Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Σήμερα γιορτάζει ο Αγιος Προκόπιος στο Κουφόδασος Χελυδορέου

Το εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου στο Κουφόδασο Χελυδορίου   Κορινθίας, μετόχι της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης.   Τον 17ο αιώνα ήταν αυτοτελής μονή.

Ο Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυς Ένας ένδοξος και πολύαθλος μεγαλομάρτυς του Χριστού που εορτάζει στις 8 Ιουλίου. Ο άγιος τιμάται και στην Δυτική Κορινθία όπου υπάρχει ναός στο Κουφόδασος Χελυδορίου. Σήμερα είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης.
Τον 17ο αιώνα ήταν αυτοτελής μονή.
Το μετόχι του Αγίου Προκοπίου βρίσκεται στο Κουφοδασος και Χελυδορίου και

Eurobank: Δωρεά 546.000 ευρώ στο Πυροσβεστικό Σώμα


Αθήνα, 8 Ιουλίου 2020
cid:image001.jpg@01D3B23E.64D6EDC0


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στην εφάπαξ δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού αξίας 546.000 ευρώπρος το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα προχώρησε η Eurobank, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ενίσχυση του δύσκολου έργου των Ελλήνων πυροσβεστών που βρίσκονται, με κίνδυνο της ζωής τους, στην πρώτη γραμμή για την προστασία των συμπολιτών μας και του φυσικού πλούτου της χώρας.

Κατόπιν πρότασης που διαμόρφωσε η Διοίκηση της Πυροσβεστικής προσδιορίζοντας κατά προτεραιότητα τις ανάγκες του Σώματος, το ποσό της δωρεάς αξιοποιήθηκε για την αγορά εξοπλισμού και συγκεκριμένα:
 
Ø  28 ειδικά βοηθητικά οχήματα 4x4 crossover,
Ø  110 κράνη μοτοσυκλέτας, προστατευτικά θώρακα, ζεύγηγαντιών και επιγονατίδων (ειδικός ατομικός εξοπλισμός μοτοσικλετιστών),
Ø  120 ζεύγη ελαστικών επισώτρων μοτοσυκλετών,
Ø  110 τζάκετ μοτοσυκλέτας.
 
Ο εξοπλισμός αυτός έχει ήδη παραδοθεί και χρησιμοποιείται από το Πυροσβεστικό Σώμα, ώστε να είναι σε ετοιμότηταμε την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου.