Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Εκλογές στη Γαλλία: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τον Εμανουέλ Μακρόν

 Εκλογές στη Γαλλία: Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τον Εμανουέλ Μακρόν 

Δύο ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, η ψαλίδα μεταξύ του απερχόμενου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της ηγέτιδας της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν φαίνεται να κλείνει ακόμη περισσότερο, φτάνοντας ακόμη και στη μία μονάδα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Με βάση πάντως όλες τις δημοσκοπήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο Μακρόν φαίνεται να κερδίζει στον δεύτερο γύρο, έστω και με οριακή διαφορά.

Επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Γερουσίας του Καναδά μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων

 https://gm1.ggpht.com/PgeVpoajm7gWdljB5KckC49-dTpNAT9AxsT7eLJveGkGH8qm6P-xfsyKrBgJfqsDx7gpUfL1inURgRjsSI3u6_m1IWDq7Mx-AMeL6BChsvPkJ6Xzppj7UQ4aE8kNUFrr9chJFXTUtA_nN4U9nWsY1pE9pT71O0lt3woeNcVcDKmrb37nSS8oK69H4OJGPV6QcHISBHxIKgbYPqbmzcTRRWV31V5cfsj6n85r_b_aAlP6-glM5qdJSwDtzxjYf4gkGfKB6L3Zbh4Gu4skQK4ZKaeJHdV4uWy2qOyxtkaesoTq_VjlK10q_NqE5bfOf3zxki3nK-2HfOgYdyhYrd9E1g7mrzswM37f_7ds6LyvWBnUCvvu_RVxD-jS6KMF2_qcd-Ien_SQiARgK5EjKVCHdtDIS8y_hMAiifZbScmkxAlSmuE9rm9IS5E5bTiM9y95gNWwCS59mQwLQibeGxubkL9ESOu6eEFwWjfNm-rgBKnfkB7cz3T11CgMDgSnfhRP7dGo8XTy86lk-aw3JZm3X-oA6JJZA216BHydwxiiy9yOfBaPulLODa994VQw9oO5sm2AOXLnVZ226aNgKI_bqxgEu4TXARylnWtC-OgNGiZPRxUGYnrqA_NtjqIQUNFgHlGNLYDTzQFKklRIIlxALHEfe2w43WR1h6P3D0Kw5yE3Gqq20IlvJcexIi1YpPkinmI1nMioJ9y_Fnp0PHULzokiqdhxsaO_jeLYFcJJq_rvTRjeAxbOQuEOray5wmlQjwf0PqU0T8U3JOancQ=s0-l75-ft-l75-ft

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά, κ. George J. Furey, Q.C., από τις 11 έως τις 15 Απριλίου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου  Τασούλα.

Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, προγραμματίζονται συναντήσεις με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νικόλαο Παπαθανάση, τον εκπρόσωπο της Κ.Ο. του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τομεάρχη για θέματα εξωτερικής πολιτικής, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Καναδά, κ. Σταύρο Κελέτση, τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ι. Χρυσουλάκη και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Furey θα συνοδεύεται από τους Γερουσιαστές κ.κ. Raymonde Saint-Germain, Leo Housakos, Tony Loffreda.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Δημήτρη Τσαντούλα


Τη θλίψη του για την εκδημία του πρώην βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ, Δημήτρη Τσαντούλα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας δήλωσε τα εξής:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον πρώην βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ και διακεκριμένο ιατρό Δημήτρη Τσαντούλα.

Διετέλεσε βουλευτής από  το 2004 έως το 2007, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής και της πορείας του πρόσφερε τα μέγιστα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πρέβεζα και στους συντοπίτες του.

Η σταδιοδρομία του στο ιατρικό λειτούργημα υπήρξε μακρά και άκρως επιτυχημένη. Διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος, συμμετέχοντας σε πληθώρα ελληνικών και διεθνών επιστημονικών φορέων.

Στην οικογένειά του και στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Εκπρόσωποι του ελληνισμού της Ουκρανίας στο Κοινοβούλιο

 

Την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο και την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μαριούπολης, Νάντια Τσαπνή, υποδέχτηκε σε συνάντηση στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, βουλευτής, κ. Σάββας Αναστασιάδης.

Στη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συζητήθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει λόγω του πολέμου ο ελληνισμός στην Ουκρανία και ιδιαίτερα στη μαρτυρική περιοχή της Μαριούπολης, με τα 25 ελληνικά χωριά.

Οι δύο εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία παρακολούθησαν την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι προς το ελληνικό Κοινοβούλιο. Ακολούθως συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, με τον οποίο συζήτησαν επίσης τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα θέματα των Ελλήνων της Ουκρανίας.