Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Ι. Δικαίος χάλασε το γεύμα σε Π. Τατούλη και Γ. Δέδε και …κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα Κορίνθου!!!

Το περιστατικό το οποίο αναφέρουμε παρακάτω συνέβη την Παρασκευή το απόγευμα και έφτασε μέχρι το αστυνομικό τμήμα Κορίνθου. Πρόκειται για τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Ι. Δικαίο ο οποίος για δικούς του λόγους βρέθηκε στο μαγαζί «ΑΡΟΔΟ» στην Κόρινθο όπου βρίσκονταν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δέδες, ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Α. Πνευματικός κτλ.

Σε κάποια στιγμή και ενώ όλα πήγαιναν καλά, «εισβάλλει» στο μαγαζί ο Ι. Δικαίος και τα κάνει …λαμπόγιαλο!
Άρχισε να επιτίθεται φραστικά κατά των παρευρισκομένων σε σημείο να κοντεύουν να πιαστούν στα χέρια (για να μην πούμε ότι πιάστηκαν)!
Από ότι ακούστηκε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος ήταν τόσο εξοργισμένος σε σημείο να …αναποδογυρίσει και το τραπέζι των παρευρισκομένων!!!
ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ Ι. ΔΙΚΑΙΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΤΟ ΑΤ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ…
Τελευταίες πληροφορίες της Korinthian News από την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας αναφέρουν ότι οι παρευρισκόμενοι δεν κατέθεσαν μήνυση κατά του Ι. Δικαίου για την συμπεριφορά του αυτή.
ΣΣ. Ακούστηκε και κάτι ακόμα. Ότι ο κ. Δικαίος επιτέθηκε λίγο πιο πριν φραστικά και κατά της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Φαρμάκη στον πεζόδρομο της Κορίνθου. Τι αλήθεια ώθησε τον κ. Δικαίο να λειτουργήσει κατά αυτό τον τρόπο;

http://korinthiannews.gr/?p=38995

ΑΔΕΔΥ: «Δεν πληρώνω» - Χαράτσι και σε όσους έκοψαν το ρεύμα! - Εξαίρεση - πρόκληση



Μετά το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ και η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να μη πληρώσουν το «χαράτσι» του τέλους ακινήτων και τους βουλευτές να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα κατά την αυριανή ψηφοφορία.
Στο μεταξύ, οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί το γεγονός, ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων όσοι διέκοψαν μετά τις 17 Σεπτεμβρίου την παροχή ρεύματος σε ακίνητα, ενώ ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη φημολογούμενη εξαίρεση από το έκτακτο τέλος ακινήτων, των μεγαλοϊδιοκτητών που νοικιάζουν τα ακίνητα τους στο δημόσιο, κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης. Η ΝΔ, έχει δηλώσει ότι θ καταψηφίσει το τέλος ακινήτων στη Βουλή, την Τρίτη.
Αναλυτικότερα:

ΑΔΕΔΥ: Μη πληρώνετε, μη ψηφίζετε
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνει ότι «εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους». Προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο «έχουμε ήδη υποστεί μειώσεις του εισοδήματός μας κατά 40%, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε νέες δραματικές μειώσεις αποδοχών, μέσω της εφαρμογής ενός Μισθολογίου-Φτωχολόγιου, καθώς και μπροστά σε απολύσεις ακόμα και μονίμου προσωπικού. Δηλώνουμε ότι αδυνατούμε, πλέον, να πληρώσουμε το νέο, έκτακτο, χαράτσι, που με αυταρχικό τρόπο επιβάλλουν Κυβέρνηση και Τρόικα».

Επίσης, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «καλεί τους βουλευτές στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή να αφουγκραστούν επιτέλους την απελπισία και την αγωνία εκατομμυρίων πολιτών, να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα και να μην επιτρέψουν να οδηγηθεί η Κοινωνία σε πτώχευση».

ΔΕΗ: Μετά τις 17 Σεπτεμβρίου, πληρώνετε
Όπως δήλωσε στο ράδιο «Βήμα 99,5» ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας, «η ΔΕΗ θα εκδώσει κανονικά λογαριασμό για τα ακίνητα που είχαν ρεύμα έως τις 17 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, όπου χρειαστεί, θα δώσει τα ονόματα, στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχει νόημα να γίνει διακοπή»…Να σημειωθεί, ότι οι αιτήσεις για διακοπή της παροχής ρεύματος αγγίζουν καθημερινά τις 80, προκειμένου οι ιδιοκτήτες ακινήτων να γλιτώσουν το τέλος ακίνητης περιουσίας για κτίσματα που δεν χρησιμοποιούν καθημερινά.

Παπαδημούλης: Γλιτώνουν οι ιδιοκτήτες που νοικιάζουν στο Δημόσιο;
Ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο της εξαίρεσης από το έκτακτο τέλος ακινήτων, των μεγαλοϊδιοκτητών που νοικιάζουν τα ακίνητα τους στο δημόσιο, κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ζητά απαντήσεις από τον υπουργό Οικονομικών για τις εντεινόμενες φήμες.
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του, «σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, η κυβερνητική ρύθμιση για το τέλος των ακινήτων, επιτρέπει σε μεγαλοϊδιοκτήτες που νοικιάζουν ακίνητα στο δημόσιο δεν θα χρεωθούν με το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, στην απαράδεκτη Κυβερνητική τροπολογία με τίτλο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο «Για την εποπτεία και εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων» και θα τεθεί στις 27/09/2011, σε ονομαστική ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής, αναφέρεται: «Στο ειδικό τέλος του παρόντος άρθρου δεν υπόκεινται τα ακίνητα που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις».
Δεδομένου ότι:
α)δεν υπάρχει ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που να καθορίζει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου
και
β) οι λογαριασμοί της ΔΕΗ βγαίνουν στο όνομα του δημοσίου αφού οι σχετικοί κωδικοί στο λογισμικό της επιχείρησης δεν κάνουν διάκριση αν το δημόσιο είναι ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Τι μέτρα και εγγυήσεις σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση – που επιβάλλει άγριο χαράτσι στα ακίνητα εκατομμυρίων νοικοκυριών - προκειμένου να μην εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά των ακινήτων οι μεγαλοϊδιοκτήτες που αυτή την στιγμή νοικιάζουν τα κτίρια τους στο δημόσιο;»

eklogika.gr

Μέτρα ύψους 7 δισ. – Τι αξιώνει η τρόικα - Δεν μας δίνουν άμεσα την 6η δόση!

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να εισπράξει η χώρα μας τα 8 δισ. της 6ης δόσης του δανείου (που έχουν άμεση σχέση με την επάρκεια σε ρευστό για μισθούς και συντάξεις εκ μέρους του δημοσίου), σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν. Είπε ότι η 6η δόση θα εκταμιευθεί μετά την έκθεση των ελεγκτών της τρόϊκας, τους οποίους περιμένει στην Ελλάδα εντός της εβδομάδας και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να καταλήξουν στο τελικό κείμενο των μέτρων που ικανοποιούν τους Ευρωπαίους εταίρους. Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στο Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικής (IIF), στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προωθεί μέτρα ύψους 7 δις. ευρώ μεταξύ των οποίων η περικοπή φοροαπαλλαγών ύψους 1,4 δισ. ευρώ, η οποία θα επιβληθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2011. Μεγαλύτερες απαιτήσεις όμως έχει η τρόικα και το ΔΝΤ…
Αναλυτικότερα:
Η εκταμίευση της 6ης δόσης
Ο κ. Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επίτροπου Όλι Ρεν, σε δηλώσεις του σήμερα, απέκλεισε το ενδεχόμενο οι αποφάσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 8 δισ. ευρώ, να ληφθούν κατά τη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο στις 3-4 Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να προηγηθεί η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα και η ολοκλήρωση του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας. Προσέθεσε ότι η Ελλάδα, δεν έχει δείξει ξεκάθαρα ότι προτίθεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αλλά υπήρξε «σημαντική πρόοδος» στις συνομιλίες.
Τα «ανοιχτά» θέματα που πρέπει να κλείσουν με την άφιξη των εκπροσώπων της τρόικας στην Ελλάδα, είναι κατά τον εκπρόσωπο του Ευρωπαίου Επιτρόπου η δημοσιονομική απόκλιση για το 2011 και το 2012, η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αποκρατικοποιήσεις, οριστικοποίηση του καταλόγου των προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων, τα χρονοδιαγράμματα, οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, οι επιπτώσεις στον προϋπολογισμό).

Ερωτηθείς για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση που παρατηρείται για τη λήψη απόφασης σχετικά με την 6η δόση, ο κ. Αλταφάζ υπογράμμισε ότι «η Επιτροπή λαμβάνει μεν υπόψη τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας, αλλά λαμβάνει, επίσης, υπόψη και την εντολή που η ίδια η Επιτροπή έχει, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι καλύπτονται πλήρως οι αυστηρές προϋποθέσεις για την καταβολή της δόσης». Όσο για την υλοποίηση της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής για το νέο δάνειο της 21 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου, παρ΄ ότι ερωτήθηκε πιεστικά, απέφυγε να χαρακτηρίσει αυτή τη συμφωνία επαρκή για την Ελλάδα και είπε απλώς ότι αποτελεί μία «απόφαση που συνιστά καλή παρέμβαση».

Τι μέτρα προανήγγειλε ο κ. Βενιζέλος
Κατά την ομιλία του στο Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικής (IIF) στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, παρουσίασε το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση μέχρι την ολοκλήρωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος το 2015. Ο κ. Βενιζέλος είπε επίσης, ότι αναθεωρείται προς τα κάτω ο στόχος για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις έως το τέλος του 2011, σε 4 από 5 δισ. ευρώ.
Τα μέτρα αυτά, συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ, αφορούν:
- Επιπλέον μείωση 20% στους μισθούς του Δημοσίου, μέσω των διαρθρωτικών αλλαγών που προβλέπει το νέο μισθολόγιο.
- Ένταξη σε πρώτη φάση στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας 30.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2011.
- Εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις μέχρι και το 2015, όταν ολοκληρώνεται το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
- Νέα περικοπή 4% στις συντάξεις.
- Περικοπή φοροαπαλλαγών ύψους 1,4 δισ. ευρώ, η οποία θα επιβληθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2011.
- Ετήσια έσοδα της τάξης του 1,1% του ΑΕΠ μέχρι το 2015 μέσω του νέου τέλους στα ακίνητα.
Για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο στόχος για τον Σεπτέμβριο είναι η είσπραξη 1,7 δισ. ευρώ, ο οποίος δεσμεύθηκε πως θα επιτευχθεί μέσα στον Οκτώβριο. «Μέχρι το τέλος του 2011 υπολογίζουμε να έχουν συγκεντρωθεί 4 δισ. ευρώ. Όλα τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων της περιόδου μέχρι το 2014 ωριμάζουν, για να τρέξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα, τώρα που το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων έχει αρχίσει να λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και συναίνεσης. Το φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έχει στόχο να συγκεντρώσει 28 δισ. ευρώ πριν το τέλος του 2014»,
Μέχρι τα τέλη του 2014 το υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί να αντλήσει συνολικά έσοδα 28 δισ. ευρώ, είπε ο κ. Βενιζέλος

eklogika. gr

Δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο προανήγγειλε ο Δ. Ρέππας


Σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ουσιαστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ανέφερε ότι, σύμφωνα με μελέτες, χιλιάδες υπηρεσιακές μονάδες και δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις είναι περιττές και πρέπει να καταργηθούν. Στη συνέντευξή του, ο κ. Ρέππας, έθεσε επίσης θέμα άρσης της μονιμότητας στο δημόσιο με ενδεχόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος μετά το 2013, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρέππας, επισήμανε ότι η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση και τόνισε ότι «η αλλαγή των οργανισμών με κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο δημόσιο είναι προ των πυλών».
Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα της μονιμότητας, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτό «τίθεται από πολλές πλευρές εν όψει της ενδεχόμενης αναθεώρησης του Συντάγματος μετά το 2013. Τελικός στόχος μας είναι τα υπουργεία να διατηρήσουν τις επιτελικές αρμοδιότητές τους, ενώ οι εκτελεστικές πρέπει σταδιακά να μεταφερθούν στην αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση είτε στους κατά τόπο και καθ' ύλην αρμόδιους φορείς. Όλα αυτά περιλαμβάνονται στη μεγάλη μεταρρύθμιση για το κράτος που προωθούμε και για την οποία αυτήν την περίοδο, βασιζόμενοι σε σχετική μελέτη του ΟΟΣΑ, ολοκληρώνουμε την αναγκαία προεργασία», σημείωσε.
Αναφερόμενος στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας, δήλωσε ότι αυτή αφορά 30.000 εργαζομένους από το σύνολο των αμέσως ή εμμέσως αμειβομένων από τον κρατικό προϋπολογισμό και αυτό θα γίνει με κριτήρια «που σχετίζονται με τα προσόντα και την κοινωνική κατάσταση καθενός».
Στο σημείο αυτό επισήμανε ότι «αναζητούμε, σε συνεργασία με τους εταίρους, τη δυνατότητα κατάρτισης προγραμμάτων κοινωνικής απασχόλησης με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την υποστήριξη των πολιτών που εντάσσονται στην εργασιακή εφεδρεία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου».

eklogika.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΑ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



Η Νέα Δημοκρατία τιμά σήμερα τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη.
Του αγωνιστή που πάλεψε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητάς της.
Του πολιτικού που υπήρξε πρότυπο υπευθυνότητας και ανθρώπινης ευαισθησίας.
Του ανθρώπου που δίδαξε την αξία της Δημοκρατίας, μακριά από ακρότητες. Και σφράγισε τις πολιτικές του παρακαταθήκες με το ίδιο του το αίμα. Άνανδρα δολοφονημένος από αδίστακτους τρομοκράτες.


Ντόρα Μπακογιάννη...Σήμερα πλέον τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τελείωσαν

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν μία ψυχρολουσία. Αντελήφθη ότι τα ψέματα τελειώσανε, ότι τώρα πλέον η   κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ταχύτητα και οργάνωση.
Φοβούμαι ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Θα πρέπει, ο κ. Βενιζέλος, τα λόγια του να τα κάνει πράξη. Σήμερα πλέον τα ψεύτικα τα  λόγια τα μεγάλα τελείωσαν».


 22 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, για τη συμπλήρωση 22 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Πέρασαν 22 ολόκληρα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Η απουσία του αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτη.
Ο Παύλος συνδύαζε το πολιτικό όραμα μιας κοινωνίας ταυτόχρονα ανοιχτής, παραγωγικής και με δικαιώματα ίσα για όλους-και σεβαστά από όλους-με την κοινωνική ευαισθησία που του ήταν βίωμα, ως ανθρώπου που ό,τι πέτυχε το πέτυχε μόνος του, με πίστη στις ιδέες του και με σκληρή δουλειά. Η μακρά του εξορία, οι αγώνες του κατά της δικτατορίας, η συνεργασία του με πολιτικούς, αλλά και απλούς πολίτες, από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων, του είχαν εμφυσήσει την πίστη στη συναίνεση και τη συνεργασία για την αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης, που ταλάνιζαν την χώρα ως σύνολο.
Υπήρξε η κατ’ εξοχήν μετριοπαθής φωνή στη Νέα Δημοκρατία όσο ζούσε και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνεργασία της με τους κατ’ εξοχήν ιδεολογικούς αντιπάλους της του χθες, όταν αυτό κατέστη αναγκαίο. Εμμέσως αλλά σαφώς συνέβαλε αποφασιστικά στην ουσιαστική και οριστική επούλωση των πληγών του εμφυλίου πολέμου, επιτυγχάνοντας την εθνική συμφιλίωση και την συνεργασία των άλλοτε αντιπάλων στα πεδία των μαχών. Ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε ανανεωτικός, παραγωγικότατος και η συμβολή του στον εκσυγχρονισμό της κεντροδεξιάς και στην επίτευξη ενός ενιαίου και δυναμικού πολιτικού λόγου, υπήρξε σημαντική.
Σήμερα που η ανάγκη σύμπνοιας στον αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας είναι πιο επιτακτική και επίκαιρη από  ποτέ, το κενό που άφησε είναι ακόμα περισσότερο αισθητό. Η άνανδρη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη έστρεψε για πρώτη φορά την κοινωνία πολιτικά κα ψυχολογικά σε τέτοιο βαθμό κατά των τρομοκρατών, που ως τότε απολάμβαναν έναν βαθμό «ασυλίας» από ένα όχι ευκαταφρόνητο τμήμα της κοινωνίας, ώστε άρχισαν να ωριμάζουν έκτοτε οι συνθήκες για ένα καίριο πλήγμα κατά της τρομοκρατίας.
Ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε πρωτοπόρος, αποτελεσματικός, κοινωνικά ευαίσθητος και συναινετικός. Υπήρξε ακριβώς εκείνο που έχει κατ’ εξοχήν ανάγκη σήμερα ο δημόσιος βίος μας».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στον Ιερό Ναό Παναγίας Γρηγορούσας τελέστηκε από την οικογένεια της κ. Ντόρας Μπακογιάννη το ετήσιο μνημόσυνο του Παύλου Μπακογιάννη για τη συμπλήρωση  22 χρόνων από τη δολοφονία του.

Γιάννης Μιχελάκης...ο Πρωθυπουργός ...σε μόνιμη εργασιακή εφεδρεία


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Κανέναν δεν θα ενδιέφερε η προσωπική βεντέτα των κυρίων Ραγκούση και Ρέππα, εάν τις συνέπειες δεν τις πλήρωναν -και, μάλιστα, πολύ ακριβά- ο Τόπος και ο Λαός.
Την κύρια ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, στις κρίσιμες αυτές ώρες, την έχει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Βρισκόμενος σε μόνιμη εργασιακή εφεδρεία, παρακολουθεί, αδύναμος, χωρίς να μπορεί να πάρει καμία απόφαση, τους δύο υπουργούς να καυγαδίζουν στα κανάλια.
Μία κυβέρνηση που αυτοδιαλύεται ως αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής της. Μία κυβέρνηση που, από σκορποχώρι που ήταν, έγινε μπουλούκι ατάκτων».

Φρίκη στην Κόρινθο. Κακοποίησαν άγρια σεξουαλικά ζευγάρι ηλικιωμένων . στα "χέρια" της Αστυνομίας ο δράστης



Βίασαν πολύ άγρια ζευγάρι ηλικιωμένων στην Κόρινθο. Πρόκειται για μία αποκλειστική είδηση moriasnews.gr που προκαλεί φρίκη και μόνο στο άκουσμά της..!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιάννης Στεφανής
Μία ανατριχιαστική αποκάλυψη κάνει στον ρεπόρτερ μας Γιάννη Στεφανή ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Κορίνθου κ. Γιώργος Κουκουλίδης.
Χθες το βράδυ γύρω στις 4 τα ξημερώματα, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων σε άθλια κατάσταση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου. ΄Ηταν ρακένδυτοι,με σκισμένα ρούχα και εξαιρετικά κακοποιημένοι σεξουαλικά και οι δύο..!
Οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν εξέτασαν το ζευγάρι.
Μάλιστα ο ένας γιατρός δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του από αυτό που έβλεπε...
Και η γιαγιά και ο παππούς (!!!!!) βρέθηκαν πολύ άσχημα κακοποιημένοι σεξουαλικά και νοσηλεύονται σε τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο της Κορίνθου.
Κλήθηκε άμεσα ιατροδικαστής για να κάνει γνωμάτευση,τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ώρες.
Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν τι είχε ακριβώς συμβεί διότι οι γέροντες είναι και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και δεν μπορούσαν καν να μιλήσουν για να περιγράψουν τι συνέβη..!
Είναι πιθανό να τους βίασε με τόσο άγριο τρόπο άτομο εξαρτημένο που φιλοξενούσαν στο σπίτι τους, πιθανότατα συγγενής...(!!!!), αλλά δεν έχει αποκλειστεί και η περίπτωση να βιάστηκαν από διαρρήκτη.Αυτό που έχει σημασία είναι η αγριότητα του βιασμού που προκάλεσε πολλά προβλήματα ιδιαίτερα στον παππού.
Πρόκειται για ανθρώπους πολύ μεγάλης ηλικίας..!
Η αστυνομία της Κορίνθου κάνει έρευνες αλλά περιμένει να συνέλθουν οι γέροντες για να μπορέσει να βρει άκρη..!
Πρόκειται για μία είδηση που προκαλεί φρίκη και μόνο στο άκουσμά της..!
Ο κ. Κουκουλίδης δε μπορούσε να μας πει περισσότερα, αφού και ο ίδιος ένοιωθε φρίκη για μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιατρική του πορεία όπως μας είπε.. παρ' όλα αυτά δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του γατρού του νοσοκομείου της Κορίνθου...!

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Πριν απο λίγα λεπτά η αστυνομία της Κορίνθου συνέλαβε νεαρό άνδρα ώς υπεύθυνο για το βιασμό των γερόντων. Επικαλέσθηκε...ψυχολογικά προβλήματα. Συνεχίζεται η ανάκριση...!

moriasnews.gr

Χρήστος Σταϊκούρας...«πάτος στο βαρέλι» δεν έχει μπει


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κώστας Κόλλιας: «Κανένας εργαζόμενος από τη Διώρυγα σε εφεδρεία»

Ερώτηση προς τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στη Βουλή, σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία στη Διώρυγα της Κορίνθου, ζητώντας να μην εφαρμοστεί στην ΑΕΔΙΚ. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Σε συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και εκπροσώπους των εργαζομένων της ΑΕΔΙΚ, ενημερώθηκα με έκπληξή μου ότι ανάμεσα στους οργανισμούς στους οποίους η Κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει την εργασιακή εφεδρεία είναι και η εταιρεία που διαχειρίζεται τη Διώρυγα της Κορίνθου. Κατ’ αρχήν οφείλω να εκφράσω την κάθετη αντίθεσή μου στον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση εφαρμόζει το μέτρο. Πήρε μία σοβαρή, δίκαιη και αναπτυξιακή πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και την διαστρέβλωσε, μετατρέποντάς την σε ένα μέσο για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Καθώς μάλιστα οι διαδικασίες είναι άκρως αμφισβητήσιμες, είμαι βέβαιος ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε και καταγγελίες για ύποπτες μεθοδεύσεις.

Ειδικότερα τώρα, για το θέμα των εργαζομένων στη Διώρυγα, μου είναι αδύνατον να συλλάβω τη λογική με την οποία επιλέχθηκε η ΑΕΔΙΚ για την εφαρμογή της εφεδρείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του σωματείου εργαζομένων, το οργανόγραμμα της εταιρείας προβλέπει έως και 220 οργανικές θέσεις. Ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται σήμερα στην εταιρεία είναι μόλις 98, λιγότεροι δηλαδή ακόμα και από την εποχή που την εκμετάλλευση είχε η ιδιωτική εταιρεία Περίανδρος. Πέραν του γεγονότος ότι δουλεύει με πολύ λιγότερους εργαζόμενους από τους προβλεπόμενους, η  Διώρυγα όχι μόνο δεν έχει επιβαρύνει ποτέ τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά παρουσιάζει σταθερά κέρδη, πληρώνει μέρισμα στο Υπουργείο Οικονομικών και, μάλιστα, το 2001, το κράτος πήρε από το αποθεματικό της 1 δισεκατομμύριο δραχμές.

Είναι επομένως προφανές ότι δεν τίθεται ζήτημα δημοσιονομικής εξυγίανσης στη συγκεκριμένη εταιρεία. Άρα είναι απορίας άξιο γιατί η Κυβέρνηση στοχοποίησε τη Διώρυγα. Το ΠΑΣΟΚ έχει κακή προϊστορία με τη Διώρυγα, αφού όπως όλοι γνωρίζουν, η παραχώρηση της εκμετάλλευσής της στην Περίανδρος Α.Ε. υπήρξε μία παταγώδης αποτυχία. Οι όροι της σύμβασης αθετήθηκαν, οι επενδύσεις που προέβλεπε η συμφωνία δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, το χειρότερο όμως είναι ότι η Διώρυγα παραδόθηκε πίσω στο δημόσιο, έπειτα από την καταγγελία της σύμβασης, σε άθλια κατάσταση και με συνεχιζόμενα προβλήματα. Παρόλα αυτά, οι εργαζόμενοι της ΑΕΔΙΚ έχουν κατορθώσει να διατηρήσουν την εταιρεία υγιή, καταβάλουν δε υπεράνθρωπες προσπάθειες, λόγω έλλειψης προσωπικού, να καλύψουν τις ανάγκες συντήρησης.

Θεωρώ την εφαρμογή της εφεδρείας στην ΑΕΔΙΚ ευθεία επίθεση κατά της Κορινθίας, διότι, πέρα από το προφανές προσωπικό κόστος για τους εργαζόμενους, θα σημάνει βέβαιη εγκατάλειψη της Διώρυγας. Πριν από λίγους μήνες, όταν είχαμε τις κατολισθήσεις, λέγαμε ότι χρειάζεται μία σοβαρή και εντατική συντήρηση, η οποία δεν έχει γίνει εδώ και 120 χρόνια. Τώρα είναι προφανές ότι, χωρίς προσωπικό, αυτές οι εργασίες θα αναβληθούν για μια ακόμη φορά επ’ αόριστον. Πέρα από τα ζητήματα ασφάλειας που εγείρονται, θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην εμπορική και τουριστική ναυσιπλοΐα, τα οποία επηρεάζουν όχι μόνο την Κορινθία, αλλά ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα. Για το νομό μας όμως, η Διώρυγα είναι ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο, το οποίο κανείς δεν έχει δικαίωμα να υποθηκεύει. Η Κυβέρνηση θα έπρεπε να δει τη Διώρυγα ως ένα εργαλείο ανάπτυξης και όχι ως όργανο εφαρμογής της εσφαλμένης πολιτικής της. Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αντί να αξιοποιήσει ένα μεγάλο κεφάλαιο προς όφελος της Κορινθίας και της χώρας επιλέγει την εύκολη λύση της ανεργίας και της εξαθλίωσης.»

 

Ληηλάτισαν την πατρική οικία του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου στην Λακωνία


Με αφορμή τη λεηλασία από αγνώστους που υπέστη η ανακαινισμένη πατρική οικία του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου στην Πλούμιτσα Λακωνίας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εγκληματικότητα που παρατηρείται όλα αυτά τα χρόνια στη Λακωνία, “χτύπησε” και το σπίτι του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου στην Πλούμιτσα.
Λίγο καιρό πριν γιορτάσουμε τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, ένας εμβληματικός χώρος στον οποίο έζησε και έγραψε ο ποιητής, δέχτηκε την επίθεση των εγκληματιών.
Εκφράζουμε την αυτονόητη ευχή του εντοπισμού των δραστών, αλλά κυρίως της αποκατάστασης του χώρου, που για τους Λάκωνες, αλλά και για όλη την Ελλάδα αποτελεί το λίκνο, αλλά και την εστία δημιουργίας του Λάκωνα ποιητή».


Ιωάννης Βρούτσης...έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Οι συνεχόμενες πρωτοφανείς, τόσο σε πλήθος, όσο και σε ένταση φορολογικές επιθέσεις είναι, όχι μόνο αναποτελεσματικές, αλλά βαθαίνουν την ύφεση, χαλαρώνουν τη φορολογική συνείδηση και αντιστρατεύονται την ανάπτυξη. Το χειρότερο όμως είναι ότι έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, καθώς έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι αδυνατούν πλέον να πληρώσουν!!!

Μάλιστα οι φοροεπιδρομές αυτές συντελούνται  με δύο τρόπους:

-          Με την καλλιέργεια “πανικού” και “φόβου”  στην ελληνική κοινωνία.

-          Με  πρόχειρο και ανάλγητο τρόπο πέρα από κάθε λογική.

Τελικά, η πολλά υποσχόμενη “εθνική φορολογική μεταρρύθμιση” της κυβέρνησης, δεν ήταν παρά “άτακτα φορολογικά γιουρούσια”. 

Αφού διέλυσαν τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, αφού για δύο ολόκληρα χρόνια κινούνται στη λογική του ράβε ξήλωνε με 14 (!) μέχρι σήμερα φορολογικά-οικονομικά  νομοσχέδια, αφού δεν προχώρησαν σε μια ισχυρή ηλεκτρονική διακυβέρνηση στο Υπ. Οικονομικών, αφού δεν αντιμετώπισαν τη φοροδιαφυγή,  σήμερα καλούν τον ελληνικό λαό να πληρώσει την ολιγωρία τους, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητά τους, με επαχθή  χαράτσια.

Όπως το τελευταίο που αφορά στην επιβολή ενός ακόμη φόρου στα ακίνητα δια μέσου της ΔΕΗ. Το οποίο, ούτε “δίκαιο” είναι, ούτε “περί τέλους” πρόκειται, όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται η Κυβέρνηση.

Πρόκειται για την έκτη κατά σειρά, αλλά την πιο ακραία επίθεση στα ακίνητα, που βάζει οριστικό τέλος στην οικοδομική δραστηριότητα.

Η ΝΔ είναι, αντίθετη. Έθεσε, μάλιστα, τη ψήφιση της σχετικής διάταξης σε διαδικασία ονομαστικής ψηφοφορίας, που θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη στη Βουλή. Η ΝΔ αντιτάσσεται σε ένα τόσο άδικο, τόσο αντιαναπτυξιακό και τόσο επαχθές φορολογικό μέτρο. Επισημαίνει, ταυτόχρονα, πως πέρα από αυτά, το συγκεκριμένο μέτρο είναι και ευθέως αντισυνταγματικό, καθώς παραβιάζει:

-          Την αρχή της αναλογικότητας

-          Την ισότητα των δημόσιων βαρών

-          Τον πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, καθώς εξωθεί σε έμμεση δήμευσή της.

Η επιβολή του για κάθε ακίνητο και ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη, ανοίγει το δρόμο για μια “οιονεί δήμευση”. Και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού ο ιδιοκτήτης, λόγω αδυναμίας καταβολής του φόρου, είτε θα αναγκαστεί σε πώληση με ευτελές τίμημα, είτε θα υποστεί το βασανιστήριο της αναγκαστικής εκτέλεσης».

Αυτό είναι το νέο χαράτσι: Κανένα ακίνητο δε θα μεταβιβάζεται δίχως πιστοποιητικό "μη αυθαιρεσίας"!

- Δε θα μπορείτε να γράψετε το σπίτι σας στα παιδιά σας δίχως αυτό το χαρτί
- Αφορά όλα τα ακίνητα: σπίτια, μαγαζιά, αποθήκες ακόμη και...μαντριά
- Φυλακή και χρηματικά πρόστιμα προβλέπονται για όσους"μαγειρέψουν" το πιστοποιητικό
- Πως θα υπολογίσετε πόσα θα πληρώσετε για το νέο χαράτσι

Νέα φοροεπιδρομή στα ακίνητα αποφάσισε η κυβέρνηση σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε στις 13/9/2011 για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών και δημοσιέυτηκε στο ΦΕΚ στις 21/9/2011.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ
Όπως εξηγεί στο Νewsit o πολιτικός μηχανικός Α.Π.Θ – Μ.Β.Α, και Ενεργειακός Επιθεωρητής (Αρ. Μητρώου 341), Μιχάλης Σιδηρόπουλος, σύμφωνα με τον νόμο σε κάθε δικαιοπραξία (πώληση, μεταβίβαση, επικαρπία ακινήτου κ.λπ) καθώς και σε σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο θα πρέπει να επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού με τις οποίες να δηλώνεται και να βεβαιώνεται ότι στο ακίνητο δεν έχουν εκτελεστεί αυθαίρετες κατασκευές.

Για να το πούμε με απλά λόγια ακόμη και εάν θέλετε να γράψετε το σπίτι σας στα παιδιά σας ή αν θέλετε να το πουλήσετε γιατί δεν αντέχετε να τα οικονομικά του βάρη δε θα μπορείτε να το κάνετε εάν πρώτα δε φωνάξετε μηχανικό που θα σας συντάξει πιστοποιητικό ΜΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ.

Για παράδειγμα στον νόμο για τη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν εκτός από τα κλασικά αυθαίρετα, κτίρια που έχουν υπέρβαση στο επιτρεπόμενο ύψος και όγκο του κτιρίου γενικότερα, στα επιτρεπόμενα τετραγωνικά δόμησης, στα επιτρεπόμενα τετραγωνικά κάλυψης με αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, αλλά και κτίρια με άλλες αυθαιρεσίες που θα πρέπει να διευκρινισθούν από τις συνοδευτικές εγκυκλίους του νόμου.

ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΣ ΟΣΟΥΣ "ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ" ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ
Οι συμβολαιογράφοι που θα συντάσσουν συμβόλαια, οι μεσίτες, οι δικηγόροι, οι υποθηκοφύλακες και οι λοιποί που εμπλέκονται σε αυτά, εφόσον δεν έχει επισυναφθεί η παραπάνω δήλωση και βεβαίωση, θα τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών και χρηματική ποινή έως 100.000€ ανάλογα με την αξία της αυθαίρετης κατασκευής.
Οι παραπάνω ποινές αφορούν και τους μηχανικούς που θα χορηγήσουν ανακριβή βεβαίωση στους οποίους επιπλέον θα επιβάλλεται και προσωρινή ή οριστική απαγόρευση άσκησης του επαγγέλματος.

Συνεπώς για να μπορέσει κάποιος να μεταβιβάσει το ακίνητό του θα πρέπει να εξασφαλίσει την παραπάνω βεβαίωση μηχανικού, άρα να μην έχει αυθαιρεσίες το ακίνητό του.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο θα ετοιμάσει τη βεβαίωση που υπογράφουν οι μηχανικοί και γίνεται προσπάθεια αυτή να αφορά μόνο σημαντικές παρανομίες (σημαντικές υπερβάσεις ύψους, δόμησης, όγκου, αλλαγές χρήσεως) και όχι μικροαυθερεσίες (π.χ υπέρβαση ύψους κατά 5 εκατοστά, μικρότερο από το προβλεπόμενο λεβητοστάσιο κ.λ.π) γιατί σε αυτή την περίπτωση το 95% των ακινήτων σε όλη τη χώρα θα πρέπει να ενταχθεί στο νόμο για ρύθμιση.

Ο νόμος εξαιρεί από τη ρύθμιση ακίνητα προ του 1955, ακίνητα που έχουν νομιμοποιηθεί με άλλους νόμους (νόμος Τρίτση 1983) και που έχει περατωθεί η διατήρησή τους με το νόμο 3843/2010 (ημιυπαίθριοι), όταν όμως τα ακίνητα αυτά δε βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο πόλης, σε δάσος, δημόσιο κτήμα, αρχαιολογικό χώρο κ.λ.π

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κάποιος ιδιοκτήτης έχει υπόγειο 35 τ.μ που είναι κατοικία και στη δήλωσή του με το νόμο για τους ημιυπαίθριους δήλωσε 24 τ.μ για να πληρώσει μικρότερο πρόστιμο δεν θα μπορεί να μεταβιβάσει το ακίνητό του γιατί δε θα πάρει τη βεβαίωση.

ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Τα πρόστιμα που ορίζει ο νόμος για τη ρύθμιση σε γενικές γραμμές είναι ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Χ 15% Χ ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ Χ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ.

Οι συντελεστές είναι αρκετοί και εξαρτώνται από την ύπαρξη ή όχι οικοδομικής άδειας, από τον αν το ακίνητο είναι εντός ή εκτός σχεδίου ή οικισμού, το είδος της παράβασης κ.λ.π.

Με την πληρωμή του προστίμου αναστέλλεται για 30 χρόνια η επιβολή κυρώσεων για κτίρια των οποίων έχει ολοκληρωθεί ο σκελετός μέχρι 28/7/2011.
newsit.gr

Φοβισμένοι «στρατηγοί» οδηγούν το στράτευμα στην ήττα. Τρόμαξαν με την τρομολαγνεία τους

 
Το στράτευμα, παρά τις συνεχείς επιθέσεις με σκοπό την κατατρομοκράτησή του, αναζητεί όραμα στην αρχαία δόξα. Και μάταια περιμένει ένα σύνθημα από τους ταγούς του, που καταφεύγοντας στη μέθοδο της τρομοκράτησης, φοβήθηκαν πιο πολύ οι ίδιοι! (Από τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο Μουσείο της Ακρόπολης).
 
Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει παλαιά και νέα μέτρα και ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για τις πολυδιαφημισμένες «κρίσιμες συνομιλίες» του με αξιωματούχους του ΔΝΤ και της ΕΕ, η κυβερνητική πλειοψηφία στο κοινοβούλιο τελεί υπό συνθήκες παράκρουσης και παράλυσης.

Διαφωνίες, ανοιχτές επιστολές, τηλεοπτικές εμφανίσεις αμφισβήτησης, αλλεπάλληλες συναντήσεις του πρωθυπουργού με βουλευτές, συγκρούσεις μεταξύ υπουργών, δεν έχουν απλώς δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μίγμα που θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα προσαρμογής, αλλά και την ίδια την επιβίωση της κυβέρνησης, που κρέμεται πλέον από μια κλωστή.

Αν αυτοί είχαν πετύχει τη συμφωνία στον ΟΤΕ, θα φούσκωναν σαν διάνοι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ο καιρός περνά και η Ελλάδα όχι μόνο δεν βλέπει μια αχτίδα φωτός, αλλά βολοδέρνει με κύματα που μέρα με την ημέρα αγριεύουν όλο και πιο πολύ, με την οικονομία της στραγγαλισμένη και τον λαό της τρομοκρατημένο, μουδιασμένο, εξουδετερωμένο, εξουθενωμένο, ανίκανο να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε προσπάθεια για μια καινούργια αρχή – έστω και με αιματηρές θυσίες.

Το πρόβλημα της χώρας ήταν και παραμένει το ίδιο: ΠΟΛΙΤΙΚΟ! Kαι πρόκειται για πρόβλημα στο οποίο οι ξένοι δεν μπορούν να δώσουν λύση.

Πίσω υπάρχει πάντα η δυσφήμηση της χώρας. Και μπροστά, το χάος.

Η πολιτική εξουσία αδυνατεί να δώσει ένα όραμα στον λαό, φοβισμένη και η ίδια μπροστά στο μέγεθος της αβελτηρίας και της ανικανότητάς της.

Ξεχασμένοι Ήρωες…


ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ για τους Ήρωες, που χάνονται στη Λήθη.

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Προς αναζήτηση ηρώων· ανθρώπων που αρνήθηκαν το “εγώ” και αγωνίστηκαν για το “εμείς”. Δεν έχει σημασία τι πίστευαν, αν είχαν ευθυκρισία ή αν, τελικά, πέτυχαν το σκοπό τους. Σημασία έχει ότι υπερέβησαν εαυτούς· ακολούθησαν το δύσκολο δρόμο της ανιδιοτελούς άρνησης· θυσιάστηκαν
Αυτούς τους ήρωες ανασύρουμε, στα 24grammata.com, τούτη την εβδομάδα, από τα υπόγεια της λήθης ή της ημιμάθειας (τι, άραγε, είναι το χειρότερο;) Δίχως φανφάρες και επετειακά μνημόσυνα σας καλούμε να γνωρίσετε ή να ξαναθυμηθείτε ήρωες που στοιβάζονται στα αζήτητα της Ιστορίας, επειδή δεν είχαν ενδιαφέρον για τη σχολική εκπαίδευση ή την τηλεοπτική διαβουκόληση.
Υπάρχει ένα αόρατο σχοινί που συνδέει τους φαινομενικά άσχετους βίους του Νικηταρά – Δαούδογλου – Τikas – Παναγίδη – Μουστακλή (τυχαία αναφορά ονομάτων ηρώων). Αυτό το αόρατο σχοινί άλλοι το αποκαλούν “υπερήφανη στάση ζωής”, άλλοι “ασυμβίβαστη πορεία” και άλλοι “διάθεση για προσφορά”. Αυτό το σχοινάκι πρέπει να ξετυλίξουμε για να βγούμε από το Λαβύρινθο του εγωισμού και να ξαναγίνουμε άνθρωποι.
Ίσως, αυτή η αναζήτηση να είναι η καλύτερη πρόταση σε μια κοινωνία, όπως η τωρινή, που κυριαρχεί η ηττοπάθεια, η απελπισία και η μοιρολατρία Για περισσότερες πληροφορίες 24grammata.com (κλικ εδώ)
Αν δεν έχετε ξανακούσει κάποια από τα παρακάτω ονόματα δε φταίτε, αποκλειστικά, εσείς. Τουλάχιστον, μέχρι τώρα…


Νικηταράς (ο ήρωας των ηρώων – μοναδικό πρότυπο)
Πλωτίνος Ροδοκανάτης (Ιδεολόγος των δύο ηπείρων)
Μαρία Πανταζή (η μοναδική ελληνίδα στην παρισινή κομμούνα)
Εμμανουήλ Δαούδογλου (πέθανε μαχόμενος στην παρισινή κομμούνα)
Μαρίνος Αντύπας (πρότυπο κοινωνικών αγώνων)
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου (εργαζόμενη γυναικα, το 1890, και η πρώτη ελληνίδα πεζογράφος)
Louis Tikas (Ηλίας Σπαντιδάκης) (έπεσε μαχόμενος στις μεγάλες απεργίες των ΗΠΑ)
Οι ήρωες του Ρίμινι (116 Έλληνες σκοτώθηκαν για να ελευθερώσουν τους προ ολίγων μηνών κατακτητές τους)
Οι αιχμάλωτοι του εμφυλίου (η μεγάλη ντροπή)
Ανδρέας Παναγίδης (22 χρόνων και έφυγε περήφανα με τη βεβαιότητα ότι πράττει το σωστό)
Γιώργος Τσικουρής  (αντίσταση και όχι λόγια)
Κώστας Γεωργάκης (ο ορισμός της αυτοθυσίας)
Σπύρος Μουστακλής (αντίσταση δίχως κομματικά κίνητρα)
Αλέξανδρος Παναγούλης (ο επαναστάτης ποιητής)
Κατερίνα Γώγου (ασυμβίβαστη ποιήτρια)

ΥΓ : τηρήθηκε η χρονολογική σειρά στον πίνακα και στην παρουσίαση του αφιερώματος. Η επιλογή των ηρώων είναι ενδεικτική. Θα ακολουθήσουν και άλλα αφιερώματα με “ξεχασμένους ήρωες”. Για περισσότερες πληροφορίες 24grammata.com (κλικ εδώ)

Η κυβέρνηση προκαλεί επιπλέον ύφεση



Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Δήμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που η κοινωνία δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ των τελευταίων σκληρών μέτρων, η κυβέρνηση προαναγγέλλει, με την ίδια προχειρότητα, νέα. Η κυβέρνηση, για πολλούς μήνες, είχε επιδείξει ατολμία, αδράνεια και αναβλητικότητα.
Αντί, από την αρχή, να μειώσει δραστικά τις δαπάνες, περιορίζοντας το κράτος και κάνοντας το ταυτόχρονα λιγότερο γραφειοκρατικό και πιο αποτελεσματικό, επέλεξε τη βαριά φορολογία, που σε περίοδο ύφεσης δεν αποδίδει.Αντίθετα, προκαλεί επιπλέον ύφεση, αυξάνει το έλλειμμα και την ανεργία και διώχνει τις επενδύσεις.
Εξάλλου, η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι τα νέα μέτρα οφείλονται στην επιδείνωση της ύφεσης. Μια ύφεση, όμως, που, όπως είπα, η ίδια προκάλεσε με την πολιτική της.Είναι καιρός η κυβέρνηση πλέον - και είναι καθήκον της κυβέρνησης - να κινητοποιήσει μέτρα άμεσης ανάκαμψης, για να αποτρέψει βαθύτερη ύφεση και περαιτέρω χειροτέρευση της οικονομίας».
onned korinthias.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣ​ΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.


Η Κυβέρνηση, προσπαθώντας να καλύψει τη συνολικότερη αδυναμία της για σχεδιασμό και εφαρμογή οποιασδήποτε πολιτικής, αντιμετωπίζει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και της κρίσης δανεισμού, που η ίδια δημιούργησε, ξεσπάει για δεκαοχτώ μήνες τώρα κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων, κάτι που -εκτός των άλλων- αποτελεί την ευκολότερη λύση.

 Μετά τη φορολογική αφαίμαξη, τη μείωση των αποδοχών, την αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την ακρίβεια που δημιουργεί, ιδιαίτερα σε είδη πρώτης ανάγκης και τις συνθήκες ύφεσης που οδηγούν σε χιλιάδες ανέργους, αποφάσισε τώρα να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις μέσω της λεγόμενης «εργασιακής εφεδρείας» και, μάλιστα, με διαδικασίες αμφισβητούμενες έως ύποπτες.  

Με σκοπό την ενημέρωση για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως αυτή  διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες αποφάσεις και τις ανομολόγητες προθέσεις της Κυβέρνησης, η Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας καλεί, αύριο, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του κόμματος Λ. Συγγρού 340, τους εργαζόμενους στους φορείς που έχουν επιλεγεί για εφαρμογή των μαζικών απολύσεων, μέσω «καταστάσεων προγραφών» της λεγόμενης εργασιακής εφεδρείας.

Μεγάλη υπεροχή ΝΔ-Σαμαρά: Δεν πάει άλλο με άδικα μέτρα και χαμένες θυσίες


Οι τρεις έρευνες που δημοσιεύονται μετά την εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ αναδεικνύουν ένα τοπίο πλήρους αδιεξόδου στο οποίο οδηγεί την Ελλάδα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ενώ οι θυσίες πηγαίνουν χαμένες, ανακοινώνονται όλο πιο δυσβάστακτα και άδικα νέα μέτρα. Με σχεδόν ομόφωνη τη διαπίστωση αυτή στην κοινή γνώμη, η αξιολόγηση της κυβέρνησης και η επιλογή του ΠΑΣΟΚ καταρρέουν σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα, ενώ η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς  προηγούνται πλέον με μεγάλες διαφορές σε κάθε είδους συγκριτική αξιολόγηση.     

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της Alco (Πρώτο Θέμα, 25/9) το 79% των πολιτών διαπιστώνουν σήμερα ότι οι θυσίες τους πηγαίνουν χαμένες, το 80% ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση, το 82% ότι η κυβέρνηση δεν κάνει όσα πρέπει για να αναστραφεί η πορεία της χώρας και να μην χρειαστούν νέα μέτρα, τα οποία χαρακτηρίζονται άδικα από το 91%. Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα της Rass (Το Παρόν, 25/9) το 55,4% τάσσεται κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των πολιτών που εντάσσονται σε αυτού του είδους τη μισθωτή εργασία, ενώ σύμφωνα με την έρευνα της Pulse (Τύπος της Κυριακής, 25/9) περισσότεροι από τους μισούς (57,5%) δηλώνουν ότι δεν μπορούν και δεν θα πληρώσουν τις νέες έκτακτες εισφορές.     

Την ίδια ώρα, καταλυτική υπέρ του Αντώνη Σαμαρά είναι η αξιολόγηση των πολιτών στις εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών στη φετινή ΔΕΘ. Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, μόλις το 20,5% αξιολόγησε θετικά την εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου, ενώ η θετική αξιολόγηση του Α. Σαμαρά καταγράφηκε στο 41%. Στην ίδια έρευνα επίσης  το 62,5% θεωρεί ότι είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου προς το συμφέρον της χώρας, συμφωνώντας με τον αρχηγό της ΝΔ, ενώ, σύμφωνα και με την έρευνα της Rass, στην ερώτηση «ποια οικονομική πολιτική μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση» μόλις το 10,3% συμφώνησε με την πολιτική που εφαρμόζει ο Γ. Παπανδρέου και το 30,9% επέλεξε την πολιτική που προτείνει Α. Σαμαράς. Και οι δύο έρευνες άλλωστε συμφωνούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται πλέον με 9 μονάδες διαφορά στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού (35% έναντι 26,4% στην έρευνα της Rass και 24% έναντι 15% στην έρευνα της Pulse).              

Σημαντική είναι επίσης η διαπίστωση που καταγράφεται ότι η εικόνα εις βάρος του ΠΑΣΟΚ δεν αναστρέφεται ούτε από την εμπλοκή στα πράγματα του Ευ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, το 74% θεωρεί ότι οι χειρισμοί του υπουργού οικονομικών χειροτερεύουν την κατάσταση της οικονομίας, ενώ στην ερώτηση της Rass «με ποιον αρχηγό το ΠΑΣΟΚ έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές», το 51,3% απάντησε «με κανέναν από τους δύο» με χαρακτηριστικό, ότι ακόμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η ίδια απάντηση πλειοψήφησε (39%), με μόνο το 31% να επιλέγει τον Ευ. Βενιζέλο και μόλις το 21,1% τον Γ. Παπανδρέου.          
Με αυτά τα δεδομένα, η πρόθεση ψήφου καταγράφεται με διαρκώς αυξανόμενες διαφορές υπέρ της ΝΔ, ενώ συντριπτική είναι πλέον η διαφορά στην παράσταση νίκης. Συγκεκριμένα, στην έρευνα της Rass, η ΝΔ προηγείται στην παράσταση νίκης με το καθολικό 72,7% έναντι 18% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ και στην πρόθεση ψήφου με 4,3% διαφορά (25,1% έναντι 20,8% του ΠΑΣΟΚ). Στην έρευνα της Pulse η ΝΔ προηγείται με 6% διαφορά (21,5% έναντι 15,5% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ) ενώ και στην έρευνα της Alco η διαφορά εντοπίζεται στο 5,8% (21,3% έναντι 15,5% του ΠΑΣΟΚ) με χαρακτηριστικό ότι στην αναγωγή που κάνει εταιρεία αφαιρώντας τις απαντήσεις της αποχής από τις εκλογές, η διαφορά φτάνει για πρώτη φορά στις 8 μονάδες (29,3% έναντι 21,3% που αναλογεί στο ΠΑΣΟΚ).

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ​ΡΙΟ  ΤΗΣ ΓΡΑΜ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ

Από την επιζήμια κινδυνολογία στον αδικαιολόγητο εφησυχασμό


Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση κινείται μεταξύ της επιζήμιας κινδυνολογίας και του αδικαιολόγητου εφησυχασμού. Δεν κάνει τη δουλειά της, δεν έχει σχέδιο, δεν προχωρεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αντιδρά σπασμωδικά, με συνεχείς εξαγγελίες έκτακτων άδικων μέτρων που δεν εφαρμόζονται ποτέ.
Το μόνο που πετυχαίνει είναι να μεγαλώνει τη σύγχυση, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα στην κοινωνία. Πρέπει να ψηφίσει τον προϋπολογισμό και στη συνέχεια το λόγο έχει ο λαός».

Πήρε ισοπαλία ο Αστέρας Δερβενίου στη δύσκολη έδρα του ΠΑΣ Κλένια

Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, ο Αστέρας Δερβενίου κατάφερε να πάρει την ισοπαλία , με σκορ 2 – 2 , στον δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα του, στο Σολομό με την ισχυρή ομάδα του ΠΑΣ Κλένια. Μάλιστα στο τέλος ο Αστέρας , θα μπορούσε να φύγει με το τρίποντο της νίκης από το γήπεδο του Σολομού .αν ο νεαρός Πεθαίνος ήταν προσεκτικότερος, όταν ο Κουτρούλης τον έβγαλε μόνο του σε πλεονεκτική θέση και αυτός “κλώτσησε αέρα”
Σε όλο τον αγώνα ο Αστέρας δεν έχασε την αυτοκυριαρχία του, ήταν πολύ σωστά οργανωμένος, σημαντική η συνεισφορά σε αυτό του προπονητή του Χριστοδουλόπουλου, και η αγωνιστικότητα των παικτών του ανταμείφθηκε , κάνοντας τους φίλους του Αστέρα να χαμογελούν καθώς είδαν την ομάδα τους να ξεπερνά μια δύσκολη έδρα.
Ο ΠΑΣ Κλένια, με τεχνίτες και έμπειρους παίκτες, έπαιξε και αυτός εξίσου πολύ καλά και βοήθησε στο να διεξαχθεί ένας πολύ όμορφος αγώνας,
Ο ΠΑΣ Κλένια  πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 21’ όταν ο εξαιρετικός Μπαστούνης βρίσκει στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα τον Σπ. Γεώργαρη, ο οποίος με πλασέ περνά την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Κολιμάδη και γράφει το 1 – 0.  Ο Αστέρας αντεπιτίθεται και στο 27’ ο Στεφανάκος και ο Δημόπουλος βρέθηκαν αφύλακτοι στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Στεφανάκος σουτάρει τεχνικά μεν αλλά αδύναμα και ο τερματοφύλακας Γκίκας αναγκάζεται σε εντυπωσιακή εκτίναξη για να αποσοβήσει το τέρμα. Ακολουθεί μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Κλένια με τον Σπ. Γεώργαρη να ξεφεύγει από αριστερά, αλλά πιεζόμενος από τον Δάνη σουτάρει πάνω στον εξελθόντα Κολιμάδη που μπλοκάρει. Στο 42’ σε φάουλ του Δημόπουλου από δεξιά, ο τερματοφύλακας Γκίκας, χωρίς πίεση, χάνει την μπάλα από τα χέρια του με την άμυνα του ΠΑΣ Κλένια να μένει ακίνητη και τον Γερμάνοφ με γυριστό σουτάκι να ισοφαρίζει σε 1 – 1. Ένα τέρμα δώρο του Γκίκα, που ο Γερμάνοφ το εκμεταλλεύτηκε.
Στο β’ ημίχρονο και για ένα 15λεπτο ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία στις κινήσεις και έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες με τους Γερμάνοφ ,Φωλιά και Γερμάνοφ Στο 66’ ο Λεπεντζής ξεκίνησε μια κούρσα από τα δεξιά προς το κέντρο της άμυνας του Αστέρα και κερδίζοντας τυχερά τρεις κόντρες (στη μία οι του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν για χέρι) έστρωσε την μπάλα στον αμαρκάριστο Χρ. Γεώργαρη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω στον εξερχόμενο Κολιμάδη πετυχαίνοντας μέσα σε πανηγυρισμούς το 2 – 1. Ο Αστέρας δεν το έβαλε κάτω, πέρασε τον Δάνη στην επίθεση και στο 78’ σε σέντρα από τα αριστερά του Μετεβελή, ο Δάνης στο πρώτο δοκάρι πρόλαβε τους αμυντικούς του ΠΑΣ Κλένια που “κόλλησαν” και με γυριστή κεφαλιά πέτυχε το 2 – 2. Στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι το τέλος, ο αγώνας απόκτησε άγρια ομορφιά μιας και οι δύο ομάδες κυνήγησαν το νικητήριο τέρμα με τον Αστέρα να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Πεθαίνο που προαναφέρθηκε. Οι του ΠΑΣ Κλένια φώναξαν για ένα μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή του Νιάνγκ επί του Χρ. Γεώργαρη, αλλά δεν είχαν δίκιο, περισσότερο διαμαρτυρήθηκαν λόγω του χρονικού σημείου, παρά για τη φάση μιας και ο Νιάνγκ έκοψε φανερά την μπάλα.
Ο διαιτητής  Παν. Κακριδής καθώς και οι βοηθοί του  Κριτσιώνης και Χρυσάνθου ήσαν σωστοί.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Γιαννακόπουλος, Μετεβελής, Ρούτσης, Δάνης, Νιάνγκ, Φωλιάς, Δημόπουλος, Στεφανάκος (71’ Μερκούρης), Κουτρούλης, Γερμάνοφ (89’ Πεθαίνος).

Ο ΠΑΟΚ έστειλε την ΑΕΚ πίσω στη... δραχμή

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο ΠΑΟΚ που συνέτριψε με 3-0 (16΄ Βιεϊρίνια, 37΄ Αθανασιάδης, 45΄ Σαλπιγγίδης) την παραπαίουσα αμυντικά ΑΕΚ στο ντέρμπυ των «δικεφάλων» στην Τούμπα, και πέρασε μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκα μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής, εκμεταλλευόμενος την αγωνιστική «απραξία» του Παναθηναϊκού.
Συγκάτοικους τους Πανιώνιο και Παναιτωλικό απέκτησε ο Παναθηναϊκός στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Ο Πανιώνιος πέρασε άνετα από την Κέρκυρα νικώντας με 3-0 (34΄, 78΄ Κούτσι, 83΄ Γονδουλάκης) την ομώνυμη ομάδα, ενώ ο Παναιτωλικός αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 (25΄πεν. Θεοδωρίδης, 36΄ Καμαρά - 30΄ Μπακαγιόκο, 34΄ Ντε Βινσέντι) στο Αγρίνιο με τον ΠΑΣ Γιάννενα ύστερα από ένα εξαιρετικό παιχνίδι.
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Ολυμπιακό που επικράτησε έστω αγχωτικά με 3-2 (55΄, 85΄ Ρομάνο - 4΄ Μιραλάς, 41΄ πεν. Φουστέρ, 76΄ Μαρκάνο) μέσα στο «Παγκρήτιο» του Εργοτέλη και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία να αντιμετωπίσει τη φημισμένη Άρσεναλ την προσεχή Τετάρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ατρόμητος απέσπασε ισοπαλία με 0-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα που δεν έχει γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης στο νέο πρωτάθλημα, ενώ σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που μετέδωσε τηλεοπτικά η ΝΕΤ η Ξάνθη νίκησε με 3-1 (40΄ Βασιλακάκης, 51΄ Στάσιακ, 90΄ Σοάνης - 65΄ πεν. Κάλατζιτς)
τον ΟΦΗ και έκανε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής :

Κέρκυρα-Πανιώνιος 0-3
Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3
Ξάνθη-ΟΦΗ 3-1
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 0-0
Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
                                  ΑΓ. ΒΑΘ.
1. ΠΑΟΚ                    4       9
2. Παναθηναϊκός        3       7
. Πανιώνιος                4       7
. Παναιτωλικός          4       7
5. Ολυμπιακός           2       6
. ΑΕΚ                        3       6
. Ατρόμητος              4       6
8. ΠΑΣ Γιάννινα      4        5
9. Εργοτέλης            4       4
10. Ξάνθη                 4       3
11. Αστέρας Τρίπ.    4      2
12. ΟΦΗ                   2       1
. Αρης                       2       1
. Κέρκυρα                4        1


Ο πίνακας των σκόρερ
3 ΓΚΟΛ: Μαρσελίνιο (ΞΑΝΘΗ), Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Κούτσι (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), Μπακαγιόκο (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
2 ΓΚΟΛ: Μήτρογλου (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Ρομάνο (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Θεοδωρίδης, Καμαρά, Χαριστέας (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Αθανασιάδης, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)

ΠΗΓΗ: www.ert.gr, ΑΠΕ

Βλέπουν την πόρτα της Δ’ Εθνικής

Κρίσιμη ημέρα σήμερα καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου συνεδριάζει για να αποφασίσει για την τύχη των ομάδων που έχουν καταθέσει φακέλους, οι οποίοι είτε είναι ελλιπείς , είτε δεν έχουν ακόμη εξεταστεί. Οι ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αγωνιούν είναι: Διαγόρας, Ηρακλής, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Νίκη Βόλου, Αετός Σκύδρας, Εορδαϊκός, Ρόδος, Τρίκαλα, Ηλιούπολη, Εθνικός Πειραιώς, Αναγέννηση Καρδίτσας, Παναιγιάλειος, Βοτανικός και Ιωνικός. Αν η Ε.Ε.Α. αποφασίσει πως οι φάκελοι τους δεν είναι επαρκείς, δεν θα τους δώσει πιστοποιητικό, κάτι που σημαίνει τον υποβιβασμό τους στη Δ' Εθνική.

Πηγές: ΑΜΠΕ - ΕΡΑ ΣΠΟΡ

Κατάληψη στην ΕΡΤ 1 την ώρα του δελτίου ειδήσεων