Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ



Αιφνίδια συνάντηση Σαμαρά - Καραμανλή

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.
 Η αιφνίδια συνάντησή τους είχε διάρκεια μία ώρα και ένα τέταρτο και πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του προέδρου της ΝΔ, με πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά.
«Και οι δύο άντρες θεωρούν ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα η ΝΔ αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση και την κρίση, εκτιμούν ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση, ιδιαίτερα όταν η ΝΔ είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για την εγγύηση της ευρωπαϊκής μας προοπτικής», ανέφεραν πηγές από τη Συγγρού μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

 

Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη: Τέλος στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις σε βάρος των γυναικών




Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα παρουσίασε σήμερα η Ευρωβουλευτής ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ την έκθεση της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των γυναικών και ισότητας των φύλων, στην οποία έχει ορισθεί εισηγήτρια εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχετικά με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κατά την επαγγελματική τους εξέλιξη σε ανώτατες θέσεις και ακαδημαϊκά αξιώματα.

Ξεκινώντας η Ελίζα Βόζεμπεργκ, τόνισε τη σημασία της έκθεσης στις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα, που αδίκως εν έτει 2015 συνεχίζουν να αφαιρούνται από το γυναικείο φύλο, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό και μόνο "μας προσβάλλει όχι μόνο ως γυναίκες αλλά και ως Ευρωπαίους πολίτες."

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής στην απόλυτη ανάγκη χάραξης μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής, η οποία θα εναρμονίζει τις εθνικές νομοθεσίες των κρατών μελών προς τη θετική κατεύθυνση πάταξης του φαινομένου. Μάλιστα, τόνισε την αναγκαιότητα εκστρατειών ενημέρωσης αλλά και συνεργασίας σε συλλογικό επίπεδο, ώστε τα κράτη μέλη και η Επιτροπή να επανεξετάσουν την υφιστάμενη νομοθεσία και να καταπολεμήσουν δια παντός τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις σε βάρος των γυναικών.

Παράλληλα, η κα Βόζεμπεργκ ανέλυσε τα θετικά βήματα προόδου που είναι αναγκαίο να γίνουν στο μέλλον, όπως η εφαρμογή μίας εκτεταμένης στρατηγικής για ουσιαστικές δομικές αλλαγές στον εν λόγω τομέα και η ανάπτυξη προγραμμάτων ενδυνάμωσης μίας σωστής κουλτούρας ισότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ανάγκη συμμετοχής όλων των θεσμών και των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να έχουμε απτά αποτελέσματα σε τομείς, όπως η συμμετοχή των γυναικών στην έρευνα, στα διοικητικά συμβούλια αλλά και στα επιστημονικά ιδρύματα, αναδείχθηκε ως ιδιαίτερης σημασίας από την Ευρωβουλευτή.

Κλείνοντας, η κα. Βόζεμπεργκ επεσήμανε: "Όλους μας βαραίνει ο ίδιος βαθμός ευθύνης στην αντιμετώπιση του ζητήματος, έτσι ώστε όχι μόνο να ενισχυθεί ο ρόλος των γυναικών κατάλληλα στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία, αλλά και να συνεχίσουν να ανταπεξέρχονται στους πολλαπλούς ρόλους που τους απονέμει η φύση, τους οποίους σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν οι ίδιες να απεμπολήσουν."

Σημαντική επίσης ήταν η παρέμβαση των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι οποίοι χαρακτήρισαν την έκθεση άκρως επίκαιρη, δεδομένου ότι αυτήν την περίοδο προωθείται από την Ε.Ε νέα νομοθετική πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Εμφάνιση IMG_2192.JPG
Το εργοτάξιο του έργου «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, τμήμα Ευαγγελισμός – Ράχες» στα Τέμπη, επισκέφθηκε ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας  κ. Κώστα Δεσπόπουλο, το Δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο και από τους εκπροσώπους των παραχωρησιούχων και της κατασκευάστριας εταιρείας, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης από τα Τέμπη, που επισκέφθηκε σήμερα, δήλωσε:

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σιγή ασυρμάτου» έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  για την εκρηκτική διάσταση που έχει λάβει το μεταναστευτικό. Παρά την εφιαλτική αύξηση των μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας, τη μαζική εγκατάλειψή τους σε δρόμους και πλατείες και τα ανησυχητικά επεισόδια που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη, η κυβέρνηση δείχνει παντελώς αμήχανη και ανήμπορη να οργανώσει τους αρμόδιους φορείς. 
Είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτη και οι προσπάθειές της εξαντλούνται στη μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου στην Αττική. Από την πρωτοφανή ολιγωρία του κράτους εξαιρούνται βέβαια τα στελέχη του Λ.Σ. που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διάσωση των παράνομων μεταναστών, που εξακολουθούν να έρχονται στη χώρα μας κατά εκατοντάδες. 
Καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου και για την υιοθέτηση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής. Και σε αυτό το μείζον πρόβλημα είμαστε πλήρως απομονωμένοι αδυνατώντας να συνεννοηθούμε ακόμα και με  χώρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα όπως η Ιταλία.

Συνάντηση του Υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου και αρμόδιους Επιτρόπους της Ε.Ε



Ενόψει του Συμβουλίου των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις 19/6/2015, ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες την  Τετάρτη 17/6/2015 και την Πέμπτη 18/6/2015, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μ. Schulz, τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας της Ε.Ε., κ. Δ. Αβραμόπουλο, την Επίτροπο Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μ. Thyssen, τον Επίτροπο Υγείας και Προστασίας Καταναλωτών, κ. V. Andriukaitis και τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά, εκπρόσωπο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις εν λόγω συναντήσεις θα συζητηθεί το Σχέδιο δράσης στήριξης του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, που έχει ήδη υποβάλλει ο Έλληνας Υπουργός Υγείας τόσο στους αρμόδιους Επιτρόπους όσο και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για ένα Σχέδιο αντιμετώπισης των δραματικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στις δομές του Συστήματος Υγείας και στην υγεία των πολιτών με την συνδρομή ειδικών δράσεων προώθησης για την  απασχόληση και την απόκτηση επαγγελματικών εμπειριών.
 Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Π. Κουρουμπλής θα συναντηθεί και με Ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς.