Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη



Ένταση δημιουργήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, όταν ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης επιχείρησε να διασχίσει πεζός την οδό Πανεπιστημίου στο ύψος της οδού Βουκουρστίου, τραυματίστηκε από πέτρα στο κεφάλι και προπηλακίστηκε από διαδηλωτές, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώνουν Γ.Σ.Ε.Ε. και Α.Δ.Ε.Δ.Υ..
Για να αποφευχθούν τα χειρότερα επιστρατεύτηκε μια διμοιρία αστυνομικών, για να τον γλυτώσει από τους άγνωστους  που του πέταξαν πέτρα ενώ ταυτόχρονα κάποιοι τον αποδοκίμαζαν με συνθήματα «Κλέφτες, κλέφτες! Ντροπή σας!»χτυπώντας τον με πέτρες και ξύλα .
Ο κ. Χατζηδάκης μεταφέρθηκε αιμόφυρτος αρχικά στην είσοδο ενός παρακείμενου κτιρίου και στη συνέχεια στη Βουλή, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν όπου έμεινε για προληπτικούς λόγους.
Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει κάποια ανησυχία

Άγρια επεισόδια στην Αθήνα Συγκρούσεις απεργών με την Αστυνομία


Τα σημερινά επεισόδια μεσω του CNN
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης εναντία στην κυβερνητική πολιτική και στη βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων η οποία και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συγκέντρωση και η πορεία που πλημμύρισε όλους τους κεντρικούς δρόμους.

“Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν”

 

Η φράση του Χαρίλαου Τρικούπη στη χρεοκοπία της Ελλάδας το 1893 είναι πιο κοντά στο να ακουστεί ξανά όσο ποτέ. Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να είχε  υποσχεθεί στις αρχές της διακυβέρνησης του ότι δεν θα επιτρέψει να την ξεστομίσει όσο είναι αυτός πρωθυπουργός, όμως τα στοιχεία και οι καταστάσεις δείχνουν η πτώχευση της Ελλάδας – για να μη γελιόμαστε – μπορεί και να είναι πολύ πιο κοντά απ'όσο νομίζουμε.

Ιερά Σύνοδος:«Η χώρα μας διοικείται από τους δανειστές μας»

Δριμύ κατηγορώ κατά του μνημονίου και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας που με τις ενέργειες της προκάλεσε την οικονομική κρίση στην χώρα εξαπολύει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσα απο το φυλλάδιο της "Προς τον Λαό" που μοιράζετε στους Ναούς. «Η χώρα μας φαίνεται να μην είναι πλέον ελεύθερη αλλά να διοικείται επί της ουσίας από τους δανειστές μας», δηλώνουν οι συνοδικοί μητροπολίτες.

Ανώνυμος δημοσιογράφος καταγγέλλει ανώνυμους ιστολόγους!

Πληθαίνουν οι επιθέσεις εναντίον των ελεύθερων bloggers, με συντονισμένες προσπάθειες του έντυπου τύπου και της εξουσίας με σκοπό τη φίμωση των ιστολογίων, τον περιορισμό του δικαιώματος έκφρασης και επικοινωνίας, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την πληροφόρηση της κοινής γνώμης, τον έλεγχο της κρατικής εξουσίας και το θεμέλιο κάθε δημοκρατικής κοινωνίας.

Εκτίμηση ζημιών γιά τον παγετό ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης από τον ΕΛΓΑ

Την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησαν οι άσχημες καιρικές συνθήκες στην Πελοπόννησο στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θ. Σαρρή.
Ο κ. Τατούλης, αμέσως μετά τον ισχυρό και παρατεταμένο παγετό, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι καλλιέργειες στην περιφέρεια, ιδιαίτερα στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Καταργούνται οι Αστυνομικοι Σταθμοί Δερβενίου , Βέλου , Ζευγολατιού , Σοφικού




Με την υπ΄αριθ.7001/2/1435-ξε από 26-11-2010 Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ.Β΄1901/3-12-2010 καταργούνται σε όλη την χώρα 296 αστυνομικοί σταθμοί . Μεταξύ αυτών στην Αστυνομική Διεύθυνση Κόρινθίας καταργούνται οι Αστυνομικοί Σταθμοί Σοφικού, Χιλιομοδίου, Αθικίων, Αρχαίας Κορίνθου, Ζευγολατείου, Βέλου, Καλιάνων και Δερβενίου.
Εκτός από τους 8 Αστυνομικούς σταθμούς της Κορινθίας που προαναφέραμε σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση , στην Πελοπόννησο καταργούνται άλλοι 38 Αστυνομικοί Σταθμοί, οι οποίοι είναι :

Διορισμοί 14 ιατρών στο Νοσοκομείο Κορίνθου


Συνολικά 28 επικουρικοί ιατροί διορίζονται στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου. Οι διορισμοί -14 στην Κορινθία, 5 στη Μεσσηνία κι από 3 σε Αργολίδα, Αρκαδία και Λακωνία- δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, σημειώνεται στην απόφαση και έγιναν για «τις ανάγκες κάλυψης ιατρικής περίθαλψης σε νοσοκομεία, ανεξαρτήτως ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων». Των διορισμών είχε προηγηθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το υπουργείο. Για το νοσοκομείο της Κορίνθου οι προσλήψεις και οι ειδικότητες των ιατρών είναι οι εξής: Φώτιος Γιανίτσας (αιματολογία), Γλυκερία Πετροχείλου (ακτινοδιαγνωστική), Ελισάβετ Καρκαλά (αναισθησιολογία), Βασιλική Σκανδάλου (αναισθησιολογία), Χαράλαμπος Παλογιαννίδης (ιατρική βιοπαθολογία), Κωνσταντίνος Κοσμάς (κυτταρολογία), Σπυρίδων Καρύδης (μαιευτική γυναικολογία), Σπυρίδων Κούστας (μαιευτική – γυναικολογία), Μιχαήλ Παπαθεοδώρου (ορθοπαιδική), Χρήστος Καλύβας (ουρολογία), Γεώργιος Παγώνης (οφθαλμολογία), Δημήτριος Πρέσβελος (παθολογία), Ισαάκ Δημητριάδης (χειρουργική), Σαράντος Μουρταράκος (χειρουργική).

Διακομματική η άρνηση της συναίνεσης σε μέτρα ανατροπής των εργασιακών σχέσεων

Α. Σαμαράς: Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα & τους εθνικούς χειρισμούς, ναι στην αναθεώρηση


Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν εξασφαλίστηκε από τον Γ. Παπανδρέου ούτε από τους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους μαζί του, ούτε καν από τους βουλευτές του κόμματος που κατά τη χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις και τις ΔΕΚΟ, μεταξύ άλλων, ζήτησαν να τους δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουν κατά συνείδηση, λέγοντας ότι το οικονομικό επιτελείο τους «φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων», υποχρεώνοντάς τους να επικυρώσουν πράγματα για τα οποία δεν έχουν ενημερωθεί.

Πανελλαδική, πανεργατική απεργία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν χθες, Τρίτη, με παναττική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, και συλλαλητήριο στη μία μετά το μεσημέρι στο Σύνταγμα κορυφώνονται σήμερα, Τετάρτη, με την πανελλαδική πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και μεγάλη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως.

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής, «ναι» ψήφισαν 156 βουλευτές, «όχι» 130, σε σύνολο 286 βουλευτών. Αμέσως...

Ποιο είδος κρέατος είναι πιο υγιεινό;

 Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η κατανάλωση του κόκκινου κρέατος δε θα πρέπει να ξεπερνά τις 2-3 φορές το μήνα. Αυτή η οδηγία συμφωνεί και με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας κατά του Καρκίνου, αλλά απέχει σημαντικά από τις δικές μας συνήθειες.

Βάζουν στο «γύψο» το Διαδίκτυο

Τείνει να γίνει βαρύ πυροβολικό το αντάρτικο του Διαδικτύου; Αυτός ο φόβος φάνηκε τουλάχιστον από την αντίδραση στην περίπτωση του σάιτ Wikileaks, το οποίο έκανε πρωτοφανείς σε όγκο, αλλά και πολύ σημαντικές αποκαλύψεις εγγράφων αμερικανικών κρατικών υπηρεσιών.

Τέσσερα γκολ και πολλά χαμόγελα στον αγώνα κατά της φτώχειας!




Στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», παρά τους χαλεπούς καιρούς που διάγει η χώρα μας, με την οικονομική κρίση και το ΔΝΤ, περισσότεροι από 30.000 Ελληνες φίλαθλοι έδειξαν την γαλαντομία τους, την ανθρωπιά και το μεγαλείο τους. Στήριξαν την προσπάθεια του Ζινεντίν Ζιντάν και του Ρονάλντο, συμβάλλοντας και αυτοί στην καταπολέμηση της φτώχειας.
Ο 8ος «αγώνας κατά της φτώχειας», φιλικό-θεσμός από το 2003 που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με πρωτοβουλία των δύο σούπερ-σταρ πρέσβεων Καλής Θέλησης του Οργανισμού, δεν μπορούσε να βρει καλύτερο αμφιτρύωνα.
Ο Ολυμπιακός φόρεσε το μανδύα του άψογου οικοδεσπότη, υποδέχτηκε μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και με τον αγώνα των επιλέκτων του (παλιών και νέων αστέρων) απέναντι στους φίλους Ζιντάν και Ρονάλντο (δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού) έστειλε παντού μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας, με τη συνδρομή των φιλάθλων που γέμισαν το φαληρικό γήπεδο.
Το τελικό σκορ, 2-2, ουδεμία σημασία είχε για κανέναν, καθώς η βραδιά ήταν εορταστική και σε τέτοιο παιχνίδι, υπάρχει πάντα νικητής, η αγάπη και η ενίσχυση προς όλους όσοι έχουν ανάγκη!