Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

17 Νοέμβρη 2015: Νύχτα φωτιάς στα Εξάρχεια

Η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου ολοκληρώθηκε απολύτως ειρηνικά κι όλα έδειχναν πως ήμασταν... μια ανάσα από το να περάσει στην ιστορία η σημερινή μέρα χωρίς επεισόδια. Κάτι που τελικά δεν έγινε, αφού για μία ακόμη φορά τα Εξάρχεια έγιναν πεδίο μάχης μεταξύ αντιε

Τρόμος στη Γερμανία! Ασθενοφόρο με εκρηκτικά έξω από το στάδιο στον αγώνα Γερμανία-Ολλανδία - Στο στάδιο θα βρισκόταν η Μέρκελ! Ο αγώνας ματαιώθηκε -- Οδηγίες να μην βγαίνουν οι πολίτες στο δρόμο

Ασθενοφόρο γεμάτο εκρηκτικά στο στάδιο όπου βρισκόταν η Μέρκελ!

Ασθενοφόρο γεμάτο με εκρηκτικά εντόπισαν οι αρχές κοντά στο στάδιο του Ανόβερου όπου θα διεξαγόταν φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Γερμανίας και της Ολλανδίας παρουσία της Άγκελα Μέρκελ και άλλων μελών της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της αστυνομίας του Ανόβερου ανακοίνωσε ότι εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε και μέσα στο στάδιο.
Οι γερμανικές αρχές δήλωσαν ότι λίγο πριν την έναρξη του αγώνα είχαν λάβει αξιόπιστες πληροφορίες πως υπάρχει βόμβα στο στάδιο.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, στο στάδιο του Ανόβερου βρέθηκε ένα ύποπτο αντικείμενο και αμέσως ξεκίνησε η εκκένωση του σταδίου. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στάδιο είχε ήδη καταφθάσει η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, η οποία επρόκειτο να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και μέλη της κυβέρνησής της, σε μια συμβολική κίνηση κατά της τρομοκρατίας και προκειμένου να στείλουν μήνυμα συμπαράστασης στην Γαλλία και κατά της τρομοκρατίας.
Την ίδια ώρα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Ανόβερο, όπου απόψε θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims». Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.
 «Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.
Σύμφωνα δε με το dpa που επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για "απειλή επίθεσης", η οποίες έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Η κυρία Μέρκελ, όπως διευκρινίστηκε από την κυβέρνηση, δεν είχε ακόμη φθάσει στο στάδιο. Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, πιθανότατα δεν είχε αναχωρήσει ακόμη από το Βερολίνο όταν αποφασίστηκε η ακύρωση του αγώνα. Από την ηλεκτρονική τοπική Hannoversche Allgemeine Zeitung μεταδόθηκε ότι στο στάδιο εντοπίστηκαν «ύποπτα» άτομα.

Tουρκία - Ελλάς ισοπαλία παρουσία Τσίπρα & Νταβούτογλου


Ισόπαλος (0-0) έληξε ο αγώνας της Εθνικής ομάδας με την Τουρκία, που διεξήχθη στην Πόλη, υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού Αλεξη Τσίπρα που παρακολούθησε από κοντά τον αγώνα μαζί με τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου!
Η Εθνική στάθηκε καλά στην άμυνα στο πρώτο μέρος, αλλά όχι και στην επίθεση, καθώς είχε μόλις μία καλή στιγμή με τον Μήτρογλου στο 39'. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ισορροπημένο.
Οι Τούρκοι είχαν απανωτές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Ελλάδα μπορούσε και τις κατέστρεφε, ενώ ήταν καλός και ο Καρνέζης...

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τις διεκδικήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων



 http://asset.tovima.gr/vimawebstatic//B9922E5C37A770536DCA1E86ABD70AD5.jpg
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκφράζοντας την πάγια θέση της για έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί την παραδοσιακή παραγωγική δύναμη της χώρας και βασικό πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας, στηρίζει τις διεκδικήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Με εντολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  αντιπροσωπεία της Περιφέρειας θα παρευρεθεί αύριο στο συλλαλητήριο του αγροτικού - κτηνοτροφικού κόσμου ενάντια στις προωθούμενες, από την Ελληνική Κυβέρνηση, πολιτικές καταδίκης της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας.  

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ



Με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από το Συντονιστή της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου κ. Σταύρο Καλαφάτη, τον Υπεύθυνο του Τομέα Εσωτερικών κ. Γιώργο Γεωργαντά και το βουλευτή Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά, θα επισκεφθεί αύριο, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, το νησί της Λευκάδας.
Το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και τις άμεσες ανάγκες που έχουν προκύψει, μετά το σεισμό που έπληξε την περιοχή.  

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα 12.700 ωφελούμενων του ΟΑΕΔ

Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ με την ονομασία "Ενίσχυση της ρευστότητας και της  ...

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




Στην ηλεκτρονική σελίδα της Νέας Δημοκρατίας  www.nd.gr  έχει αναρτηθεί ο κατάλογος με τις διευθύνσεις όλων των εκλογικών κέντρων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου.
  TA ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣTHN ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΣΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ          ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΩΡΟΣ   

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κατάπτυστος νόμος Σημίτη «ασπίδα» στους τζιχαντιστές



ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:
ΚΥΡΙΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΟΛΕΘΡΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
Ο ολέθριος και ελεεινός νόμος περί «προσωπικών δεδομένων» που θέσπισε η συμμορία Σημίτη για να προστατεύσει τα μέλη της, αποτελεί την μεγάλη κερκόπορτα για τα κτήνη του τζιχάντ όπως αποκαλύπτουμε σήμερα.
Οι συνέπειες όπως αποκαλύπτουν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί στο Ολυμπία είναι τρομακτικές στις νέες συνθήκες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρώπη.
Επί παραδείγματι, έστω ότι κάποιος μετανάστης που καταφθάνει σε Ελληνικό νησί ως πρόσφυγας, για να τεθεί υπό παρακολούθηση χρειάζονται τα ακόλουθα:

Προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

Δείτε αναλυτικά στην aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 690 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία
16 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καλαμαριάς
ΔΕΔΔΗΕ: 4 εποχικοί υπάλληλοι στον Δήμο Κομοτηνής
28 προσλήψεις με οκτάμηνα στον Δήμο Λουτρακίου
2 θέσεις εργασίας στον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Προσλήψεις πτυχιούχων ΤΕΙ στον Δήμο Χαϊδαρίου
40 νέοι συμβασιούχοι στον Δήμο Αγίας Παρασκευής (προκήρυξη)
Προσλήψεις με οκτάμηνα στον Δήμο Φαρσάλων
2 θέσεις δασκάλων στον Δήμο Τήνου
4 εποχικές θέσεις στην ΔΕΥΑ Ναυπλίου
2 θέσεις συντηρητών στην αρχαιολογική υπηρεσία Θεσπρωτίας
Πάτρα: 25 νέες προσλήψεις στο Δημοτικό Βρεφοκομείο
Αιτήσεις – εξπρές για 2.891 προσλήψεις μονίμων και εποχικών μέχρι τις Γιορτές

Πώς θα λειτουργήσει το Ταμείο Οικονομικής Στήριξης ΟΤΑ – Ποια διάταξη θα επαναφέρει ο Κουρουμπλής

Τη δημιουργία ταμείου στήριξης – οικονομικής ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, εξήγγειλε προσφάτως ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Με αυτή του την αναφορά ο υπουργός επαναφέρει ουσιαστικά διάταξη που συμπεριλαμβανόταν στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για την «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας ΟΤΑ – Οικονομιμή βιωσιμότητα και αυτοτέλεια ΟΤΑ», που είχε καταρτίσει ο πρώην υπουργός Νίκος Βούτσης.

ΟΝΝΕΔ: 17 Νοεμβρίου 1973: Να σπάσουμε τα κατεστημένα που μας κρατούν δέσμιους



https://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/a/a7/ONNED_logo.png 

Συμπληρώνονται σήμερα, 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 1973. Την νύχτα που το καθεστώς της Χούντας αποφάσισε να βάλει ένα αιματηρό τέλος στην ακομμάτιστη και μαζική Διαδήλωση Δημοκρατίας της νεολαίας, μέσα από την οποία η νέα γενιά απαιτούσε τα βασικά εργαλεία για να δημιουργήσει: Ψωμί, Παιδεία και Ελευθερία.
            Μπορεί ένα χρόνο αργότερα η Χούντα να έπεσε, τα αιτήματα όμως αυτά δεν ικανοποιήθηκαν ποτέ πλήρως. Η γενιά που διαδήλωνε το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, πήρε στα χέρια της τα ηνία της χώρας στα χρόνια που ακολούθησαν, δεν έκανε πράξη τα συνθήματα της δικής της αντίδρασης. Αντίθετα, εξαργύρωσε την παρουσία της στους αγώνες, προκειμένου να ικανοποιήσει ατομικές φιλοδοξίες και να δομήσει πολιτικές καριέρες, στη μνήμη των νεκρών.
            Σήμερα, η δική μας γενιά βλέπει την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Ζει σε μια χώρα όπου η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναρριχήθηκε στην εξουσία, τάζοντας στους πάντες τα κοινωνικά ανάλογα του συνθήματος «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία», αλλά αναλώνεται σε επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης την οποία η ίδια δημιούργησε με τα πεπραγμένα του τελευταίου εννιαμήνου.
            Σε όλους αυτούς που καπηλεύτηκαν και εμφανίζουν για δικούς τους, τους αγώνες της νεολαίας από όλο το πολιτικό φάσμα, η γενιά μας θα δώσει την πιο ηχηρή απάντηση.
            Είναι καιρός να ξεφύγουμε από κατεστημένα που μας κρατούν δέσμιους στο παρελθόν, είναι ώρα για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να δομήσουμε την Ελλάδα της Γενιάς μας.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ




Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου των Υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γεώργιου Σταθάκη, για τα κόκκινα δάνεια, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι Υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού επέδειξαν σύγχυση, ασυναρτησία και κυνισμό.
Έφτασαν στο σημείο να πανηγυρίζουν, γιατί για πρώτη φορά βγάζουν την πρώτη κατοικία στο σφυρί.
Μιλούσαν για νέους φόρους αλλά δεν ήξεραν ποιοί και πόσο θα είναι.
Μιλούσαν για φόρους στο κρασί αλλά μετά το ξανασκέφτονταν.
Σε κάθε ερώτηση το μόνο που έλεγαν ήταν ένα: Ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή καλό καιρό θα κάνει.
Και αυτό στις ώρες που ζούμε είναι τραγικό».

Ομόφωνα δεκτή η πρόταση του Προέδρου της Βουλής για την επανασύσταση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών.

Ομόφωνα δεκτή έγινε σήμερα, από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου, η πρόταση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση για την επανασύσταση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών.
Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής στην πρότασή του « το ζήτημα των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό παραμένει ζήτημα ανοικτό, ως απαράγραπτο χρέος που αναζητεί επίμονα την ηθική, ιστορική και νομική του δικαίωση».
Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε, κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ότι «το Ελληνικό Κοινοβούλιο οφείλει να συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία και στην συγκροτημένη οργάνωση των Ελληνικών διεκδικήσεων συμβάλλοντας, τόσο στο επίπεδο της βέλτιστης δυνατής στοιχειοθέτησης και τεκμηρίωσής τους, όσο και στο επίπεδο της διαμεσολάβησης και επικοινωνίας τους μέσω της Κοινοβουλευτικής διπλωματίας».

Ολόκληρη η πρόταση του Προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:

Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση και για το 2016 για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, θα παραταθεί για ολόκληρο το 2016 με τη μορφή που ισχύει σήμερα και με ..

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ


Ερμού 16 - Κόρινθος τηλ.2741026116 e-mail:syriza.korinthias@gmail.com  

Μπροστά στη διογκούμενη ανασφάλεια των πολιτών του Νομού μας για διακοπή του ρεύματος στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, οι τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κκ. Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας, καθώς και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, κ. Αντώνης Πρεντάκης συναντήθηκαν χθες Δευτέρα στο Κατάστημα ΔΕΗ Κορινθίας με τον Δ/ντή, κ. Αθανασόπουλο και τον Δ/ντή του ΔΕΔΔΗΕ Π. Κορίνθου, κ. Δεληγιάννη.
Στη συνάντησή τους, Βουλευτές και Συντονιστής ενημέρωσαν και παρέδωσαν το σχετικό Υπόμνημα που είχαν καταθέσει πριν από μια εβδομάδα στον Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Πάνο Σκουρλέτη, με το οποίο του ζητούσαν να λάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην απειληθούν από διακοπή ηλεκτροδότησης οι ευπαθείς κυρίως κοινωνικές ομάδες, αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο της παρέμβασης αυτής σύμφωνα και στρατηγική του Υπουργείου και της ΔΕΗ Α.Ε. σχτικά με τις διακοπές ρεύματος συνομολογήθηκαν τα παρακάτω: