Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης δεν πέθανε!

Εξακολουθεί ωστόσο να νοσηλεύεται στην Α΄ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Μητέρα» σε κρίσιμη κατάσταση.


Ο όμιλος «Υγεία» διέψευσε ως αναληθή την πληροφορία για τον θάνατό του, βάζοντας τέλος στη φημολογία που κατέκλυσε τα δημοσιογραφικά γραφεία και μεταδόθηκε το Σάββατο.



Ξεσηκώθηκαν οι αγρότες της Πελοποννήσου


Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η εδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου για την αγροτική ανάπτυξη της περιφέρειας, καθώς συγκεντρωμένοι αγρότες από το κτήριο του πνευματικού κέντρου Τρίπολης, όπου είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση έχυσαν γάλα και λάδι. Παράλληλα οι αγρότες φώναζαν συνθήματα και εκπρόσωπός του ανάγνωσε ψήφισμα. Στην ομιλία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, αναφέρθηκε και πάλι στην ανάγκη να δημιουργηθεί το καλάθι προϊόντων της Ελληνικής Γης, το οποίο θα βασίζεται στο τρίπτυχο «ταυτότητα, ποιότητα, αειφορία». Ενώ, εδικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι αυτό το καλάθι θα μπορούσε να περιλαμβάνει το λάδι, τα εσπεριδοειδή προϊόντα, το κρασί, τη σταφίδα, τα σύκα, τα γαλακτοκομικά, το μέλι και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα.

Π. Τατούλης:

«Το βασικό στοιχείο είναι να ενισχυθεί ο αγροτικός πρωτογενής τομέας με δημιουργία σταθερών πολιτικών. Εκεί στηρίζουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο και χαίρομαι γιατί συμμερίζεστε την άποψη ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα σ’ αυτόν τον τομέα και η αντίληψη ότι πρέπει να πάψει το κρατικό μονοπώλιο. Ο πρωτογενής τομέας είναι σημαντικός τομέας και πρέπει να τον σχεδιάσουμε στη νέα πραγματικότητα», είπε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Τόνισε δε ότι η Περιφέρεια έχει ήδη επεξεργαστεί σχέδιο για τη δημιουργία ενός νέου τύπου δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων και τόνισε ότι χρειαζόμαστε ειδικό αναπτυξιακό νόμο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου τώρα.

Συνάντηση Σαμαρά - Προβόπουλου


Mετά τη συνάντησή του με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο, o Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς προέβει στην εξής δήλωση:
«Μας δόθηκε η ευκαιρία με τον κ. Διοικητή να συζητήσουμε για τα προβλήματα που προκύπτουν από την κρίση. Ιδιαίτερα για το ζήτημα της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, αλλά και της ρευστότητας της αγοράς. Μιας αγοράς που διψάει, άλλωστε, για ρευστότητα, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Θα συνεχίσουμε και τώρα τη συζήτηση»

Δραματική μεταβολή των κανόνων χρηματοδότησης των Ελληνικών Περιφερειών. Η Πελοπόννησος χάνει την πλήρη κάλυψή της από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ε.Ε.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr




 Ο Υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Χίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαμόρφωση των πολιτικών της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Aνησυχίες, αλλά και προβληματισμός από σημερινό δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Spiegel για μίζες ύψους 55 εκατ. Ευρώ…

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr

 
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού Spiegel, για διοχέτευση 55 εκ. ευρώ πιθανώς ως μίζα, σε Έλληνες αξιωματούχους για την αγορά 4 υποβρυχίων από το 2002-2004,έκανε την παρακάτω δήλωση:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : «Οι αγρότες θύματα νέας ληστρικής επίθεσης»

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr

Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για τις νέες ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ, ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
Την πλήρωση δώδεκα (12) θέσεων Ειδικών Συμβούλων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και ειδικότερα:
Α. Τέσσερις (4) θέσεις Ειδικών Συμβούλων για την κάλυψη των αναγκών του Περιφερειάρχη.
Β. Οκτώ (8) θέσεις Ειδικών Συμβούλων για την κάλυψη των αναγκών των Αντιπεριφερειαρχών Πελοποννήσου ως εξής:
1.Μία θέση Ειδικού Συμβούλου για την κάλυψη των Αναγκών του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας
2. Μία θέση Ειδικού Συμβούλου για την κάλυψη των Αναγκών της Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας
3. Μία θέση Ειδικού Συμβούλου για την κάλυψη των Αναγκών του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας
4. Μία θέση Ειδικού Συμβούλου για την κάλυψη των Αναγκών του Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας
5. Μία θέση Ειδικού Συμβούλου για την κάλυψη των Αναγκών του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας
6. Μία θέση Ειδικού Συμβούλου για την κάλυψη των Αναγκών του Αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Έργων
7. Μία θέση Ειδικού Συμβούλου για την κάλυψη των Αναγκών του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Βιομηχανίας και Πολιτισμού
8. Μία θέση Ειδικού Συμβούλου για την κάλυψη των Αναγκών του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Υγείας
Η πρόσληψη θα διενεργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 243 παρ. 1 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α’/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης — Πρόγραμμα Καλλικράτης».
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει: http://ppel.gov.gr/2011/02/340/

Απάντηση Π. Ψαράκη στην “υπόθεση υπεξαίρεσης”.

«Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας με αφορμή κλητήριο θέσπισμα με ημερομηνία δίκης 1-9-201 1 στο οποίο επί λέξη αναφέρεται πως κατηγορούμαι για υπεξαίρεση 8164,19 €, το οποίο ποσό ενώ έλαβα από καταστήματα πού κάνουν απλή χρήση αιγιαλού και παραλίας και κατείχα λόγω της ιδιότητας μου ως υπεύθυνος για τα οικονομικά του Δήμου, δεν απέδωσα ως όφειλα στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου αλλά το κατακράτησα ιδιοποιούμενος το ποσό αυτό παράνομα, έχω να σας δηλώσω τα εξής:
Κάθε Δήμος που του έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα της απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας αποδίδει στο δημόσιο ταμείο για λογαριασμό της ΚΕΔ το 20% των εσόδων που εισπράττει από τα καταστήματα που κάνουν απλή χρήση τέτοιου χώρου.
Από το 2002 έως και το 2007 ο δήμος με βάση τα αντίστοιχα έσοδα έπρεπε να δώσει στην ΚΕΔ 40.155,71 € ενώ είχε καταβάλλει 1.991,52 € άρα χρωστούσε 38.164,19 €.
Αντιδήμαρχος οικονομικών διετέλεσα από 1-1-2007 έως 31-12-2008.Πρώτη φορά ενημερώθηκα προφορικά για τις οφειλές του Δήμου από την ΚΕΔ περίπου στις αρχές Φεβρουαρίου του 2008 οπότε και κατατέθηκαν για την ΚΕΔ έως τον Οκτώβριο του ιδίου έτους 30.000 € (αρ. διπλοτύπων ΣΤ- 53912094,53918274,42629524) με αποτέλεσμα να μείνει υπόλοιπο 8.164,19 €. Το ποσό αυτό (8.164,19 €) δεν κατέστη δυνατόν να πληρωθεί από το Δήμο έως το τέλος του 2008.
Κατά τον κ.Τζιαβό Ε. αυτό το ποσό (το οποίο επιβεβαιώνεται με το υπ.αριθμ.πρωτ.2499/6-11-2008 έγγραφο της ΚΕΔ)καταχράστηκα-υπεξαίρεσα!!!Φυσικά και αυτό πληρώθηκε στην ΚΕΔ από το Δήμο στις 30-9-2009 (αρ.διπλοτύπου ΣΤ 53915504).
Είναι γνωστό σε όλους πως οποιεσδήποτε εισπράξεις για λογαριασμό των Δήμων τις κάνουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι και τα ποσά των εισπράξεων του Δήμου μας κατατίθενται καθημερινά στην τράπεζα σε λογαριασμό του.
Τέλος, θέτω προς κάθε αρμόδιο το ερώτημα: Έχουν πληρώσει οι άλλοι Δήμοι προς την ΚΕΔ τα ποσά που αφορούν τη χρήση αιγιαλού και παραλίας
»;
Ψαράκης Παναγιώτης Εκπαιδευτικός-Δημοτικός Σύμβουλος

Ζωντανή μετάδοση της Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Αγροτική Ανάπτυξη




Παρακολουθείστε την ζωντανή μετάδοση της Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Αγροτική Ανάπτυξη με βασικούς εισηγητές τους κκ. Πέτρο Τατούλη, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Κώστα Σκανδαλίδη, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αμβρόσιος: "Σε λίγο θα πέσουν οι μάσκες!" Εξαπολύει νέα επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου

Νέα επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου αλλά και της κυβέρνησης με αφορμή την Κάρτα του Πολίτη, εξαπολύει μέσω του blog του στο διαδίκτυο ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος. Αναλυτικά, σε ένα κείμενο που στάζει φαρμάκι, ο κ. Αμβρόσιος αναφέρει:

Μείωση έως και 50% στα διόδια των υπό κατασκευή εθνικών οδών - Ελπίδες για την Πατρών-Κορίνθου

Ανήγγειλε σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης


Δραστική θα είναι η μείωση των διοδίων στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητόδρομων παραχώρησης, δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης. "Μιλάμε ακόμη και για περισσότερο από 50% μείωση, στα υπό κατασκευή τμήματα", είπε, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "σε κάθε περίπτωση θα έχουμε συνολικά μείωση των διοδίων και στα υπό κατασκευή τμήματα η μείωση αυτή θα είναι δραστική" .
Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, προς το τέλος της εβδομάδας ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση του διαλόγου με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες και τις τράπεζες και θα απομείνουν μόνο κάποια τεχνικά θέματα. Οι δυο πλευρές συζητούν να καθιερωθεί εκπτωτική πολιτική για όσους κάνουν συχνές διελεύσεις. Να προχωρήσει η εγκατάσταση των ηλεκρονικών διοδίων και οι πολίτες να πληρώνουν ανάλογα με τη χρήση, ώστε εξυπηρετηθούν οι τοπικές κοινωνίες και γενικά να υπάρξει διευκόλυνση των κατοίκων των γειτονικών περιοχών, με κάρτες διέλευσης, που το κόστος τους θα αναλάβει κατ΄αρχήν το κράτος μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του παράπλευρου δικτύου, όπως έγινε πρόσφατα στη Στυλίδα.
Ο υφυπουργός Υποδομών, υπογράμμισε ότι και οι ίδιες οι κοινοπραξίες αναγνωρίζουν το πρόβλημα και όχι μονο το συζητούν αλλά προτείνουν και λύσεις, κάτι που δεν ήθελαν να κάνουν πριν απο λίγο καιρό.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι η νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει το Υπουργείο, δεν θα έχει "ποινικό χαρακτήρα, αλλα θα λειτουργεί αποτρεπτικά γι΄αυτους που δεν θέλουν να πληρώσουν "
Σημειώνεται ότι αύριο όλες οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους πέντε αυτοκινητόδρομους παραχώρησης, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

thebest.gr

Στέλιος Μάρκελλος: ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

ΑΡΓΟΣΤΡΙΒΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ


 

Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Προβολή σειράς απ τον τηλεοπτικό σταθμό του ΄΄ΣΚΑΙ΄΄, για το μέγα γεγονός της ελληνικής επανάστασης του 1821 : Επιχειρείται συνειδητά απ τους συντελεστές της η παραποίηση της ιστορικής αλήθειας. Η επίκαιρη, ισχυρή αφορμή για αφύπνιση του έθνους μας πέφτει στο λάκο. Η θαυμαστή και τιμητική αντικειμενικότητα μέσα απ αυτή τη σειρά κρύβεται φοβισμένη. Πρόσωπα ιστορικά-ηρωικά, τόποι, καταστάσεις και γεγονότα απομυθοποιούνται. Γκρεμίζονται με μιας. Καταρρέουν μέσα μας σαν πύργοι χάρτινοι αυτά που ξέραμε. Ο,τι μας είχαν μάθει. Όσα είχαμε διαβάσει ή διδαχθεί. Ανατρέπονται με μιας έπη, δόξες, κατορθώματα, ηρωισμοί, κλέη του λαού μας. Με αυτό το ντοκιμαντέρ, ανασκευάζονται σκέψεις, απόψεις, ιδέες, εικόνες, προσωπικές διαδρομές. Με αυτή την τηλεοπτική σειρά το ελληνικό έθνος δημιουργείται με την επανάσταση τάχα του 1821 ! Δεν υποφέρει δήθεν απ την τυρρανία των Οθωμανών. Περνά περίοδο ανάπτυξης, ευημερίας, ελευθερίας με τον τούρκο !!!

Και ο απλός έλληνας ; Θυμίζει σκηνές βιβλικές με σημερινούς, ανθρώπινους όρους. Απλώνει φοβισμένα το βλέμμα του προς τη λαίμαργη ελπίδα. Ψάχνει για στηρίγματα. Κρατάει πάνω στα γόνατά του ανοικτή μία ελληνική ιστορία. Την φωτίζει με ένα κερί. Κυλούν απ τα μάτια του απανωτά, βουβά δάκρυα. Σαν μαχαίρι νιώθει τη γλώσσα του μες΄στο στόμα. Που σαν βγει έξω, μόνο να πληγώνει τους ανιστόριτους θα ξέρει.

www.steliosmarkellos.gr

Αναβολή λόγω χιονιού

Στον... χιονοπόλεμο το έριξαν οι ποδοσφαιριστές της Δάφνης Ερυθρών και της ΑΕΚ Ερμιονίδας. Ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες αναβλήθηκε, καθώς ο αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο των Ερυθρών ήταν καλυμμένος από χιόνι που έφτανε τους 10 πόντους. Το παιχνίδι, μάλιστα, δεν θα διεξαχθεί ούτε σήμερα, αφού ο διαιτητής Σέγκος έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι το παιχνίδι είναι αδύνατο να διεξαχθεί σε 24 ώρες όπως προβλέπει ο ΚΑΠ και θα οριστεί νέα ημερομηνία από την ΕΠΟ.

Η Ακάθεκτη Κόρινθος και οι … άλλοι

Με σπασμένα... φρένα τρέχει τον τελευταίο καιρό η Κόρινθος, που επικράτησε 2-0 του Πανηλειακού. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της "Μπάρτσα" που οδηγεί την κούρσα στον 1ο όμιλο και δείχνει ικανή να φτάσει στο όνειρο της επιστροφής στη Football League έπειτα από αρκετά χρόνια.

Η ετήσια χοροεσπερίδα των εν Αττική Ευρωστινίων


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ πραγματοποιεί την ετήσια χοροεσπερίδα του την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 21:00, στο ξενοδοχείο CARAVEL – DIVANI, Βασιλέως Αλεξάνδρου 2 , Αθήνα, στη μεγάλη αίθουσα ILISSOS, με τιμή εισιτηρίου 35 Ευρώ κατ’ άτομο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ
ΦΕΙΔΙΟΥ 2, ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 10678
ΤΗΛ-FAX: 2103833782

Παιδεία: Αλλος πληρώνει, άλλοι «διαγκωνίζονται»...


Γράφει η

Αθανασία Μπαξεβάνη

Έγινε σε τμήμα Μουσικών σπουδών ελληνικού πανεπιστημίου: Πήγαινε και έφερνε ο πατέρας τον ταλαντούχο γιό με τη βάρκα μέσα στο καταχείμωνο, για να κάνει μαθήματα μουσικής, στο απέναντι νησί, να δώσει εξετάσεις και να περάσει στο τμήμα σύνθεσης. Πέρασε το παιδί και μπράβο του, μόνο που κόντευε να πάρει πτυχίο από τη σχολή, αλλά σύνθεση δεν είχε διδαχθεί ακόμη, διότι οι «διαφωνίες» και τα διαδικαστικά ανάμεσα στον καθηγητή που θα δίδασκε και στην πρόεδρο του τμήματος, δεν λύνονταν. Έκαναν κινητοποιήσεις οι φοιτητές, έχασαν το εξάμηνο, κάποια στιγμή αποφάσισε και το τμήμα, ότι μπορούσε να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα δίδασκε και το συγκεκριμένο μάθημα, για να μπορέσουν να πάρουν οι φοιτητές πτυχίο. Έτσι, χαλαρααά...

Μέρκελ- ΔΝΤ- τρόϊκα, συμφωνούν: Έρχεται νέο «τσουνάμι» σε ιδιωτικό - δημόσιο Τομέα


Τη μείωση των μισθών στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και τη μείωση της επικουρικής σύνταξης, ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση αποδοχών έως και 40%, αύξηση των ορίων ηλικίας, φέρνουν τα νέα μέτρα που σταδιακά θα εφαρμόζονται ανεξαρτήτως διαβεβαιώσεων και κυβερνητικών διακηρύξεων, κατ'έντολή της τρόϊκας. Διαβάσαμε την αρθρογραφία, τις αναλύσεις και τις συνεντεύξεις του κυριακάτικου τύπου και σας μεταφέρουμε τις εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα:

Οι μάχες στη Γ΄ Κορινθίας

Α’ όμιλος
13η Αγωνιστική
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. - ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ 2 - 1
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 4 - 1
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 5 - 0
ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1 - 0
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ 2 - 1

Στη βαθμολογία σε 13 αγώνες:ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ 32, ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ 30, ΑΟ ΜΑΨΟΥ 29 ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. 26 …


Β’ όμιλος
13η Αγωνιστική
ΟΡΦΕΑΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 1 - 3
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 1 - 2
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ 2 - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ 3 - 0

Στη βαθμολογία
σε 13 αγώνες:ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 31, ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 30 , ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 30, ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ 23 …

Νίκες με μεγάλα σκορ στη Β΄ Κορινθίας

Α’ όμιλος

Το «τριο» κορυφής προχώρησε με νίκες

16η Αγωνιστική

ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 4 - 0
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 0 - 3
ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 3 - 0
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ 0 - 4
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. 4 - 0
ΑΟΦ ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 3 - 0
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 3 - 1

H βαθμολογία
( Σε 16 αγώνες)

30 - 11
37
46 - 7
36
41 - 17
35
29 - 14
30
25 - 18
28
33 - 25
25
24 - 21
25
18 - 18
23
24 - 26
21
24 - 21
20
18 - 24
16
20 - 29
12
13 - 60
6
6 - 60
3



Β΄όμιλος


Ο Παννεμεατικός «άλωσε» την Λυκοποριά , «Πέτρινη» Θύελλα κτύπησε την Κόρινθο ΄06

16η ΑγωνιστικήΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΠΕΣΣΑΣ 4 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3 - 3
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 5 - 2
ΑΡΑΤΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 2 - 2
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ 0 - 0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ 2 - 3
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 0 - 5



Η βαθμολογία( επί 16 αγώνων)

61 - 8
38
44 - 17
38
32 - 19
30
30 - 26
28
35 - 19
26
45 - 32
26
38 - 32
25
27 - 24
20
19 - 39
19
27 - 40
18
16 - 37
15
22 - 39
14
18 - 50
11
13 - 45
7



ΜΑΚΙ : Όχι στην κατάργηση και συγχώνευση σχολείων


Image


  Από το Γραφείο Τύπου της Μ.Α.ΚΙ.

Όχι στην κατάργηση και συγχώνευση σχολείων


Με θλίψη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, τη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να υποβαθμίσει πλήρως την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης στα σχολεία της χώρας. Οι ενέργειες για την κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων, αποτελούν τη χαριστική βολή για το ελληνικό σχολείο και τους μαθητές.
Για μία ακόμη φορά η ηγεσία του Υπουργείου αντιμετωπίζει την εκπαίδευσή μας μόνο με αριθμητικά και οικονομικά κριτήρια, και όχι με παιδαγωγικά και μαθησιακά όπως οφείλει.
Ως σίγουρη επίπτωση πρέπει να θεωρηθεί  η παραμέληση της αποκέντρωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης. Τοπικές κοινωνίες θα μαραζώσουν ενώ οικογένειες χαμηλού εισοδήματος θα επιβαρυνθούν οικονομικά.

Επιπλέον, με καθαρά παιδαγωγικά κριτήρια, οι επιπτώσεις για τους μαθητές θα είναι πολλές και ιδιαίτερα αρνητικές. Χιλιάδες μαθητές θα στριμωχτούν σε μεγάλα τμήματα , λόγω έλλειψης σχολικών αιθουσών και σχολείων. Στα νέα σχολεία η δυνατότητα επιτήρησης και προστασίας των μαθητών θα είναι μηδαμινή. Η σπατάλη χρόνου και η ταλαιπωρία, θα αποτελεί την καθημερινότητά μας.

Είναι σίγουρο  ότι η εκπαιδευτική διαδικασία και η καθημερινότητα των μαθητών, μόνο χειρότερες μπορούν να γίνουν μέσω των καταργήσεων και συγχωνεύσεων των σχολείων μας. Πόσο μάλιστα όταν σύμφωνα με στοιχεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας χρειάζονται 500 νέα σχολικά κτίρια για να σταματήσει  το φαινόμενο να γίνονται διπλές βάρδιες.

Εμείς, ως Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση, δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε αυτή την πολιτική του Υπουργείου και καλούμε τους αρμόδιους  να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους.
Στην κατεύθυνση της στήριξης των υπαρχουσών σχολικών μονάδων, προτείνουμε τα εξής :

• Διερεύνηση της  λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων σε σχέση με το μαθητικό δυναμικό, ώστε μέσω παρεμβάσεων όλες οι μονάδες να καταστούν το μέγιστο λειτουργικές.

• Εφαρμογή ανώτατου αριθμού 20 μαθητών ανά τμήμα για όλες τις σχολικές μονάδες.

• Εφαρμογή αυστηρών κανόνων και   μηχανισμών στον τομέα της σχολικής μεταφοράς, ώστε να πάψει επιτέλους η σπατάλη δημόσιου χρήματος, που παρατηρείται.

• Ενίσχυση των παραμεθόριων και απομακρυσμένων σχολικών μονάδων, που αποτελούν σημαντικό στοιχείο για τους τόπους που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Η ιστορία της λέξης “άσυλο”.

Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Παρουσίαση με λίγα λόγια: Δεν είναι πρώτη φορά στην Ιστορία που γίνεται λόγος για τον περιορισμό του Ασύλου. Κατά την αυτοκρατορική περίοδο της Ρώμης οι ιεροί χώροι, που παρείχαν άσυλο, είχαν αυξηθεί υπερβολικά (για να προστατεύονται όλοι οι αντιφρονούντες υπόδουλοι) και για αυτό οι Ρωμαίοι αναγκάστηκαν να τους περιορίσουν για να αποφεύγεται η υπόθαλψη “ταραχοποιών στοιχείων”. Σήμερα, η λέξη “άσυλο” χρησιμοποιείται, κυρίως, για να δηλώσει το πανεπιστημιακό άσυλο, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και το διπλωματικό, το οικογενειακό αλλά και το πολιτικό άσυλο. Η λέξη παράγεται από το στερητικό -α- και το ρήμα “συλάω, -ω” και δήλωνε, αρχικά, τον απαραβίαστο χώρο, που δεν επιτρέπεται να βεβηλωθεί και ως εκ τούτου προσδιόριζε τον ασφαλή χώρο.24γράμματα Το ρήμα συλώ όριζε τη “λαφυραγώγηση νεκρού και ίσως να προέρχεται από τα ουσιαστικά “σύλα” ή “σύλαι” τα οποία δήλωναν “ την κατάληψη του πλοίου και την κατάσχεση του εμπορεύματος”. Η λέξη χρησιμοποιείται από τον 5ο αιώνα π.Χ. (Ευριπίδης, Μηδ. 727-728). Το πνεύμα του άσυλου συναντάται και το 467 π.Χ, έτος που διδάχτηκαν «Ικέτιδες» του Αισχύλου. Η λέξη, αρχικά, προσδιόριζε ναούς ή ιερούς τόπους (απ΄ εδώ και η λ. “ιερόσυλος”) και κανένας δεν μπορούσε να πειράξει όποιον ζητούσε προστασία. Παράγωγες λέξεις: συλητής (: άρπαγας, ληστής), σύληση. Η λέξη πέρασε στα λατινικά ως asylum και απ' εκεί σε όλες τις γλώσσες της Εσπερίας: Ιταλικά: asilo, Γαλλικά: asile, Γερμανικά: asyl, Αγγλικά: asylum. 24γράμματα
Το πανεπιστημιακό άσυλο καθιερώθηκε το 1088 στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια (Ιταλία) με το Authentica Habita (ή Constitutio Habita) και σκοπός του ήταν να προστατευτούν οι διανοούμενοι από την αυθαιρεσία της παπικής εκκλησίας. Στα νεότερα χρόνια χώροι προστασίας ανθρώπων με ιδιαίτερα ψυχικά ή κοινωνικά προβλήματα ονομάστηκαν “άσυλα” (άσυλο ανιάτων, αστέγων, κ.α). Σύγχρονη είναι και η παρεξηγημένη νομική επινόηση “βουλευτική ασυλία”
Διαβάστε ένα μικρό αφιέρωμα στο άσυλο: την ιστορία του ασύλου,την πρώτη καταπάτηση ασύλου στην αρχαιότητα, την πρώτη καταπάτηση πανεπιστημιακού ασύλου (τα Γαλβανικά), Τι ακριβώς ορίζει ο σύγχρονος νόμος/ τι ισχύει στο εξωτερικό,τις απόψεις των: Πανούση, Γεωργοσόπουλου, Δανίκα, Παντούλα 24γράμματα

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΜΗ ΚΥΒΕΡΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΝΔ κας ΕΛ ΡΑΠΤΗ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ).

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματέας Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κα Έλενα Ράπτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (7 Φεβρουαρίου):

«Η χρήση του διαδικτύου αντικαθιστά ολοένα και περισσότερες συμβατικές μορφές καθημερινών συναλλαγών και σχέσεων. Το διαδίκτυο συνδέει, ενημερώνει, ψυχαγωγεί, μεταφέρει δεδομένα και γνώση με υψηλές ταχύτητες, καταργώντας τις αποστάσεις.
Συνεχίζει, ωστόσο, να είναι ένας παγκόσμιος «χώρος» με σοβαρούς κινδύνους για τους χρήστες. Δεκάδες εθελοντικές και καταναλωτικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Με τη συνεχή προσπάθειά τους ενημερώνουν την κοινωνία, διευρύνουν το πεδίο γνώσης των χρηστών, υποδεικνύουν τρόπους αντιμετώπισης των κινδύνων, παρέχουν δομές πληροφόρησης και προστασίας. Προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στον κοινό στόχο όλων που είναι ένα ασφαλές διαδίκτυο
».

Γιατί δόθηκε η ΕΟ Αθηνών - Κορίνθου σε ιδιώτες;;;

Αυτόν το δρόμο Αθηνών - Κορίνθου, τον πληρώνουμε από την εποχή του Προκρούστη, μέχρι που βρέθηκε ο Θησέας και απάλλαξε τον κόσμο από τους τότε παραχωρησιούχους. Τόσο στον παλιό δρόμο όσο και στον μετέπειτα, που διανοίχτηκε ψηλότερα, εκτός από δισεκατομμύρια σε δραχμές, που τον πλήρωσαν η κάτοικοι Αθηνών και Δυτικής Ελλάδας, τον πλήρωσαν ταυτόχρονα με ποτάμια αίματος, από....