Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Άρης-Ολυμπιακός 0-1: «Καθάρισαν» Τζολάκης και Ελ Αραμπί και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Άρης-Ολυμπιακός 0-1: «Καθάρισαν» Τζολάκης και Ελ Αραμπί  

 Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ολυμπιακός που πέρασε νικηφόρα από το «Κλ. Βικελίδης» επικρατώντας με σκορ 1-0 του Άρη. Οι Πειραιώτες αντέδρασαν μετά την απώλεια στο Περιστέρι και πήραν αυτό που ήθελαν σε μία δύσκολη έδρα. Η ομάδα του Μίτσελ είχε το πλεονέκτημα του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι και στη Θεσσαλονίκη τελείωσε τη δουλειά. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ γεμάτο με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες. Στην επανάληψη, όμως, ο Ολυμπιακός πήγε το ματς στα μέτρα του, αλλά το φινάλε ήταν δραματικό. Στο 84’ ο Τζολάκης απέκρουσε πέναλτι του Γκρέι και στο 88’ ο Ελ Αραμπί σκόραρε για να κάνει το 0-1 και να τελειώσει την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό θα βρει απέναντι του την ΑΕΚ.

Εισβολή κουκουλοφόρων στο "Θώδειο" στάδιο στο ημιχρονο του αγώνα κυπέλλου Κορινθίας, ΑΟ Λουτρακίου - Πέλοπα Κιάτου

 

 Εισβολή κουκουλοφόρων σημειώθηκε σήμερα στο "Θώδειο" στάδιο στο ημίχρονο του αγώνα ΑΟ Λουτρακίου - Πέλοπα Κιάτου ( 1 - 0) για την Γ΄φάση του κυπέλλου Κορινθίας

Σχετικά με τον αγώνα του Λουτρακίου η διοίκηση του Πέλοπα Κιάτου αναφέρει σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων "...Λίγη σημασία έχει όμως το αποτέλεσμα του αγώνα μπροστά σε ότι συνέβη στο ημίχρονο. 15 περίπου κουκουλοφόροι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με σκοπό να χτυπήσουν φιλάθλους της ομάδας μας.

Εδώ να σημειώσουμε ότι ήτανε καταλυτική η επέμβαση των ανθρώπων της ομάδας του Λουτρακίου οι οποίοι προσπάθησαν να τους απωθήσουν ενώ είχαν ήδη καλέσει την αστυνομία η οποία προέβη σε συλλήψεις και ήδη η υπόθεση είναι στα χέρια του εισαγγελέα. Η διοίκηση του Πέλοπα καταδικάζει τα γεγονότα και ευχαριστεί τη διοίκηση της ομάδας του Λουτρακίου τόσο για την άμεση παρέμβαση όσο και για την φιλοξενία."

Κακοκαιρία: Κλειστά την Πέμπτη τα σχολεία στους Δήμους Άργους - Μυκηνών και Ναυπλιέων

 Κακοκαιρία: Κλειστά την Πέμπτη τα σχολεία του δήμου Άργους - Μυκηνών και του δήμου Ναυπλιέων 

Με απόφαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου, αποφασίστηκε το κλείσιμο όλων των Δημοτικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Άργους Μυκηνών, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Α βάθμια και Β βάθμια), όλων των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) αύριο Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023.

Το κλείσιμο, έχει να κάνει με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που θα επικρατήσουν στην χώρα και ίσως επηρεάσουν και τις περιοχές του δήμου Άργους – Μυκηνών.

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-3: Με δεύτερη τριάρα στην 4αδα!

Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 1-3: Με δεύτερη τριάρα στην 4αδα! 

Η ΑΕΚ έγινε η πρώτη χρονικά ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου αφού, μετά το 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο επαναληπτικός στις Σέρρες είχε μετατραπεί σε διαδικαστικού χαρακτήρα αναφορικά με το ποιος θα περάσει.

Όχι πάντως για τον Πέτρο Μάνταλο, που σκόραρε τα δύο, από τα τρία γκολ της ομάδας του στην επικράτηση με 3-1.

Ο Aλμέιδα διατήρησε μόνο τον Φαν Βέερτ από τους βασικούς του στο τελευταίο ματς με τον Ιωνικό, αλλά κι οι «ρεζέρβες» που μπήκαν υπηρέτησαν το σχέδιο του.

Νέα Δημοκρατία για υπόθεση Καλογρίτσα: «Πόσο θα συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα;»

ΝΔ: Ο λαλίστατος Τσίπρας συνεχίζει την αφωνία του για τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα   

Η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την υπόθεση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η Νέα Δημοκρατία τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αποφύγει τις απαντήσεις για την υπόθεση Καλογρίτσα και αναρωτήθηκε για πόσο θα συνεχίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάει την μπάλα στην εξέδρα για τις σακούλες με τα μαύρα που πήγαιναν στο κόμμα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ ανέφερε:

«Ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να αποφύγει τις απαντήσεις» τονίζει σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενη στην υπόθεση Καλογρίτσα.

«Μπορεί ο λαλίστατος, κατά τα λοιπά, κ. Τσίπρας να συνεχίζει τη 12ήμερη αφωνία του για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, σχετικά με τις σακούλες με τα μαύρα που πήγαιναν στο κόμμα του, αλλά για πόσο θα συνεχίσει να “πετάει τη μπάλα στην εξέδρα;”» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και αναφέρεται σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία «η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου ζήτησε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ερευνήσει την υπόθεση».

Και η ΝΔ καταλήγει: «Έτσι, ίσως μάθουμε για τις βαλίτσες και τους φακέλους που έφευγαν από το γραφείο του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλαβαίνουμε πόσο δυσάρεστη είναι αυτή η υπόθεση για τον κ. Τσίπρα αλλά δεν πρόκειται να αποφύγει τις απαιτούμενες απαντήσεις».

 

 

Μητσοτάκης για πρόταση μομφής: Καλοδεχούμενη! Είμαστε απολύτως έτοιμοι - «Καταπέλτης» κατά ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός «Θέλουν να κυλήσουν τη χώρα στη λάσπη»

 Μητσοτάκης για πρόταση μομφής: Καλοδεχούμενη  Είμαστε απολύτως έτοιμοι 

Από την Κρήτη όπου βρίσκεται σε περιοδεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την πρόταση μομφής που υπέβαλλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. 

«Πληροφορήθηκα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Καλοδεχούμενη η πρόταση, Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές.

Μία καλή ευκαιρία κυρίως για να

Κύπελλο Κορινθίας : Ο "επτασφαιρος" Αστέρας Δερβενίου με 7 - 4 επι του Ηρακλή Ξυλοκάστρου περασε στη προημιτελική φάση - Νοκ άουτ ο Πέλοπας από τον ΑΟ Λουτρακίου - Πρόκριση και για Κύψελο και ΠΑΣ Κόρινθο.

Με την διεξαγωγή σήμερα Τετάρτη 25/1/23  και των υπολοίπων 4  αγώνων ολοκληρώθηκε η Γ΄ φάση  του Κυπέλλου Κορινθίας.

«Βροχή από γκολ» στο Δερβένι όπου ο Αστέρας επιβλήθηκε με 7 – 4 επί του Ηρακλή Ξυλοκάστρου , στο κλασικό ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη ( Δ΄) φάση της διοργάνωσης .

Στην επόμενη φάση πέρασε ο

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο Τσίπρας - «Σας ευγνωμονούμε» η άμεση απάντηση Γεραπετρίτη - Πώς θα λειτουργήσει η Βουλή

Πρόταση μομφής κατέθεσε ο Τσίπρας  «Σας ευγνωμονούμε» η άμεση απάντηση Γεραπετρίτη  Πώς θα λειτουργήσει η Βουλή 

«Φωτιά» έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό καθώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε το μεσημέρι της Τετάρτης πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του είπε «υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης.
Η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει: Με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή. Και σύντομα την οριστική και τη σωστή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός. Που θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση της δημοκρατίας.
Την υπόθεση της ίδιας του της ζωής».

Καιρός: Έκτακτο δελτίο με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα - 112 σε Κεφαλονιά - Ιθάκη και Πάτρα.

 vroxi-athina 

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε η ΕΜΥ, καθώς βροχές και καταιγίδες αναμένονται να πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Τρίτη (24-01-2023) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται ότι ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό Δελτίο αφορούν μόνο στα υψόμετρα όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις. Σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται από το απόγευμα της Τετάρτης (25-01-2023) έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Σήμερα Τετάρτη (25-01-2023)

Σεισμός : Δόνηση 5,9 Ρίχτερ ανατολικά της Ρόδου - Αισθητή στην Κρήτη και το Λίβανο. Τι λένε οι σεισμολόγοι.

 rodos_seismos_arthro 

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κάρπαθο, την Κρήτη, αλλά και την Τουρκία και το Λίβανο. 

Δεν καταγράφηκαν, ωστόσο, σοβαρές ζημιές λόγω του ότι η δόνηση καταγράφηκε σε θαλάσσια περιοχή.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, υπολογίζεται σε 22 χλμ ενώ η τοποθεσία 58 χλμ νοτιοανατολικά της Λίνδου. Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, το Γεωδυναμικό έδινε το μέγεθος της δόνησης στα 5,7 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος στα 10 χλμ. 

Στα 5,9 Ρίχτερ υπολογίζει τον σεισμό και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Προδιαβήτης; Μπορεί να προληφθεί και αντιμετωπιστεί; Η σημασία της διατροφής και της άσκησης


 

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Η παχυσαρκία και ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελούν τη σύγχρονη παγκόσμια πανδημία, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μόνο στις Η.Π.Α ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη

Ολοκληρώνεται σήμερα η Γ΄ φάση στο Κύπελλο Κορινθίας. Κλασικό ντέρμπι στο Δερβένι -Ποιοί ομάδες διεκδικούν πρόκριση


 Με την διεξαγωγή σήμερα Τετάρτη 25/1/23 των υπολοίπων 4  αγώνων του προγράμματος  ολοκληρώνεται το παλζ της Γ΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας.

Στο "ΘΩΔΕΙΟΝ" Στάδιο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου αγωνίζεται με τον Πέλοπα Κιάτου, ενώ ο ΠΑΣ Κόρινθος μετά από το πρωτάθλημα μάχεται και πάλι στο Πετρί κόντρα στην τοπική Θύελλα.

Στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" ο Αστέρας Δερβενίου μάχεται στο κλασικό ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ τέλος στο Λέχαιο ο Κύψελος Κορίνθου αντιμετωπίζει την Θύελλα Κάτω Διμηνιού 

 Πρέπει να σημειώσουμε ότι  στην επόμενη ( Δ) φάση του Κυπέλλου Κορινθίας βρίσκονται από την προηγούμενη Τετάρτη (18/1): ο Τενεάτης Αθικίων , ο Ολυμπιακός Άσσου, οι Άγιοι Θεόδωροι και ο Ηρακλής Λεχαίου.

Οι αγώνες  της Γ΄φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας

Κύπελλο Ελλάδος: Τα πρώτα δύο εισιτήρια για τα ημιτελικά - Ώρα… πρόκρισης στο Βικελίδης σε ένα ματς… τελικό | “Τσεκάρει” το εισιτήριο η ΑΕΚ στις Σέρρες.

 

Γνωστές θα γίνουν απόψε οι πρώτες δύο ομάδες που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος για τη σεζόν 2022-23.  

Οι ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδος ξεκινούν σήμερα (25/1) και τα βλέμματα είναι στραμμένα στον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό σε έναν… τελικό πρόκρισης, ενώ η “Ένωση” “κλειδώνει” το εισιτήριο για τα ημιτελικά στις Σέρρες.

Ρολόι της Αποκάλυψης 2023: Βρισκόμαστε ενάμισυ λεπτό πριν τα μεσάνυχτα - Πιο κοντά από ποτέ στον αφανισμό

 Ρολόι της Αποκάλυψης 2023: Βρισκόμαστε ενάμισυ λεπτό πριν τα μεσάνυχτα  Πιο κοντά από ποτέ στον αφανισμό 

Το Ρολόι της Αποκάλυψης, που προειδοποιεί για τον κίνδυνο αφανισμού της ανθρωπότητας και ανακοινώνεται κάθε χρόνο από το Συμβούλιο Πυρηνικών Επιστημόνων σήμανε σχεδόν μεσάνυχτα - συγκεκριμένα, μόλις 90 δευτερόλεπτα πριν τις 12.

Το Ρολόι, που θεσμοθετήθηκε το 1947, δεν είχε ποτέ ξανά «δείξει» ώρα τόσο κοντά στα μεσάνυχτα, που σηματοδοτούν τον απόλυτο κίνδυνο καταστροφής.

Eurovision 2023: Σε αναμονή της απόφασης για την Ελληνική συμμετοχή εν μέσω… διαρροών!

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2023/01/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-2023-1.jpgΔεν πρέπει να βρισκόμαστε μακριά από τη στιγμή που θα μάθουμε τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision 2023! Όπως σας έχουμε ενημερώσει, τρία τραγούδια προκρίθηκαν στην τελική φάση και αυτή τη στιγμή αξιολογούνται από την 7μελή επιτροπή της ΕΡΤ.

Κακοκαιρία: Ψυχρή εισβολή από τις βραδινές ώρες - Πότε θα πέσουν πυκνά χιόνια

 xioni-pezi-arthro 

 Ξεκινά η επέλαση της ψυχρής εισβολής στην Ελλάδα με σφοδρές βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές αλλά και χιονοπτώσεις στα βόρεια και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Από τον κλοιό της κακοκαιρίας δεν θα ξεφύγει και η Αττική, με την Πάρνηθα να «βλέπει» χιόνια από την Πέμπτη. 

Στην πρόγνωσή του, ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε για σημαντική επιδείνωση από την Τρίτη το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Ελλάδας και κυρίως στα Επτάνησα με έντονες βροχές και καταιγίδες.

Γκάλοπ Pulse: Στις 7,5 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ - Κυριαρχία Μητσοτάκη στο κέντρο

 kalpi-m 

Σε υψηλά ποσοστά παραμένει η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και στη νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse, που παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ το βράδυ της Τρίτης.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 33,5% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (32% χωρίς την αναγωγή), έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς την αναγωγή εντοπίζεται στο 25%).

Το ΠΑΣΟΚ κρατάει σταθερά το διψήφιο ποσοστό, καταγράφοντας 11% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή (10,5% χωρίς), ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ (6% με αναγωγή, 5,5 χωρίς) και η Ελληνική Λύση με 4% με αναγωγή (3,5% χωρίς).

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου για τον αγωγό EastMed

  

Θετική – υπό προυποθέσεις, ωστόσο – ήταν η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου, όσον αφορά το θέμα της μελέτης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, του μεγάλου έργου του αγωγού EastMed.

Η σχεδιαζόμενη διαδρομή του αγωγού, αφορά και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα, τους δήμους Μονεμβασίας, Ευρώτα, Σπάρτης, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας.

Σε σχετικό ρεπορτάζ του θεματικού διαδικτυακού ιστότοπου ypodomes.com., αναφέρεται, ότι, το

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού του δήμου Σικυωνίων

  

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό του Βιολογικού Καθαρισμού και της επεξεργασίας λυμάτων, του Δήμου Σικυωνίων

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, αφού τα νερά αυτά μετά την επεξεργασία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην άρδευση.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι όλη σχεδόν η παραλιακή Κορινθία, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την ύδρευση και με την άρδευση των χωραφιών.

Φενεός: Μάχη για τη ζωή του δίνει κυνηγός – Τον πυροβόλησαν και τον εγκατέλειψαν

 

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό δύο ανδρών που πυροβόλησαν έναν 36χρονο και τον εγκατέλειψαν βαριά τραυματισμένο στον Φενεό Κορινθίας έχει εξαπολύσει η αστυνομία.

Όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής όταν δύο άγνωστοι, οι οποίοι αναζητούνται, την ώρα που κυνηγούσαν αγριογούρουνο ή ζαρκάδι έστρεψαν τα όπλα εναντίον 36χρονου που ήταν μαζί με έναν φίλο του. Ο άνδρας δεν είχε καμιά σχέση μαζί τους, ωστόσο τον πυροβόλησαν και έπεσε αιμόφυρτος 

Ο τραυματισμένος κυνηγός διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου με τους γιατρούς να κρίνουν ότι πρέπει να μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό. Εκεί υποβλήθηκε σε μια σοβαρή επέμβαση και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς τον έχουν πυροβολήσει στον λαιμό.