Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο Σαμαράς, ο Τσίπρας και… ο Βενιζέλος

Evangelos-Venizelos
Την αρχή έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, που σε διαδοχικές συναντήσεις με την Άνγκελα Μέρκελ, κατάφερε να βάλει ξανά την Ελλάδα στο… τρένο της Ευρώπης, την ώρα που οι Γερμανοί έμοιαζαν να φλερτάρουν με την ιδέα του “αντίο”. Τη σκυτάλη πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετά τις συναντήσεις με τους ιδεολογικά ομοϊδεάτες του εκπροσώπους της γερμανικής Αριστεράς, είχε και ένα τετ-α-τετ που συζητήθηκε, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Από σήμερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος γίνεται ο τρίτος Έλληνας πολιτικός ηγέτης που επισκέπτεται το Βερολίνο για σειρά κρίσιμων επαφών, προκειμένου να προωθήσει το ελληνικό ζήτημα, αλλά και να διαπιστώσει το κλίμα το οποίο διαμορφώνεται για την Ελλάδα στη Γερμανία, ενόψει και των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει μεταξύ άλλων συναντήσεις με την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών, τον πρόεδρο του SPD Ζίγκμαν Γκάμπριελ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, και φυσικά τον υποψήφιο Καγκελάριο για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, Πέερ Στάινμπρουκ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συμμετάσχει ακόμη σε συζήτηση για την ελληνική κρίση, την οικονομία και την Ευρώπη στο Ινστιτούτο “Φρίντριχ Έμπερτ”, ενώ είναι πιθανό να έχει συνάντηση και με μέλη της κυβέρνησης Μέρκελ.

ysterografa.gr