Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Δημόσια Διαβούλευση – Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου (Στάδιο Β2)

 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση που αφορά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου (στάδιο Β2) και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που συνοδεύει το σχέδιο αυτό.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στη διαβούλευση καταθέτοντας τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@xylokastro.gov.gr ή σε έντυπη μορφή στο πρωτόκολλο του Δήμου στη Διεύθυνση Λυκ.Φραντζή 2, T.K. 20 400, Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 29 Δεκεμβρίου 2022

Συνημμένα:

Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου- Στάδιο Β2 (αρχείο .zip)

Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ΓΠΣ Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου (αρχείο .zip) 

xylokastro-evrostini.gov.gr

Δημόσια Διαβούλευση – Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης (Στάδιο Β1)

  

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση που αφορά τα Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης (στάδιο Β1) , τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και την Προκαταρκτική Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας που συνοδεύει το σχέδιο αυτό.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στη διαβούλευση καταθέτοντας τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@xylokastro.gov.gr ή σε έντυπη μορφή στο πρωτόκολλο του Δήμου στη Διεύθυνση Λυκ.Φραντζή 2, T.K. 20 400, Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 29 Δεκεμβρίου 2022

Συνημμένα:

Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης -Στάδιο Β1 (αρχείο .zip)

Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης (αρχείο .zip) 

xylokastro-evrostini.gov.gr

Οί Δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και Βέλου – Βόχας Κορινθίας, Αννίβας Παπακυριάκος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τα έργα της περιοχής τους

 

 Οι Δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και Βέλου – Βόχας  Αννίβας Παπακυριάκος, επισκέφτηκαν  στην Τρίπολη τον περιφερειάρχη  Πελοποννήσου, Παναγιώτη  Νίκα.

Οι συναντήσεις είχαν να κάνουν με την αξιολόγηση της πορείας των έργων που υλοποιούνται απ’ την Περιφέρεια (και όχι μόνο ), ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα ένταξης νέων έργων.

Επίσης, συζητήθηκε η αξιοποίηση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, με σκοπό, όπως γνωστοποιήθηκε, να υλοποιηθούν έργα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες. Συζητήθηκε και η δυνατότητα να συνδράμει οικονομικά, η Περιφέρεια, σε έργα ασφαλτοστρώσεων, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τους δύο πιο πάνω δήμους της Κορινθίας

Super League 2: Συνεχίζουν ν' αγνοούν το τρίποντο Νίκη Βόλου και Βέροια (1-1) / Πρώτη νίκη (1-0) μετά από ...θρίλερ ο ΠΑΟΚ Β' με ΑΕΛ!

Super League 2: Συνεχίζουν ν' αγνοούν το τρίποντο Νίκη Βόλου και Βέροια (1-1)

Μακριά από την επιτυχία έμειναν και τη δεύτερη αγωνιστική της Super League 2 η Νίκη Βόλου και Βέροια. Στο εναρκτήριο ματς της 2ης «στροφής» του πρωταθλήματος η ομάδα της Μαγνησίας και εκείνη της Ημαθίας έμειναν στο 1-1 Αμφότερες δεν είχαν κερδίσει ούτε στην πρεμιέρα.

Οι Βολιώτες είχαν χάσει εκτός έδρας από τον Μακεδονικό (2-0), ενώ η «Βασίλισσα του Βορρά» είχε αναδειχθεί ισόπαλη (με το ίδιο σκορ) και με τον ΠΑΟΚ Β' στην έδρας της.

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη σε ηλικία 78 ετών.

 Πέθανε η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη

Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας: «Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοι μας…  Η γλυκιά μας Μινα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξίδι» έγραψε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ.

Η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε επίσης κουκλοθέατρο και παντομίμα στο Λονδίνο.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, με το Θέατρο Τέχνης, στο έργο “Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά”. 

Ίδρυσε τον θίασο “Θεατρική Συντεχνία” και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της “Ελεύθερης Σκηνής”.

 

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ.

 Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων - Βικιπαίδεια