Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Δημοσκόπηση Prorata - ΠΑΣΟΚ: Ποιοι ψηφίζουν, ποιον;

 

Δημοσκόπηση πανελλαδικής κάλυψης με εστίαση στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ, διενήργησε η Prorata

Η συλλογή των δεδομένων έλαβε χώρα το διάστημα μεταξύ 30 Ιουνίου και 3 Ιουλίου σε δύο πληθυσμούς – στόχους και συνολικό δείγμα 1010 ατόμων (Ν = 810 για άτομα γενικού πληθυσμού άνω των 17 ετών και Ν = 200 για άτομα που δηλώνουν πως είναι βέβαιο ή αρκετά πιθανό να προσέλθουν στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής), έχοντας, ωστόσο,

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως εξωπλανήτης, μια ανάσα από τη Γη, μυρίζει σαν κλούβιο αυγό

 Επιστήμονες ανακάλυψαν πως εξωπλανήτης, μια ανάσα από τη Γη, μυρίζει σαν κλούβιο αυγό 

Όλοι έχουμε δύσκολους γείτονες – ακόμη και η Γη. Με το «δύσκολος» εννοούμε έναν πλανήτη που γειτονεύει με τη Γη, ο οποίος σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει τη μυρωδιά ίδια με εκείνη ενός κλούβιου αυγού.

Η έρευνα, από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στις ΗΠΑ, αφορά στην ατμόσφαιρα του πλανήτη HD 189733 b, ενός γίγαντα αερίων μεγέθους Δία, που έχει ίχνη υδρόθειου. 

Ο HD 189733 b είναι ένας εξωπλανήτης – δηλαδή βρίσκεται εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Πέθανε η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου

 stefanopoulou_alex 

H διακεκριμένη δημοσιογράφος και πολυγραφότατη συγγραφέας μυθιστορημάτων, σεναρίων και θεατρικών έργων Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου πέθανε χθες σε ηλικία 90 ετών στο Παρίσι.

Η Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου γεννήθηκε το 1934, στον Πειραιά. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Ιστορίας, μιλούσε άπταιστα γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά. Το 1961, ξεκίνησε να ασκεί τη δημοσιογραφία στην εφ. «Messager D’ Athènes» και, στη συνέχεια, εργάστηκε στις εφ. «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και «ΝΕΟΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ». 

Ποια αυτοκίνητα διάλεξαν πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές - SUV, υβριδικά αλλά και diesel

 VOULEFTIKA_AYTOKINHTA2 

Σε σαρωτική ανανέωση του τετράτροχου στόλου προχώρησε το Κοινοβούλιο και πλέον οι 300 της Βουλής κυκλοφορούν με τα νέα, αστραφτερά και δωρεάν αυτοκίνητα. Σχεδόν το σύνολο των δικαιούχων προσάρμοσε την τελική επιλογή με βάση το κόστος καυσίμου, τις περιβαλλοντικές τάσεις της εποχής αλλά και την αξιοπιστία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά των αρμόδιων υπηρεσιών, το 37% των βουλευτών επέλεξε πετρελαιοκίνητο δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα Mercedes GLA, Peugeot 3008, BMW X1 και 116d, DS4 κ.ά. To 22% διάλεξε ηλεκτρικό όπως Mercedes EQA 250, Audi Q3, VW ID.4, Skoda Enyaq, Peugeot e-2008, το 18% πήγε σε υβριδικό μοντέλο όπως DS7, BMW X1, Audi Q4, Citroen C5 κ.ά., μόλις το 6% σε βενζινοκίνητο, ενώ 55 διάλεξαν τύπου SUV και οι υπόλοιποι sedan ή μεσαίου μεγέθους. 

Τι οδηγούν οι αρχηγοί

Ο Θωμάς Στρακόσα επίσημα παίκτης της ΑΕΚ μέχρι το 2029

  

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του διεθνή Αλβανού Θωμά Στρακόσα, με την Ένωση να κάνει δικό της τον 29χρονο τερματοφύλακα μέχρι το 2029.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην παρουσίαση του Στρακόσια το παρών έδωσε και ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ

H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Θωμά Στρακόσα. Ο διεθνής Αλβανός τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας μέχρι τον Ιούνιο του 2029.

Ο Θωμάς Στρακόσα γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου του 1995. Έχει αγωνιστεί στις Λάτσιο, Σαλερνιτάνα και Μπρέντφορντ.

Ο 29χρονος τερματοφύλακας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ, στο aekfc.gr:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ. Ανυπομονώ να ξεκινήσω προπονήσεις και να τεθώ στη διάθεση του προπονητή μου. Από σήμερα τέρμα τα λόγια και μόνο δουλειά».