Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚ​Ε Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

PATIR METALLINOS.JPG
Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών που διοργάνωσε σήμερα (30/1/2013) η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου,  παραβρέθηκε ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Ομιλητής στην εκδήλωση ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός με θέμα «Η πρόταση του Ι. Χρυσοστόμου για τη λύση του κοινωνικού προβλήματος».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Στη συγκλονιστική ομιλία του ο πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός αναφέρθηκε και στο ρόλο που οφείλουν να διαδραματίζουν οι Βουλευτές έναντι της κοινωνίας. Ναι, συμφωνώ απολύτως μαζί του, οφείλουμε να είμαστε οι Υπηρέτες της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα.
Η ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου πατρός ήταν μία ανάταση ψυχής. Η Ελλάδα και η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, βρίσκονται στον απόλυτο κίνδυνο. Βρίσκονται υπό διωγμό.
Είναι ορατό πλέον στους περισσότερους (εξαιρώ τον κ. Κουράκη και τους συνοδοιπόρους του) ότι τα μνημόνια και η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχουν στοχεύσει την Εκκλησία μας.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, έχουμε ξεκινήσει τον αγώνα για να ανατρέψουμε τη σχέση 1/10 στη χειροτονία των Ιερέων η οποία, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, θα αποστερήσει τις Ενορίες, σε όλη την Επικράτεια, από ιερείς.
Όπως επανειλημμένα μου λένε όλοι οι σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες τους οποίους συναντώ στις περιοδείες μου, δεν θα αργήσει η εποχή, όπου δεν θα βρίσκουμε παπά όχι μόνο για γάμους, βαφτίσια και κηδείες, αλλά ούτε για να χτυπούν τις καμπάνες
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είχε και ιδιαίτερη συνομιλία με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κκ Χρυσόστομο, με τον οποίο συμφωνήθηκε ότι θα έχουν και νέα συνάντηση για να αναλυθούν ακόμα προσεκτικότερα θέματα σχετιζόμενα με την Εκκλησία και τα οποία χρήζουν κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.