Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ (ΚΛΙΚ)...

 

fimotro.blogspot.com

Ο απολογισμός των επεισοδίων: 9 συλλήψεις, δεκάδες τραυματίες – Κατασχέθηκαν από μολότωφ μέχρι... τσεκούρια!

Ένας από τους συλληφθέντες στα επεισόδια της Τετάρτης είχε στην κατοχή του τόξο, τρία βέλη και ένα τσεκούρι!

Τον απολογισμό των όσων έγιναν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.
Ο αριθμός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν φτάνει τους 15. Από τις συνολικά 26 προσαγωγές, οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τόξο, τρία βέλη, ένα τσεκούρι και ένα καδρόνι. Κατασχέθηκαν επίσης έξι βόμβες μολότωφ.
Όσον αφορά στις υλικές ζημιές που προξενήθηκαν, καταστράφηκε μια υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, δυο ιδιωτικές κάμερες, η πρόσοψη ενός τραπεζικού υποκαταστήματος, ενώ ομάδα διαδηλωτών έσπασε το τζάμι σε γυάλινο στέγαστρο του Μετρό. Προανάκριση ενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.



newsit.gr

Στους 1.000 οι νεκροί στη Λιβύη




Τους 1.000 είναι πιθανό να φτάνουν πια οι νεκροί στη Λιβύη σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι. «Δεν έχουμε πλήρη στοιχεία για τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πεθάνει, πιστεύουμε όμως ότι οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για 1.000 είναι αξιόπιστες»
, είπε ο ιταλός υπουργός στους δημοσιογράφους σήμερα στη Ρώμη.
Ο Φρατίνι είπε ακόμη ότι από όσα έχει καταλάβει από τις αναφορές της ιταλικής πρεσβείας η ανατολική περιοχή της Λιβύης, η Κυρηναϊκή, δεν είναι πλέον υπό έλεγχο τον έλεγχο του Καντάφι.


Κλειστά αεροδρόμια και λιμάνια

ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ Αφιερωμένο στους άντρες, προσοχή στις γυναίκες!!!!


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΕΙΤΕ !!!
Γι' αυτό αν σου πει ξαφνικά "αγάπη μου", βεβαιώσου ότι μιλάει σε σένα και όχι στο σκύλο σας !

Γιατί μερικοί άντρες έχουν σκύλο και όχι σύζυγο:

Η «εξέγερση» της Αθήνας

 Aρκετοί συντάκτες του parapolitika.gr, έζησαν από κοντά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, και κατέγραψαν εικόνες που δεν τιμούν κανέναν.
Από νωρίς το πρωί το parapolitika.gr, είχε διαπιστώσει (αναρτήσει) την «τάση» που είχε δημιουργηθεί σε αρκετούς πυρήνες του «αγανακτισμένου» πλήθους, που ξεχύθηκε στους δρόμους σήμερα το πρωί. Αρκετοί από τους συντάκτες του parapolitika.gr, είδαν από πολύ κοντά απερίγραπτες σκηνές.
Αρκετοί πολίτες δεν άντεξαν το καπνό και τα δακρυγόνα, καθώς και όλο το πόλεμο σκηνικό που στήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα, και έφυγαν έντρομοι..
Όλα όσε δεν θα δείξει η τηλεόραση, μέσα από το φωτογραφικό φακό των ξένων ειδησεογραφικών μέσων, που απαθανάτισαν την ένταση της Αθηναϊκής «εξέγερσης».
Η απεργία στην Ελλάδα έκανε το γύρο του κόσμου
Ο «πόλεμος» ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές κατά τη σημερινή 24ωρη απεργία είναι ένα από τα κεντρικά θέματα στο διεθνή ηλεκτρονικό Τύπο.
Δεν είναι ασύνηθες, μάλλον το αντίθετο. Κάθε απεργία είναι είδηση για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και εξαίρεση στον κανόνα, δεν υπάρχει. Σύσσωμος, σχεδόν, ο διεθνής Τύπος, κάλυψε τις πορείες αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας μετείχαν 35.000 άνθρωποι. Εκτενής αναφορά γίνεται φυσικά και στις συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, τα δακρυγόνα, τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και τις βόμβες μολότωφ.
Το BBC από την πλευρά του μεταδίδει ότι οι «οργισμένοι», όπως τους χαρακτηρίζει, διαδηλωτές ήταν 30.000, ενώ δεν παραλείπει τον «πόλεμο» αστυνομίας-διαδηλωτών με δακρυγόνα και μολότωφ.

parapolitika.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κορίνθου - Πατρών , στην Ακράτα.

Η ρύθμιση θα γίνει για την κατασκευή του ημιστεγάστρου της Αιγείρας και της γέφυρας του ποταμού Κράθη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να υπάρξουν στη Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών στο ύψος της Ακράτας, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής τεχνικών του Α/Κ Ακράτας και του δεξιού κλάδου του νέου αυτοκινητόδρομου.
Στο συγκεκριμένο σημείο θα γίνει στένωση του διαθέσιμου οδοστρώματος της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, με αποτέλεσμα να γίνεται μία η λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεχτικοί σύμφωνα με τις υποδείξεις της τροχαίας.

ΩΡΑ 18.45 Επέμβαση των ΜΑΤ για να διαλύσουν τους διαδηλωτές

Κι ενω υπήρχε ηρεμία λίγο μετά τις πέντε και μισή επικράτησε ένταση και πάλι στην πλατεία Συντάγματος. 'Οπως ισχυρίζονται οι συγκεντρωμένοι αστυνομικός έβρισε και χτύπησε μια κοπέλα και αυτό πυροδότησε την ένταση.
Οι ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις έκαναν και πάλι χρήση χημικών ενώ παραμένουν στην πλατεία περίπου 1.000 διαδηλωτές. Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι διαδηλωτές ξήλωσαν παγκάκια και επιτέθηκαν κατά των ΜΑΤ. Λίγη ώρα αργότερα έγινε επέμβαση των αστυνομικών και τους απώθησε και πλέον είναι πολύ λίγα τα άτομα στην πλατεία Συντάγματος.



Οι δυνάμεις ωστόσο παραμένουν στο σημείο ενώ οι περισσότεροι διαδηλωτές έχουν διαλυθεί στους γύρω δρόμους.

newsit.gr

Geoffrey Παπανδρέου: Ξεπουλάει την Θράκη στην Τουρκία

Αφού έριξε την Ελλάδα στα Τάρταρα του Δημοσίου Νομισματικού Ταμείου, τώρα ξεπουλάει και την Θράκη, τουρκοποιώντας τα πάντα, ακόμη και τους Πομάκους. Διώξτε τον επιτέλους, τι περιμένετε ακόμη;

 Tου Σεμπαιντήν Καραχότζα 
Ένα από τα πιο σκληροπυρηνικά χωριά της ορεινής Ξάνθης επισκέφθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου, πρόκειται για τον οικισμό Δημάριο του δήμου Μύκης απ’ όπου κατάγονται αρκετοί από εκείνους που εντάσσονται στους λεγόμενους φανατισμένους υποστηρικτές της άποψης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ότι στη Θράκη δεν υπάρχει μουσουλμανική αλλά τουρκική μειονότητα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Μπορεί και στο Λουτράκι αποτέλεσμα

Μετά από ένα θετικό σερί αποτελεσμάτων, ο Αστέρας Δερβενίου δείχνει να βρίσκει ρυθμό στο πρωτάθλημα και να είναι όλα πολύ πιο ήρεμα και ήσυχα στην ομάδα.
Ο Γιώργος Καρυώτης θα έχει και τον Άρη Λαφαζάνο στη διάθεσή του, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.
Το κλίμα δείχνει να είναι πολύ καλό και υπάρχει και αισιοδοξία πως θα έρθει άλλη μια καλή εμφάνιση και φυσικά ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ο τεχνικός του συλλόγου, με την τοποθέτηση του Θανάση Δάνη στη θέση του λίμπερο, καθώς με την εμπειρία του και σε συνδυασμό με αυτή του Βορινιώτη, έχει βρεθεί μια λύση στην άμυνα.
Φυσικά όταν χρειάζεται, επιστρέφει και στην φυσική του θέση, αυτή του επιθετικού και βρίσκει και δίχτυα. Άλλωστε η εμπειρία του είναι τέτοια, που βρίσκει πάντα τον τρόπο να «ξελασπώνει» τον Αστέρα, κάτι που θα προσπαθήσει να κάνει και στο ματς με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου.

ΩΡΑ 17.43 Ενταση στην πλατεία Συντάγματος όπου παραμένουν εκατοντάδες διαδηλωτές


- Θέλουν να μετατρέψουν το Σύνταγμα σε πλατεία Ταχρίρ
- Συνέλαβαν άτομο μέσα στους διαδηλωτές με ένα τσεκούρι και ένα τόξο με 2 βέλη
- Συνολικά 20 προσαγωγές και 5 συλλήψεις
- Κλειστοί οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ: Σύνταγμα, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο
Πάνω από 1.000 διαδηλωτές παραμένουν έως αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών έχει διαλυθεί. 'Οπως υποστηρίζουν θέλουν να μετατρέψουν το Σύνταγμα σε "πλατεία Ταχρίρ" του Καϊρου και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν. Προηγήθηκαν 2 μεγαλειώδεις πορείες με ένταση και πάθος και οι συμπλοκές που έγιναν προκλήθηκαν όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης εναντίον των διαδηλωτών.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

ΩΡΑ 13.00 Αστυνομικός στις φλόγες από μολότ Νωρίτερα ένταση προκλήθηκε από άγνωστη αιτία και ενώ η πορεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατευθυνόταν μέσω της Σταδίου προς το Σύνταγμα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης....
ΩΡΑ 13.30 Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών στο Σύνταγμα όπου παραμένουν χιλιάδες διαδηλωτές. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτριμένη αλλά οι διαδηλωτές δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί.
ΩΡΑ 13.47 Με εκτεταμένη χρήση χημικών οι αστυνομικές δυνάμεις δεν αφήνουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος.
ΩΡΑ 14.18 Οι αστυνομικοί έχουν απωθήσει τους διαδηλωτές από το Σύνταγμα χωρίς να μπορεί να εξηγήσει κανείς το γιατί. Χιλιάδες παραμένουν στην Σταδίου και προσπαθουν να προσεγγίσουν την Πλατεία Συνταγματος. Η ένταση έχει μεταφερθεί στην Πανεπιστημίου.
ΩΡΑ 14.35 Αστυνομικοί συλλαμβάνουν στο Σύνταγμα έναν διαδηλωτή ο οποίος έχει επάνω του ένα τσεκούρι, ένα τόξο και 2 βέλη!
 ΩΡΑ 14.45 Μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό δημοσιογράφος που τραυματίστηκε την ώρα που ακολουθούσε την πορεία.
ΩΡΑ 15.30 Περίπου 3.000 διαδηλωτές παραμένουν στο Σύνταγμα.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ έγινε κανονικά και πέρασε μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, η πορεία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν κατάφερε ποτέ να προσεγγίσει το Σύνταγμα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να πορευθούν στην λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας. Μόνο λίγο πριν τις 3.30 επετράπη σε περίπου 3.000 άτομα να "ανέβουν" από τη Μ.Βρετανία στο Σύνταγμα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στις διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας μετείχαν 35.000 άνθρωποι. Εκτενής αναφορά γίνεται φυσικά και στις συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, τα δακρυγόνα, τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και τις βόμβες μολότωφ.

http://www.newsit.gr

'Εβαλαν λουκέτο τα καταστήματα σε όλη τη χώρα - Δείτε σε ποιες περιοχές συμμετείχαν στην απεργία και που όχι

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων υποστηρίζουν  ότι η πλειοψηφία των καταστηματαρχών συμμετέχει στο απεργιακό λουκέτο κατά 80% ακόμη και κατά 100% σε πολλές περιοχές της χώρας. Εξαίρεση τα  καταστήματα της Γλυφάδας.


Όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, τα πρώτα στοιχεία που φτάνουν από τους εμπορικους συλλόγους της χώρας δείχνουν πως οι περισσοτεροι έμποροι συμμετέχουν στην απεργία. Θυμίζουμε πως το σημερινο κλείσιμο των καταστημάτων είναι η κορύφωση των τριήμερων κινητοποιήσεων των εμπόρων.

Έκτακτο δελτίο καιρού Έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα – Καταιγίδες και χιόνια από το πρωί της Πέμπτης

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, οι οποίες μέχρι το βράδυ θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της χώρας, με εξαίρεση τα βορειοανατολικά.

Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου (από τη Λευκάδα και νοτιότερα) και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια, τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολικά και νότια) και τις νότιες περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Το απόγευμα, τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν βαθμιαία τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες πρόσκαιρα την Κρήτη (κυρίως νότια), τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) και τα Δωδεκάνησα.

Από το βράδυ, ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση στα δυτικά και έτσι το πρωί της Παρασκευής ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν και εκεί.

Παράλληλα πυκνές χιονοπτώσεις προβλέπονται κατά διαστήματα σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής θα εκδηλώνονται ισχυρά φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Σταδιακά, όμως, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και εκεί.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

- Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
- Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
- Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
- Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.



Η πορεία σήμερα απο ΓΣΣΕ ΑΔΕΔΥ σε Π. Άρεως και Ομόνοια


Νέα μαζική απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν τα συνδικάτα των εργαζομένων στο Δημόσιο και σε πολλούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί μπροστά από το κτίριο της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Άρεως. Την ίδια ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν και τα μέλη του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Αμέσως μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων θα ακολουθήσουν πορείες, οι οποίες θα καταλήξουν στη Βουλή.
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητούν από τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο ενάντια στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική.
«Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, με ενότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στα αντεργατικά και αντικοινωνικά, νεοφιλελεύθερα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα και υλοποιεί η κυβέρνηση.
Αντιδρούμε στα «δεσμά» του Μνημονίου, των τοκογλύφων, δανειστών, αλλά και στο σχεδιαζόμενο «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», γιατί διευρύνουν την ύφεση, την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση προς όφελος των βιομηχάνων και των τραπεζιτών. Απαιτούμε την εφαρμογή ενός μίγματος οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει την απασχόληση, τα εισοδήματα, τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, την κοινωνική συνοχή», αναφέρει χαρακτηριστικα

REPORT 24

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ! ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Πλήθος κόσμου συμμετείχε σήμερα στις κινητοποιήσεις του εργατικού κέντρου και του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκαν έξω από το χώρο του Εργατικού κέντρου και στην κεντρική πλατεία “περιβολάκια” της Κορίνθου.
Μετά τις καθιερωμένες ομιλίες ακολούθησαν μεγαλειώδεις πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Τέτοιες συγκεντρώσεις είχε πολλά χρόνια να δει η πρωτεύουσα του Νομού !
Στο εργατικό κέντρο όπως προείπαμε η συγκέντρωση έγινε έξω από την μεγάλη αίθουσα γιατί ήταν τέτοιο το πλήθος που χρειαζόντουσαν δύο και τρεις αίθουσες για να χωρέσει.
Κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κώστας Μαλανδρένης ο οποίος αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα της εργατικής τάξης και του Ελληνικού λαού γενικότερα , καταδικάζοντας με σκληρές εκφράσεις την πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης που όπως χαρακτηριστικά είπε “λειτουργούν ως εκπρόσωποι των συμφερόντων της Τρόικας”.
Αλλά και οι άλλοι ομιλητές από την Εκπαίδευση , τα ΕΛΤΑ , τον ΟΤΕ ,την Βιομηχανία και τον Εμπορικό κόσμο, κατήγγειλαν την πολιτική της Κυβέρνησης και χαρακτήρισαν τον σημερινό αγώνα του Ελληνικού λαού ως ένα νέο ΑΝΕΝΔΟΤΟ !
Δείτε το σχετικό βίντεο με αποσπάσματα από την ομιλία του Κώστα Μαλανδρένη:


ΠΗΓΗ: sfedona.gr

Τι θα γίνει με τον Καντάφι; Θα αντιδράσει κανείς βορείως της Γαύδου;

 
ΠΗΓΗ : Kαθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr)
 
Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη      
Στη Λιβύη γίνεται αιματοχυσία ή κάνω λάθος; Ο συνταγματάρχης Καντάφι είναι δικτάτορας ή κάνω λάθος; Η χώρα του συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που συστηματικά παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα ή κάνω λάθος;  Υπάρχει ένα θέμα με την Γαύδο, που η Λιβύη την συμπεριλαμβάνει στη δική της θαλάσσια ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης  ή κάνω λάθος;
Αν κάνω λάθος, ας βγει κάποιος και να μου το πει. Αν δεν κάνω λάθος, όμως, πρέπει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί ο πρωθυπουργός, με την ιδιότητά του τακτικού συνομιλητή του Καντάφι δεν έχει μέχρι στιγμής καθόλου ασχοληθεί με το θέμα.
Και μην υποστηρίξει κανείς πως είχε να προετοιμάσει τα κρίσιμα ταξίδια του στην Ευρώπη, κυρίως στο Βερολίνο, και δεν έμεινε χρόνος για ενασχόληση με τον «σατράπη» της Β. Αφρικής.
Διότι σ’ αυτήν την περίπτωση, πρέπει ο κ. Παπανδρέου να μας εξηγήσει για ποιο λόγο μόλις ξεσπά μια εξέγερση συστηματικά δεν παίρνει θέση και διαγράφει από την Σοσιαλιστική Διεθνή έναν- έναν τους δικτάτορες – μέλη της μετά την πτώση τους.

Νίκος Νικολόπουλος: «Η απαξίωση των Ασφαλισμένων του ΙΚΑ δεν έχει τέλος... Η αξιοπρέπεια των ασφαλισμένων δεν μπορεί να αγνοείται τόσο προκλητικά».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ndpress@nd.gr
Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011
  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής Αχαΐας, Νικόλαος Νικολόπουλος με αφορμή τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των Ασφαλισμένων του ΙΚΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απαξίωση των Ασφαλισμένων του ΙΚΑ δεν έχει τέλος.
Ο Νόμος για την πρωτοβάθμια περίθαλψη ψηφίστηκε. Οι κινητοποιήσεις των γιατρών σταμάτησαν. Η ταλαιπωρία τους είναι μεγαλύτερη από πριν.  Το σύστημα των τηλεφωνικών ραντεβού, το γνωστό μας 184, έχει κορεσθεί και από εργαλείο εξυπηρέτησης έχει μετατραπεί σε θεσμό ταλαιπωρίας. Οι περισσότερες ιατρικές ειδικότητες έχουν αναμονή πάνω 50 ημέρες. Οι ασφαλισμένοι  συνωστίζονται καθημερινά σε ουρές, από τα χαράματα, για να εξασφαλίσουν μια επίσκεψη, μια εξέταση, μια συνταγή για φάρμακα. Η σύγχυση με το νέο ερμαφρόδιτο σύστημα επισκέψεων είναι μεγάλη, αντίθετα η  ενημέρωση των πολιτών πλημμελής. Οι ευθύνες του ΙΚΑ και του Υπουργείου Εργασίας είναι ακόμη μεγαλύτερες. Το Υπουργείο και η Διοίκηση του ΙΚΑ πρέπει άμεσα να  κινητοποιηθούν και να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Η φροντίδα της υγείας δεν μπορεί να περιμένει τόσες εβδομάδες.
Η αξιοπρέπεια των ασφαλισμένων δεν μπορεί να αγνοείται τόσο προκλητικά».

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΣΤΙΣ 27/02

Τρίπολη 23/02/2011

Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, στην Τρίπολη, στο "Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο", στις 13.30, θα συνεδριάσει η ολομέλεια του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" υπό την προεδρεία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.
Νωρίτερα στις 10.30 θα συνεδριάσει στον ίδιο χώρο η Περιφερειακή Γραμματεία του Συνδυασμού για τον ορισμό του Προεδρείου της.

Γραφείο Τύπου
Νέα Πελοπόννησος

Μόνο με μόρια οι μετεγγραφές των φοιτητών


Δραστικές αλλαγές στο σύστημα των μετεγγραφών ετοιμάζει για άλλη μια φορά το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ανακόψει το τεράστιο «ρεύμα» αιτήσεων μετεγγραφής από τα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της περιφέρειας προς τα κεντρικά.

Καλύτερα ο Θανάσης Βέγγος!

Πολύ αισιόδοξοι εμφανίζονται οι γιατροί του Θανάση Βέγγου που νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού στην εντατική...
O μεγάλος Έλληνας ηθοποιός έχει  αρχίσει να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη και η επικοινωνία του με το περιβάλλον έχει βελτιωθεί σημαντικά. Αντιλαμβάνεται τους γύρω του και μιλάει...
Αυτά είναι τα τελευταία νέα για τον δημοφιλή ηθοποιό για τον οποίο όλοι ευχόμαστε να αναρρώσει σύντομα

Οι περισσότεροι νεκροί στην Κορίνθου - Πατρών

Μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, αλλά αύξηση του συνολικού αριθμού των τροχαίων συμβάντων, έδειξαν οι στατιστικές της Τροχαίας, όπως αναλύθηκαν από τον διευθυντή Τροχαίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ενώπιον της μόνιμης επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Σύμφωνα με τους αριθμούς, ο περσινός στόχος να μειωθούν κατά 100 σε σχέση με το 2009 (συνολικώς 1463) οι νεκροί σε τροχαία, επιτεύχθηκε και ξεπεράστηκε, αφού η μείωση του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων ήταν κατά 183, ωστόσο ήταν αυξημένοι κατά 5% οι σοβαροί τραυματισμοί και κατά 2% οι ελαφροί. Το πρώτο δίμηνο του 2011 οι νεκροί είναι 119 έναντι 152 της περυσινής αντίστοιχης περιόδου.

Όπως σημείωσε ο διοικητής της Τροχαίας τα περισσότερα θανατηφόρα συνέβησαν σε δευτερεύοντες επαρχιακούς άξονες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των 58 θανατηφόρων τροχαίων σε εθνικό δίκτυο, συνέβησαν στην Κορίνθου- Πατρών.

Για τα τροχαία οι καταγεγραμμένες αιτίες είναι η υπερβολική ταχύτητα, τα φθαρμένα ελαστικά, οι διαφημιστικές πινακίδες, η μη χρήση κράνους και ζώνης, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα και το αλκοόλ.

Πεζοί σε ποσοστό 15% και δικυκλιστές με 35% συνιστούν τα μισά θύματα τροχαίων, ενώ οι μισοί από τους νεκρούς δεν φορούσαν ζώνη ή κράνος.

Οι αλλοδαποί συμμετέχουν σε ποσοστό 14% σε τροχαία, από τους οποίους το 50% είναι Αλβανοί.

Από την πλευρά των βουλευτών οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παύλος Στασινός και Λάμπρος Μίχος (ΠΑΣΟΚ) επισήμαναν ότι οι αστυνομικοί στήνονται στα πλέον ακατάλληλα σημεία, όπου δεν χρειάζεται η παρουσία τους, μόνον και μόνον για να κόβουν κλήσεις.

Την ανάγκη σύνταξης μιας συγκροτημένης έρευνας από την Τροχαία για τα ατυχήματα επισήμανε η Λιάνα Κανέλη (ΚΚΕ), ενώ η Φωτεινή Πιπιλή (ΝΔ) ζήτησε από το διοικητή της Τροχαίας να γνωστοποιήσει σε πόσους οδηγούς πολιτικών, ή και ίδιους πολιτικούς έχει κόψει η Τροχαία κλήση, αλλά και να σκιαγραφήσει το ψυχογράφημα του αντικοινωνικού Έλληνα οδηγού.

Πηγή: newsbeast.gr

Τα καλύτερα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων

Αποσπάσματα από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων 22-02-2011

newsit.gr

Σε εγρήγορση για την γρίπη… ευρεία η εξάπλωση της

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων κατά τη διάρκεια της 3ης εβδομάδας του 2011, 15 Ευρωπαϊκές χώρες αναφέρουν ευρεία εξάπλωση της γρίπης.
Βάση τωρινών δεδομένων του τμήματος επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ για την Ελλάδα, αναμένεται η συνέχιση της δραστηριότητας της γρίπης για τις επόμενες 6-8 εβδομάδες.
Για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης συστήνονται τα εξής μέτρα :
I. Η αυστηρή τήρηση των μέτρων αναπνευστικής υγιεινής και υγιεινής των χεριών.
II. Ο εμβολιασμός έναντι της γρίπης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, ο οποίος θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματικός και συστήνεται για όλη τη διάρκεια του χειμώνα.
Σημειώνεται ότι στην πλειοψηφία τους οι ασθενείς με γρίπη που νοσηλεύτηκαν έως τώρα σε μονάδα εντατικής θεραπείας δεν είχαν εμβολιαστεί.
III. Η σωστή χρήση των αντιικών φαρμάκων κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών.
Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και σε συνεχή επαγρύπνηση πρωτίστως για την πρόληψη και δευτερευόντως για τη λήψη απαραίτητων μέτρων στην αντιμετώπιση της νόσου.
Αναφορικά με τα σχολεία επισημαίνουν ότι δεν αναστέλλεται η λειτουργία τους λόγω εμφάνισης κρουσμάτων εποχικής γρίπης.
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας συστήνει στους πολίτες την εγρήγορση και την άμεση αντιμετώπιση στην περίπτωση ύποπτου κρούσματος από το οικείο τους περιβάλλον.

Είσοδος μισθοφόρων Κοσοβάρων στη χώρα; για τις 23 Φεβρουαρίου ;

Πράματα και θάματα πρόκειται να δούμε (;) τις επόμενες 2 (τουλάχιστον) μέρες!
Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες 4-5 ημέρες, παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα και αναδημοσιεύεται εντονότατα στο διαδίκτυο..

Αναλυτικά ακούγεται ότι

  • στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ όπου με πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας καταφθάνουν για … τουρισμό τύποι ….μυστήριοι! Μιλάμε για λεγεωνάριους της γνωστής Λεγεώνας των Ξένων (ευρισκόμενοι σε άδεια προφανώς). Ταξιδεύουν σε ομάδες των 4 ή 5 ΜΟΝΟ, παραλαμβάνονται από ΙΧ και εξαφανίζονται προς Αθήνα… ΟΛΟΙ τους ανήκουν σε “εξωτικές” φυλές και ΚΑΝΕΝΑΣ στην καυκάσια ή έστω ινδοευρωπαϊκη…

  • στους συνοριακούς σταθμούς με ΣΚΟΠΙΑ και ΑΛΒΑΝΙΑ εισέρχονται παρόμοιας σύνθεσης ομάδες των 4-6 ατόμων από τους οποίους ο καλύτερος έχει βιάσει και δολοφονήσει τη μάνα του. Σύμφωνα με μαρτυρία ντόπιων που… ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, έχουν αναγνωριστεί αρκετοί Κοσοβάροι με δράση στα μέτωπα της Βοσνίας και του Κοσόβου.

Σε λίγη ώρα έχουμε την μεγάλη απεργία με πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Όλα τα βλέμματα θα είναι στο κέντρο όπως και μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις.

Ελπίζουμε να μην έχουμε παρατράγουδα…

REPORT 24

Σύλληψη παράνομων μεταναστών και του διακινητή τους στην Κόρινθο.

Το όχημα του κατασχέθηκε
Συνελήφθη, χθές στις 20:30, στο λιμάνι της Κορίνθου, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 40χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (ελκυστήρας - επικαθήμενο) πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διότι μετέφερε εντός του φορτίου του, έξι (06) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το αναφερόμενο όχημα. 
newsbomb.gr