Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του διαδηλωτή

Έχει εσωτερικό αιμάτωμα που προκλήθηκε από αμβλύ όργανο

Πριν από λίγο έβγαλαν ιατρικό ανακοινωθέν οι θεράποντες ιατροί σχετικά με τη κατάσταση του 31χρονου διαδηλωτή. Όπως δήλωσαν οι γιατροί ο νεαρός έχει τουλάχιστον δύο εξωτερικά τραύματα και εσωτερικά αιματώματα στο κεφάλι τα οποία προκλήθηκαν από αμβλύ όργανο. Οι γιατροί Παπανικολάου Παναγιώτης και Πίνης Σταμάτιος ανέφεραν χαρακτηριστικά εάν δεν είχαν επέμβει εγκαίρως ο νεαρός θα ήταν ή νεκρός ή κλινικά νεκρός. Παράλληλα είπαν ότι παρόλο που η κατάστασή του είναι σταθερή παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη. Επίσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφεραν ότι είχαν αποστείλει έγγραφο από τις 6 Δεκεμβρίου του 2010, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο οποίο κατέγραφαν την ανησυχία τους για πιθανή απώλεια ζωής από τη στάση της Αστυνομίας. Επίσης άλλοι δώδεκα διαδηλωτές έχουν μεταφερθεί με τραύματα, ο ένας εξ αυτών έχει ένα μικρό αιμάτωμα αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.


newsbeast.gr

Στους «οκτώ» η Ελλάς Βέλου που πέρασε με 2 - 1 από το Πανόπουλο Ηλείας

Η Ελλάς Βέλου πέρασε στην επόμενη φάση (των 8) του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, καθώς επικράτησε με 2-1 στην Ορεινή Ηλεία επί του ΠΦΟ Πανόπουλου.
Η ομάδα του Βέλου προκρίθηκε και θα αντιμετωπίσει στις 18 Μαίου τον Αστέρα Μαγούλας σε ουδέτερη έδρα.
Η Ελλάς πήρε το προβάδισμα μόλις στο 6', όταν ο Αράπι πήρε την μπάλα από τον χώρο του κέντρου, έφτασε ως την αντίπαλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 12’ ο Ραπανάκης μάρκαρε αντικανονικά τον Λαγό μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Μπότσαρης (Αχαΐας) καταλόγισε πέναλτι γιά το Πανόπουλο, όμως ο Κουρούμπαλης απέκρουσε σε κόρνερ το πέναλτι που κτίπησε ο Μιτρόφ. Στο 43’ η ομάδα του Βέλου με το Αράπι "ζευγάρωσε" τα τερματά της.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν για το γκολ και το πέτυχαναν στο 66’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παναγιωτακόπουλου.
ΠΦΟ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: Γερακάρης, Μουζής, Χριστόπουλος Ν., Μοσχογιάννης, Λαγός (46’Δαλαβούρας), Μιτρόφ, Τσαγκάρης, Χρονόπουλος, Παναγιωτακόπουλος, Χριστόπουλος Α. (60’ Σίνος), Αθανασόπουλος (60’ Καπετανάκης).
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ: Κουρούμπαλης, Πολυδωρόπουλος, Σάνι, Καπετανάκης (26’ Ποτήρης), Αντρέα, Βελέτζας, Μαρσίνος, Αντωνόπουλος (84’ Μάκος), Αράπι, Ραπανάκης, Πάλιο (90’ Δανιήλ Ε.)


Δεν κινδυνεύουν τα ΤΕΙ Πύργου. Υπό κατάργηση όμως αυτό της Αμαλιάδας!

Σύμφωνα με έγκυρες και καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, διαβεβαίωσε σήμερα πως τα δύο τμήματα ΤΕΙ Πύργου, (Πληροφορικής – ΜΜΕ και Μουσειολογίας), δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των τμημάτων ΤΕΙ που εξετάζεται η αναστολή λειτουργίας των. Αντίθετα, εξετάζεται η αναστολή της λειτουργίας του τμήματος Διαφήμισης και Εμπορίας του ΤΕΙ Αμαλιάδας και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν το καλοκαίρι οι υποψήφιοι φοιτητές. Και τούτο, γιατί κρίνεται πως είναι μικρός ο αριθμός των σπουδαστών που εγγράφονται σε αυτό το τμήμα.
iliapress.gr

Φυλάκιση για Κεντέρη, Θάνου, Τζέκο

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου και ο Χρήστος Τζέκος για την πολύκροτη υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Φυλάκιση 31 μηνών για τους δύο αθλητές και 33 μηνών για τον προπονητή τους!

ΑΣΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΣΤΟ

ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ... ΠΕΥΚΙΑ

ΠΡΟΣ
το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, το Δημοτικό Συμβούλιο, το Δασάρχη Ξυλοκάστρου


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Διευθυντής Δασών Κορίνθου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Αντιπολίτευση Σύλλογοι του Δήμου: Οικολογικοί - Περιβαλλοντικοί, Εμπορικός, Ξενοδόχων, Αιμοδοτών.


Αξιότιμε κύριοι/κυρίες,
με δεδομένη την οικονομική κρίση, αισθητή στην πόλη μας, είναι επιτακτική η ανάγκη να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε το φυσικό κεφάλαιό μας. Οι παρακάτω δράσεις έχουν ελάχιστες απαιτήσεις σε κόστος και εργασία.
Απαιτούν κυρίως αλλαγή νοοτροπίας.
1. ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΥΚΙΑ
•Να οριοθετηθεί με κτιστό τοιχίο το δυτικό όριο του Πευκιά προς τα δυο ξενοδοχεία. Στην πλευρά του «Περίανδρου» έχουν αυθαίρετα φυτευτεί τροπικά φυτά ανθόκηπου και στην πλευρά του «Αρίωνα» παραμένει περιφραγμένος με συρματόπλεγμα χώρος του δάσους.
•Να ξεριζωθούν τα τροπικά φυτά μπροστά από τον «Περίανδρο» και στη θέση τους να φυτευτούν είδη της χλωρίδας του Πευκιά.
•Να αντικατασταθούν τα 4 κομμένα πεύκα εντός της παράνομης τσιμεντόστρωσης του Τουριστικού με μικρά δενδρύλλια, διότι η έκταση είναι δασική και η μη αντικατάστασή τους δημιουργεί κακό προηγούμενο.
2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ
•Να περιφραχθούν οι χώροι, όπου η ασθένεια της βαμβακίασης επηρεάζει περισσότερο τα πεύκα. Προτείνω άμεσα το χώρο ανατολικά του Τουριστικού και μέχρι το πρώτο ξέφωτο με το μεγάλο πεύκο και όποιον άλλο χώρο κρίνουν οι ειδικοί δασολόγοι μας.
•Να εφαρμοστεί σωστά ο τρόπος αντιμετώπισης της βαμβακίασης που έχει επιλεγεί: να προηγηθεί κοπή των ξερών κλαδιών και προσεκτική έκπλυση των κορμών πριν τοποθετηθούν οι κολλητικές ταινίες. Στο Δήμο Αμαρουσίου, όπου εφαρμόστηκε αυτή η τεχνική σωστά το πρόβλημα έχει ήδη εξαλειφθεί.
3. ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας, που αφορούν υποδομές και προσωπικό.
4. ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΙΑ
•Να επισκευαστούν οι ξύλινες κατασκευές του δάσους. (Δεν είναι περισσότερο από δύο-τρία μεροκάματα μαραγκού).
•Να καθαρίζεται συστηματικά το δάσος από τα σκουπίδια.
5. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΠΕΥΚΙΑ
Να εφαρμοστεί ο κανονισμός του Αισθητικού Δάσους Πευκιά στη λειτουργία των καταστημάτων του δάσους.
Δεσμεύομαι ως πολίτης να συμβάλλω σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάδειξης των αξιών του Δήμου μας. Στην κρίσιμη αυτή περίοδο καλούνται οι νόμιμοι εκπρόσωποι του Δήμου και οι ενδιαφερόμενοι φορείς να αναλάβουν δράση, ώστε εντός μηνός να υλοποιηθούν οι παραπάνω ενέργειες, πολλές από τις οποίες εκκρεμούν από διετίας. Η ευθύνη βεβαίως βαρύνει το Δήμαρχο και σε ορισμένους τομείς το Δασάρχη Ξυλοκάστρου.

Με τιμή,
Δήμητρα Καμαρινού

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ... ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η οικονομική κρίση και η ύφεση σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, αποτελούν πλέον ένα μόνιμο θέμα και δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας σε τοπικό και σε υπερτοπικό επίπεδο. Η ορθολογική τους αντιμετώπιση και η ανάληψη δράσεων διαφέρει σημαντικά σε τοπικό επίπεδο και αυτό έχει να κάνει με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε επίπεδο περιφέρειας και τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η Δυτική Κορινθία, παρά το σημαντικό πλεονέκτημα που έχει εξαιτίας της μικρής απόστασης από την Πρωτεύουσα, το συνδυασμό βουνού και θάλασσας και την αυξημένη επισκεψιμότητα, παρουσιάζει σημαντική ύφεση σε όλες σχεδόν τις οικονομικές δραστηριότητες και για την αντιμετώπιση της απαιτείται η δημιουργία ενός σχεδίου δράσης με διαβούλευση και θέσπιση βασικών αρχών.


Σενάρια συνένωσης Ένωσης Μιδέας με Πανναυπλιακό

Έτοιμοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον Πανναυπλιακό είναι οι διοικούντες την Ένωση Μιδέα, καθώς θεωρούν ότι η φετινή χρόνια ήταν πλήρως αποτυχημένη.
Τις πταίει… ψάχνουν  να βρουν στην ομάδα της Αργολίδας και για αυτό το λόγο σκέφτονται την ένωση με την πιο ιστορική ομάδα του Νομού. Ο  πρόεδρος της ομάδας, Παύλος Κυριάκου σε δηλώσεις του τόνισε αρχικά: «Η φετινή χρόνια είναι πλήρως αποτυχημένη. Αυτό βέβαια δεν είναι μόνο δικό μας θέμα» είπε για να προσθέσει: «Όταν τρως πέτρες στην Μαγούλα και σου συμβαίνουν και άλλους είδους περιστατικά είναι λογικό να μην ανταπεξέρχεσαι ».
Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας του Μιδέα έκανε λόγο για γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Μαΐου.

Οι " ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ , Εδώ Δερβένι" θα μεταδώσουν live το ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ

Αύριο στις 11 το πρωί οι " ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ , Εδώ Δερβένι" σε απευθείας σύνδεση θα σας μεταδώσουν την εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, ΖΑΠΠΕΙΟ ΙΙ , , κατά την οποία ο Πρόεδρος του κόμματος, κ. Αντώνης Σαμαράς, θα παρουσιάσει την επικαιροποιημένη πρόταση ελπίδας για έξοδο από την κρίση .

Ο Έλληνας φοβάται να πεθάνει ....

Η αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο ! Πικρή ! Ωμή αλλά πραγματική ! Ο
Έλληνας σήμερα φοβάται να πεθάνει ! Φοβάται να ξεσηκωθεί ! Φοβάται να
"φάει" πέτρα στο κεφάλι ! Φοβάται να ματώσει , να πληγωθεί ! Δεν έμαθε
να κερδίζει , δεν έμαθε να αγωνίζεται να διεκδικεί να θυσιάζει ...
Μεγάλωσε στο καναπέ με βίντεο και ηλεκτρονικά παιχνίδια .. Δεν έμαθε
από πετροπόλεμο ! Του φόρτωσαν στο μυαλό ένα σωρό βιβλία , θεωρίες ,
ιστορικά παραδείγματα και ηρωισμούς που
αρκείται απλά να τα αναπολεί
και να τα εξιστορεί , αλλά να μη τολμάει ο ίδιος να παραδειγματιστεί...

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ,ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, στα πλαίσια της  ανοιχτής διαβούλευσης που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ενόψει της κοινής συνεδρίασης για τον Κορινθιακό Κόλπο, του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας καθώς και όλων των φορέων και οργανώσεων της περιοχής, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του Οικολογικού Συλλόγου Προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου "ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ", κ. Κελάρη και με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου "ΑΛΚΥΩΝ", κ. Παλαμάρη.

          Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους των δύο φορέων που έχουν ήδη αναπτύξει πλούσια δράση για την ανάδειξη, την ανάπτυξη και την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο ιστορικό των μέχρι τώρα δράσεων και επεμβάσεων, στη μοναδικότητα του Κορινθιακού Κόλπου παγκοσμίως, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα ανάπτυξης της γύρω περιοχής, στην έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης για τη βιώσιμη ανάπτυξή του και στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση και την προστασία των θαλάσσιων περιοχών.

          Μετά το τέλος των συναντήσεων και της υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων για τη διαχείριση του Κορινθιακού Κόλπου, ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του και την  αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της αναμενόμενης διαβούλευσης και κάλεσε τόσο τον Πρόεδρο του Οικολογικού Συλλόγου Προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου, όσο και τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου, σε ενεργό συμμετοχή, κοινή δράση και μόνιμη συνεργασία.

Οξεία παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου για το ζήτημα των απατεώνων που διαφημίζονται σε εφημερίδες και τηλεοράσεις «σαν να μην τρέχει τίποτε!».

«Ποιος να το έλεγε πως στη χώρα του Πλάτωνα, του Σωκράτη και του Αριστοτέλη εν έτει 2011, ήρθε ο Σαλήμ ο Μάγος με τη σκούφια του από την Αφρική για να επιλύσει τα προβλήματα του Έλληνα πολίτη!»
Οξεία παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου για το ζήτημα των απατεώνων που διαφημίζονται σε εφημερίδες και τηλεοράσεις «σαν να μην τρέχει τίποτε!». Ο Βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Πολιτισμού, ζητώντας τους άμεση δράση για την προστασία των πολιτών από τα «νύχια» των επιτήδειων.
Χαρακτηριστικά ο Βουλευτής τονίζει πως «από την εποχή της αξέχαστης Γεωργίας Βασιλειάδου είχαμε να δούμε τέτοια έξαρση. Μάντεις, Χαρτορίχτρες, Καφετζούδες, Προφήτες και κάθε λογής Τσαρλατάνοι και Απατεώνες δραστηριοποιούνται εν έτει 2011 στην Ελλάδα. Αναρωτιέται σκόπιμα πλέον ο μέσος λογικός και νομοταγής Έλληνας, αν είναι σώφρον να ζει και να μεγαλώνει τα παιδιά του στη χώρα της κυβερνητικής αδιαφορίας και της ασυδοσίας που έχει καθίσει πάνω στην Ελλάδα, εξαιτίας της απουσίας συντονισμού και της διοικητικής ανικανότητας της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του Πρωθυπουργού».

Τραυματίες διαδηλωτές - 24 προσαγωγές σύμφωνα με την αστυνομία από επεισόδια στην Αθηνα

Ακόμη μια ειρηνική πορεία από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ενάντια στα μέτρα λιτότητας αμαυρώθηκε από επεισόδια. Και αυτή τη φορά, δεν έλειψαν οι τραυματίες, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, 10 άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, καθώς μόνο αυτό εφημέρευε σήμερα.  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους 10 τραυματίες βρίσκεται και ένα άτομο σε σοβαρή κατάσταση. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πόσοι είναι διαδηλωτές και πόσοι απλοί πολίτες που έτυχε να βρίσκονται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 24 προσαγωγές.

Ένα μπράβο στην ΕΡΤ με την μετάδοση της Eurovision σε High Definition

Χθες καταλάβαμε τι πάει να πει High Definition, με την μετάδοση απο την ΕΡΤ HD του ημιτελικού της Eurovision είδαμε για πρώτη φορά τι είναι το HD, καθώς με τις αθλητικές μεταδόσεις των  προηγούμενων ημερών δεν ήταν εμφανή η διαφορά, αλλα χθες ήταν η μέρα με την νύχτα, καταπληκτική εικόνα με πόλυ ζωντανά χρώματα και τρομακτική ευκρίνεια γενικά ήταν ΤΕΛΕΙΑ. Μπράβο στην ΕΡΤ και ας δούνε και οι ιδιωτικοί σταθμοί αυτό το αποτέλεσμα και να κάνουν το ίδιο ΔΩΡΕΑΝ και όχι να προσπαθούν να σταματήσουν την ΕΡΤ που επιτέλους κάνει και κάτι καλό για εμάς που την πληρώνουμε τόσα χρόνια!!!

Μια σφαγή σφράγισε την αποτυχία σε όλα τα μέτωπα. Προσπάθεια απόδρασης δια των εκλογών


Tης Σοφίας Βούλτεψη

Ο φριχτός θάνατος ενός ανθρώπου, στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που ετοιμαζόταν να μεταφέρει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο, αποτελεί την οδυνηρή επισφράγιση της αποτυχίας να λυθεί έστω και ένα πρόβλημα σ’ αυτή τη χώρα.

Οι μαχαιριές που στέρησαν τη ζωή από έναν νεαρό πατέρα, μόνο και μόνο για να του κλέψουν την κάμερα που κρατούσε στα χέρια του, δεν ήταν απλώς ένα δυνατό σοκ. Ήταν η απόδειξη ότι στη χώρα ακούγονται μόνο λόγια. Μόλις ξεπερνιέται η «δύσκολη» στιγμή, επιστρέφουν όλοι στην απόλυτη αδράνεια.

Δεν θέλουν εκλογές για να μην τους ξαναψηφίσουν

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι καταπληκτικό πώς, κάθε φορά που παρουσιάζεται μια έρευνα για τις εκλογικές προτιμήσεις της κοινής γνώμης, την πρόθεση ψήφου και τις απόψεις του λαού για διάφορα θέματα τρέχοντος ενδιαφέροντος, όλοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Και επομένως, δεν ασχολούνται με τα πραγματικά αίτια που έχουν προκαλέσει μια τόσο μεγάλη αποστροφή του – μονίμως ευκολόπιστου και εξαπατημένου – λαού, αλλά αρχίζουν να μας εξηγούν το πώς και το γιατί. Έχοντας στο νου τους μόνο πώς θα τα καταφέρουν να υφαρπάξουν για άλλη μια φορά την ψήφο του, κάτι που – θα απογοητεύσω τους ρομαντικούς – το βρίσκω αρκετά πιθανό.

Βαριές ευθύνες για την ήττα της «Ομόνοιας»

Της Σοφίας Βούλτεψη

Η ήττα του ΚΕΑΔ – Ομόνοια, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των δυνάμεων των Τσάμηδων κατά τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, αποτελεί στην ουσία ήττα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Αλλά και απόδειξη ότι το μικρόβιο του διχασμού εξακολουθεί να κατατρώγει τον όπου γης ελληνισμό, καθώς μεγάλος αριθμός Βορειοηπειρωτών υποψηφίων αφομοιώθηκαν από τα αλβανικά κόμματα. Με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του κόμματος του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού ΚΕΑΔ-Ομόνοια.

Στη Χιμάρα, περιοχή με αμιγώς ελληνικό πληθυσμό, όπου το 2003 είχαν δοθεί μάχες για να εξασφαλιστεί η εκλογική διαδικασία, να αντιμετωπιστεί το όργιο βίας και νοθείας και να εκλεγεί τελικά – μετά από επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας - ο σημερινός Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Μπολάνος, έχασε από τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Γιώργο Γκόρο, τον οποίο είχε κερδίσει τόσο στις εκλογές του 2003, όσο και σε εκείνες του 2007.

Αποκαλύψεις για την Μικρασιατική καταστροφή

Στα Αρχεία της Βρετανίας βρέθηκε η Έκθεση που συνέταξε ο Ύπατος Αρμοστής Σερ Οράτιος Ράμπολντ, που ζούσε στη  Σμύρνη το 1921.
Στην Έκθεση του τονίζεται ότι ο σουλτάνος Βαχντεττίν συνεργαζόταν και ενίσχυε τις δυνάμεις εθνικού αγώνα που είχαν σχηματίσει τη δική τους κυβέρνηση στην Άγκυρα, για να πολεμήσουν εναντίον των Ελλήνων.
Ο Κεμάλ και οι συνεργάτες του, δηλαδή η κυβέρνηση της  Άγκυρας,  υποστήριζαν ότι αγωνίζονται για τον Πανισλαμισμό, για να εξασφαλίσουν βοήθεια από τους Μουσουλμάνους.
Η Έκθεση θα ενδιαφέρει τους ελάχιστους ρομαντικούς που ακόμα ερευνούν την Μικρασιατική τραγωδία και δεν την υποβιβάζουν σε έναν «συνωστισμό» στην προκυμαία της Σμύρνης.
elzoni.gr

Τέλος ο Κουρμπανάς από την Κόρινθο που δήλωσε "Θα ξαναγίνει μεγάλη η ομάδα"

 Τη λύση της συνεργασίας της με τον Νίκο Κουρμπανά ανακοίνωσε επίσημα η διοίκηση της Κορίνθου. Επίσης η διοίκηση θα παραθέσει δείπνο στους παίκτες, ενώ είναι σε συζητήσεις με ομάδες της Σουπερλίγκας για την παραχώρηση των Νικολάου και Ζάρκου.
Η ανακοίνωση του ΤΑΠ έχει ως εξής:

"1)Έγινε την Δευτέρα το καθιερωμένο Δ.Σ. του συλλόγου με σημαντικές αποφάσεις :

α) Η Γενική Συνέλευση του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Μαΐου και ώρα 6μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου. 
β) Λύθηκε η συνεργασία με τον προπονητή κ. Νίκο Κουρμπανά. Η συνεργασία  Κορίνθου – Κουρμπανά δεν την διέπει μόνο η επαγγελματική σχέση, την διέπει σχέση εκτίμησης, φιλίας και σεβασμού. Το Δ.Σ. του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ θέλοντας να μην σταθεί  εμπόδιο στην επαγγελματική σταδιοδρομία του προπονητή Ν. Κουρμπανά (και λόγω ότι αυτή την στιγμή στην Κόρινθο επικρατεί αβεβαιότητα ως προς το αύριο) έλυσε μέσα σε φιλικό κλίμα την συνεργασία του με τον προπονητή Ν. Κουρμπανά και του εύχεται καλή συνέχεια στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
γ) Σήμερα θα γίνει αποχαιρετιστήρια  συγκέντρωση όλου του τμήματος και θα ακολουθήσει δείπνο της Διοίκησης με τους παίκτες . Επίσης αποφασίστηκε οι παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους 30/06 να αποχωρήσουν, οι υπόλοιποι με συμμετοχή και άλλων νεαρών από την ευρύτερη περιοχή θα συνεχίσουν μέχρι τέλος του μήνα προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια.
2)  Η διοίκηση του ΠΑΣ δέχθηκε πρόταση από ομάδα της Super League για τους ποδοσφαιριστές Νικολάου και Ζάρκο.

Από την πλευρά του ο Νίκος Κουρμπανάς μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Κόρινθο δήλωσε: «Η παρουσία φίλων και παλιών συμπαικτών στην ομάδα (Μαυρονάσιος, Ζάρκος και Καρσιώτης ) με ώθησαν το καλοκαίρι να αναλάβω τις τύχες της. Η χρονιά μας πιστεύω  ότι ήταν πάρα πολύ επιτυχημένη αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες που είχαμε ώστε  να συγκροτηθεί στο ξεκίνημα της χρονιάς.  Κάναμε πορεία πρωταθλητισμού και από αστάθμητους παράγοντες μείναμε έξω από την άνοδο. Κερδίσαμε όμως νεαρούς παίκτες  (Νικολάου, Ζάρκος, Δημαράκης, Αράπογλου και Μπιτσάκος) που είναι υποδομή για το μάλλον του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ.
Αν όλοι μαζί στηρίξουν την προσπάθεια της σημερινής Διοίκησης πιστεύω ότι η Κόρινθος θα ξαναγίνει μεγάλη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που βοήθησαν την προσπάθεια αυτής της ομάδας, εγώ προσωπικά παραμένω στρατιώτης όποτε η ομάδα με χρειαστεί

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ξύλο στα Εξάρχεια - Δεκάδες προσαγωγές για τα επεισόδια στη Βουκουρεστίου




Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και ενώ ήταν σε εξέλιξη η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, άρχισαν επεισόδια. Αρχικά, δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στο Σύνταγμα μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και στη συνέχεια τα επεισόδια πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις. Ακολούθησαν «οδομαχίες» στην οδό Πανεπιστημίου: Διαδηλωτές πετούσαν βόμβες μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και προσαγωγέςΧρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών στην Πανεπιστημίου και στην Βουκουρεστίου, ένταση και στα Εξάρχεια.  Επεισοδια στην Πανεπιστημίου αλλά και στην οδό Βουκουρεστίου. Η αστυνομία κανει χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικώνΕπιβάτες που βρίσκονται στην στάση του μετρό στο Σύνταγμα βρέθηκαν εγκλωβισμένοι καθώς έκλεισαν οι πόρτες διαφυγής. Σύμφωνα, με πληροφορίες οι πολίτες που χρησιμοποίησαν την συγκεκριμένη στάση παραμένουν έγκλειστοι.
Αυτή την ώρα επεισόδια είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Εξαρχείων.Κλεφτοπόλεμος ΜΑΤ-αναρχικών στην πλατεία Εξαρχείων
- Τουλάχιστον 8 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα
- Μια κοπέλα ανάμεσα στους τραυματίες από τις συμπλοκές στην Πανεπιστημίου
- Δεκάδες προσαγωγές για τα επεισόδια
Κατά τα λοιπά τόσο η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που ξεκίνησε από το Πεδίο του Άρεως, όσο και νωρίτερα η πορεία του ΠΑΜΕ, είχαν μεγάλη συμμετοχή. Στην οδό 3ης Σεπτεβρίου στο ύψος της Ηπείρου που δολοφονήθηκε ο 44χρονος πατέρας 4 παιδιών είχαν στήσει μπλόκο κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι διαμήνυαν οτι δεν πρόκειται να αφήσουν να περάσει η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Μπροστά από το κτήριο της Βουλής βρέθηκαν λίγο μετά τις 12:00 αρκετές χιλιάδες διαδηλωτές,  της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ αλλά και του ΠΑΜΕ. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εμείς σας πληρώνουμε, κάντε κάτι και για εμάς!», οι διαδηλωτές ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής αλλά κυρίως κατά των σκληρών οικονομικών θυσιών που επιβάλλει το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 6.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ περίπου 3.000 άτομα έλαβαν μέρος στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
ΝΕWSIT

Συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , στο Δερβένι

Η «Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου». και η διατήρηση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Δερβένι, μεταξύ των  21 θεμάτων στην  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, απόψε στις  8  το βράδυ,  στην αίθουσα του Πνευματικού Ενοριακού Κέντρου Δερβενίου

Η κραυγή της μάνας «Έσφαξαν το παιδί μου, γιατί;»

«Έσφαξαν το παιδί μου!». Οι κραυγές πόνου της μητέρας του αδικοχαμένου Μανώλη Καντάρη σπαράζουν την καρδιά όλων των Ελλήνων. Η χαροκαμένη μάνα δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει πως τον σπλάχνο της κατακρεουργήθηκε προκειμένου κάποιοι να του κλέψουν την κάμερα που κουβαλούσε για να απαθανατίσει το γεγονός της γέννησης του δεύτερου παιδιού του.

Όταν έμαθε τα μαύρα μαντάτα ήταν στην Κύθνο όπου ζει μόνιμα. Περίμενε τηλέφωνο από το γιο της για να της πει τα χαρμόσυνα νέα για τον ερχομό της εγγονής της. Ποτέ δεν περίμενε ότι αντί για αυτό θα μάθαινε πως κάποιοι μαχαίρωσαν πισώπλατα μέχρι θανάτου το γιο της. «Θα ανέβω στην Αθήνα. Δεν ξέρω τι θα δω… Πάει το παιδάκι μου. Μου το σφάξανε» λέει η μητέρα του στην Εσπρέσσο και απορεί «γιατί τον σκότωσαν».
Το μαύρο πέπλο του πένθους σκέπασε την Κύθνο που από χτες κλαίει για τον άδικο χαμό του 44χρονου. Όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για τον πάντα γελαστό Μανώλη, ο οποίος μεγάλωσε στο νησί και έφυγε με σκοπό να σπουδάσει και να κατακτήσει την επιτυχία. Χθες θα γινόταν πατέρας για τέταρτη φορά.

Ο 44χρονος Μανώλης Καντάρης καταγόταν από την Κύθνο και εργαζόταν σε πολυεθνική, φαρμακευτική εταιρεία στην Αθήνα και μάλιστα σε διευθυντική θέση. Είχε προϋπηρεσία 19 χρόνων και του άρεσε πολύ να ταξιδεύει, κάτι που του πρόσφερε και η θέση την οποία κατείχε.

Ήταν παντρεμένος δύο φορές και από τον πρώτο του γάμο είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Με τη δεύτερη σύζυγό του, τη Σιμόνα, η οποία τον αντίκρισε νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος, είχαν αποκτήσει πριν από περίπου ένα χρόνο ένα μωράκι και χτες ετοιμάζονταν να φέρουν στη ζωή το δεύτερο καρπό του έρωτά τους.

Όμως χτες το νήμα της ζωής του κόπηκε βίαια. Δεν πρόλαβε να κρατήσει στην αγκαλιά του το νεογέννητο κοριτσάκι του…

«Γκέτο» εγκληματικότητας

Η ΣΤΥΓΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ενός 44χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου, στην καρδιά της Αθήνας, λίγη ώρα πριν η σύζυγός του φέρει στον κόσμο το δεύτερό τους παιδί, αποδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι η ΕΛ.ΑΣ. και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την ασφάλεια των πολιτών βρίσκονται σε πλήρη διάλυση. Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανυπεράσπιστου πολίτη –ασχέτως εάν διαπράχθηκε από αλλοδαπούς, όπως εικάζει η Αστυνομία, ή όχι– αναδεικνύει, παράλληλα, τα μεγάλα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την ανεπιτυχή αντιμετώπισή τους. Η κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό και οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια και τρόμο από το γεγονός ότι βρίσκονται ανυπεράσπιστοι στο έλεος κάθε αλλοδαπού ή εγχώριου εγκληματικού στοιχείου, που δεν διστάζει να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή, στη μέση του δρόμου, για λίγα ευρώ ή για μια βιντεοκάμερα όπως στην περίπτωση του άτυχου πατέρα. Είναι πασιφανές ότι ο έλεγχος των συνοικιών της Αθήνας βρίσκεται σε αδίστακτες συμμορίες που έχουν μετατρέψει σε γκέτο περιοχές του κέντρου, με συνέπεια οι κάτοικοι που δεν τις εγκατέλειψαν ακόμη να φοβούνται να κυκλοφορήσουν έξω από τα σπίτια τους.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ το ιστορικό κέντρο της Αθήνας παραμένει έρμαιο της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας και του παρεμπορίου, με ευθύνη και της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ο αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο ενός υπουργείου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο Προστασίας του Πολίτη απλώς δηλώνει ικανοποιημένος, αν δεν επαίρεται, για στατιστικές βελτιώσεις των δεικτών εγκληματικότητας, η οποία, στην πραγματικότητα, θεριεύει. Η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως στο έργο της και στον τομέα της ασφάλειας και αδυνατεί να εκπληρώσει ακόμη και τα στοιχειώδη καθήκοντά της. Θα πρέπει όμως να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Image
<> 
Την Κυριακή 8 Μαΐου,Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα
που συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Γυναικών της ΝΟ.Δ.Ε και η Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κορινθίας στο
Λουτράκι με θέμα "Μητρότητα και Απασχόληση στη σκιά του Μνημονίου :
Δικαιώματα,Ευκαιρίες και Πολιτικές
", με ομιλητές την κα Νατάσα Ράγιου
(πρ.Βουλευτής Αχαΐας - Αναπλ.Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ),τον κο Τάκη
Κοντό (πρ.Γ.Γ Υπουγείου Εργασίας- Γραμματέας Τομέα Εργασίας Ν.Δ) και την
κα Φανή Πρωτόπαππα (Εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Κορινθίας).


Image

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η πρ.Βουλευτής Κορινθίας κα Αθηνά
Κόρκα-Κώνστα
,ο πολιτευτής της Ν.Δ Κορινθίας κος Στέλιος Μάρκελλος, η
περιφερειακή σύμβουλος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Περιφερειακής
Αυτοδιοίκησης της ΝΔ,κα Σούκουλη Μαριλένα,μέλη της ΝΟ.Δ.Ε,πρόεδροι  και μέλη
των ΔΗΜ.Τ.Ο Κορινθίας,Υπεύθυνες Γυναικών των ΔΗΜ.Τ.Ε,ο Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ
Κορινθίας Παύλος Πέππας και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Οργάνωσης
όπως και μέλη του Τοπικού Γραφείου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων.

Η επιτυχία της ημερίδας συνίσταται κυρίως στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες
εισηγήσεις των εκλεκτών ομιλητών της εκδήλωσης.

Η κα Ράγιου,ανέλυσε στην ομιλία της το γενικό πλαίσιο του ζητήματος της
Γυναικείας Απασχόλησης,με έμφαση στα υψηλά ποσοστά της ανεργίας των
γυναικών-ιδίως των μητέρων- και των αιτίων αυτής, επικεντρώνοντας στις
επιπτώσεις της αναποτελεσματικής κυβερνητικής πολιτικής και  απραξίας, που
σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση απειλούν την οικογενειακή και κοινωνική
συνοχή,  ενώ μέσω συγκριτικής ανάλυσης του ελληνικού και του ευρωπαϊκού
περιβάλλοντος απέδειξε τις προβληματικές της παρούσας ελληνικής μνημονιακής
πραγματικότητας για τη Μητέρα. Τόνισε δε  τις αντικειμενικές δυσκολίες που
συνεπάγονται της προσπάθειας εναρμόνισης του διπλού ρόλου μητέρας-εργαζομένης
,συμπεριλαμβανομένων των εμποδίων ανέλιξης των γυναικών λόγω των ανισοτήτων
και στερεοτύπων. Επιπλέον,ανταποκρινόμενη η πρ.Βουλευτής στη θεματική της
ημερίδας, προσέγγισε το ζήτημα από τη σκοπιά της διακυβέρνησης αναλύοντας τις
πολιτικές απασχόλησης που συγκροτήθηκαν και  υλοποιήθηκαν επί διακυβέρνησης
της Νέας Δημοκρατίας για τη διευκόλυνση και προστασία του ρόλου της μητέρας
όπως και την ενίσχυση της θέσης της στην κοινωνία, ενώ υπογράμμισε  την
ανάγκη επικαιροποίησης αυτών και τη συγκρότηση νέων πάντα με στόχο την
οικογενειακή ευημερία,άρα την εθνική ανάπτυξη.Τέλος,η κα Ράγιου αναφέρθηκε
διεξοδικά στο πλούσιο και χρήσιμο έργο της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων
της Νέας Δημοκρατίας η οποία με συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις
,παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες και δράσεις βρίσκεται πάντα στο πλευρό των
Ελληνίδων.


Image

Ο κος Κοντός, με την αδιαμφισβήτητη εμπειρία του στα εργασιακά ζητήματα,
κατέδειξε  τεκμηριωμένα και με αριθμούς  τον πραγματικό αντίκτυπο του Μνημονίου
και της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής στην απασχόληση, δίνοντας βαρύτητα
στις δραματικές αλλαγές που έχουν επιφέρει τα δυσβάσταχτα και αναποτελεσματικά
μέτρα της κυβέρνησης στο μισθολόγιο των υπαλλήλων,  τις συντάξεις και την
ασφάλιση.Ακόμα,αφιέρωσε μεγάλο μέρος της εισήγησής του στην ανάπτυξη
των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων εγκυμοσύνης και μητρότητας 
επεξηγώντας τη σχετική νομοθεσία.Τέλος, απέδειξε με στοιχεία τα θετικά μετρήσιμα
αποτελέσματα των πολιτικών για τη γυναικεία απασχόληση κατά  τη διακυβέρνηση
της ΝΔ και ανέλυσε τους προγραμματικούς στόχους του κόμματος με συγκεκριμένα
παραδείγματα ανθρωποκεντρικών και στοχευμένων δημοσιονομικών πολιτικών
και προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας -ειδικότερα των γυναικών-
και των σχετικών παθογενειών, ενώ εξήγησε το θετικό αντίκτυπο των
προσδοκώμενων αποτελεσμάτων υλοποίησης των εν λόγω προγραμματικών
στόχων της ΝΔ στην εθνική οικονομία.

Τόσο ο κος Κοντός όσο και η κα Ράγιου υπογράμμισαν τις ανησυχητικές διαστάσεις
που έχει λάβει το δημογραφικό πρόβλημα ως απόρροια της ραγδαίας αύξησης της
υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.Μεγάλο ποσοστό γυναικών αποφασίζουν να μην
τεκνοποιήσουν φοβούμενες την απόλυση λόγω εγκυμοσύνης αλλά και
συνυπολογίζοντας τις δυσκολίες ένταξης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας μετά
την προσωρινή διακοπή της επαγγελματικής τους ζωής.Επίσης,οι έρευνες δείχνουν
ότι αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ζευγαριών που αποφασίζουν να μη φέρουν
στον κόσμο περισσότερα από 1 παιδιά, δεδομένης της οικονομικής δυσχέρειάς τους.


Image

Η επιχειρηματικότητα,ως διέξοδος και πηγή δημιουργίας απασχόλησης σε περιόδους 
όξυνσης της ανεργίας, αναλύθηκε από τη σκοπιά της αξιοποίησης των ευκαιριών που
παρέχονται από συγκεκριμένα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα,από την
εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κας Πρωτόπαππα Φανής,η οποία κατά
την έναρξη της ομιλίας της απηύθυνε  χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου
του Επιμελητηρίου,κου Βασίλειου Νανόπουλου.Οι γυναίκες έχουν διακριθεί στον
τομέα της επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση και στήριξη αυτού του τομέα είναι
απαραίτητη για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Τα συμπεράσματα της συζήτησης συνοψίζονται -μεταξύ άλλων-με τη διαπίστωση
της επιτακτικής ανάγκης συγκρότησης και υλοποίησης αναπτυξιακών
δημοσιονομικών πολιτικών που να εγγυώνται την οικονομική σταθερότητα,την
αύξηση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας με απαρέγκλιτη ενίσχυση
της επιχειρηματικότητας,προώθηση της καινοτομίας και δημιουργίας θέσεων
εργασίας και τελικά την καταπολέμηση της ανεργίας. Τμήμα των κεντρικών στόχων
των πολιτικών πρέπει να είναι η διαρκής επιμόρφωση και η αξιοποίηση των
δεξιοτήτων του ανθρωπίνου δυναμικού.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη γυναικεία απασχόληση, ζωτικής σημασίας είναι
συνειδητοποίηση της αξίας των γυναικών -και δη των μητέρων- ως  ανθρωπίνων
πόρων για την επίτευξη της ανάπτυξης και ως εκ τούτου πρέπει να επιδιωχθεί η
καθολική και ισότιμη πρόσβασή τους στην υγεία,την εκπαίδευση,την απασχόληση
και τους οικονομικούς πόρους, η ενίσχυση της θέσης τους στην κοινωνία,η νομική
ενδυνάμωσή τους και η διασφάλιση των εργασιακών,ασφαλιστικών και
συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους και τέλος, η παροχή ουσιαστικών ευκαιριών
και επιλογών.


Δείτε τις ομιλίες της εκδήλωσης σε βίντεο :


Νατάσα Ράγιου




Τάκης Κοντός





Φανή Πρωτόπαππα




Κατερίνα Οικονόμου




Image
onned-korinthias.gr

Ν. Δ.: Mεθοδευμένη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία 25 Τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης και συγχρόνως να μειώσει κατά 10.250 τον αριθμό των εισακτέων

Ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας:

«Λίγη ώρα πριν την έναρξη της συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή  του πολυνομοσχεδίου  του Υπουργείου Παιδείας, που περιλαμβάνει διατάξεις αμφιβόλου συνταγματικότητας  και αλλάζει ουσιώδη ζητήματα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, και  48 ώρες πριν την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, η προχειρότητα και η έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης  αποτυπώνονται  ανάγλυφα στστα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  προχώρησαν σε μία πρωτοφανή ενέργεια στα εκπαιδευτικά χρονικά της χώρας, χωρίς να έχουν συγκληθεί  τα αρμόδια όργανα, ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ,  όργανα που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είχε θεσμοθετήσει, χωρίς να ακούσει έστω τις απόψεις των αρμοδίων φορέων, με μία υπεροψία, έπαρση, αλαζονεία   και αδιαφορία για τις ελληνικές οικογένειες, με γνώμονα το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Δυστυχώς, η κα Υπουργός Παιδείας, για μία ακόμη, φορά αποφάσισε να προχωρήσει σε επικίνδυνες ατραπούς σύμφωνα εξάλλου και με τη γενική κυβερνητική πολιτική».