Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Χαλκίδα: Ελεύθερα πέντε από τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών, στη φυλακή η διευθύντρια ΔΟΥ και μια υπάλληλος

 Χαλκίδα: Ελεύθερα πέντε από τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών, στη φυλακή η διευθύντρια ΔΟΥ και μια υπάλληλος 

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διαδικασία με τις σημερινές (24/05/2024) απολογίες των επτά κατηγορούμενων για το κύκλωμα διαφθοράς στη ΔΟΥ στη Χαλκίδα.

Τα πέντε από τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών στην αμαρτωλή ΔΟΥ στη Χαλκίδα αφέθηκαν ελεύθερα με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα. 

Γαλάζιες σημαίες 2024: 625 οι πιο καθαρές παραλίες στην Ελλάδα / Η λίστα με τις 49 πιο καθαρές παραλίες της Πελοποννήσου

 

 Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Με 625 βραβευμένες ακτές, , 18 μαρίνες και 9 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας «Γαλάζια Σημαία»,  η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας παρατηρείται σταθερά ανοδική τάση με αύξηση των βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο, με τις βραβεύσεις να ξεπερνούν και πάλι τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα να κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών. Πρώτος νομός στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 104 σημαίες και η Περιφέρεια της Κρήτης διατηρεί την πρώτη θέση με 146 σημαίες. Πρωτιά και η Κορινθία με 15 Γαλάζιες Σημαίες σε σύνολο 49 στην Πελοπόννησο. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.252 ακτές, 733 μαρίνες και 141 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο. 

Οι 49 βραβευμένες με Γαλάζιες Σημαίες παραλίες στην Πελοπόννησο:

“Λούνα Παρκ” ανακύκλωσης στο Λουτράκι

 “Λούνα Παρκ” ανακύκλωσης στο Λουτράκι 

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, έγινε στο Λουτράκι, το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης.

Διοργανωτής ήταν ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος “Γαλάζια σημαία”.

Πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Κυράς Βρύσης, στα Ίσθμια της Κορινθίας.

Συμμετείχαν παιδιά απ΄ τα δημοτικά σχολεία της Ισθμίας και της Περαχώρας.

Στόχος της δράσης ήταν η εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης.

Τα παιδιά, έμαθαν με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, να ξεχωρίζουν τα ανακυκλώσιμα απ’ τα μη ανακυκλώσιμα υλικά.

Άκουσαν για τα πολλαπλά ρεύματα συλλογής και για τα διαφορετικά χρώματα των κάδων.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες, πήραν μία τσάντα ανακύκλωσης με έντυπο ενημερωτικό υλικό, καθώς, επίσης και άλλα μικρά δώρα.

Παναθηναϊκός- Φενέρμπαχτσε 73-57, στο Βερολίνο: Ξανά στον τελικό του Final Four της Euroleague με σαρωτική εμφάνιση

 Παναθηναϊκός- Φενέρμπαχτσε 73-57: Ξανά στον τελικό 

Στον τελικό του Final fβour προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε με σκορ 73-57 της Φενέρμπαχτσε και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (26/4) τον νικητή του αγώνα Ολυμπιακός- Ρεάλ Μαδρίτης. 

Οι «πράσινοι» έπαιξαν πολύ καλά στο τέταρτο δεκάλεπτο και με «όπλο» την άμυνά του, όπου δέχθηκε μόλις επτά πόντους πήρε την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά το ματς με 12-0 στα πρώτα λεπτά του αγώνα παίζοντας έξυπνα στην άμυνα.

Μητσοτάκης στη Βουλή: Φέραμε 36 δισ. στη χώρα - Υποχρέωση μου να αφήσω οριστικά πίσω μας την εποχή της χρεοκοπίας - Το ψέμα είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ - Σήμερα θα σχεδίασα ροζ τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ

  

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιπολίτευση για τα όσα ισχυρίστηκαν και στην σημερινή συζήτηση για την ακρίβεια, αλλά και για όσα είχαν προηγηθεί και τις εξαγγελίες δισεκατομμυρίων χωρίς κοστολόγηση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε ιδιαίτερα τους πολιτικούς αρχηγούς, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ διαπραγματεύτηκε σκληρά για τα 36 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, τονίζοντας παράλληλα: «Πρώτη μου υποχρέωση είναι να αφήσω οριστικά πίσω μας την εποχή της χρεοκοπίας».

Μπακογιάννη-Μεϊμαράκης: Πολύ κρίσιμες οι ευρωεκλογές: Η πραγματικότητα επιβάλει να είμαστε πολύ προσεκτικοί

 

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Με καρφωμένο το βλέμμα στο τρόπαιο - Έτοιμοι για τους δύο ημιτελικούς

 nun-papanikolaou-xr 

Ακόμη ένα ραντεβού με την ιστορία τους έχουν απόψε (24/5) Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, που βρίσκονται στο Βερολίνο με αποκλειστικό στόχο ο ένας το 7ο και ο άλλος το 4ο αστέρι του.

Με χρονική σειρά, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έπιασε τον πρώτο ευρωπαϊκό στόχο της σεζόν, να βρίσκεται δηλαδή στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Euroleague, και πλέον ονειρεύεται πως η γερμανική πρωτεύουσα θα της αφήσει και πάλι μνήμες ζωής μετά την κατάκτηση του 5ου τροπαίου πίσω στο 2009. Απέναντί της θα είναι η Φενέρμπαχτσε της ιστορικής φιγούρας, ως παίκτης για τον Παναθηναϊκό, τον κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε χωριά του δήμου Σικυωνίων

  

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε   σε χωριά του δήμου Σικυωνίων που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας όπου συνελήφθησαν 9 άτομα

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, του Αστυνομικού Τμήματος Σικυωνιών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, της Ομάδας Ελέγχων και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Κορινθίας και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 9 άτομα για τα ακόλουθα αδικήματα:

  • 8 άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και
  • 1 άτομο, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Η μάχη των μπαράζ γιά την Γ΄ ΕΘνκή. Με νίκη ο ΑΟ Λουτρακίου κερδίζει άνοδο στη Εθνική κατηγορία.

 Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο που λέει "OYOgBBIA Εθνική AOΛ ΜΠΑΡΑΖ ΜΠΑΡΑΖΓ'ΕΘΝΙΚΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ 1970 VS 日 81 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ "ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΩΔΗΣ" 12 ΚΥΡΙΑΚΗ 26/5/2024 しん MAwcpero ានាកាង 17.00 20 aH #όλοιμετονAOЛ" 

Με την διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής προσπάθειας συνεχίζεται  την Κυριακή (26/5, 17.00 )η αγωνιστική δράση για την άνοδο στη Γ' Εθνική. 

6ος όμιλος

Στο «Θώδειο» Στάδιο  ο ΑΟ Λουτράκι μάχεται για την άνοδο στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου απέναντι  στον ισόβαθμό του   Αμαρυνθιακό.   Όλοι οι φίλαθλοι στο Λουτράκι ελπίζουν στην άνοδα των "ορανιέ" στη Γ΄ Εθνική όπου η Κορινθία θα αποκτήσει , μετά τον ΠΑΣ Κόρινθος και δεύτερο εκπρόσωπο σε Εθνική κατηγορία.

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΑΟ Λουτρακίου για τον αγώνα με τον Αμαρυνθιακό αναφέρει τα εξής:

Super League 2: Ο Ολυμπιακός Β’ θριάμβευσε επί του Παναθηναϊκού Β’, το Αιγάλεω νίκησε την ΠαναχαϊκήSuper League 2: Ο Ολυμπιακός Β’ θριάμβευσε επί του Παναθηναϊκού Β’, το Αιγάλεω νίκησε την Παναχαϊκή

 Super League 2: Ο Ολυμπιακός Β’ θριάμβευσε επί του Παναθηναϊκού Β’, το Αιγάλεω νίκησε την Παναχαϊκή 

Σπουδαία νίκη αλλά μόνο για το γόητρο πέτυχε ο Ολυμπιακός Β΄ στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό Β’ στη Λεωφόρο (1-4). Οι «ερυθρόλευκοι» θριάμβευσαν στο φινάλε των πλέι άουτ στην έδρα του αιώνιου αντιπάλου αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τους κρατήσει στην κατηγορία, όπως βέβαια και τους «πράσινους», καθώς αμφότεροι είχαν ήδη υποβιβαστεί στη Γ’ Εθνική.

Χατ τρικ για την ομάδα του Αριέλ Ιμπαγάσα πέτυχε ο Μπα (1', 50', 75'), ενώ ένα γκολ πέτυχε ο Σαπουντζής στο 52'. Για την ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου σκόραρε ο Καλοσκάμης στο 30'. 

Στο Αιγάλεω το «Σίτι» επικράτησε της Παναχαϊκής με 1-0 (75' Παυλάκης) και την έπιασε στην πρώτη θέση των πλέι άουτ όπου μάλιστα υπερτερεί των αχαιών στην μεταξύ τους ισοβαθμία.