Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Σημαντική κλιμάκωση οι προκλητικές ενέργειες του Πεκίνου, λένε οι ΗΠΑ για τους κινεζικούς πυραύλους κοντά στην Ταϊβάν

 ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει την εκτόξευση πυραύλων από την Κίνα κοντά στην Ταϊβάν 

Η αμερικανική κυβέρνηση καταδίκασε την «ανεύθυνη» απόφαση της Κίνας να πραγματοποιήσει εκτοξεύσεις πυραύλων κοντά στην Ταϊβάν, εκτιμώντας πως περιμένει να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες οι αντιδράσεις του Πεκίνου στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊπέι.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Τον πρώτο λόγο οι Ισραηλινοί, «κέρβερος» Κουέστα και μοιραίος Καμάτσο

 Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Τον πρώτο λόγο οι Ισραηλινοί, «κέρβερος» Κουέστα και μοιραίος Καμάτσο 

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε με 2-0 του Άρη στο «Bloomfield Stadium», οι Ισραηλινοί έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση και οι «κίτρινοι» χάρη στον Κουέστα  δεν επιστρέφουν στην Ελλάδα με βαρύτερο σκορ. Θα μπορούσαν στο 90+5' να μειώσουν σε 2-1, αλλά ο Καμάτσο αστόχησε σε κενή εστία. 

Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός 2-0: Δεν είναι εύκολο να γίνεις Ευρωπαίος. Έχει… βουνό μπροστά του!

 Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός 2-0: Έχει… βουνό μπροστά του! 

Ένα… βουνό έχει να ανέβει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς την επόμενη εβδομάδα στη Λεωφόρο, καθώς έχασε με 2-0 από την Σλάβια Πράγας στην Τσεχία στο πρώτο ματς του γ’ προκριματικού γύρου στο Europa Conference League.

Οι «πράσινοι» έχουν τρομερά παράπονα από τον Γάλλο διαιτητή Ρούντι Μπουκέ, ο

Με Άβιλα και Τικίνιο θα ξεκινήσει κόντρα στη Σλόβαν ο πρωταθλητής Ελλάδoς. Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

 tikinio 

Την πρώτη του ενδεκάδα στον Ολυμπιακό «έβγαλε» ο Κορμπεράν, που θα ξεκινήσει κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον γ' προκριματικό του Europa League.

Ο Ισπανός προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας επέλεξε τον Βατσλίκ στο τέρμα, τους Aβιλα, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Εμβιλά, Κούντε, Μαντί Καμαρά στον άξονα με τον τελευταίο πιο μπροστά, τους Μασούρα, Ζινγκερνάγκελ στα άκρα και τον Τικίνιο σέντερ φορ.

To παιχνίδι αρχίζει στις 22:00 (Γ. Καραϊσκάκης) και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 1.

Διώρυγα της Κορίνθου: Αυξημένες οι διελεύσεις πλοίων τον πρώτο μήνα επαναλειτουργίας

Διώρυγα της Κορίνθου: Αυξημένες οι διελεύσεις πλοίων τον πρώτο μήνα επαναλειτουργίας 

Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί από τις αρχές Ιουλίου η ΑΕΔΙΚ, 100% θυγατρική του Υπερταμείου που διαχειρίζεται τη Διώρυγα της Κορίνθου, φέρνοντας νέα αναπτυξιακή πνοή και σημαντικά οφέλη  στην τοπική κοινωνία και την εθνική οικονομία.

Ήδη μέσα στον πρώτο μήνα (4/07-04/08), στο πλαίσιο της πρώτης φάσης επαναλειτουργίας της, η Διώρυγα της Κορίνθου

Φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη - Υπό έλεγχο η κατάσταση, λένε οι πυροσβέστες - Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά

 Φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη  Υπό έλεγχο η κατάσταση λένε οι πυροσβέστες  Πώς ξέσπασε η πυρκαγιά 

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Ελληνικό Νοσοκομείο στου Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα το κτήριο να εκκενωθεί.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ η εκκένωση του ελληνικού νοσοκομείου επιχειρήθηκε αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά.

Οι ασθενείς μεταφέρονταν σε αναπηρικά καροτσάκια, φορεία, ακόμη και στα χέρια, ώστε να απομακρυνθούν γρήγορα από τις φλόγες που τύλιγαν το κτήριο. 104 ασθενείς απομακρύνθηκαν επιτυχώς από τις εγκαταστάσεις.

 Εικόνα 

Στο σημείο επιχειρούν ακόμη ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Πώς φαίνεται να ξέσπασε η πυρκαγιά

Όπως μεταδίδεται από ΜΜΕ, η πυρκαγιά ενδέχεται να προκλήθηκε από πρόβλημα που εκδηλώθηκε στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νοσοκομείου. 

Αγέλη λύκων λίγα μέτρα από σπίτια στην Αταλάντη

 Αταλάντη: Αγέλη λύκων λίγα μέτρα από σπίτια – Η έκπληξη που περίμενε τους κυνηγούς 

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κυνηγοί που έψαχναν αγριογούρουνα στην Αταλάντη Φθιώτιδας. Σε σημείο όπου δεν το περίμεναν, έπεσαν μπροστά σε αγέλη λύκων!

Σε σημείο όπου συνήθως κάτοικοι στην Αταλάντη απολαμβάνουν τον περίπατό τους στο ύπαιθρο, οι κυνηγοί αντίκρισαν αγέλη λύκων. Το… συναπάντημα με τα άγρια σαρκοφάγα έγινε στον δρόμο για το Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων, στο 1ο χλμ. του επαρχιακού Αταλάντης – Κυπαρισσίου.

Σύμφωνα με το Lamia Report, πρόκειται για περιοχή όπου συνηθίζει να περπατά κόσμος, αλλά και κάτοικοι έχουν τα χωράφια τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κυνηγητικού Συλλόγου Αταλάντης, Δημήτρη Καρατράντο, συνολικά εννέα λύκοι έκαναν την εμφάνισή τους, μερικά μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια.

 

Φωτιά στη Νεστάνη Αρκαδίας – Σηκώθηκαν πυροσβεστικά αεροπλάνα

 Φωτιά στη Νεστάνη Αρκαδίας – Σηκώθηκαν πυροσβεστικά αεροπλάνα 

Φωτιά στη Νεστάνη Αρκαδίας ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (04.08.2022). Οι φλόγες αποτεφρώνουν χαμηλή βλάστηση.

Στη μάχη με τη φωτιά στη Νεστάνη ρίχτηκαν επίγειες, αλλά και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα 44 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος – η μία αποτελούμενη από 12 Φινλανδούς πυροσβέστες.

Ταυτόχρονα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλούνται, τουλάχιστον μέχρι τώρα, σπίτια, ενώ γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί το πύρινο μέτωπο πριν αυτό φθάσει σε γειτονική δασική έκταση. Σύμφωνα με το arkadiaportal.gr, πυκνοί καπνοί είναι ορατοί από την πόλη της Τρίπολης.

 

Ολοήμερα σχολεία στην Κορινθία: Σε ποια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά θα εφαρμοστεί το νέο διευρυμένο ωράριο

 Ολοήμερα σχολεία: Σε ποια νηπιαγωγεία και δημοτικά θα εφαρμοστεί το νέο διευρυμένο ωράριο 

Ξεκινά το νέο διευρυμένο ωράριο σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία. 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά) τα οποία θα εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2022-23 το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μμ (αντί 4 μμ που ίσχυε μέχρι σήμερα).

Οριοθετήθηκαν οι φωτιές σε Αίγιο και Ερύμανθο

 ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα περιόρισαν γρήγορα φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στο Δημητρόπουλο Αιγίου και επεκτάθηκε σε γειτονική αγροτοδασική έκταση. 

Υπό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Τόσκες του Δήμου Ερυμάνθου Αχαίας σε δύσβατη περιοχή. Στο σημείο επενέβησαν άμεσα 15 άνδρες με 7 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Αποφασισμένος για το πρώτο βήμα πρόκρισης ο Άρης

 Αποφασισμένος για το πρώτο βήμα πρόκρισης ο Άρης

Ο Άρης αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτός έδρας απόψε (20:00) στο πρώτο ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, θέλοντας να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Με εξαιρετική ψυχολογία από τις δύο νίκες με πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι στην Γκόμελ, οι Κιτρινόμαυροι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν άλλη μία πρόκριση.

Ο Χερμάν Μπούργος αναμένεται να παρατάξει ένα σχηματισμό 4-2-3-1, με τους Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία και Ιτούρμπε στη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον Γκρέι.

Από εκεί και πέρα, οι Οντουμπάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν θα είναι η αμυντική τετράδα μπροστά από τον Κουέστα, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής το δίδυμο θα αποτελείται από τους Νταμπό και Ντουκουρέ.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο ολλανδός Ντένις Χίγκλερ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μάριο Ντικς, Ρόγκιερ Χόνινγκ και 4ο τον Τζόι Κούι.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Πέρετζ, Γκεράλδες, Γιένι, Ναχμάς, Σάμποριτ, Φαν Όβερεμ, Χόζες, Κανιχόβσκι, Γκολάσα, Κουέβας, Γιοβάνοβιτς

Άρης: Κουέστα, Εμπακατάτα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Νταμπό, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Πάλμα, Γκρέι

Ο Παναθηναϊκός υποψηφιος ευρωπαίος μετα από απουσίας από την Ευρώπη.

 Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και ψάχνει αποτέλεσμα στην Πράγα

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στην Πράγα τη Σλάβια για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League (20:00) στη μεγάλη επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πέντε χρόνια μετά την τελευταία του παρουσία.

Οι Πράσινοι κοντράρονται με τους Τσέχους σε ένα πολύ δύσκολο ζευγάρωμα, που όμως αν καταφέρουν και το περάσουν θα βρεθούν με το ένα πόδι σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης 

Οι πιθανές ενδεκάδες

Σλάβια Πράγας: Μάντους, Ντούντερα, Ούσου, Εντουάρντο Σάντος, Ντόρλεϊ, Χόλες, Τιεχί, Έβερτον, Τραορέ, Ολαγίνκα, Γιουρέτσκα

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος, Αϊτόρ, Ιωαννίδης

.

Για μια νέα αρχή με Σλόβαν ο Ολυμπιακός – Ντεμπούτο για Κορμπεράν

 Για μια νέα αρχή με Σλόβαν ο Ολυμπιακός – Ντεμπούτο για Κορμπεράν 

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (22:00) τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, στο Καραϊσκάκη στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν, με στόχο να κάνει μια νέα αρχή και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης 

Οι Ερυθρόλευκοι, λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα, θέλουν να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στους Σλοβάκους, τους οποίους είχαν αντιμετωπίσει και πέρσι το καλοκαίρι στα προκριματικά και τους απέκλεισαν εύκολα.

Ο Πανευρωστινιακός γιά την απώλεια του φίλου και συνεργάτη της ομαδας Γιάννη Σταύρου

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο 

Το συμβούλιο λόγω της απώλειας του φίλου και συνεργάτη της ομαδας Γιάννη Σταύρου συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε
1 να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του
2 να καταθέσει χρήματα στην εκκλησία υπέρ της μνήμης του
3 να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του συμβουλίου στην κηδεία
Φίλε και συνεργάτη της ομάδας καλό ταξίδι και καλό παράδεισο να εχεις 

Πανευρωστινιακός Γ.Α.Σ.

Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Σταύρου Ψυχάρη.

 

Το ύστατο χαίρε είπαν σήμερα στον Σταύρο Ψυχάρη συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και εκπρόσωποι από τον πολιτικό κόσμο.

Η κηδεία του εκδότη, δημοσιογράφου και επιχειρηματία, που “έφυγε” από τη ζωή στις 2 Αυγούστου, τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης.

Ο Σταύρος Ψυχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1964, ενώ από το 1972 εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), ως δημοσιογράφος αρχικά και πολιτικός συντάκτης κατόπιν. Από το 1983 ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας το «Βήμα».

Το 2001 ανέλαβε τη γενική δημοσιογραφική διεύθυνση του ΔΟΛ και το 2002 εξελέγη αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος. Το 2009 εξελέγη πλέον πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ. Αποχώρησε από τον Όμιλο το 2017.

 

Πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην Πελοπόννησο – Επικίνδυνο 48ωρο

  

Ιδιαίτερα επικίνδυνες για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών σε περιοχές της Πελοποννήσου είναι οι επόμενες ώρες μέχρι και αύριο Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Κύρια αιτία για την επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών είναι η ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, σε συνδυασμό με την κατά τόπους υψηλή ευφλεκτότητα των δασικών καυσίμων, λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και των ξηρών συνθηκών που επικράτησαν στη χώρα μας τις αμέσως προηγούμενες ημέρες.

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου και την Παρασκευή 5 Αυγούστου πολύ υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές με δυνητικά υψηλά θερμικά φορτία αναμένεται σε Κορίνθια, Αργολίδα, Λακωνία.

Τοπικά υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από τον άνεμο δασικές πυρκαγιές με δυνητικά υψηλά θερμικά φορτία αναμένεται σε Ηλεία, Αρκαδία, Μεσσηνία.

Τοπικά υψηλό δυναμικό για καθοδηγούμενες από επαγωγική στήλη δασικές πυρκαγιές αναμένεται σε ΒΔ Πελοπόννησο, συνοδευόμενο από μικρή πιθανότητα ανάπτυξης πυρονεφών.

Πυρκαγιές: Βελτιωμένη εικόνα στην Στάμνα Μεσολογγίου, υπό μερικο έλεγχο οι φλόγες στον Αλφειό

 Φωτιά σε Ηλεία και Μεσολόγγι: Βελτιωμένη εικόνα στην Στάμνα, υπό μερικο έλεγχο οι φλόγες στον Αλφειό 

Βελτιωμένη είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά η οποία ξέσπασε χθες το απόγευμα, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Στάμνα του Μεσολογγίου, αλλά και αυτή στην Ηλεία.

Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, στο Μεσολόγγι δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσουν ρίψεις

Ηλεία: Ο «εγκέφαλος» της καλλιέργειας 4.325 δενδρυλλίων κάνναβης συνελήφθη στην Βοιωτία

Ηλεία: Ο «εγκέφαλος» της καλλιέργειας 4.325 δενδρυλλίων κάνναβης συνελήφθη στην Βοιωτία 

Από την Ηλεία στην Βοιωτία έφτασε η «χάρη» του «εγκεφάλου» της καλλιέργειας δενδυλλίων χασίς που είχε βρεθεί στην Ανδρίτσαινα, και τα οποία ξεπερνούσαν τις 4000!

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών από τον Πύργο Ηλείας, με τις μεθοδικές του έρευνες από την περσινή χρονιά που βρέθηκε η μεγάλη φυτεία στην Ανδρίτσαινα, έφτασε στη σύλληψη τριών ατόμων, μελών της σπείρας, στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Θήβας, με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Χρειάστηκαν σχεδόν 14 μήνες προκειμένου να βρεθούν οι δράστες, ωστόσο χάρη

Σήμερα Πέμπτη 4 Αυγούστου ο χορός του Αστέρα Δερβενίου

 Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΟΙΑΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ) ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΙΟΡΓ.: ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ RES.: 6906 120 082 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ TZENH ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΙΓΑΛΑΣ BapBapa ΒΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΛΗΣ"

Η ομάδα του Αστέρα Δερβενίου διοργανώνει χορό με αρκετούς καλλιτέχνες σήμερα Πέμπτη 4 Αυγούστου στο Γυμνάσιο Δερβενίου

Φίλοι και φίλες της ομάδας μας, σας περιμενουμε για να διασκεδασουμε μέσα από μια ωραία βραδιά!!!
Σας περιμένουμε για να απολαύσουμε ολοι μαζί ένα όμορφο βράδυ!!!
Πέμπτη 4 Αυγούστου, σας περιμένουμε όλους !!

ΔΕΡΒΕΝΙ: H θεατρική ομάδα Ευρωστίνης "Πειραματιστές" παρουσιάζουν τους "Ατρείδες"

 

 

H θεατρική ομάδα Ευρωστίνης "Πειραματιστές" θα παρουσιάσει το Σάββατο 13 Αυγούστου στον Πύργο Κορδή και την Τετάρτη 17 Αυγούστου στο "Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου την παράσταση "Ατρείδες" των Αισχύλου Σοφοκλή και Ευρυπίδη.

Η σκηνοθεσία είναι της Τερέζας Λουίζου και η παράσταση θα ξεκινήσει στις 21.00.,