Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Aτρόμητος - Άρης 0-2: Με... συνταγή Αγρινίου και στο Περιστέρι! / Παναθηναϊκός - Λαμία 2-2: Απίθανη Λαμία, έβαλε… φωτιά στην κορυφή

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/02/17/289792/main/atromitos_aris.jpg 

Mε...φόρα από τη νίκη στο Aγρίνιο, για το Κύπελλο, ο Άρης επέστρεψε (μετά από δύο σερί ισοπαλίες) στις επιτυχίες και στο πρωτάθλημα νικώντας τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 2-0.

Έτσι οι Θεσσαλονικείς εδραιώθηκαν 5οι και υποχρέωσαν στην πέμπτη διαδοχική του ήττα στο πρωτάθλημα (όπου έχουν σκοράρει μόλις άπαξ...) 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την μπάλα στο ξεκίνημα (60%) αλλά μ' εξαίρεση ένα φάουλ του Μορόν που

Ο Ηρακλης Ξυλοκάστρου 2 - 1 τον Αστέρα Δερβενίου στο "Clasico" της Δυτικής Κορινθίας - "Έβρεξαν " γκολ Πέλοπας Κιάτου και ΑΟ Λουτρακίου

 ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι: Ο Αστέρας Δερβενίου έχασε 0 - 2  μέσα στη βροχή από τον πρωτοπόρο Ηρακλή Ξυλοκάστρου

Με την 22η αγωνιστική συνεχίστηκε  σήμερα Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας

Το "clasico"  της Δυτικής Κορινθίας, στο «Κώστας Βυζάς», «βάφτηκε πράσινο» καθώς ο Ηρακλής επικράτησε με 2 – 1 του Αστέρα Δερβενίου, σκορ με το οποίο επικράτησε στο Βέλο και η Ελλάς Βέλου  επί τη Θύελλας Πετρίου.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ο ΑΟ Λουτράκι, «σάρωσε» με 6 - 0 τον Άρη Βοχαϊκού , ενώ σαρωτικό πέρασμα με 4 – 0 από το Σοφικό σημείωσε  και ο Πέλοπας Κιάτου επί του Πανσολυγεαικού..  

Νικηφόρο πέρασμα από το «Γιάννης Στέφας», με 1 – 0 επί του Ισθμιακού σημείωσε ο Κύψελος Κορίνθου, σκορ με το οποίο επικράτησε και ο Ολυμπιακός 'Ασσου του Τενεάτη  Αθικίων.  

Στο Ζευγολατιό  ο ΑΟ Ζευγολατιού  επικράτησε με 3 – 0 του Ατρόμητου Χιλιομοδίου, ενώ τέλος  ρεπό είχαν  οι Άγιοι Θεόδωροι.

Τέλος να αναφέρουμε ότι σε όλους τους αγώνες τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του επί σειρά ετών Προέδρου και μέλους του διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟ ΗΡΑΚΛΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ Κωνσταντίνου Φωτόπουλου (Ντεφαρία) , ο οποίος απεβίωσε αιφνίδια την περασμένη Κυριακή το πρωί.(11 Φεβρουαρίου) , ανήμερα της Εορτής του Πολιούχου Ξυλοκάστρου Αγίου Βλασίου

22η Αγωνιστική

"Τούμπαρε" το ματς η Παναχαϊκή και... βύθισε τον Τυληκράτη!

 «Τούμπαρε» το ματς η Παναχαϊκή και… βύθισε τον Τηλυκράτη! 

Τεράστια νίκη από βαθμολογικής πλευράς σημείωσε στην Αγυιά η Παναχαϊκή, η οποία επικράτησε με ανατροπή 2-1 του Τηλυκράτη Λευκάδας! Η ομάδα της Πάτρας με αυτό το τρίποντο… ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας και βρίσκεται σε θέση πλέι άουτ για να παλέψει την παραμονή της! Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανετρέψουν το εις βάρος τους σκορ, παρότι στα τελευταία λεπτά του ματς έπαιζαν στην ουσία με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Αλίμπε ήταν τραυματίας και οι αλλαγές είχαν ολοκληρωθεί! Από την άλλη, ο Τηλυκράτης βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από τον ουραγό της βαθμολογίας του Νοτίου ομίλου Παναθηναϊκό Β. 

Απίστευτο τέρμα για τους φιλοξενούμενους στο 39΄, με τον Τέρζι να κάνει ψηλοκρεμαστό σουτ αρκετά μέτρα εκτός περιοχής και πέρασε την μπάλα πάνω από το τεντωμένο χέρι του Κολοβούρη!

Ατομική ενέργεια του Πέρεζ στο 69΄και την ώρα που έκανε την πάσα η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυντικού των φιλοξενούμενων, αμέσως έδειξε το σημείο του πέναλτι ο διαιτητής!     Στο 70′ ο Μασούρας εκτέλεσε το πέναλτι και έκανε το 1-1!  

Στο 88΄ μετά από εκτέλεση φάουλ, κακή αντίδραση των αμυντικών του Τηλυκράτη, η μπάλα έφτασε στον Ζαμόρα, ο οποίος από κοντά με σουτ έκανε την ανατροπή!

Παναχαϊκή (Τάτσης): Κολοβούρης, Μούλντερ (46′ Ντε Τόμας), Μπαξεβάνος, Ζαμόρα, Προύντζος, Ζέκοφ (46′ Καραγιάννης), Νάστος (59′ Πετράτος), Πατρινός, Τραορέ (65′ Αλίμπε), Μασούρας, Γαϊτανίδης (46′ Πέρεζ).

Τηλυκράτης (Γκέκας): Τζελέπης, Ρίζος, Ρουγκάλας, Χατζητερζόγλου, Μακρυδάκης (74′ Σπανουδάκης), Πέρεζ (90′ Ουλμάνεν), Μπελέβωνης, Τέρζι (54′ Τόσκα), Περιστέρης (54′ Ντοναλντόνι), Φοφανά (74′ Τεγούσης), Νιφορόπουλος.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Super League 2

Super League 2: Αυλαία με ένα ματς στην Πάτρα

  

Με μοναδικό ματς αυτό της Πάτρας “ρίχνονται” το Σάββατο (17/2) στην μάχη της αγωνιστικής οι ομάδες του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της χώρας μας.

Παναχαϊκή και Τηλυκράτης Λευκάδας θα “μονομαχήσουν” για τους τρεις βαθμούς που θα μπορέσουν να τους δώσουν βαθμολογική ανάσα.

Οι Πατρινοί βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογικής κλίμακας με μόλις 13 βαθμούς και σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, την ίδια στιγμή που ο σαββατιάτικος αντίπαλός τους έχει δύο βαθμούς περισσότερους και δύο θέσεις πιο πάνω στην βαθμολογία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Super League 2

Super League (23η Αγωνιστική): Σε Περιστέρι και Λεωφόρο η “αυλαία’

 https://www.ertsports.gr/wp-content/uploads/2024/02/4017235-1.jpg 

Δύο αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της πρώτης, από τις τρεις, ημέρας για την 23η “στροφή” του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μπορεί την “παράσταση” να κλέβει το κυριακάτικο ντέρμπι στην Τούμπα, ωστόσο όλα τα ματς της αγωνιστικής παρουσιάζουν μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Γενική συνέλευση στον Αστέρα Δερβενίου

 https://scontent.fath4-2.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-1/306084607_432400762212992_3580559179874122805_n.jpg?stp=dst-jpg_p200x200&_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=596444&_nc_ohc=au4NKBOO7H4AX8MOrQp&_nc_ht=scontent.fath4-2.fna&oh=00_AfC_TdpWbr7ju0_gLhpgKS4GKpwwfhu-5cwsnC5_o-q6Cg&oe=65D51008

 

 Το Δ.Σ του Αστέρα Δερβενίου προσκαλεί τα μέλη του σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου την Κυριακή 25-02-2024 και ώρα 11:00.

Αποσύρονται παρτίδες σοκολάτας Lacta

 Αποσύρονται παρτίδες σοκολάτας Lacta – Η ανακοίνωση της εταιρείας 

Σε απόσυρση παρτίδας σοκολάτας Lacta προχωρά η ιδιοκτήτρια εταιρεία Mondelez.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για παρτίδα της Lacta Oreo, συσκευασία 37γραμμαρίων.

Η εταιρεία αναφέρει πως η ανάκληση γίνεται λόγω πιθανής παρουσίας μικρού κομματιού πλαστικού σε αυτές.

Τονίζει επίσης πως από μόνη της ενημέρωσε τον ΕΦΕΤ και για οποιοδήποτε ερώτημα, οι καταναλωτές μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη γραμμή εξυπηρέτησης στο 800-11-81111. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Γ΄ κατηγορία Κορινθίας (16η αγωνιτική): Επικίνδυνη έξοδο στη Νεμέα γιά τον Φωκά Αρχ. Κλεωνών

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRxBCQbxjOn2TV8Mn9S3SHZ8gub60Ey90s2UQ&usqp=CAU

 Με τα παιγνίδια της 16ης αγωνιστικής ημέρας, συνεχίζεται στις  11:00 το πρωί της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου 2024, το πρωτάθλημα της  Γ΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Ενώ ο πρωτοπόρος της κατηγορίας ΑΟ Περαχώρας υποδέχεται στο « Γιάννης Στέφας» την Ελλάδα Βέλου Β΄, ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών πραγματοποιεί επικίνδυνη έξοδο, στη Νεμέα, κόντρα στον Οφέλτη Αρχαίας Νεμέας.

Στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Βελλερεφών αγωνίζεται με την ΑΕ Σολομού 23, ενώ στο Ζευγολατιό η Δάφνη Πουλίτσας αντιμετωπίζει  τον Άγιο  Γεώργιο.   

Τέλος οι  Νέοι Στιμάγκας στην Αν. Τραγάνα του Κιάτου μάχονται με την Προοδευτική Περιγιαλίου.

16η Αγωνιστική

Β΄ Κορινθίας ( 20η αγωνιστική): Ντέρμπι στη Δυτική Κορινθία Μάχη για άνοδο και παραμονή μεταξύ Πανευρωστινιακού και ΑΟ Λυκοποριάς.

   

Με την  ενδιαφέρουσα 20η  αγωνιστική  ημέρα  συνεχίζεται αύριο Κυριακή 18/2/24 στις 15:00 , το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας. Οι τέσσερις πρώτες , βαθμολογικά , ομάδες της κατηγορίας αγωνίζονται εντός έδρας.

Της αγωνιστικής ξεχωρίζει το ντέρμπι  "μικρό Clasico" της Δυτικής Κορινθίας , στη Λυκοποριά,  ανάμεσα στον γηπεδούχο  Πανευρωστινιακό και στον  τοπικά «φιλοξενούμενο»  ΑΟ Λυκοποριάς. Και οι δύο συνδημότισσες ομάδες θα μονομαχήσουν για την νίκη , ένα αποτέλεσμα που χρειάζονται για διαφοέτικούς σκοπούς, η καθεμιά ομάδα. Ο μεν Πανευρωστινιακός για να διατηρηθεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί σε άνοδο στην Α΄ Κορινθίας, η δε ομάδα της Λυκοποριάς για την παραμονή της στην κατηγορία.

Όλες οι εισπράξεις του αγώνα πλην των εξόδων θα διατεθούν στα παιδιά του λυκείου Δερβενίου που την επόμενη βδομάδα φεύγουν για την πενταήμερη εκδρομή τους

Φίλαθλοι ελάτε στο γήπεδο στηρίξτε τα παιδιά είναι παιδιά όλων μας.

Την ίδια στιγμή ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός Λουτρακίου υποδέχεται στο ‘Γιάννης Στέφας» την Δάφνη Εξαμιλίων. Εντός έδρας αγωνίζονται Σαρωνικός Γαλατακίου και Κόρινθος ΄06 με Πρόοδο Αγίου Βασιλείου και Παννεμεατικό , αντίστοιχα. Στην Τραγάνα του Κιάτου η Θύελλα Κάτω Διμηνιού μάχεται απέναντι στον ΠΑΣ Κλένια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναμετρήσεις του ΑΟ Ασπροκάμπου με τον Εθνικό Ξυλοκερίζης , του Πανκαμαριακού  με τον Αετό Κρυονερίου και του Αστέρα Κορίνθου με τον  Ηρακλή Λεχαίου 

20η Αγωνιστική