Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Αύξηση θητείας στο Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες : Όλες οι αλλαγές – Σε ποιες περιπτώσεις ισχύει το 9μηνο

 Αύξηση θητείας στο Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες : Όλες οι αλλαγές – Σε ποιες περιπτώσεις ισχύει το 9μηνο 

Τον Μάιο θα τεθεί σε ισχύ η απόφαση του ΚΥΣΕΑ να αυξηθεί κατά τρεις μήνες η θητεία στο Στρατό Ξηράς και να εξισωθεί με τη 12μηνη διάρκεια της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος οι αλλαγές δεν θα αφορούν όσους ήδη υπηρετούν τη θητεία τους, αλλά τους στρατεύσιμους που θα καταταγούν τον προσεχή Μάιο και μετά.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλου έχει ως εξής:

Κοροναϊός : Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς των 80 – 84 ετών

 Κοροναϊός : Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς των 80 – 84 ετών | tanea.gr 

Την εκκίνηση των ραντεβού για τον εμβολιασμό της επόμενης ηλικιακής ομάδας, σύμφωνα με το σχέδιο «Ελευθερία», ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, από αύριο θα μπορούν κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν τα άτομα ηλικίας 80-84 ετών. 

Η σχετική πλατφόρμα emvolio.gov.gr αναμένεται να ανοίξει στις 18:00 της Παρασκευής.

123.177 εμβολιασμοί

ΗΠΑ : Ικανοποιημένο το Οικουμενικό Πατριαρχείο από δύο άμεσες αποφάσεις του Μπάιντεν

ΗΠΑ : Ικανοποιημένο το Οικουμενικό Πατριαρχείο από δύο άμεσες αποφάσεις του Μπάιντεν 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συγχαίρει τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την ανάληψη των καθηκόντων του και εκφράζει την ικανοποίησή του για δύο υψηλού συμβολισμού αποφάσεις που έλαβε αμέσως μετά την ορκωμοσία του:

TIME : Το συγκλονιστικό εξώφυλλο για την πρώτη ημέρα του Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο

  TIME : Το συγκλονιστικό εξώφυλλο για την πρώτη ημέρα του Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο 

Στην πρώτη ημέρα του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και την κληρονομιά που παραλαμβάνει από τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ, είναι αφιερωμένο το εξώφυλλο του περιοδικού TIME που έχει φιλοτεχνηθεί από τον αμερικανό καλλιτέχνη Tim O’ Brien.

Ηταν μια τετραετία κατά την οποία κυριάρχησαν η πολιτική πόλωση, η μισαλλοδοξία και δυστυχώς η συνωμοσιολογία, τέσσερα χρόνια στα οποία ο

Παράδοση υγειονομικού υλικού προς τους ιατρούς της Π. Ε. Κορινθίας από τον Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Γκιολή - Συνάντιση με τον Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Κορινθου Χρήστο Μέλλο

  

Τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή επισκέφθηκε στο διοικητήριο στην Κόρινθο, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Χρυσοβαλάντης Μέλλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης παρέδωσε στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κιτ προστασίας με υγειονομικό υλικό (αντισηπτικό, σαπούνι, αντιβακτηριδιακό σπρέι επιφανειών, μάσκες) για τις ανάγκες των ιδιωτών ιατρών του νομού Κορινθίας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και την Περιφερειακή Αρχή για την στήριξη που -όπως τόνισε- παρέχουν, όλο αυτό το διάστημα, στην ιατρική κοινότητα, τόσο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο και στους ιδιώτες γιατρούς.

Να σημειωθεί ότι τον Αντιπεριφερειάρχη και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου συνδέει φιλία καθώς συνεργάστηκαν πάνω από 15 χρόνια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, του Γ.Ν. Κορίνθου.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεκαεννέα (19) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα περισσότερα (7) εξ αυτών να ανακοινώνονται στη Π.Ε. Λακωνίας .

 Επίσης 20 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας.

Σήμερα   21 / 1 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 39 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 5.115 ( 2.764 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Πέμπτη 21 /1/21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (19),  Μεσσηνίας  (2) ,  Κορινθίας (4), Ηλείας (1), Αργολίδας (2) , Αρκαδίας (4) και Λακωνίας (7) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                1.867  (18)

Π.Ε. Κορινθίας             752   (12) 

Π.Ε. Μεσσηνίας           720    (0) 

Π.Ε. Αργολιδας           546    (0)

Π.Ε. Ηλείας                 481    (8) 

Π.Ε. Αρκαδίας             409    (0)

Π.Ε. Λακωνίας            337    (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 21/01: 509 νέα περιστατικά, 25 νεκροί και 293 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης της διασποράς.

 Κορωνοϊός – κρούσματα 21/01: 509 νέα κρούσματα, 25 νεκροί και 293 διασωληνωμένοι  

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν  509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Η σημερινή ημέρα θα ξανάρθει μετά από 101 χρόνια – Δείτε γιατί

 Η σημερινή ημέρα θα ξανάρθει μετά από 101 χρόνια - Δείτε γιατί 

H 21η Ιανουαρίου του 2021 είναι κάπως ξεχωριστή ημέρα, καθώς δεν θα ζήσουμε για να ξαναζήσουμε κάτι ανάλογο στο μέλλον.

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για έναν συγκεκριμένο λόγο… και δεν έχει να κάνει με την αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία των ΗΠΑ.

Χρ. Δήμας: «Αυτοψία στη Διώρυγα της Κορίνθου».

 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας επικοινώνησε με τον Υπουργό Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη για το ζήτημα του Ισθμού. 

Σε συνεννόηση με την ΑΕΔΙΚ και λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα του καθηγητή κ. Λέκκα και του ΕΑΓΜΕ, τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών, θα κατέβει στην Διώρυγα της Κορίνθου τη Δευτέρα το πρωί για την πρώτη αυτοψία.  

Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν σειρά συναντήσεων ώστε να σταθμιστούν τα επόμενα βήματα τόσο για τον στρατηγικό σχεδιασμό και το μέλλον της διώρυγας όσο και για την χρηματοδότηση του έργου.