Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Νέα Δημοκρατία: 48 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης - Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στα social media

 

 Η Νέα Δημοκρατία συμπληρώνει σήμερα 48 χρόνια παρουσίας στην πολιτική ζωή της χώρας. Στις 4 Οκτωβρίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία και δημοσιεύει την Ιδρυτική της Διακήρυξη.

Η Νέα Δημοκρατία ανέβασε βίντεο στο διαδίκτυο για την επέτειο των 48 χρόνων από την ίδρυσή της.

«48 χρόνια στη σωστή πλευρά της ιστορίας. 48 χρόνια δίπλα σε κάθε πολίτη. 48 χρόνια Νέα Δημοκρατία», αναφέρει η λεζάντα της ανάρτησης, ενώ στο βίντεο ακούγονται αναφορές όλων των προέδρων του κόμματος, από τον ιδρυτή, Κωνσταντίνο Καραμανλή, μέχρι τον σημερινό πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νέα Δημοκρατία: Η πορεία του κόμματος και όλοι οι αρχηγοί του

Κυνήγι: Ποια θηράματα επιτρέπονται και πότε - Τι ισχύει για αγριόχοιρο, τρυγώνι και λαγό

 Κυνήγι: Ποια θηράματα επιτρέπονται και πότε  Τι ισχύει για αγριόχοιρο τρυγώνι και λαγό 

Η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2022- 2023 καθορίζεται από 20 Αυγούστου 2022 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2023. 

Τι ισχύει για το κυνήγι του αγριόχοιρου

Το κυνήγι του αγριόχοιρου επιτρέπεται από 15 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2023, κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Η ημερήσια κάρπωση δεν έχει περιορισμό  (Χωρίς περιορισμό). Η χρησιμοποίηση σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγίου επιτρέπεται μόνο κατά τις ημέρες που

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Το Παρίσι μποϊκοτάρει το Μουντιάλ

 26058792 

Επτά πόλεις της Γαλλίας, ανάμεσά τους και το Παρίσι, αποφάσισαν ότι δεν θα μεταδώσουν τους αγώνες του Μουντιάλ 2022 σε γιγαντοοθόνες σε ζώνες φιλάθλων, εν μέσω ανησυχιών για παραβιάσεις των δικαιωμάτων των μεταναστών εργαζομένων και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το τουρνουά στο Κατάρ.

«Για εμάς, δεν υπήρχε θέμα δημιουργίας χώρων μετάδοσης των αγώνων για πολλούς λόγους. Ο πρώτος είναι οι προϋποθέσεις για τη

Αυτοκτόνησε η γυναίκα που έπεσε από τον Ιερό Βράχο / Έκανε τον σταυρό της και πήδηξε στο κενό...

 acropolis 

Ανατροπή με την τραγωδία που σημειώθηκε στην Ακρόπολη το μεσημέρι της Τρίτης (04.10.2022), καθώς -σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες- η γυναίκα τελικά αυτοκτόνησε. Μίλησε για λίγα λεπτά στο τηλέφωνο, έκανε το σταυρό της και βούτηξε στο κενό…

Είναι η δραματική ιστορία της 47χρονης Ελληνίδας από τη Νέα Ιωνία που σήμερα το μεσημέρι, ανέβηκε στην Ακρόπολη αποφασισμένη να δώσει τέλος στα προσωπικά της αδιέξοδα.

Μητσοτάκης σε Αμερικανούς βουλευτές: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας από την Τουρκία

mitss 

Για την ακραία και κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής πλευράς, αλλά και για την απαράδεκτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Στρατιωτικών Υποθέσεων Άνταμ Σμιθ.

Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε τους Αμερικανούς βουλευτές στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας ή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Η ανθρώπινη στιγμή και η μοναχική επιλογή του Κώστα Καραμανλή

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/10/Screenshot-2021-10-04-at-2.37.18-PM.png 

Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου του 2009, τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου είδε τους Έλληνες να εμπιστεύονται με την ψήφο τους την υπόσχεση που τους έδωσε περί… χρημάτων που υπήρχαν, ο Κώστας Καραμανλής έπαιρνε μια μεγάλη και συνειδησιακά φορτισμένη απόφαση.


 

Είχαν περάσει 12 1/2 χρόνια από την 21η Μαρτίου του 1997, όταν αναλάμβανε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και 5 1/2 χρόνια από την 7η Μαρτίου του 2004, όταν οι Έλληνες του εμπιστεύονταν την πρωθυπουργία.

Και για τα δυο ορόσημα, ο ανιψιός του Εθνάρχη έγραψε εκείνο το βράδυ τον επίλογο. Με μια δήλωση,

Στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν χωρούσαν (μόνο) τα άκρα. Και οι ακρότητες…

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/10/Screenshot-2021-10-04-at-9.50.11-PM.png 

Του Νίκου Φυλάγγελου

Σαν… μνημόσυνο ακούγεται. Σαν σήμερα, πριν από 48 χρόνια, στις 4 Οκτωβρίου του 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προχωρούσε στην ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Μιας παράταξης που ερχόταν από μακριά, και η Ιστορία της επέτρεψε να πάει ακόμη πιο μακριά.

Μια παράταξη με εμφανώς προσωπογενή χαρακτηριστικά. Ο ιδρυτής της υπήρξε ένας από τους

Μητσοτάκης: Δυνατή ΝΔ στη διακυβέρνηση του τόπου

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/10/Screenshot-2022-10-04-at-2.57.17-PM.png  

Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

 

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δεν θα υπήρχε, ίσως, καλύτερη μέρα για τη συνεδρίασή μας, από τη σημερινή. Από τα 48α γενέθλια της

Η παραίτηση Καραμανλή και η κοινωνική (εκλογική) συρρίκνωση της Κεντροδεξιάς

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/10/Screenshot-2021-10-04-at-8.58.29-AM.png 

Του Νίκου Φυλάγγελου

Η ήττα του Κώστα Καραμανλή στις εκλογές του 2009 από τον Γιώργο Παπανδρέου, και η παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μετά από 12 1/2 χρόνια στο τιμόνι της ιστορικής παράταξης της Κεντροδεξιάς, άνοιξε την πόρτα για ένα εξαιρετικά δύσκολο μέλλον για την… από εδώ ιδεολογική πλευρά της κοινωνίας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η κοινωνική βάση της Κεντροδεξιάς

Όταν οι Έλληνες πίστεψαν τον τελευταίο των Παπανδρέου. Την… Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/10/Screenshot-2021-10-04-at-8.31.28-AM.png 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η ημέρα που οι Έλληνες θα ήθελαν να ξεχάσουν. Και σίγουρα δεν θα την ξεχάσει η Ιστορία, ως το σημείο… συλλογικής αυτοκτονίας ενός ολόκληρου λαού.

Την 4η Οκτωβρίου του 2009, Παγκόσμια Ημέρα… των Ζώων (καλά να είναι τα συμπαθή ζωάκια), οι Έλληνες άκουσαν το “παιδί της Αλλαγής”. Τον γιο του Ανδρέα. Τον ΓΑΠ. Τον τελευταίο των Παπανδρέου.

Αν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε την ευκαιρία να… επανιδρύσει τη ΝΔ

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/10/Screenshot-2021-10-04-at-8.46.31-AM.png 

Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis 

Μάνος Οικονομίδης

Με τα «αν», θα πείτε και δίκαια, δουλειά δεν κάνουμε… Ούτε γράφεται το μέλλον διαφορετικά από το παρόν και το παρελθόν που γνωρίσαμε ως βιωματική αλήθεια.

Αξίζει ωστόσο να κάνουμε τη συγκεκριμένη άσκηση γενναιότητας… Τι θα άλλαζε λοιπόν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αν ξαναέγραφε την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας; Πώς θα διαμόρφωνε τη χάρτα ηθικών και πολιτικών προτεραιοτήτων του «παιδιού» του, ώστε να διασφαλίσει ότι η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικούσε με ιστορική συνέπεια, να εκφράζει κάθε φορά, σε κάθε εποχή, τους πιο αξιοπρεπείς και μετριοπαθείς Έλληνες;

Η τελευταία Θεία Λειτουργία για τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό

  

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία των αρχών του τόπου, πολλών κληρικών και πιστών, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, τέλεσε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πύργο, ημέρα της εορτής του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, την τελευταία Θεία λειτουργία του, ως ποιμενάρχης των Ηλείων, αφού όπως είναι γνωστό, έχει υποβάλει την παραίτησή του και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, η Ιερά Σύνοδος Ελλάδος θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του στην μητρόπολη Ηλείας.

“Σήμερα πριν από 41 χρόνια,

Παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Ίσθμια και Κιάτο

  

Με σχετικές αποφάσεις του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας παρατείνεται η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας δύο περιοχών της Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, με τις αποφάσεις αυτές παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας σε περιοχές της Κορινθίας, α) της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2023 και β) της Δημοτικής Ενότητας Σικυωνίων του Δήμου Σικυωνίων μέχρι και τις 30 Μαρτίου του επόμενου χρόνου.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν καθώς εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την 29-09-2018 στην παραπάνω περιοχή.

Κορονοϊός (26/09-02/10): Εκτόξευση με 54.649 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα - 85 θάνατοι - 66 διασωληνωμένοι

 Κορωνοϊός: 5.689 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι - 101 σε ΜΕΘ  

54.649 τα νέα κρούσματα στη χώρα σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά του ΕΟΔΥ. Στους 85 υπολογίζονται οι ασθενείς που έχασαν την ζωή τους ενώ 66 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19). Τα δεδομένα αφορούν την εβδομάδα αναφοράς ISO 39/2022 (26 Σεπτεμβρίου 2022 – 02 Οκτωβρίου 2022).

1 από 73 Ενημέρωση για επανάληψη της από 03/10/2022 διακοπείσας συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

 Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς ενημερώνει ότι, κατόπιν διακοπής της συνεδρίασής του που διεξήχθη

στις 03/10/2022, και ύστερα από Απόφαση του Σώματος η συνεδρίαση θα επαναληφθεί σήμερα 04/10/2022, ημέρα

Τρίτη και ώρα 15.30 για τη συζήτηση των εναπομεινάντων θεμάτων της υπ' αριθμ. 18095/29-09-2022 πρόσκλησης (τα θέματα που συζητήθηκαν από αυτή

είναι το 2ο, το 3ο, το 16ο και το 17ο , ενώ το 1ο θέμα αναβλήθηκε).

Η επαναληπτική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο με την αρχική, ήτοι θα είναι μεικτή συνεδρίαση

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων

 

Νέα σχολή Σαμαρειτών Διασωστών του ΕΕΣ Κορίνθου

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, ουρανός και κείμενο 

Γίνε και εσύ εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.


Δήλωσε συμμετοχή και γίνε κι εσύ Eθελοντής Σαμαρείτης-Διασώστης. Εγγραφές μέχρι και 10 Οκτωβρίου

Γίνε και εσύ εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Δήλωσε συμμετοχή και γίνε κι εσύ Eθελοντής Σαμαρείτης-Διασώστης. Εγγραφές μέχρι και 10 Οκτωβρίου

Κάνε την αίτηση ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο:

https://www.samarites.gr/?section=1317&language=el_GR 


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου


Κύπρου 89  Τ.Κ. 201 00
Τηλ: 27410-23209 κιν: 6984-503577, Fax: 27410-23209

ΠΕΡ. ΤΜ. ΕΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Aντιφλεγμονώδεις τροφές και βότανα. Τι να προσέχετε;

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

O πόνος είναι μια οδυνηρή και πολύ συνηθισμένη ενόχληση που υποχρεώνει τον άνθρωπο να παραδεχθεί ότι είναι άρρωστος και τον αναγκάζει επειγόντως να ζητήσει τη βοήθεια του γιατρού.

Mε αφορμή όμως τον πόνο θα μελετήσουμε τα παυσίπονα και τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη που χρησιμοποιούμε για την ανακούφιση από το αλγεινό αίσθημα χωρίς να μπούμε στη διαγνωστική του αιτίου που προκάλεσε τον πόνο.

Λίπη και έλαια: Η πρόσληψη των κατάλληλων λιπαρών οξέων επιδρά στη φλεγμονή με ευεργετικό τρόπο. Τα ω-3 λιπαρά οξέα αποτελούν ισχυρούς αντιφλεγμονώδεις παράγοντες και οι μελέτες δείχνουν ότι η διατροφή που είναι πλούσια σε α-λινολενικό οξύ, δοκοσοεξανοϊκό και εικοσιπεντανοϊκό οξύ (που είναι όλα ω-3), παρέχει μια φυσική αντιφλεγμονώδη δράση. Τα λιπαρά αυτά οξέα εντοπίζονται στα λιπαρά ψάρια, στους ξηρούς καρπούς, στο σογιέλαιο, στο λιναρόσπορο, στο λινέλαιο κλπ. .................

read more

Υποψήφιο ένταξης στο Εθνικό Ευρετήριο της UNESCO το Δίκτυο Αιωνόβιων Δέντρων Ελληνικής Επανάστασης

  

Υποψήφιο ένταξης στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, είναι το δίκτυο των αιωνόβιων δένδρων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Η λίστα που κατατέθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, περιλαμβάνει 10 δένδρα στην Αρκαδία, 2 στην Αργολίδα, 6 στην Αχαία, 11 στην Ηλεία, 4 στη Λακωνία, 37 στη Μεσσηνία και 1 στην Κορινθία.

Πρόκειται για δένδρα που αποτελούν τους τελευταίους, υπεραιωνόβιους, ζωντανούς μάρτυρες της ιστορίας του τόπου.

Αρχίζουν οι πανελλήνιοι αγώνες των Special Olympics στο Λουτράκι

  

Ξεκινούν οι πανελλήνιοι αγώνες Special Olympics στο Λουτράκι.

Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση. Μία αθλητική δράση που εκπέμπει πολλά μηνύματα.

Η τελετή έναρξης των αγώνων, θα γίνει στις 7 το απόγευμα της Τρίτης, 4 Οκτωβρίου 2022.

Θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό πάρκο της πόλης.

Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού (ΓΓΑ).

Διώρυγα Κορίνθου: Διακοπή λειτουργίας και επανεκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης

  

Θα κλείσει ξανά από σήμερα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου, η διώρυγα της Κορίνθου, για την επανεκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης της 2ης φάσης του έργου.

Η διώρυγα, λειτούργησε καθ’ όλη την καλοκαιρινή περίοδο, όπου καταγράφηκαν οι καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας 20ετίας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της εταιρείας που διαχειρίζεται το κανάλι της Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει η Α.Ε.ΔΙ.Κ. Α.Ε., εξυπηρετήθηκαν τουριστικά και εμπορικά πλοία, πλέον των 70 διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ το σύνολο των διελεύσεων για το σύντομο διάστημα που λειτούργησε το κανάλι, ανήλθε περίπου στις 6.000.