Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ένταση και επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας - Πορεία προς τη ΓΑΔΑ από μέλη του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ πραγματοποιούν από νωρίς το μεσημέρι μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες για την κατάληψη νωρίτερα στο υπουργείο Εργασίας και τα επεισόδια που ακολούθησαν. Κλειστή είναι η λεωφόρος Αλεξάνδρας, στο ρεύμα προς Πατησίων. Η Αστυνομία προσήγαγε περίπου 35 άτομα και προχώρησε σε χρήση χημικών. Πέντε άτομα τραυματίσθηκαν. Στη ΓΑΔΑ μετέβη το απόγευμα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπως και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος έκανε διάβημα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων. Παρόμοιο αίτημα κατέθεσε και το ΚΚΕ.
Μετά το διάβημα, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι «η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις σημερινές συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και την ωμή καταστολή σε βάρος συγκεντρώσεων εργατικών σωματείων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, που έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής επιστράτευσης απεργών και της απαγόρευσης απεργιών με δικαστικές αποφάσεις, επιχειρεί να υποτάξει το εργατικό κίνημα και να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους».

Τα επεισόδια

Συγκροτήθηκε σε σώμα η Ένωση Ενημερωτικών Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος

Σε σώμα συγκροτήθηκε σήμερα η Ένωση Ενημερωτικών Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών Ελλάδος και εξελέγη εκτελεστικό διοικητικό συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους: Νίκο Μπελογιάννη (Best TV) - πρόεδρο, Γιώργο Μπόκα (Αχελώος TV) – αντιπρόεδρο, Γιώργο Σιμόπουλο (Star Κεντρικής Ελλάδος) - γραμματέα – ταμία και Λεωνίδα Βαρουξή (ORT TV) και Δημήτρη Σακαλόγλου (Δίκτυο Τηλεόρασης) - μέλη.Σκοπός του νομικού αυτού προσώπου είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του επιχειρηματικού κλάδου, που εκπροσωπεί, καθώς και η θέσπιση και προστασία των υγειών κανόνων ανταγωνισμού στη νέα ψηφιακή εποχή, που η περιφερειακή τηλεόραση διεκδικεί ενεργό και σημαντικό ρόλο.

ΑΤΕ: Σκοτώθηκε αφού τον καταπλάκωσε καρότσι με κέρματα

Τη θλίψη τους για τον θάνατο υπαλλήλου εταιρείας χρηματαποστολών, χθες, στον ανελκυστήρα του κεντρικού κτιρίου της Αγροτικής Τράπεζας στην Αθήνα, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΑΤΕ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΑΤΕ
«Ο άτυχος 47άχρονος συνάδελφος ήταν φύλακας της Εταιρείας «ΠΥΡΣΟΣ», που κάνει τις χρηματαποστολές, τα τελευταία χρόνια και πέθανε την ώρα που κατέβαζε στο κεντρικό Ταμείο χρήματα, με το χρησιμοποιούμενο καρότσι». Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν, πως στο τρίτο, κατά σειρά, «δρομολόγιο», με το που έκλεισε η πόρτα του ασανσέρ ο συνάδελφος σφηνώθηκε στο τοίχωμα και η άκρη του σιδερένιου καροτσιού τον πίεσε αφόρητα στο ύψος του στήθους και του λαιμού, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία!» Προστίθεται, δε, ότι «Ήταν τόση η σφοδρότητα του εγκλωβισμού και της πίεσης, ώστε οι άνδρες της Πυροσβεστικής που κλήθηκαν κι ανέλαβαν τον απεγκλωβισμό του άτυχου συναδέλφου, προσπάθησαν για πολλή ώρα για να το καταφέρουν». Τέλος, οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους «για τον, εντελώς άδικο χαμό» του 47άχρονου.

e-typos.com

Κουρμπανάς: «Ο Παναιγιάλειος θα ανέβει!»

 Κουρμπανάς: «Ο Παναιγιάλειος θα ανέβει!» | onsports.gr
Ο Kορίνθιος τεχνικός του Παναιγιάλειου, Νίκος Κουρμπανάς, βραβεύτηκε από τους παλαιμάχους της Παναχαϊκής σε εκδήλωση που έγινε στην Πάτρα και ήταν επίσημος προσκεκλημένος.
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε και βρίσκομαι σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Κορίνθιου τεχνικού στον λόγο του για τη βράβευσή του.
Για τον Παναιγιάλειο: «Πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και τη νέα χρονιά θα παίζουμε στη Football League. Θα είμαστε μέσα στις ομάδες που θα ανέβουν κατηγορία».
Για την Παναχαϊκή: «Εύχομαι στην Παναχαϊκή να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα, αλλά του χρόνου βλέπω ότι θα είμαστε αντίπαλοι».

* Στο μεταξύ ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου (Νότος) της Football League 2.
Αναλυτικά: 03/02/13 15:00 
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ
ΦΩΣΤΗΡ - ΡΟΥΒΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΑΟ ΧΑΝΙΑ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜ.
Σημείωση : α) Η ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ, δεν αγωνίζεται ( ρεπό ). β) Ο αγώνας ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ – ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, δεν θα διεξαχθεί λόγω παραίτησης της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ από το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE 2.

Ολυμπιακός: «Ο Μίτσελ στην Αθήνα στο τέλος εβδομάδας»

Ολυμπιακός: «Ο Μίτσελ στην Αθήνα στο τέλος εβδομάδας» | onsports.gr
Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας βρίσκεται ο Μίτσελ, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ισπανία.
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «EstadioDeportivo», υποστηρίζει πως ο πρώην τεχνικός της Σεβίλλης αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τους Πειραιώτες.
«Ο Μίτσελ δεν θα μείνει εκτός δράσης για πολύ καιρό, αφού οι Έλληνες τον θέλουν στο τέλος της εβδομάδας να είναι στην Αθήνα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό.
Μια ομάδα που τον ήθελε από το περασμένο καλοκαίρι, πριν ανανεώσει με τη Σεβίλλη, και φαίνεται ότι τον περίμενε όλο αυτό το διάστημα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγές από την χώρα μας, ενώ κάνει λόγο και στις κακές σχέσεις που είχε ο τεχνικός με τους παίκτες του στην Σεβίλλη

Πολύ κοντά σε Βύντρα ο Ολυμπιακός!

vyntra
Ο Λουκάς Βύντρα πήρε το… εξοδόχαρτο από τον Παναθηναϊκό και είναι έτοιμος να περάσει στο αντίπαλο στρατόπεδο! Πολύ κοντά σε συμφωνία ο Ολυμπιακός με τον έμπειρο αμυντικό!
Περισσότερα στο sport.gr

Καρατζαφέρης: Γιατί…”έκοψαν τα ποδάρια” του Καραμανλή

Giorgos-Karatzaferis
Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Καβάλας, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης στάθηκε σε όσα προηγήθηκαν της πτώσης της κυβέρνησης Καραμανλή με τις βουλευτικές εκλογές του 2009, δίνοντας τη δική του εξήγηση:
Κάποιοι επιμένουν η Ελλάδα να ανήκει στην Δύση. Και όποιος σηκώνει ανάστημα, του «κόβουν τα ποδάρια». Αυτό συνέβη και με τον Καραμανλή ο οποίος είχε κλείσει συμφωνία με τους Ρώσους για αγορά φθηνών αρμάτων και την χάλασαν οι κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος.
Ο κ. Καραμανλής ήταν επίσης υπέρ του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Αλλά μετά την παρέμβαση της κ. Μπακογιάννη που χαιρέτησε για αντιπυραυλική ασπίδα στην Ρωσία, ο Πούτιν άλλαξε ρότα.
Από την άλλη δεν έχω κανένα συμφέρον να είμαι με το μέρος των Αμερικανών από την στιγμή που η Ελλάδα γι’ αυτούς έχει αντικατασταθεί από την Βουλγαρία, στο Κόσσοβο έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές βάσεις και είναι με το μέρος της Τουρκίας”, δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

ysterografa.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΥΓΕΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 23


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ( ανακοίνωση)



 
 
                                                                    
Αγαπητοί κύριοι 

         Ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι έχει ιδρυθεί το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Ορεινή Κορινθία που αφορά τους Δήμους Φενεού, Στυμφαλίας και Ευρωστίνης.

        Κύριος σκοπός της ιδρύσεως του Παραρτήματος Ορεινής Κορινθίας είναι η επέκταση των λειτουργιών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην απομονωμένη περιοχή της Ορεινής Κορινθίας με κεντρικό στόχο την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση των όγκων μαστού, τραχήλου μήτρας και παχέως εντέρου.

         Η διάγνωση στο αρχικό στάδιο του καρκίνου είναι η μόνη βέβαιη λύση για την οριστική ίασή του. Αυτό είναι περίτρανα αποδεδειγμένο στην Διεθνή Επιστημονική Κοινότητα. Ο λαός μας πρέπει να ενημερωθεί και να βεβαιωθεί για την αλήθεια αυτού του γεγονότος.

Το παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρείας «Ορεινής Κορινθίας» συμπληρώνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας.

Η συνεχής και ενεργή παρουσία του στην επιστημονική ζωή του τόπου μας, παρά το μικρό χρονικό διάστημα της ζωής του, έχει καταστήσει το Παράρτημά μας, σε ένα ζωντανό οργανισμό δημιουργίας, πλήθους δραστηριοτήτων με επίκαιρη και συνάμα πρωτοποριακή θεματολογία.

Λαμπρή απόδειξη η επιλογή προσωπικοτήτων υψηλού επιστημονικού βεληνεκούς, οι οποίοι με την παρουσία τους προσφέρουν κύρος στο παράρτημά   μας, αλλά και αίγλη στον Φενεό που τους φιλοξενεί.

Η ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στηρίζεται στις χορηγίες των «καλών και αγαθών Ελλήνων» για την ενίσχυση του Αντικαρκινικού Προγράμματος.

Η ευγνωμοσύνη εμού προσωπικά και του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος «ορεινής Κορινθίας» και φυσικά όλων των Ελλήνων που θα ευεργετηθούν, στην περίπτωση που θα  στηρίξετε με την χορηγία σας, (ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΣΑΣ),  το όνειρό μας και τον αγώνα μας θα είναι βαθύτατη και απεριόριστη.

Ελπίζω, με όσα σας έχω αναφέρει, να σας έχω πείσει ότι αξίζει να ενισχυθεί και να προβληθεί το Παράρτημα της Ορεινής Κορινθίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για το καλό της υγείας των Κορινθίων,

Όλοι εμείς είμαστε σε ετοιμότητα με σύμπνοια και Αγάπη για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη Νόσο που η συχνότητα και η θνησιμότητά της στον Ελληνικό χώρο αναμένεται να αυξηθεί μέχρι να γίνουν τα δραστικά επιστημονικά βήματα που θα εξαλείψουν την αρρώστια. Έχουμε οράματα, μπορούμε και θέλουμε να τα δούμε ζωντανή πραγματικότητα.

Από εσάς ζητάμε να ενισχύσετε οικονομικά το Θεάρεστο έργο που εμείς εθελοντικά επιτελούμε.

Οι λογαριασμοί μας για την κατάθεση «ψυχής» είναι :


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Αριθ. Λογαριασμού:

333/516500-81

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Αριθ. Λογαριασμού:

332 01 011985 65

Με σεβασμό εκ μέρους του Δ.Σ

                                                                      Χαιρετούμε με εκτίμηση

 
ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

«ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»

 

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ 31.01.2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩ​Ν ΕΛΛΗΝΩΝ


Τέσσερις Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μετά από εντολή του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου, θα βρίσκονται την Πέμπτη 31-01-2013 στην Κάλυμνο για να τιμήσουν τους τρεις ήρωες του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους για την πατρίδα στα Ίμια.
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικός Ομάδας Βουλευτής Ημαθίας Κώστας Γιοβανόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο Τομεάρχης Άμυνας Βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής και η Τομεάρχης Ναυτιλίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο για τα θύματα των Ιμίων που βρίσκεται στο λιμάνι της Καλύμνου και στη συνέχεια θα πετάξουν στεφάνι και λουλούδια, από πλωτό σκάφος, στη θάλασσα του Αιγαίου, όπου και συνετρίβει το ελικόπτερο των τριών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.
Υπενθυμίζεται πρόσφατη δήλωση του Τομεάρχη Εξωτερικών του Κινήματος Τέρενς Κουίκ ότι:
«Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο φάκελος για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, παραμένει ανοικτός».
 
Η Τομεάρχης Ναυτιλίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη θα παραστεί, εκπροσωπώντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και στις επίσημες εκδηλώσεις απότισης φόρου τιμής στους τρεις ήρωες αξιωματικούς, που θα γίνουν στην Κάλυμνο την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου. 

Πάτρα: Πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στο τούνελ της Περιμετρικής

Πάτρα: Πετούσαν  πέτρες και άλλα αντικείμενα  στο τούνελ της Περιμετρικής  Ειδοποιήθηκε η αστυνομία
Η αστυνομία στην Πάτρα ειδοποιήθηκε από οδηγούς για τη δράσηγ δύο αγνώστων ατόμων τα οποία πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα σε διερχόμενα αυτοκίνητα από το τούνελ της περιμετρικής, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τραυματισμό ή πρόκληση ατυχήματος. Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο για τον εντοπισμό τους.

thebest.gr

Απίστευτη σκηνή στον... "αέρα" της εκπομπής Γιατί ο Αυτιάς μούτζωσε στα κρυφά την Μάγδα Τσέγκου κατά τη διάρκεια της εκπομπής; ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ



Μια απίστευτη σκηνή διεξήχθη ενώ βρισκόταν στον αέρα η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Τη σκηνή εντόπισαν και ανέδειξαν οι Ράδιο Αρβύλα.
Ο Γιώργος Αυτιάς διαφωνούσε με την συμπαρουσιάστρια του για τις εφημερίδες που ήθελε η ίδια να τοποθετήσει πάνω στο γραφείο, και δη για τα παραπολιτικά. Η Μάγδα Τσέγκου επέμενε και το αποτέλεσμα ήταν να εισπράξει μια μουλωχτή μούντζα η δημοσιογράφος.

the best.gr

Ναύπακτος: "Φεύγει" η γη κάτω απο τα πόδια τους - Εκκενώνονται σπίτια στο Καστράκι εξαιτίας των κατολισθήσεων

Ναύπακτος: "Φεύγει" η γη κάτω απο τα πόδια τους - Εκκενώνονται σπίτια στο Καστράκι εξαιτίας των κατολισθήσεων Επί τόπου τα συνεργεία απο το πρωί
Εικόνες βγαλμένες από σενάριο επιστημονικής φαντασίας εκτυλίσσονται στον οικισμό Καστρακίου του δημοτικού διαμερίσματος των Πιτσιναιίκων Ναυπακτίας.
Μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις και την μεγάλη καθίζηση που σημειώθηκε στο δρόμο Ναυπάκτου Ριγανίου, ένα μεγάλος μέρος από την απότομη πλαγιά του Ριγανίου που βρίσκεται κτισμένος ο οικισμός έχει αρχίσει να υποχωρεί.
Από χθες το βράδυ οι κάτοικοι είχαν εντοπίσει μια ρωγμή στη πλαγιά του βουνού και είχαν δει πέτρες να αποκολλούνται από το σημείο.
Σήμερα το πρωί όμως η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Το μήκος της ρωγμής έχει μεγαλώσει αρκετά ενώ έχει καταστραφεί ολοσχερώς η οδοποιία που οδηγεί σε μια συνοικία του οικισμού, στην οποία βρίσκονται σπίτια που διαμένουν ηλικιωμένοι.
Οι ρωγμές είναι εμφανείς σε όλη την περιοχή με αρκετά σπίτια και αποθήκες να έχουν υποστεί ζημιές.
Από το πρωί στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΗ που έχουν κόψει το ρεύμα, 2 οχήματα της πυροσβεστικής με 5 άνδρες καθώς επίσης και μηχανήματα του δήμου που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόσβαση σε σημεία που μένουν ακόμη κάτοικοι.
Ήδη έχουν απομακρυνθεί 2 ηλικιωμένες γυναίκες που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα και έχουν μεταφερθεί με ιδιωτικά οχήματα στην πόλη της Ναυπάκτου.
Οι λιγοστοί κάτοικοι με δάκρυα στα μάτια κοιτούν πίσω τους και βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να απειλούνται από τα χώματα και τις πέτρες πλαγιάς. Δεν έχουμε που να πάμε λένε οι ίδιοι.
Μάλιστα όπως λένε ο Δήμος Ναυπακτίας, ήταν στο πλευρό τους όμως τώρα θα πρέπει να βρει τρόπο να βοηθήσουν τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Εκτός από τους ανθρώπους, ζήτημα έχει προκύψει και την κτηνοτροφία της περιοχής, αφού οι υποδομές των ποιμνιοστασίων και των υπολοίπων βοηθητικών χώρων βρίσκονται εκτεθειμένες στο γεωλογικό φαινόμενο.
Στο σημείο παραμένουν άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπάκτου, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος. Σύμφωνα με τον διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ναυπάκτου Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, ο οικισμός έχει εκκενωθεί ενώ οι ρωγμές και οι πτώσεις βράχων συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση.
Μάλιστα υπάρχει κίνδυνος και για τα σωστικά συνεργεία αφού στη μοναδική πρόσβαση προς τον οικισμό, μέσω του δημοτικού διαμερίσματος της Βλαχομάνδρας, έχουν σημειωθεί καθιζήσεις.

thebest.gr
 

CNN: Μετά από 25 αιώνες ένας αρχαιοελληνικός ναός βλέπει το φως

{images:title}
«Από την κατασκευή του γύρω στο 540 π.Χ μέχρι σήμερα, ο Ναός του Απόλλωνας στην Κόρινθο ήταν ένα μνημείο που δύσκολα θα 'έχανε' κάποιος, περίπου 80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Αθήνα. Αν όμως επισκεπτόταν την περιοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό άλλαξε το Σάββατο, όταν το δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο φωταγωγήθηκε για πρώτη φορά», αναφέρει το CNN.
Στην τελετή παρευρέθηκαν επισκέπτες και επίσημοι, κρατώντας ομπρέλες λόγο της βροχόπτωσης.
Ο Ναός του Απόλλωνα (550-540-π.Χ.) αποτελεί ίσως το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της Πελοποννήσου και σηματοδοτεί τις απαρχές της εφαρμογής του δωρικού ρυθμού στην Αρχαία Αρχιτεκτονική. Αντανακλά την οικονομική ευρωστία και την εμπορική ισχύ της πόλης της Κορίνθου στους αρχαϊκούς χρόνους και μολονότι τα ερείπια του ναού ήταν ορατά για αιώνες, ανασκάφτηκε για πρώτη φορά το 1886 από τον Γερμανό αρχαιολόγο Wilhelm Dorpfeld.

 .newsbomb.gr/

Η Τζούλια παντρεύεται

Νύφη ντύνεται η Τζούλια Αλεξανδράτου και το γεγονός επισημοποιείται, έπειτα και από τη σχετική αγγελία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Η αγγελία έχει ως εξής: «Ο Κριστιάν Καρποζήλος γεννηθείς εις Π. Φάληρο Αττικής, κάτοικος Βιέννης, γιος του Γεωργίου και της Χριστίνας και η Τζούλια Αλεξανδράτου γεννηθείσα εις Χολαργό Αττικής, κάτοικος Βούλας Αττικής, κόρη του Ζησίμου και της Άλισον, πρόκειται να παντρευτούν. Ο γάμος θα γίνει στη Βιέννη Αυστρίας».

korinthostv.blogspot.gr

Η Κόρινθος απέκτησε δικό της αστεροσκοπείο


Ομόφωνα εγκρίθηκε απο το δημοτικό συμβούλιο της Κορίνθου η αγορά του ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ Στεφανίου από το Δήμο Κορινθίων με το ποσό των 95.000 €, ενώ η αξία που καθορίστηκε από τους Ορκωτούς Εκτιμητές ανέρχεται σε 130.000 €, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του από το Δήμο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής.

korinthostv.blogspot.gr

H κοπή πίτας της Αδελφότητας Ψαριωτών Κορινθίας



Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΨΑΡΙΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ την 26-1-2013, ώρα 20.00, ημέρα Σάββατο, στο Ξενοδοχείο «ΞΕΝΟΦΩΝ», Αχαρνών 340, Κάτω Πατήσια, Αθήνα, πραγματοποίησε τη 2η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση και έκοψε την πίτα για το 2013.
Στην εκδήλωση αυτή που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία ήσαν παρόντα πολλά μέλη και φίλοι της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, εκ μέρους των Στυμφαλιακών Σωματείων ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, των Ασπροκαμπιτών, ο κ. Παναγιώτης Κασμάς, των Καστανιωτών, και ο κ. Σπύρος Καβάσης, των Λαυκιωτών.
Επίσης η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου έστειλε τις ευλογίες του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Διονυσίου και τις ευχές για ευόδωση των έργων της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, εκφράζοντας την λύπη για την αδυναμία της φυσικής παρουσίας του σεβασμιωτάτου. Τέλος, δια μέσου του Προέδρου της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ, χαιρετισμό απηύθυναν οι Στυμφαλιακοί Σύλλογοι Κεφαλαριωτών (Ντούσια), Μπουζιωτών (Κυλλήνη), Μπασιωτών (Δροσοπηγή), ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου, πρώην Δήμαρχος Στυμφαλίας και πρώην Πρόεδρος Κοινότητος Καλλιάνων και δεύτερης γενιάς Ψαραίος εκ πατρός, Κωνσταντίνος Λέγγας του Μάρκου, καθώς και ο επίτιμος Πρόεδρος Λαυκιωτών κ. Φώτιος Παπαγεωργίου. Την πίτα του 2013 για λογαριασμό της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ έκοψε ο αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου και εψάλη τρισάγιο υπέρ των μελών της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ και όλων των παρευρισκομένων

Συνελήφθη ο αντιπρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης


Σοκ στην αγορά Υγείας από τη σύλληψη του προέδρου του “Ερρίκος Ντυνάν” Ανδρέα Μαρτίνη το πρωί.
Ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της υγείας πρώην πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Ερυθρός Σταυρός” και πρόεδρος του ομώνυμου νοσοκομείου αλλά και επικεφαλής του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης συνελήφθη γύρω στις 12 και 30 το πρωί από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αμπελοκήπων για οφειλές προς το ΙΚΑ που φτάνουν τα 6.677.408,11€ και αφορούν υποχρεώσεις του νοσοκομείου, προς τον οργανισμό.
Ο Ανδρέας Μαρτίνης μεταφέρθηκε με χειροπέδες από άνδρες της αστυνομίας στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων αιφνιδιασμένος από την όλη διαδικασία. Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε παραιτηθεί πρόσφατα από τη θέση του προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν μετά από έντονες υπόγειες διεργασίες περί της διαχείρισης του νοσοκομείου και στη θέση του είχε αναλάβει ο Γιώργος Χλαμπουτάκης. Ο Ανδρέας Μαρτίνης παρέμεινε στη θέση του αντιπρόεδρου έχοντας ωστόσο τον πρώτο λόγο στο νοσοκομείο. Ένα νοσοκομείο που παρουσιάζει έντονα οικονομικά προβλήματα με τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες. Μάλιστα με απόφαση του υπουργείου Υγείας που προωθήθηκε πρόσφατα στη βουλή, δόθηκε ασφαλιστική ενημερότητα ώστε να μπορεί να πουληθεί.
Γεγονός βέβαια που προκαλεί αίσθηση δεδομένου ότι με την έγκριση της κυβέρνησης αλλά και με επίσημες συνομιλίες με το υπουργείο Υγείας, γίνονται “παζάρια” για την παραχώρηση είτε του μάνατζμεντ του Ερρίκος Ντυνάν σε ιδιώτες είτε για την πλήρη πώλησή του.
Σύμωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας: "Συνελήφθη σήμερα το πρωί στους Αμπελοκήπους, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμπελοκήπων, 72χρονος ημεδαπός για οφειλές προς το Ι.Κ.Α. συνολικού ποσού 6.677.408,11 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".
 
iatropedia.gr

H Ντόρα Μπακογιάννη Επίτιμη Διδάκτορας του Ευρωπαϊκού Πολυτεχνείου Βουλγαρίας

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη επισκέφθηκε σήμερα την Βουλγαρία όπου με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου και του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολυτεχνείου Βουλγαρίας, αναγορεύθηκε Επίτιμη Διδάκτορας για την προσφορά της στην ευρωπαϊκή πορεία της Βουλγαρίας και της ΝΑ Ευρώπης.
Στην ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη μεταξύ άλλων τόνισε: «Πάνω απ’ όλα οι δυο χώρες μας και η Ρουμανία είναι σήμερα οι τρεις πυλώνες της ευρώ-ατλαντικής προοπτικής της περιοχής. Πιστεύουμε ότι εν τέλει όλες οι χώρες της ΝΑ Ευρώπης πρέπει να έχουν την θέση τους στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Αλλά σε καμία σοβαρή «λέσχη» δεν γίνεσαι μέλος άνευ όρων. Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια ελεύθερη αγορά που λειτουργεί, είναι κάποιες από τις υποχρεωτικές προϋποθέσεις για να γίνεις μέλος της ΕΕ. Οι καλές σχέσεις γειτονίας είναι φυσικά πάνω πάνω στην λίστα των προϋποθέσεων για είσοδο και στους δυο οργανισμούς. Δυστυχώς μια ή δύο χώρες στην περιοχή έχουν επιλέξει να προκαλούν τους γείτονες τους και να υπονομεύουν, το απαραίτητο για την είσοδο στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κλίμα συνεργασίας. Η προσχώρηση στην ευρωπαϊκή οικογένεια κάτω από αυτές τις συνθήκες απλά θα είχε ως αποτέλεσμα να σπείρει διχόνοια και παράλογες και απαρχαιωμένες συμπεριφορές στους δύο δυτικούς οργανισμούς. Η Βουλγαρία και η Ελλάδα δεσμεύτηκαν ότι αυτό δεν θα το δεχτούν, αλλά έκαναν και κάτι παραπάνω. Οι δύο χώρες έδωσαν το παράδειγμα αρμονικών σχέσεων συνεργασίας και κοινής ανάπτυξης ώστε να ακολουθηθεί από όλες τις χώρες στην χερσόνησο μας».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάνννη αναφερόμενη στις καλές οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών είπε: «Η μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου μας δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουμε από κοινού σε ενεργειακούς δρόμους και σε άλλα έργα παγκόσμιας σημασίας. Σε αυτό το πλαίσιο η δημιουργία του αγωγού «Διασύνδεση Ελλάδα-Βουλγαρία» είναι μείζονος σημασίας. Ακόμα μεγαλύτερης σημασίας είναι η κατασκευή του αγωγού «South Stream», ειδικά του νότιου κλάδου στην Ελλάδα και την Ιταλία μέσω Βουλγαρίας. Επιπρόσθετα και παρ’ όλες τις γνωστές δυσκολίες ο αγωγός Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη θα έπρεπε κατά την γνώμη μου,και ως ένα έργο με κοινό όφελος για την Βουλγαρία και την Ελλάδα, να παραμείνει ως επιλογή για να υπάρξει αποσυμφόρηση στα στενά».
Νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ωριαία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας RosenPlevneliev.

Σοκ! Σε ύφεση και οι ΗΠΑ

US-economy
Αναπάντεχη είδηση από τις ΗΠΑ. Οι προβλέψεις των αναλυτών που μιλούσαν για ανάπτυξη κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012 της τάξεως του 1% διαψεύσθηκαν.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, η οικονομία των ΗΠΑ εισήλθε και αυτή σε ύφεση, έστω και κατά το μικρό ποσοστό του 0,1%! Όπως αναφέρεται σε αυτά, η απροσδόκητη εξέλιξη οφείλεται σε πτώση των εξαγωγών κατά 5,7%, μείωση ύψους 6,6% των κρατικών δαπανών, αλλά και βουτιά στα αποθέματα.
Αντίθετα, ενθαρρυντικά ήταν τα ευρήματα για την κατανάλωση, η οποία ανέβηκε κατά 2,2%, αλλά και τις επιχειρηματικές επενδύσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 8,8%.
Είναι η πρώτη φορά από το δεύτερο τρίμηνο του 2009 που το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν των ΗΠΑ μειώνεται. Αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και η αντίδραση των αγορών. Πάντως, το αισιόδοξο κομμάτι των στοιχείων που ανακοινώθηκαν, δηλ. αυτό για τις επενδύσεις και την κατανάλωση, κάνουν πολλούς ήδη να θεωρούν ότι η οικονομία των ΗΠΑ, παρά τα φαινόμενα, δεν μπαίνει σε μεγάλους μπελάδες.

ysterografa.gr

Βρούτσης: Κάποιοι στήνουν σκηνικό έντασης και βίας

Giannis-Vroutsis
Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στο υπουργείο με μέλη του ΠΑΜΕ, και προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ:
“Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων.
Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν.
Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας.
Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων.
Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας”.

ysterografa.gr

Συγκλονίζει η οικογένεια της εγκύου που πέθανε στη Marfin

Marfin
Η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της εγκύου που έχασε τη ζωή της με τον εμπρησμό στη Marfin, εξέδωσε γραπτή δήλωση με αφορμή την κλήση σε απολογία δυο κατηγορούμενων για τον εμπρησμό:
«Ακριβώς χίλιες ημέρες μετά τον εμπρησμό της Marfin, που επέφερε το χαμό της Αγγελικής και του κυοφορούμενου παιδιού μας, της Παρασκευής και του Νώντα, η οικογένειά μας παρακολουθεί υπομονετικά τις εξελίξεις στο θέμα της απόδοσης ευθυνών και απονομής δικαιοσύνης για τα γεγονότα της 5ης Μαΐου.
Προσδοκούμε τη λυτρωτική για εμάς και τη μνήμη των ανθρώπων μας καταδίκη, τόσο των εμπρηστών, φυσικών αυτουργών, όσο και των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας Μarfin, που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να υποστούν αυτό το μαρτυρικό θάνατο.
Οικογένεια Αγγελικής Παπαθανασοπούλου».

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα

aythaireta
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, παρουσιάζονται σήμερα στη Βουλή οι βασικές αρχές και οι στόχοι για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αυθαιρέτων, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), στην αρμόδια επιτροπή παραγωγής και εμπορίου σε ειδική ανοιχτή συνεδρίαση. Πρόθεση του υπουργείου είναι να καταγράψει, εκ των προτέρων, όλες τις απόψεις και προτάσεις των βουλευτών για το θέμα, στην κατεύθυνση μίας ολιστικής αντιμετώπισης του ζητήματος των αυθαιρέτων.
Όπως υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου, βασικές κατευθύνσεις του πλαισίου του σχεδίου νόμου που παρουσιάζεται είναι: Η κωδικοποίηση της νομοθεσίας περί αυθαιρέτων σε ένα ενιαίο κείμενο, η κατηγοριοποίηση των αυθαιρεσιών και η ταξινόμηση της βαρύτητας κάθε παράβασης, ώστε να αποκατασταθούν οι ανισότητες και να εμπεδωθεί το κράτος δικαίου, η θεσμική θωράκιση και ενίσχυση της νομικής «κόκκινης γραμμής» για την ύπαρξη αυθαιρέτων, με στόχο την κατοχύρωση του χρονικού σημείου ύστερα από το οποίο δεν θα γίνει, επ’ ουδενί, δεκτή οποιαδήποτε αυθαιρεσία.
Στις βασικές κατευθύνσεις εντάσσεται επίσης και η καταγραφή των αυθαιρέτων, με παροχή διευκολύνσεων στους πολίτες, ώστε να μπορεί να αποτυπωθεί και να υπολογιστεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, με τρόπο ανταποδοτικό και όχι εισπρακτικό, καθώς επίσης και η όσο το δυνατόν καλύτερη νομική θωράκιση των διαμορφούμενων διατάξεων

ysterografa.gr

Η Γένεση της Λαϊκίζουσας Δεξιάς

Ellinon-Protovoulia

Και το όνομα αυτού: «Ελλήνων πρωτοβουλία». Πρόκειται για ένα νέο Forum ή μάλλον Think Tank ή καλύτερα Πολιτική Κίνηση ή ας το πούμε Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, όπως αναφέρει και το καταστατικό που κατατέθηκε εχθές στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Επί του παρόντος, επίσημα καταγεγραμμένα μέλη είναι ο κ. Δημήτρης Σταμάτης (πρόεδρος) και ο κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ενώ συνυπογράφουν ακόμα 21 μέλη. Έχουν καταγραφεί όμως, ως μελλοντικά στελέχη ή και πιθανά στελέχη οι Χρ. Ζώης, Γ. Μανώλης, Γ. Κουράκος, Ν. Σταυρογιάννης, Κ. Μαρκόπουλος κ.ά.
Η «Ελλήνων πρωτοβουλία», κάνει το ντεμπούτο της αυτοχαρακτηριζόμενη, ως «αντιμνημονιακή και ρεαλιστική κίνηση, που θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση».
Γενικότερα πρόκειται για μια πολιτική κίνηση, αποτελούμενη ολίγον από Νέα Δημοκρατία, ολίγον από Ανεξάρτητους Έλληνες και ολίγον από Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ναι, ναι… εκείνο του Καρατζαφέρη). Το concept; Έλα να μαζευτούμε να ενώσουμε την ¨λαϊκή δεξιά¨ ή για τους φίλους, ¨πατριωτικό κέντρο¨!
Με λίγα λόγια, έχουμε μπροστά μας την πλέον κλασική τεχνική marketing. Εντοπίζεις το κενό που υπάρχει στην αγορά – στόχο και λανσάρεις το προϊόν σου. Εν προκειμένω, η συνταγή είναι απλή.
1ον Μελετάς μια πρόσφατη δημοσκόπηση και διαπιστώνεις, ότι ο λαός έχει στραφεί λόγω κρίσης στο τρίπτυχο: Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια. 2ον Ο όρος «αντιμνημονιακός» πουλάει. 3ον Συνειδητοποιείς ότι πολιτικά ¨πεθαίνεις¨ ή ¨κινδυνεύεις να πεθάνεις¨ και 4ον Οι περισσότεροι οραματίζονται να γίνουν σαν το παλιό ΠΑ.ΣΟ.Κ. κάτι σαν σοσιαλδημοκράτες-μεταρρυθμιστές (πρβλ. ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ., Δυναμική Ελλάδα και Κοινωνική Συμφωνία). Εσύ λοιπόν επιλέγεις να καλύψεις το κενό στη ¨λαϊκή δεξιά¨.
Συμπέρασμα! Μία ακόμα πολιτική κίνηση, από παλιά κομματικά στελέχη, που είδαν το πολιτικό τους καντήλι να σβήνει και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να παραμείνουν στο παιχνίδι. Μία ακόμα πολιτική κίνηση που έρχεται να καλύψει την ζήτηση και όχι να προφέρει. Μία ακόμα πολιτική κίνηση που στερείται δημιουργικότητας και καινοτομίας.
Ο τόπος όμως έχει άμεση ανάγκη από τολμηρούς Έλληνες, που θα βγουν προς τα έξω με ξεκάθαρες προτάσεις, ποσοτικά και ποιοτικά μετρήσιμους στόχους και πάνω απ’ όλα χωρίς παλαιοκομματικές ρετσινιές! Είναι επιτακτική η ανάδειξη ικανών ανθρώπων με προοδευτικό όραμα, προερχόμενων από την παραγωγική τάξη και όχι ανθρώπων που παίζουν το τελευταίο τους πολιτικό χαρτί με την ελπίδα για Relance

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΡΑΝΑΣ / ysterografa.gr

Διεθνής αναγνώριση στη… μιζέρια της Ελλάδας

ftoxos
Άλλη μια αρνητική κατάκτηση ήρθε για την Ελλάδα καθώς αγγίζουμε την πρωτιά στην… δυστυχία!
Ανάμεσα στις 10 πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου η Ελλάδα αφού κατέχει την 4ή θέση, σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη Misery Index, ο οποίος προκύπτει ως συνάρτηση των ποσοστών ανεργίας και πληθωρισμού.
Την πρώτη θέση στην κατάταξη έχει η Ισπανία, ενώ ακολουθούν η Νότια Αφρική, η Κροατία που ετοιμάζεται να γίνει μέλος ΕΕ και η Ελλάδα, ενώ τον πίνακα συμπληρώνουν η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Αίγυπτος και η Ιρλανδία.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, στη συγκεκριμένη κατάταξη η χώρα που συνεχώς ανεβαίνει είναι η Κροατία.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚ​Ε Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

PATIR METALLINOS.JPG
Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών που διοργάνωσε σήμερα (30/1/2013) η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου,  παραβρέθηκε ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Ομιλητής στην εκδήλωση ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός με θέμα «Η πρόταση του Ι. Χρυσοστόμου για τη λύση του κοινωνικού προβλήματος».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Στη συγκλονιστική ομιλία του ο πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός αναφέρθηκε και στο ρόλο που οφείλουν να διαδραματίζουν οι Βουλευτές έναντι της κοινωνίας. Ναι, συμφωνώ απολύτως μαζί του, οφείλουμε να είμαστε οι Υπηρέτες της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα.
Η ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου πατρός ήταν μία ανάταση ψυχής. Η Ελλάδα και η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, βρίσκονται στον απόλυτο κίνδυνο. Βρίσκονται υπό διωγμό.
Είναι ορατό πλέον στους περισσότερους (εξαιρώ τον κ. Κουράκη και τους συνοδοιπόρους του) ότι τα μνημόνια και η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχουν στοχεύσει την Εκκλησία μας.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, έχουμε ξεκινήσει τον αγώνα για να ανατρέψουμε τη σχέση 1/10 στη χειροτονία των Ιερέων η οποία, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, θα αποστερήσει τις Ενορίες, σε όλη την Επικράτεια, από ιερείς.
Όπως επανειλημμένα μου λένε όλοι οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες τους οποίους συναντώ στις περιοδείες μου, δεν θα αργήσει η εποχή, όπου δεν θα βρίσκουμε παπά όχι μόνο για γάμους, βαφτίσια και κηδείες, αλλά ούτε για να χτυπούν τις καμπάνες
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχε και ιδιαίτερη συνομιλία με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κκ Χρυσόστομο, με τον οποίο συμφωνήθηκε ότι θα έχουν και νέα συνάντηση για να αναλυθούν ακόμα προσεκτικότερα θέματα σχετιζόμενα με την Εκκλησία και τα οποία χρήζουν κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Χρυσή Αυγή : Σκληρή τιμωρία για τους δολοφόνους της Marfin

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
 
Τρία χρόνια μετά τον εμπρησμό της Marfin, όπου έχασαν την ζωή τους τρεις Έλληνες και μία αγέννητη ψυχή, οι αναρχοαριστεροί δολοφόνοι κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. Απαιτούμε να πέσει άπλετο φως, να συλληφθούν και επιτέλους να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες.
==
Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Το τραγικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγήσει η μνημονιακή κυβέρνηση την ελληνική οικονομία, δεν λύνεται με επικοινωνιακά παιχνίδια στο Κατάρ και την πρόσκληση τυχοδιωκτών, αλλά με στροφή στην πρωτογενή παραγωγή και την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου”.

Απόκτηση ποδοσφαιριστή από Αστέρα Δερβενίου


Ο Αστέρας Δερβενίου ανακοινώνει την απόκτηση του 29χρονου σέντερ φορ Θεοδόση Καπούς από τον Α.Ο. Νέοι Δραπετσώνας. Ο Θεοδόσης ξεκίνησε σαν ποδοσφαιριστής από τον Ολυμπιακό το 1996, ενώ έχει αγωνιστεί το 2006 στην ΠΑΕ Αγίου Δημητρίου και το 2008 στο Βύζαντα Μεγάρων.
 

Γιάννης Σιδηράς "Εμείς που ζήσαμε πολλά"



Ειδικός ψυχικής υγείας στα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ»
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχοντας στη διάθεσή του, μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 5μηνης διάρκειας, την ειδικότητα του Ψυχολόγου (ΠΕ), κ. Σωτήριο Καρβουντζή (MSc) και σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κορινθίας «ΔΙΟΛΚΟΣ» και με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, ενημερώνει όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου πως ο εν λόγω ειδικός ψυχικής υγείας, θα βρίσκεται στη διάθεσή τους έως τις 14/02/2012.
Πιο συγκεκριμένα δίδεται η δυνατότητα, σε συνεννόηση πάντα με τις σχολικές μονάδες, διεξαγωγής ομιλιών και βιωματικών εργαστηρίων με τα εξής θέματα:
• Νεανική Κατάθλιψη
• Χρήση Ουσιών και Πρόληψη
• Σχέσεις Γονέων – Παιδιών / Ζητήματα Επικοινωνίας και Διαπροσωπικών Σχέσεων
• Εθισμός στο Διαδίκτυο
• Ενδοσχολική Βία (Bullying) – Παραβατική Συμπεριφορά
• Διαφορετικότητα και Κοινωνικός Αποκλεισμός
• Άγχος και Εξετάσεις
Ο τρόπος παρουσίασης και το περιεχόμενο θα διαφέρει ανάλογα με το ακροατήριο (εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές ή γονείς).
Την περίοδο 9/1/2013-18/1/2013 έγιναν οι ακόλουθες παρουσιάσεις σε σχολεία του Δήμου μας:
Τετάρτη 9/1/2013
Σχέσεις Γονέων-Παιδιών / Ζητήματα Επικοινωνίας και Διαπροσωπικών Σχέσεων
1ο Νηπιαγωγείο Ξυλοκάστρου (Γονείς)
Πέμπτη 10/1/2013
Εθισμός στο Διαδίκτυο
1ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου (Γ΄Τάξη)
Παρασκεύη 11/1/2013
Εθισμός στο Διαδίκτυο
1ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου (Β΄Τάξη)
Τετάρτη 16/1/2013
Σχέσεις Γονέων-Παιδιών / Ζητήματα Επικοινωνίας και Διαπροσωπικών Σχέσεων
3ο Νηπιαγωγείο Ξυλοκάστρου (Γονείς)
Πέμπτη 17/1/2013
Νεανική Κατάθλιψη
Γυμνάσιο Δερβενίου (Α΄ Τάξη)
Παρασκευή 18/1/2013
Ενδοσχολική βία & Παραβατική Συμπεριφορά
Γυμνάσιο Δερβενίου (Β΄ & Γ΄ Τάξη)
Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε πως σε περίπτωση που κρίνετε αναγκαία την αξιολόγηση ενός περιστατικού, ή εάν κάποιος μαθητής έχει εκφράσει την επιθυμία να μιλήσει σε ειδικό ψυχικής υγείας, ο Ψυχολόγος είναι στη διάθεσή σας.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σας για να διερευνήσουμε τυχόν επιθυμία τους συμμετοχής στη δράση μας.
Τηλ. Επικοινωνίας: 27430-29308, Κινητό: 6944227490 begin_of_the_skype_highlighting 6944227490 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting , E-mail: karvou_s@yahoo.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
         
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                                        Ο Δήμαρχος
  της ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.                                  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
ΝΑΤΣΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                               ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Κοπή πίτας ΚΑΠΗ Δερβενίου

Μεγάλη συμμετοχή, ζωντάνια, πολύ κέφι και χορός στην κοπή της πίτας του ΚΑΠΗ Δερβενίου.
Ευχάριστη έκπληξη και η ορχήστρα των κ. Νικ. Μπούζα, κ. Ιωάννη Ευφραιμόπουλου και κ. Ηλία Κορδούλη.
Καλή Δημιουργική Χρονιά σε όλους.
Με Υγεία, Αλληλεγγύη και Ανθρωπιά.
 

Α. Μητσόπουλος: «Φορολογεί την Ορθόδοξη πίστη ο ΣΥΡΙΖΑ»

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος

Κάθε όριο ανοχής των νουνεχών πολιτών ξεπέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δια του 65χρονου κοτσιδοφόρου Βουλευτή του Τάσου Κουράκη, πρότεινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «Εκκλησία και Αριστερά» που έλαβε χώρα στις 22 και 23 Ιανουαρίου, να φορολογηθούν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που θα ομολογήσουν την Πίστη τους στον Ιησού Χριστό, ώστε στα πλαίσια ενός μελλοντικού διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους, οι φτωχοί Χριστιανοί να πληρώνουν μέσω της φορολογίας, τους μισθούς των κληρικών, εφόσον προβούν σε οικειοθελή αναγραφή του θρησκεύματος στις φορολογικές δηλώσεις.
Η σοκαριστική αυτή δήλωση που διατυπώθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση των 5 ετών από την Κοίμηση του Αλησμόνητου Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση και τον διακαή πόθο των αριστεριστών του 2000, που είχαν ταχθεί κατά της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος στα δελτία των αστυνομικών ταυτοτήτων και υποδηλώνει την προχειρότητα και την ανακολουθία της Αριστεράς σ’ ένα ακόμη σοβαρό ζήτημα.
Σε μια εποχή που ο λαός πένεται και παραπαίει από την διαρκώς διογκούμενη οικονομική κρίση, σε μια εποχή που το ένα παιδί αποτελεί τεκμήριο πλούτου και η οικογένεια που το έφερε στον κόσμο χαρατσώνεται ανηλεώς, σε μια δύσκολη συγκυρία που η ανεργία γιγαντώνεται και τα μικρομάγαζα βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο, κυρίως επειδή οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ εργατοπατέρες προκαλούν καθημερινά μπάχαλο στα μεγάλα αστικά κέντρα, για να διατηρήσουν τα συνδικαλιστικά τους συμφέροντα και μόνο, ο γραφικός, εξωθεσμικός, και επικίνδυνος ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει τον ακραίο κομπλεξισμό του για την Ορθόδοξη Πίστη και απειλεί έμμεσα ότι όποιος διατρανώνει την Πίστη του, θα τιμωρείται παραδειγματικά με υπέρμετρη και ρατσιστική φορολόγηση.
Αυτή η σταλινική παράνοια των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, στρέφεται ασφαλώς μόνο κατά των Ορθοδόξων και όχι κατά των Καθολικών, των Εβραίων ή των Μουσουλμάμων που διαβιούν στη χώρα και είναι ταυτόχρονα Έλληνες πολίτες.
Όλα αυτά λοιπόν τα περί φορολόγησης των θεοσεβούμενων πολιτών για να πληρώνονται οι μισθοί των κληρικών, ανακινούνται για το λόγο ότι το κόμμα της φανατισμένης αθεϊας, επιθυμεί τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας. Αγωνίζεται το συνονθυλευματικό μόρφωμα των ακραίων συνιστωσών να μεταβάλει το νομικό καθεστώς της Εκκλησίας και να την μετατρέψει από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Π.Δ.) σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.).
Οι σταλινικοί πολιτικοί νάνοι του ΣΥΡΙΖΑ, που μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου σχετικά με την υποχρέωση του κράτους να σέβεται τη διαφορετικότητα κάθε λαθρομετανάστη και να αναλαμβάνει τις δαπάνες για την κατασκευή τζαμιών, μολονότι λειτουργούν άπειροι ευκτήριοι οίκοι ανά την επικράτεια, θεωρούν ότι η Ορθόδοξη Πίστη είναι κατακριτέα και γι’ αυτό απαιτείται ως «επιτίμιο» η φορολόγηση των Χριστιανών.

Ο Ανδρέας Μητσόπουλος είναι δικηγόρος , τομεάρχης διαφάνειας της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Κορινθίας
 

Bloomberg: Τελευταία ελπίδα πριν το χάος ο Σαμαράς


Ύμνους για τον Α. Σαμαρά από το Bloomberg που φτάνει στο σημείο να τον χαρακτηρίζει ως ''η τελευταία ευκαιρία για όποιον πιστεύει ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι εντός ευρωζώνης''.
Σε κύριο άρθρο του με τίτλο ''η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας μέσω της συμμόρφωσης και όχι της απείθειας'' το πρακτορείο Bloomberg ''εξυμνεί'' τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Μάλιστα απαριθμεί τα κατορθώματα του:

''Τα έψαλε στους ξένους ηγέτες να σταματήσουν τις φημολογίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ''

''Καθοδήγησε τις διπλές διαπραγματεύσεις με τους κυβερνητικούς του εταίρους και την τρόικα''

''Πέτυχε την αποδέσμευση της δόσης των 34 δισ. ευρώ, και σταμάτησε, τουλάχιστον προσωρινά, τις δηλώσεις επενδυτών και πολιτικών που έβλεπαν χρεοκοπία της Ελλάδας''.

Το Bloomberg ''στέκεται'' ιδιαίτερα στο ότι από τον Ιούνιο διπλασιάστηκε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο και πως μειώθηκε η απόδοση των 10ετών ομολόγων κάτω από το 10% από 30,55%.

Φιλοξενούνται μάλιστα δηλώσεις όπως του Kevin Featherstone, καθηγητή Ευρωπαϊκών σπουδών στο LSE.
''Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για όποιον πιστεύει ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι εντός ευρωζώνης.Εάν για κάποιο λόγο έπεφτε η κυβέρνηση Σαμαρά, δεν είναι καθόλου σαφές ποιος θα μπορούσε να τον διαδεχθεί.Η επιμονή στις εκλογές έφερε τη μεγαλύτερη κατάρρευση από το 1945 ενός εκ των παικτών του κομματικού συστήματος της Ευρώπης.Σε μεγάλο βαθμό είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά. Υπήρξε η αίσθηση ότι δρούσε βάσει βραχυπρόθεσμων πολιτικών υπολογισμών. Οι επικριτές του τον χαρακτηρίζουν οπορτουνιστή''.

''Δεν θέλει να αφήνει εκκρεμότητες.Δεν θέλει να τελειώνει μία συνάντηση χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις. Αυτό χρειάζεται τώρα η Ελλάδα.Μια από τις ικανότητες του Σαμαρά είναι να επικεντρώνεται στο παρόν και να μην ασχολείται με το παρελθόν. Συγκριτικά με 20 χρόνια πριν, είναι σαφώς πολύ διαφορετικός άνθρωπος'' δηλώνει ο Ν.Αρκουμάνης αντιπρύτανης του πανεπιστημίου City του Λονδίνου και παιδικός φίλος του κ. Σαμαρά.

newsit.gr

Η συγνώμη του ΑΝΤ1… που μας μαύρισε!


Στα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στον ΑΝΤ1 αναφέρεται η ανακοίνωση του σταθμού και με την οποία ζητούν συγνώμη από τους τηλεθεατές για τη διακοπή του σήματός του.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση από το σταθμό του Αμαρουσίου είναι η εξής:
«Ο ΑΝΤ1 ζητάει συγγνώμη από τους τηλεθεατές για τη χτεσινή διακοπή του προγράμματός του που σημειώθηκε στη διάρκεια προβολής της τηλεοπτικής σειράς «Σουλεϊμάν». Η συγκεκριμένη διακοπή ήταν συνέπεια ενός πρωτοφανούς τεχνικού προβλήματος που επηρέασε άμεσα την ομαλή τροφοδότηση ηλεκτρικού ρεύματος στις εγκαταστάσεις του σταθμού στο Μαρούσι. Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η βλάβη, το σύνολο της τεχνικής διεύθυνσης εργάστηκε για την επίλυση του προβλήματος. Οι χθεσινές εκπομπές SON, Ράδιο Αρβύλα και ΟΛΑ Μπάχαλο που δεν μεταδόθηκαν λόγω του τεχνικού προβλήματος θα μεταδοθούν σήμερα Τετάρτη στις αρχικώς προγραμματισμένες ώρες προβολής τους στις 22:15, 23:15 και 00:30, αντίστοιχα. Το χθεσινό επεισόδιο της σειράς «Σουλειμάν» θα μεταδοθεί απόψε σε επανάληψη στις 21:15.»

Έτσι, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο κείμενο, μετά το χθεσινό μαύρο που έπεσε στον ΑΝΤ1 με αποτέλεσμα να μην μεταδοθεί το κανονικό του πρόγραμμα, σήμερα έχει… χθεσινό πρόγραμμα και όχι «Βράδυ» με τον Πέτρο Κωστόπουλο που ήταν να βγει.

Εμπλοκή με το εφάπαξ 45.000 δημόσιων υπαλλήλων

Στην ουρά, θα περιμένουν 45.000 δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να πάρουν το εφάπαξ, καθώς εδώ και περίπου ένα μήνα το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) έχει ζητήσει, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του, να χρησιμοποιήσει όχι μόνο το μερίδιό του από τη δόση της τρόικας αλλά και τις εισφορές που καταβάλλονται μηνιαίως στο Ταμείο και οι οποίες καταλήγουν στο ειδικό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος. Επιπλέον, όπως λένε από το ΤΠΔΥ, κινδυνεύουν ακόμη και οι πληρωμές μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αφού η τρόικα, σύμφωνα με πηγές από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απειλεί με διακοπή της χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΠΔΥ, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να… απωλεστούν ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν για την έκδοση 45.000 εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων, καθώς η δόση που καταβλήθηκε στο ΤΠΔΥ το Δεκέμβριο μπορεί να εξοφλήσει περίπου 30.000 εφάπαξ. Με τις τρέχουσες εισφορές του, Ταμείο θα μπορούσε να πληρώσει και τα άλλα 15.000 εφάπαξ.
Να σημειωθεί πως το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ταμείου και του υπουργείου Εργασίας κάνει λόγο για την έκδοση 30.240 ληξιπρόθεσμων πράξεων, οι οποίες θα καλυφθούν από το λογαριασμό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του φορέα με ενίσχυση από τη δόση του Δεκεμβρίου.
Έχει ήδη δημιουργηθεί λίστα πληρωμών των εφάπαξ, που θα καταβάλλονται τμηματικά κάθε μήνα, σε όσους δημόσιους υπαλλήλους συνταξιοδοτήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2010 έως και τον Ιούνιο του 2012 και οι πρώτες πληρωμές σε περίπου 1.100 δικαιούχους ξεκίνησαν το Δεκέμβριο με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και τον Ιανουάριο του 2014. Μέσα στο 2013 θα πληρωθούν 27.042 δικαιούχοι και άλλοι 3.230 θα πάρουν το εφάπαξ τον Ιανουάριο του 2014.
Ο υπουργός Εργασίας τηρεί σιγή ιχθύος επί του θέματος και το μόνο που λέει είναι ότι οι στόχοι και το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων εφάπαξ και την απορρόφηση από το υπουργείο των κονδυλίων έχουν ξεπεραστεί (τον Δεκέμβριο απορροφήθηκαν 100 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκαν στους δικαιούχους 2.456 εφάπαξ, περισσότερα δηλαδή από τον στόχο των 2.200 εφάπαξ που είχε τεθεί) και πως θα συνεχιστεί στους ίδιους εντατικούς ρυθμούς η αποπληρωμή των εφάπαξ, καιώς για τον σκοπό αυτό έχει ήδη υπογραψει εκταμίευση επιπλέον 80 εκατ. ευρώ.

aytodioikisi.gr

Μείον 2.046 δημόσιοι υπάλληλοι το Νοέμβριο

Κατά 2.046 άτομα μειώθηκε το Δημόσιο το Νοέμβριο του 2012 (2.262 αποχωρήσεις, 216 προσλήψεις, 1 μεταφορά από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα), σύμφωνα με τη Μηνιαία Δημοσίευση Στοιχείων για προσλήψεις – μεταφορές – αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού των υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στους ΟΤΑ, τον ίδιο μήνα, οι υπάλληλοι μειώθηκαν κατά 453 άτομα (486 αποχωρήσεις, 33 προσλήψεις, 1 μεταφορά από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα).


















aytodioikisi.gr

Το ξεκαθάρισμα των νομικών εκκρεμοτήτων, προϋπόθεση για διαφάνεια και καλύτερο τίμημα στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Θ. ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το ξεκαθάρισμα των νομικών εκκρεμοτήτων στην υπόθεση της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ, είναι προϋπόθεση, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και να υπάρξει το μέγιστο τίμημα. Αυτό υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, μέλος της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), με ερωτήσεις που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως αρμόδια για την παρακολούθηση της πολιτικής των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα και επισπεύδουσα για τους χρόνους υλοποίησης, στο πλαίσιο του Μνημονίου.
Στις ερωτήσεις του, ο Θόδωρος Σκυλακάκηςζητά να ξεκαθαριστούν νομικά, το θέμα του επώνυμου δελτίου παίκτη και της επεκτατικής διαφήμισης, τα οποία είναι προφανές ότι απαιτούν ρύθμιση μετά και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όσο και η πρόθεση της Κυβέρνησης σε σχέση με τους μη ρεαλιστικούς νομοθετημένους χρόνους για την εκχώρηση των VLTs
Αναλυτικά, στις δύο ερωτήσεις του Θόδωρου Σκυλακάκη αναφέρονται τα εξής:
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΑΠ

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ

"...Ο διδάσκων εν τω Σχολείω τούτω πρέπει να είναι και άνθρωπος
ευγενεστάτη της λέξεως σημασία. να έχη φυσικήν ευγένειαν, πραότητα, λεπτότητα τρόπων και ισχυρότατα εξελειγμένων συνεργατικόν πνεύμα....
...Η αγάπη πρέπει να είναι το κυριώτατον θεμέλιον, εφ΄ ου θα οικοδομή ο
διδάσκαλος εν τω νέω Σχολείω. Ο κατορθώσας να κερδίση την αγάπη των
μαθητών του, ας είναι βέβαιος, οτι έχει επιτύχει κατά τα εννέα δέκατα εις το έργον του...
...Εκ της εργασίας του Σχολείου τούτου θα εξαρτηθή η επιστημονική μου τιμή"
 
Ν. Εξαρχόπουλος
 ιδρυτής και Επόπτης του Σχολείου
Την ώρα που η οικονομική κρίση γονατίζει την ελληνική οικογένεια και η Παιδεία με το νόμο Διαμαντοπούλου παραπαίει, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μία ακόμα επιστολή (26/18-1-13 ΠΣΠΑ) η οποία και αναδεικνύει την ανεπάρκεια της Διεύθυνσης του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών να χειριστεί διοικητικά θέματα και να προετοιμάσει κατάλληλα τα παιδιά για τις εξετάσεις που ακολουθούν.

Η Διευθύντρια του σχολείου, Ε.Δ. το μόνο που κατάφερε είναι να χωρίσει τους καθηγητές σε δύο αντικρουόμενες ομάδες δημιουργώντας μεγάλη σύγχυση σε μαθητές και γονείς με αποτέλεσμα τα παιδιά να θέλουν να εξαιρεθούν από τις εξετάσεις διότι φοιτούν στο ΠΣΠΑ πριν την έναρξη ισχύος του νόμου Διαμαντοπούλου.
Από όσο γνωρίζουμε το Επιστημονικό Συμβούλιο ομοφώνως, συμβαδίζει με το δίκαιο αίτημα των παιδιών: την κατάργηση των εξετάσεων για τα παιδιά που έχουν εισαχθεί στο Πειραματικό πριν το νόμο Διαμαντοπούλου.

Παραθέτουμε αντίγραφο της επιστολής μαθητή προς τη Διευθύντρια Ε.Δ. το οποίο πήρε αριθμό πρωτοκόλλου αλλά απεσύρθη από τους μαθητές για άγνωστους αλλά προφανείς σε εμάς λόγους:

-Από την αρχή του σχολικού έτους καθησυχάζατε τις ανησυχίες μας για τις εξετάσεις εισαγωγής στο Λύκειο των ΠΠΣ προβάλλοντας την προσωπική σας εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία οι παραπάνω εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν κατά το τρέχον σχολικό έτος.
Παράλληλα,  παρά τη δηλωμένη επιθυμία μας, δεν απευθύνατε σχετικό ερώτημα στις αρμόδιες προϊστάμενες αρχές, προκειμένου να λάβουμε από εσάς μία κατά το δυνατόν αξιόπιστη πληροφόρηση.
-Η προσπάθειά σας να φροντίσετε για την προετοιμασία μας εν’ όψει των εξετάσεων, ήταν εξαιρετικά πλημμελής. Διερωτάται μάλιστα κανείς πώς εξηγείται το γεγονός ότι αναθέσατε τη διδασκαλία ενός από τα σημαντικότερα μαθήματα, συγκεκριμένα στην Έκθεση της Γ’ Γυμνασίου αφενός σε καθηγήτρια, η οποία είναι γνωστό ότι προετοιμάζεται για τη συνταξιοδότησή της, αφετέρου σε έναν καθηγητή, για τον οποία είχατε τη σταθερή και εκφρασμένη εκτίμηση ότι, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, για τον οποίο μάλιστα καταβάλλατε κάθε δυνατή προσπάθεια-απευθυνόμενη προς τις προϊστάμενες αρχές- τόσο κατά το προηγούμενο, όσο και κατά το τρέχον σχολικό έτος, να παυθεί από τη διδακτική του δραστηριότητα.

-Επιπλέον αναθέσατε περισσότερα σημαντικά μαθήματα του Γυμνασίου στον Α.Κ. για τον οποίο επίσης είχατε την πεποίθηση ότι δεν πληροί τις υποχρεώσεις του. Δεν διστάσατε μάλιστα να παροτρύνετε σε αποχή τους μαθητές, όταν προέκυψαν προβλήματα, αδιαφορώντας για τις πολλές χαμένες διδακτικές ώρες λόγω απεργιών και αργιών. Επίσης, αδιαφορήσατε για το γενικό πνεύμα αταξίας που θα επικρατούσε- και τελικά επικράτησε- στη σχολική κοινότητα και ιδιαίτερα για την ανησυχία και την έλλειψη συγκέντρωσης που προέκυψε στους μαθητές που θα δοκιμαστούν στις επικείμενες εξετάσεις.

ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

-Η καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας εις βάρος των μαθητών που συμμετέχουν στην κατάληψη και η άμεση επίθεση εναντίον των γονέων τους.
-Υβρισμοί και απειλές προς τους μαθητές από τη Διεύθυνσης, την Υποδιεύθυνση και καθηγητή.
-Εκβιασμοί και άσκηση τρομοκρατίας προς τους γονείς/κηδεμόνες μέσω της διασποράς ανυπόστατης φημολογίας για δράση παρακρατικών (αναρχικών και φασιστικών ομάδων) εντός του σχολείου.
-Στοχοποίηση συγκεκριμένων μαθητών και γονέων και άμεση διατύπωση της απειλής για επιπτώσεις στη βαθμολογία ή για προσφυγή στις εκτελεστικές και δικαστικές αρχές (αστυνομία, εισαγγελέας) προκειμένου να λυθεί η κατάληψη.
Όλα τα παραπάνω φαίνονται ακατανόητα, αν συλλογισθεί κανείς ότι όχι μόνον δεν εμποδίσατε, αλλά και παροτρύνατε την αποχή μας από τα μαθήματα του κ…….., ανεχθήκατε και δεχθήκατε μάλιστα την απουσία μας από τα υπόλοιπα μαθήματα, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στη Διεύθυνση για την απομάκρυνση του Εκπαιδευτικού από τη σχολική μονάδα. Στην παρούσα περίπτωση όμως συμπεριφέρεστε βίαια και επιθετικά, καθώς φοβάστε την προοπτική να εκτεθείτε για τις παραλείψεις σας.

Διερωτόμεθα ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος θα σκύψει να διορθώσει τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στο Πειραματικό όταν γνωρίζει ότι εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου έχουν αποφοιτήσει από ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία στην Ελλάδα.

Νίκος Σεμερτζίδης

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ( ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ)


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού        1,053,639.92€
Ειδικότερα,
«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»  συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1,053,639.92€ και επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης              776,617.82 €.
Αντικείμενο της πράξης είναι η κατασκευή νέου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης για το τοπικό διαμέρισμα Καλλιθέας του Δήμου Πύλου.
Το υπάρχον δίκτυο αποτελείται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες 40 και πλέον ετών οι οποίοι παρουσιάζουν συνεχείς βλάβες και διαρροές με συνέπεια το αυξημένο κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου αλλά και την απώλεια νερού.
Πρόκειται λοιπόν να γίνει αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και νέα υδατοδεξαμενή για το τοπικό διαμέρισμα Καλλιθέας του Δήμου Πύλου.
Η νέα δεξαμενή θα τροφοδοτεί την υπάρχουσα με αγωγό βαρύτητας. Για το εσωτερικό δίκτυο Καλλιθέας προτείνονται δύο ζώνες: η ψηλή ζώνη και η χαμηλή ζώνη. Από την υπάρχουσα δεξαμενή θα ξεκινούν 2 αγωγοί, ο ένας για την ψηλή ζώνη και ο άλλος για την χαμηλή.
Οι νέοι αγωγοί θα είναι από πολυαιθυλένιο (PE) 3ης γενιάς (σ80, MRS10, PE100) με αυτογενή θερμική συγκόλληση και ονομαστικής πίεσης λειτουργίας 10 ατμοσφαιρών. Οι αγωγοί θα διέρχονται από δημόσιους χώρους για να ελέγχονται και να συντηρούνται. Πάνω από τους αγωγούς θα τοποθετηθεί προστατευτικό πλέγμα. Για τον έλεγχο και χειρισμό του εσωτερικού δικτύου και απομόνωση τμημάτων όσο το δυνατόν μικρότερων θα τοποθετηθούν δικλείδες οι οποίες θα ελέγχονται σε τακτά διαστήματα.