Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ευχές του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων


Αγαπητοί μου συμπολίτες, Πελοποννήσιοι συμπατριώτες μου,
Η χώρα μας διέρχεται τη μεγαλύτερη και σφοδρότερη κρίση στη σύγχρονη ιστορία της. Αυτήν την πραγματικότητα τη βιώνουμε όλοι καθημερινά και οι επιπτώσεις της είναι οδυνηρές. Σήμερα, εμείς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα, να δώσουμε νέα, ευρωπαϊκή προοπτική ανάπτυξης στον τόπο μας και να προσφέρουμε ευημερία στις οικογένειές μας. Όλοι μαζί θα υλοποιήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και θα κάνουμε πράξη το κοινό μας όραμα.
Με την ευκαιρία των Αγίων Ημερών που έρχονται, εύχομαι σε όλους εσάς, τους Πελοποννήσιους πολίτες, Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, και αυτός ο νέος χρόνος να είναι γεμάτος από ευκαιρίες για δημιουργικότητα και να φέρει την ευόδωση των ελπίδων μας για ένα φωτεινότερο μέλλον για την Πελοπόννησο, για εμάς και τις οικογένειές μας.


Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Kαι στο +5 o Ολυμπιακός και εμφάνιση πρωταθλητή


Mέχρι να παίξει στη Λάρισα ο Oλυμπιακός είχε δείξει πως δεν έχει ακόμη χαρακτήρα ως ομάδα για να πάρει ματς που θα τον εκτινάξει είτε θα αυξήσει τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό είτε θα στείλει μήνυμα πως το φετινό πρωτάθλημα είναι δικό του γιατί απλά είναι ο καλύτερος.

Παραιτήθηκε ο Πατέρας, "Ορφάνεψε" το τριφύλλι!

Πάει ο Βγενόπουλος , δεν γυρίζει πίσω ο Τζίγγερ

Ο Νικόλας Πατέρας παραιτήθηκε από την προεδρία του Παναθηναϊκού και η ομάδα παραμένει στην κυριολεξία... ορφάνη, μετά και την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο απερχόμενος πρόεδρος τόνισε πως δύο είναι οι λόγοι που τον ωθούν στην αποχώρηση, η οικειοθελής απομάκρυνση του Βγενόπουλου αλλά και τα επεισόδια των οπαδών της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια. "Δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για να συνεχίσω να είμαι πρόεδρος στον Παναθηναϊκό", είπε χαρακτηριστικά.

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ορκίστηκε χθες στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο , η νέα Δημοτική Αρχή, του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος ανάφερε τα εξής:
«Αγαπητοί συμπατριώτες, Φίλες και φίλοι. Συνάδελφοι και συναδέλφισσες. Δημοτικοί σύμβουλοι.
Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων.
».

«Αλλάζει χέρια» ο Prisma Virus το «ραδιόφωνο του Κορινθιακού»

Μετά από μια εικοσαετίας εκπομπής ο ραδιοφωνικός σταθμός Prisma Virus 93.8 του Ξυλοκάστρου , ο επονομαζόμενος « το ραδιόφωνου του Κορινθιακού» πού εκπέμπει στους 93.8 Fm Stereo με τις ενημερωτικές του πρωινές εκπομπές και την πολλή καλή μουσική φαίνεται ότι «αλλάζει χέρια» καθώς...

Με νέο εγκεφαλικό επεισόδιο νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό ο Θανάσης Βέγγος


Συνεχίζονται τα προβλήματα υγείας για τον Θανάση Βέγγο, αφού την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο (αυτή τη φορά στον Ερυθρό Σταυρό). Ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός νοσηλεύεται  στην εντατική μονάδα σε καταστολή μετά από επέμβαση αφαίρεσης αιματώματος. Οι γιατροί δεν κρύβουν την ανησυχία τους και σήμερα Δευτέρα ήταν προγραμματισμένο να γίνουν προσπάθειες «αφύπνισης» του 83χρονου ΘουΒου...

Η άγνωστη επίθεση σε Γρηγοράκο

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κλειδώθηκε στο αυτοκίνητό του για να αποφύγει τους διαδηλωτές


Μπορεί οι προβολείς της δημοσιότητας να έπεσαν πάνω στο επεισόδιο με τον πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη , στη διαδήλωση της περασμένης Τετάρτη , αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο. Και άλλοι βουλευτές προερχόμενοι μάλιστα από το κυβερνών κόμμα , κινδύνευσαν , εκείνη την ημέρα. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στην εφημερίδα «δημοκρατία» ένα ανάλογο περιστατικό με τον βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο...

Εβερε(σ)τ και... κορυφή


Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από χθες ο Αστέρας Μαγούλας, που αναδείχθηκε μεγάλος νικητής του ντέρμπι της αγωνιστικής. Επικράτησε με 1-0 της Θήβας χάρη στο τέρμα του Εβερετ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 58’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μαρή.

Α. Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ 2 - 1

Ο Α. Ο. Λουτρακίου άνετα νίκησε την Δάφνη Ερυθρών με 2 – 1. Η Λουτρακιώτικη ομάδα προηγειθηκε στο σκορ με δύο τέρματα του Αποστολάκη στο 27’ και του Παντελή Κολιάκου στο 70’. Ο Μήτρου στο 85’ μείωσε για την Δάφνη στο τελικο 2 -1.
Α. Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Λούμπης, Σακελαρίου, Μούτσος (60’ Παινέσης), Βουτσινάς, Μαυρέλης, Τσάτσος, Αντωνίου, Νάστος, Χρυσαφίδης (75’ Μήτρου), Κολιάκος, Αποστολάκης (90’ Παπαμετζελόπουλος).
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ: Βασιλείου, Κουτσοδήμος, Τσατσαρώνης (77’ Σπυρόπουλος), Μάγκας, Αβράμπος, Πλαβούκος, Τσαλμάς, Λιώρης, Λεοντής (83’ Κώνστας), Μήτρου, Τσαούσης (66’ Διαμαντάκης).

ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 1 - 1

Ισόπαλοι με σκορ 1 - 1 αναδείχθηκαν στον Ασπρόπυργο, ο Αίας Παραλίας και ο Πέλοπας Κιάτου.
Στο σκορ πήρε προβάδισμα ο Αίας με τον Γ. Παπαδόπουλο στο 43’ , ενώ ισοφάρισε με τον Μπούκη στο 64’ ο Πέλοπας που από το 73’ αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Δ. Στασινόπουλου από τον Αθηναίο διαιτητή Γρίμμα.

ΑΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Δρόσος, Τσαντίρης, Κυριακάκος, Κοράκης Λ., Παπαδόπουλος Χ., Κοράκης Γ., Σπυρίδης (86’ Μίνος), Χαραλαμπόπουλος, Κασιμάτης, Τριανταφυλλίδης, Παπαδόπουλος Γ. (54’ Κάρολι).
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Χασαμπελίου, Βράκας, Μουρτζάκης, Στασινόπουλος Δ., Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου, Σαμανίδης (62’ Χουσελάς), Λίλιος, Πετρόπουλος (62’ Παπαβασιλείου), Μπούκης, Μάρης.

Η "Μπάρτσα" και πάλι στο κόλπο

Με σύμμαχο την τύχη η Κόρινθος αποτελεσματική και τυχερή ,κατάφερε να ξεπεράσει με 1-0 εντός έδρας το εμπόδιο του Πλατανιά Χανίων και να διατηρήσει την επαφή της στον έναν βαθμό με την κορυφή της βαθμολογίας. Οι παίκτες της ομάδας του Ισθμού δεν ήταν ανώτεροι από τους Κρητικούς αντιπάλους τους, αλλά πιο αποτελεσματικοί, αφού κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τη μοναδική τους ευκαιρία στο ματς, εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους, που ήταν άστοχοι, με αποτέλεσμα να το πληρώσουν γνωρίζοντας την πρώτη τους ήττα έπειτα από ένα πολύ καλό σερί οκτώ αγώνων που είχαν ως τώρα στο πρωτάθλημα.
Σε δύο φάσεις στο πρώτο 45λεπτο με τον Κατσικοκέρη (27’, 45’) και σε τουλάχιστον άλλες τρεις στο β’ ημίχρονο με τον Μπαξεβάνη (70’), τον Κίτσα (72’) και τον Μιρτσέτα (80’) ο Πλατανιάς άγγιξε το γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Αντίθετα, η Κόρινθος εκμεταλλεύτηκε τη μία και μοναδική φάση της στο 75’ και με δράστη τον Δημητριάδη κατάφερε με σουτ στο 75’ να πετύχει το γκολ της νίκης και να πάρει το τρίποντο.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Μαντάς (72’ Παπαευθυμίου), Φίλης, Φραγκάκης, Ψυχογιόπουλος, Νικολάου, Ντόμας, Ζάρκος (52’ Μπιτσάκος), Καφαντάρης, Δημητριάδης (82’ Παππάς), Ιακωβάκης.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Λιούρδης, Αθανασιάδης, Παπαδημητρίου, Τζανής, Παληγεώργος, Πότσι (80’ Λούκεζ), Μουνάφο, Αργέντης (12’ Μιρτσέτα), Κατσικοκέρης, Κίτσας, Μαρτσάκης (57’ Μπαξεβάνης).

Η ήττα του Αστέρα από τον ΠΑΣ Κλένια

Στο γήπεδο του Σολομού ο Αστέρας Δερβενίου ηττήθηκε από τον ΠΑΣ Κλένια με σκορ 3 – 1, σ’ έναν αγώνα που έγινε κάτω από περίεργες συνθήκες.

Την αναστολή των απεργιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά, ζητά το ΕΒΕΑ .

Ελλάδα: Την αναστολή των απεργιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά, ζητούν το ΕΒΕΑ και η ΓΣΕΒΕΕ
Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς ζητάει ο επιχειρηματικός κόσμος, τουλάχιστο για τις 10 ημέρες των εορτών.
  Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Για μία ακόμη φορά οι επιχειρήσεις και οι πολίτες αυτής της χώρας είναι τα παράπλευρα θύματα της διαμάχης της κυβέρνησης με τις συντεχνίες. Η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της και αφήνοντας κατά μέρος την τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού, για να καλύψει την δική της ανεπάρκεια.
 Και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες αλλά και γενικότερα στις ΔΕΚΟ, όμως, οφείλουν να κατανοήσουν και αυτοί ότι τα προβλήματα των Δημόσιων Επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται πρέπει να επιλυθούν καθώς έχουν γίνει πλέον αβάσταχτα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.Τους καλούμε να σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που δίνουν τη χαριστική βολή στη χειμαζόμενη αγορά».

Wikileaks - Όσα θα θέλατε να γνωρίζετε σε 7 θέματα


To eklogika.gr δημιούργησε ένα αφιέρωμα για το wikileaks και τον δημιουργό του Τζούλιαν Άσανζ, αποτελούμενο από επτά ανεξάρτητα θέματα, με τα οποία θεωρούμε ότι απαντώνται όλες ή έστω οι σημαντικότερες ερωτήσεις και απορίες σας σχετικά με το πολύκροτο θέμα.
Θέλετε να ξέρετε τα πάντα για το Wikileaks;
Διαβάστε:

Πολύ φοβάμαι ότι η «έξοδος από την κρίση» θα είναι χειρότερη από την «είσοδο» σε αυτή

Γράφει





ο Χρήστος Καψάλης

Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας ζητά θυσίες για κάποιο αόριστο, αβέβαιο, ασαφή στόχο που περιγράφεται ως «έξοδος από την κρίση». Ταυτόχρονα σύσσωμοι οι κυβερνώντες αλλά και οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί δανειστές μας, δεν χάνουν την ευκαιρία να συγχαρούν τον ελληνικό λαό για την υπομονή, την αντοχή, την καρτερικότητα με την οποία αντιμετωπίζει το στρίμωγμα και το χωρίς έλεος γρονθοκόπημα στο καναβάτσο της υποτέλειας, της ομηρείας, της ανέχειας...

Ορκίζεται την Τετάρτη ως πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Πέτρος Τατούλης

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, των Αντιπεριφερειαρχών και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η ορκωμοσία θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων από την Περιφέρεια.
Ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μετά τη λήξη της τελετής θα παραχωρήσει ομιλία σχετικά με το Σχέδιο Δράσης για την Περιφέρεια και τα νέα του καθήκοντα που θα αναλάβει επίσημα από την 1η Ιανουαρίου 2011

Εργαστήρι Μαγειρικής το 2ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου

Κάθε Σάββατο , στις 17.00 το απόγευμα, ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου στο χώρο του σχολείου σε συνεργασία με το «Εργαστήρι Μαγειρικής» διοργανώνει μαθήματα με στόχο την επιμόρφωση και τη δημιουργική διασκέδαση των παιδιών, αλλά και των γονιών, μέσα από τη μαγειρική τέχνη . Έως σήμερα τα παιδιά με τους γονείς τους έχουν παρακολουθήσει μαθήματα παρασκευής ψωμιού και γλυκών από έμπειρους τεχνίτες του τόπου. Το Σάββατο που μας πέρασε τα παιδιά με τους γονείς τους παρακολουθήσαν την παρασκευή Παραδοσιακής Χορτόπιτας.

Συνάντηση Δράκου με τον συνδυασμό του

Συνάντηση είχε ο Δημήτρης Δράκος με τους εκλεγμένους συμβούλους του συνδυασμού «Δυνατή Πελοπόννησος».
Το σημείο που ορίστηκε είναι σε γνωστό ξενοδοχείο της Αργολίδας μεταξύ Άργος και Ναυπλίου όπου εκεί συζητήθηκαν τα θέματα των εξελίξεων του συνδυασμού αλλά και προγραμματίστηκαν όλες τις κινήσεις που θα γίνουν στο περιφερειακό συμβούλιο μετά την ορκωμοσία της ερχόμενης εβδομάδας.
Οι στοχευμένες κινήσεις που θα γίνουν και οι παρεμβάσεις στο περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου όπως μαθαίνουμε θα είναι σίγουρες και η αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει ο Δράκος και οι σύμβουλοί του θα είναι σε κύρια ζητήματα που αφορούν το καλό του τόπου.

korinthiaki.gr

Οδηγίες για τις απαλλοτριώσεις της «Ολύμπιας Οδού»

Οδηγίες προς όλους τους ιδιοκτήτες εκτάσεων που απαλλοτριώνονται για την κατασκευή της ‘Ολυμπίας Οδού’, προκειμένου να λάβουν τα χρήματά τους χωρίς προβλήματα, έδωσε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Απόστολος Λιώσης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας για Τ. Καββαδία και Ζακλίν ντε Ρομιγί

Image 
Από το Γραφείο Τύπου , για το θάνατο της Τ. Καββαδία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Τέχνη και ο Πολιτισμός έχασαν μια πραγματική δημιουργό. Διότι, η Τασσώ Καββαδία υπηρέτησε με πάθος το θέατρο, τον κινηματογράφο, το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, ενώ εργάστηκε και ως δημιουργός στο ραδιόφωνο. Η προσφορά της απέσπασε την καθολική εκτίμηση. Η μνήμη της θα είναι παντοτινή».


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για το θάνατο της Ζακλίν
ντε Ρομιγί, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι Έλληνες αποχαιρετούμε, με ευγνωμοσύνη τη μεγάλη Ελληνίστρια και
Ακαδημαϊκό Ζακλίν ντε Ρομιγί. Διδάκτωρ σε πολλά από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και μέλος πολλών ακαδημιών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, η Ρομιγί συστηματικά μετέδωσε στις νεότερες γενιές, με τη διδασκαλία και το συγγραφικό της έργο, το σεβασμό και την αγάπη στο αρχαίο Ελληνικό πνεύμα. Υπήρξε στην πράξη -και δικαίως ανακηρύχθηκε- πρέσβυς του Ελληνισμού και πολίτης της Ελλάδας. Γιʼ αυτό, πάντοτε, τις πιο δύσκολες για την πατρίδα μας στιγμές, πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση της Ιστορίας και των Αξιών του Ελληνικού Έθνους. Η τιμή και η ευγνωμοσύνη που της οφείλουμε θα είναι αιώνια».

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ

Μετά τη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραθαλάσσιοι Δήμοι της Κορινθίας από το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών, η Βουλευτής κα.Κατερίνα Φαρμάκη επαναφέρει στο προσκήνιο το φλέγον αυτό ζήτημα, ζητώντας με επιστολή της προς τους συναρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν άμεσα στην έκδοση εγκυκλίου.

2000 ΔΥΤΙΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ


Γράφει ο

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Επτά μήνες λειτουργίας συμπλήρωσε το blog «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι» με ένα αξιοθαύμαστο ρεκόρ για ένα επαρχιακό blogspot μικρής εμβέλειας που θα το ζήλευαν μεγάλα αθηναϊκά blog και όχι μόνο. Με το παρόν σημείωμα μας φτάσαμε στο ακατόρθωτο ρεκόρ, ξεπερνάμε τα 2000 δημοσιεύματα και προχωράμαι . Και όλα αυτά χάρις σε εσάς που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του blog μας, δώσατε την δυνατότητα με την εμπιστοσύνη που μας δείξατε με τις 51.000 και πλέον αναγνώσεις σας!
Σήμερα οι «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» το μοναδικό στο είδος του blog για τη Δυτική Κορινθία και την Ανατολική Αιγιαλεία , κατόρθωσαν χάρις σε όλους εσάς να συγκαταλέγεται , μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μέσα στα καλύτερα 200 blogspot , σε όλη την Ελλάδα και σε ικανοποιητική σειρά στην παγκόσμια κατάταξη του διαδικτύου .
Για την εμπιστοσύνη σας αυτή που μας δείχνεται , όλο αυτό το διάστημα , σας απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μας , σας ευχόμαστε χρόνια πολλά για Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και δυναμικότητα. Προχωράμαι δυναμικά , μαζί με εσάς ,με πιο πολύ ενημέρωση για νέες επιτυχίες. Ευχαριστούμε!
Για το blogspot

«ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

http://korinthiakoi-orizontes.blogspot.com