεύεται από τον νόμο η συμμετοχή στις εκλογές, δημιουργείται πρόβλημα όσον αφορά την εκ μέρους των Σκοπιανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα συμμετοχή τους στις εκλογές. 
Ενδιαφέρουσα παράμετρος της υπόθεσης: Είναι προφανές ότι τα Σκόπια έδωσαν εντολή σε όλες τους τις πρεσβείες να στείλουν προσκλήσεις με την επωνυμία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Και με δεδομένο ότι τέτοιες προσκλήσεις έχουν σταλεί στις εφημερίδες όλου του κόσμου (οι οποίες δεν έχουν την ίδια ευαισθησία με τις δικές μας), είναι βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» φιγουράρει παντού ανά την υφήλιο, ως εάν το πρόβλημα να έχει λυθεί!

elzoni.gr

Βάζουν χέρι έως 30% στο εφάπαξ - Πρόταση-βόμβα του ΤΠΔΥ



Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΙΚΟΥ

Πρόταση - βόμβα για μείωση έως και 30% στο εφάπαξ κάνει η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, σε εμπιστευτική της μελέτη για τη βιωσιμότητα του φορέα.
Πληροφορίες και στοιχεία της, δημοσιεύει σήμερα ο «ΑΤ». Είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του ΤΠΔΥ διατυπώνει εγγράφως σε οικονομικό της σχέδιο προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ταμείου, εν όψει μάλιστα των κρίσιμων αποφάσεων που αναμένονται από την τρόικα αλλά και από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ως προς τη διάσωση του Ταμείου από μια βέβαιη χρεοκοπία.
Η διοίκηση του ταμείου προτείνει:
1. Να επιβληθεί εισφορά στο σύνολο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων. Σήμερα επιβάλλεται 4% στο βασικό μισθό και εξαιρούνται επιδόματα, υπερωρίες και λοιπές αποζημιώσεις.
2. Να μειωθεί το ποσό που θα παίρνουν όσοι αποχωρούν ώς και 30%.
Υπενθυμίζεται ότι τα προτεινόμενα μέτρα είναι ανεξάρτητα από αυτά που έχουν ήδη δρομολογηθεί με τις ασφαλιστικές διατάξεις του νομοσχεδίου για το ΣΕΠΕ (σ.σ. κατατίθεται στη Βουλή εντός του Μαϊου) και προβλέπουν την υπαγωγή 65.000 δημοσίων υπαλλήλων αορίστου χρόνου, στο ΤΠΔΥ με εισφορά 4%, αλλά και τη λήψη δανείου 100 εκατ. ευρώ από το ΤΕΑΔΥ και άλλων 200 εκατ. ευρώ μέσω κρατικών ομολόγων, που όμως δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Το κούρεμα του εφάπαξ θα σημάνει μια απώλεια έως και 20.000 ευρώ για υπαλλήλους που δικαιούνται το ανώτερο ποσό του εφάπαξ.
Συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, μάλιστα, που έχουν λάβει γνώση της πρότασης (και περιμένουν να την πάρουν επισήμως) είπαν στον «ΑΤ» πως θα είναι τεράστιο το πολιτικό κόστος αν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να εφαρμόσει αυτή την πρόταση, αλλά ταυτόχρονα αναγνώρισαν ότι το πρόβλημα είναι οξύτατο και δε λύνεται ούτε με τα δανεικά ούτε καν με την υπαγωγή 65.000 υπαλλήλων. Και αυτό γιατί οι αιτήσεις αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Στις 38.500 που ήταν σε εκκρεμότητα, έρχονται να προστεθούν άλλες 13.400 αιτήσεις για εφάπαξ από υπαλλήλους που συνταξιοδοτήθηκαν τον Οκτώβριο του 2010. Το Ταμείο δηλαδή καλείται να διαχειριστεί περί τις 52.000 αιτήσεις για λήψη εφάπαξ, ενώ «δεν υπάρχει σάλιο»!
Στο εν λόγω σχέδιο προβλέπεται ότι με τα σημερινά δεδομένα και με 52.000 αιτήσεις σε εκκρεμότητα, το ταμείο θα μπορέσει να ξεμπλοκάρει και να πληρώνει χωρίς καθυστερήσεις, μετά το 2014. Τότε όμως θα έχει και λιγότερες εισπράξεις, οπότε και πάλι θα έχει πρόβλημα βιωσιμότητας.
Ως εκ τούτου, το θέμα δεν είναι αν θα ψαλιδιστεί το εφάπαξ αλλά το αν θα αφορά όσους έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση και περιμένουν ή αν θα «πιάσει» όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν φέτος και κατά τα επόμενα χρόνια.

ΠHΓΗ : «Αδέσμευτος Τύπος».

Σύνελληφθησαν στη Μεγαλόπολη οι δράστες που εκλέψαν φορτηγό αυτοκίνητο στη Λυγιά

Σήμερα (29-4-2011) και ώρα 04.00 στον Αυτοκινητόδρομο: Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας & Κλάδος Λεύκτρο -Σπάρτη (σε σημείο μετά τα διόδια Μάναρη, στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα), μετά από τροχονομικό έλεγχο που διενήργησαν Αστυνομικοί σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπός άνδρας διαπίστωσαν ότι αυτός στερείτο άδειας ικανότητας οδήγησης, καθώς και αποδεικτικών στοιχείων ταυτότητας. Στο ίδιο όχημα επέβαινε και ένας αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος στερείτο Ταξιδιωτικών εγγράφων. Κατόπιν αυτών και μετά από προσαγωγή των ανωτέρω στο Α. Τ. Μεγαλόπολης για τον απαιτούμενο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω όχημα είχε κλαπεί, νυχτερινές ώρες σήμερα (29-4-2011), από το Τ. Δ. Λυγιάς του Δήμου Ξυλοκάστρου Νομού Κορινθίας, καθώς και ότι ο αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην Χώρα μας.
Το παραπάνω όχημα, που ανήκει σε ιδιώτη, κάτοικο Τ. Δ. Πύργου του Δήμου Ευρωστίνης Ν. Κορινθίας, κατασχέθηκε προκειμένου παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

arcadiavoice.gr