Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν τηλεφωνικές απάτες – Είχαν αφαιρέσει 1 εκ. ευρώ σε Κορινθία, Αργολίδα κ.α.

 

Στην Αργολίδα, στην Αρκαδία, στην Κορινθία και σε άλλες περιοχές της χώρας είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξιχνιάστηκαν μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Τις εγκληματικές οργανώσεις, που εξαπατούσαν πολίτες σε πανελλαδικό επίπεδο από τον Αύγουστο του 2021, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου σε επιχείρηση που έγινε και στην Αργολίδα, συλλαμβάνοντας επτά άτομα, ενώ ταυτοποίησαν τα στοιχεία έξι ακόμα ατόμων που εμπλέκονται στις ίδιες υποθέσεις.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χιόνια και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα.

 Καιρός Καθαρά Δευτέρα

 Κακός θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας τις επόμενες ημέρες, με τους εκδρομείς της Καθαράς Δευτέρας να χρειάζεται πιθανώς να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για κακοκαιρία που θα ξεκινήσει το Σάββατο (5/3) και θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική και βόρεια χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας εξέδωσε η ΕΜΥ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Πιο αναλυτικά:

Γερμανία: Εισηγούνται τον ορισμό διεθνούς διαμεσολαβητή για την ουκρανική κρίση – Η Μέρκελ πιθανή υποψήφια

Γερμανία: Εισηγούνται τον ορισμό διεθνούς διαμεσολαβητή για την ουκρανική κρίση – Η Μέρκελ πιθανή υποψήφια

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Bundestag (γερμανική Βουλή), Μίχαελ Ροτ, τάχθηκε σήμερα υπέρ του ορισμού ενός διεθνούς διαμεσολαβητή για την κρίση στην Ουκρανία.

Ένας από τους πιθανούς υποψήφιους, δήλωσε, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο διεθνής διαμεσολαβητής θα πρέπει να είναι μια προσωπικότητα, η οποία θα

Πέρασε τα σύνορα Ουκρανίας - Μολδαβίας το ελληνικό κονβόι- Αύριο αεροπορικώς στην Αθήνα

 

Στο έδαφος της Μολδαβίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το ελληνικό κονβόι που ξεκίνησε πριν δυο μέρες  από τη Μαριούπολη και στο οποίο βρίσκονται ανταποκριτές μέσων ενημέρωσης.   

Την εξέλιξη αυτή γνωστοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, αναφέροντας στο Twitter: «Η αυτοκινητοπομπή υπό τον συντονισμό του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου πέρασε τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας όπου τους περίμενε κλιμάκιο της Πρεσβείας μας στο Βουκουρέστι. Η επιχείρηση #Νόστος3 ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην αίσια έκβαση».   

Εισβολή στην Ουκρανία: Σφίγγει ο ρωσικός κλοιός στο Νότο, ετοιμάζουν μεγάλο χτύπημα στην Οδησσό

xartis_rosia_ukraine armata-main 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται για ένατη ημέρα η μαζική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στα ουκρανικά εδάφη, η οποία έχει αφήσει πίσω της δεκάδες νεκρούς αμάχους, ενώ χιλιάδες είναι οι Ουκρανοί που έχουν αφήσει τα σπίτια και τους τόπους τους, αναζητώντας ασφάλεια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την Παρασκευή, ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στα περίχωρα μιας άλλης ουκρανικής πόλης, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κλιμακώνει τις επιθέσεις του, καθώς το βράδυ της Πέμπτης δεσμεύτηκε να συνεχίσει μέχρι να επιτευχθεί η «ολοκληρωτική νίκη».

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 1.429 νέα κρούσματα ( 174 στην Κορινθία, 517 στην Αχαΐα.)

 

Μεγάλη αύξηση, κρουσμάτων κορωνοϊού , καθώς σε σχέση με χθες, ( +479) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 1.429 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τρεις  περιοχές  (Μεσσηνία, Ηλεία, Κορινθία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα  τριπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων (1.081) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (348) .  

  Συγκεκριμένα

Επτακόσια τριανταοκτώ ( 738) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 174  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 216 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 348 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (148) Αρκαδίας (121) και Λακωνίας (79).

Επίσης άλλα 691 κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 517) και Ηλείας (174).   

Σήμερα 4 / 3 /22 κατεγράφησαν, συνολικά 1.429 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 211.410 (108.629 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Παρασκευή 4/ 3 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας ( 517),  Μεσσηνίας  (216),  Κορινθίας (174), Ηλείας (174), Αργολίδας (148), Αρκαδίας (121) και Λακωνίας (79)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                79.094

Π.Ε. Κορινθίας           31.344

Π.Ε. Μεσσηνίας         30.530

Π.Ε. Ηλείας                23.687

Π.Ε. Αργολίδας          18.569

Π.Ε. Αρκαδίας            15.986

Π.Ε. Λακωνίας           12.200