Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Θρύλε Θεέ μου ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ ΜΟΥ

 Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: «Έσπασαν» τα ντεσιμπέλ οι οπαδοί των Πειραιωτών στο «Καραϊσκάκης» 

Ολυμπιακός – Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στην OPAP Arena

Πάτρα: Έξι συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

 Πάτρα: Έξι συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία 

Έξι άτομα συνελήφθησαν στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και σε κοινότητα της Αρχαίας Ολυμπίας, κατηγορούμενα για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικότερα, στην Πάτρα συνελήφθη ένας άνδρας, διότι σύμφωνα με καταγγελία, την στιγμή που βρίσκονταν μέσα καφετέρια κλώτσησε τον γιο του και στην συνέχεια χτύπησε το κεφάλι του στο τραπέζι. Ακόμη, συνελήφθη ένας άνδρας τον οποίο κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του, αναφέροντας ότι χτύπησε με τα χέρια του και ένα παπούτσι, τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Σε μία τρίτη περίπτωση, συνελήφθη ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η πρώην σύντροφός του, αναφέροντας ότι της απέστειλε απειλητικά μηνύματα.

Στο μεταξύ, σε περιοχή του δήμου Αγρινίου συνελήφθησαν ένας άνδρας και μια γυναίκα, διότι ως σύντροφοι, αλληλομηνύθηκαν για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ακόμη, συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας μία 17χρονη, έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε σε βάρος της η γιαγιά της, αναφέροντας ότι την απείλησε και την εξύβρισε.

Πηγή: ertnews.gr

 

Eurovision 2024: Αποθεώθηκε η Μαρίνα Σάττι στη σκηνή

  

Ο Β' Ημιτελικός της Eurovision είναι γεγονός και η Μαρίνα Σάττι ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή της εμφάνιση. Η εκπρόσωπός μας ανέβηκε στο stage, τραγούδησε το Zari και έκανε το κοινό στο στάδιο να ξεσηκωθεί. Παρά τα θέματα που την ταλαιπωρούν, όπως η φαρυγγίτιδα, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.

Τη μουσική του τραγουδιού, που παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR. Η Ελλάδα αναμένεται να περάσει με ευκολία στον μεγάλο τελικό, ενώ εννέα ακόμη χώρες θα ολοκληρώσουν τη δεκάδα με τις συμμετοχές που θα προκριθούν.

Eurovision 2024 – Το πρόβλημα υγείας της Μαρίνας Σάττι

Η Μαρίνα Σάττι μέσω του Instagram αποκάλυψε ότι είναι άρρωστη: «Έχω κρυώσει πολύ. Γι’ αυτό φοράω τη μάσκα εδώ μέσα», είπε μεταξύ άλλων στο video κάποιες ώρες πριν τον Β’ Ημιτελικό.

Ωστόσο, η Ελληνίδα εκπρόσωπος τα κατάφερε περίφημα και έκανε τους πάντες να την χειροκροτήσουν.

Τι έγραψε το BBC για τη Μαρίνα Σάττι

Το «Zari» έχει αποθεωθεί ακόμη και από το BBC, καθώς ο ειδικός σε θέματα μουσικής Μαρκ Σάβατζ το κατατάσσει στη λίστα με τα «Τραγούδια Ethnomusical fusion».

«Υπάρχει μια αναζωογονητική τάση φέτος, καθώς κάποιες χώρες χρησιμοποιούν αρχαίες μουσικές παραδόσεις για έμπνευση – παράγοντας για πολλά από τα αγαπημένα μου τραγούδια όσον αφορά στη σύνθεση. Ξεχωρίζει η Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι, της οποίας το avant-garde κολάζ ήχου Zari αναμειγνύει παραδοσιακές ελληνικές μελωδίες με τύμπανα, ρυθμούς reggaeton, σύντομα φωνητικά και ένα σόλο σε έναν αρχαίο περσικό αυλό που ονομάζεται ζουρνάς. “Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο”, δηλώνει, στον “πιο κυριολεκτικό στίχο” αυτής της χρονιάς», έγραψε ο Σάβατζ.

 

 

Super League 2: Καλλιθέα – Χανιά 1-1: Ανέβηκε στη Super League 1 η ομάδα του «Ελ Πάσο» !

 Super League 2: Καλλιθέα – Χανιά 1-1: Ανέβηκε στη Super League 1 η ομάδα του «Ελ Πάσο» ! 

Έναν βαθμό χρειαζόταν η Καλλιθέα στην αναμέτρηση με τα Χανιά και τον πήρε στο «Ελ Πάσο» (1-1), όπου πανηγύρισε μαζί με πλήθος οπαδών της την άνοδο στη Super League 1.

Οι κρητικοί προηγήθηκαν με τον Νίλι, αλλά η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη απάντησε με τον Μαρότα και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον νότιο όμιλο. Θυμίζουμε πως από τον βορρά είχε ήδη ανέβει ο Λεβαδειακός. 

Στο άλλο ματς της ημέρας, δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Ηλιούπολη επικράτησε της Καλαμάτας με 2-1 και ανέβηκε στην τιμητική τρίτη θέση της κατάταξης, καθώς ξεπέρασε τον Ιωνικό.

“Εβδομάδα μητέρας” με δράσεις στην Πελοπόννησο

 “Εβδομάδα μητέρας” με δράσεις σε Καλαμάτα, Κόρινθο, Τρίπολη, Ναύπλιο και Σπάρτη 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μητέρας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οργανώνει δράσεις με τίτλο “Εβδομάδα Μητέρας”.

Διοργανωτής είναι η Συντονιστική Δομή της Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης της Δημόσιας Υγείας και της Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,

Σκοπός της δράσης είναι η ανάδειξη των πολλαπλών ρόλων της μητέρας, μέσω της υλοποίησης διαφορετικών δράσεων, ανά Περιφερειακή ενότητα, σε συγκεκριμένες ομάδες στόχου, όπως μητέρες που φροντίζουν παιδιών ΑμεΑ, μητέρες στην λεγόμενη 3η Ηλικία, μητέρες ΡΟΜΑ, μητέρες που έχουν δεχθεί βία.

Η δράση θα υλοποιηθεί από  τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2024, στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως ακολούθως:

Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου

 panagiwtopoulou-7

Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο» στην αγαπημένη ηθοποιό Άννα Παναγιωτοπούλου, στο νεκροταφείο Ζωγράφου,  είπαν το πρωί της Πέμπτης συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλός κόσμος που την αγάπησε μέσα από τους ρόλους της.

Όλοι τους ξέσπασαν σε χειροκροτήματα την ώρα που το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία . Από τους πρώτους που κατέφθασαν στο κοιμητήριο του Ζωγράφου ήταν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, η Κάτια Δανδουλάκη και ο Σταμάτης Φασουλής.

OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ- Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και η παγκόσμια μοναδικότητά του! (VIDEO)

 

Με αφορμή την εορτή του Αγίου Νικολάου του Νέου ( 9 Μαΐου), όπου εορτάζει  η  ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελυδόρι Κορινθίας οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από παλαιότερη τηλεοπτική εκπομπή  της Μαίρης Νικολοπούλου   όπου ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση στον ορεινό  οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.

Στο video το οδοιπορικό στο Χελυδόρι που θα παρακολουθήσετε και στην κάμερα της εκπομπής καταγράφεται η ιστορία της άλλοτε κοινότητας Χελυδορέου , η αρχοντική οικογένεια Μαμωνά και η παρουσίαση της Μητρόπολης του χωριού Αγίου Νικολάου, με την παγκόσμια μοναδικότητά του . Την παρουσίαση  της ιστορίας του χωριού αλλά και του ιστορικού Ναού κάνει ο 95χρονος ,σήμερα, άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος .
Ολα αυτά στο VIDEO που ακολουθεί:  

 

 

Σήμερα (9 Μαΐου ) γιόρτάζει ο ο αξιόλογος ιστορικός , αλλά ίσως και ο μοναδικός για την σπανιότητα του σε όλη την Ελλάδα Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελυδόρι

Σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου 2023, εορτάζει , ο αξιόλογος ιστορικός , αλλά ίσως και ο μοναδικός για την σπανιότητα του σε όλη την Ελλάδα Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) , ο οποίος κτίστηκε πριν το έτος 1598, από την βυζαντινή οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ. Χ από την Μονεμβασιά.. 
 Η Οικογένεια Μαμωνά , έκτισε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου , 100 μέτρα νοτίως του πύργου της ( ερείπια σήμερα ) κατά τον ΙΕ’ αιώνα. 


Είναι η Εκκλησία που η φωτογραφία της κοσμεί την δεξιά πλευρά στη ονομασία το ιστιολογιό μας «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

Όπως αναφέρει σε σημείωμά του ο 95χρονος τ. γραμματέας της τ. Κοινότητας Χελυδορέου
κ. Χρήστος Ανδρέου Λάλος , η Εκκλησία είναι απλή Βασιλική και

Super League 2: Νίκες ελπίδας για Γιούχτα και Κοζάνη, υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Β’ και Αιολικός

 Super League 2: Νίκες ελπίδας για Γιούχτα και Κοζάνη, υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Β’ και Αιολικός 

Η ισοπαλία που έφερε το Αιγάλεω με τον Ολυμπιακό Β’ (1-1) σήμανε και τον υποβιβασμό των φιλοξενούμενων στη Γ’ Εθνική. Από φέτος άλλωστε, βάση της προκήρυξης του πρωταθλήματος και οι ομάδες Β’ δύνανται να υποβιβασμού. Στην κατεύθυνση αυτή εξακολουθεί αν κινδυνεύει και ο Παναθηναϊκός Β’ καθώς ηττήθηκε στις Αρχάνες από τον Γιούχτα (2-1).

Στον βόρειο όμιλο η ομάδα που υποβιβάστηκε και μαθηματικά είναι ο Αιολικός, καθώς έχασε στην Αριδαία ως τυπικά γηπεδούχος από τον Καμπανιακό (1-2). Νίκη που την έφερε στον αφρό πέτυχε η Κοζάνη επί του ΠΑΟΚ Β’ (3-1), ενώ πολύτιμο βαθμό πήρε η Αναγέννηση Καρδίτσας στην Χαλάστρα από τον Ηρακλή (0-0). 

Με “βασιλική” ανατροπή ο Χοσέλου έστειλε την Ρεάλ στον τελικό

  

Η "βασίλισσα" βρήκε σφυγμό στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, κάνοντας επική ανατροπή επί της Μπάγερν Μονάχου επικρατώντας με 2-1, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ισπανό φορ που πέρασε στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, δίνοντας ραντεβού στον τελικό με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Με την έναρξη της αναμέτρησης, η Μπάγερν έμεινε στα “καρέ” της αναμένοντας τους “Μερένχες” να επιτεθούν. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μια καλή παράλληλη πάσα μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον Βινίσιους να μην προλαβαίνει την μπάλα παραχωρώντας το ελεύθερο. Τα λεπτά κυλούσαν ομαλά, χωρίς να παίρνουν ιδιαίτερα ρίσκα κανένας από τους δυο, με το ημίχρονο να κλείνει με το ισόπαλο αποτέλεσμα, σε ένα παιχνίδι τακτικής.